Bayern – Real Madrid 0:4 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
0:4 (0:3)
Real Madrid
Utorok 29.04.2014, 20:45 • Allianz aréna, Mníchov (Nemecko) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    90
    Real Madrid dal gól! Áno, Portugalčanovi to vyšlo. Pridal svoj druhý presný zásah v zápase a do rakvy Bayernu zatĺkol posledný klinec! Od CRISTIANA RONALDA všetci čakali tvrdú strelu, hosťujúci futbalista sa však ukázal, ako veľký lišiak. Vystrelil po zemi, múr Bayernu nadskočil a lopta skončila v sieti bezmocného Neuera, ktorý bude chcieť na dnešný zápas čo najskôr zabudnúť!
     
    87
    Poctivo si to všetko opäť rozkrokoval a pripravil na strelu Cristiano Ronaldo. Jeho zakončenie pravačkou skončilo len na múre Bayernu.
     
    84
    Carlo Ancelotti využíva tretiu možnosť na striedanie. Z ihriska stiahol Di Mariu, ktorý dnes veľmi dobre zvládal úlohu spojky medzi zálohou a ofenzívnou trojicou Realu. Jeho miesto zaujal Casemiro.
     
    83
    K lopte sa po centri z ľavej strany ihriska dostal v pokutovom území Varane. Francúzsky stopér mohol pridať tretí gól Bieleho Baletu zo štandardnej situácie, no neprestrelil brániacich hráčov Bayernu.
     
    80
    Svoju misiu v dnešnom zápase ukončil Karim Benzema. Ten dnes predviedol výborný výkon a spoločne s útočnými kolegami Ronaldom a Baleom brejkmi hrozil Bayernu. Na záver zápasu dostal priestor aj Isco.
     
    77
    Bayern teraz počas poslednej minúte poriadne pritlačil svojho súpera. Obliehanie hosťujúceho pokutového územia zakonči tvrdou strelou Kroos, ktorý si prehodil loptu na ľavačku a zakončil. Jeho pokus vyzeral nebezpečne, no chýbalo mu viac presnosti. Lopta preletela ponad hornej žrde Casillasovej svätyne.
     
    75
    Ofenzívny výlet bol tým posledným, čo Ramos v dnešnom zápase predviedol. Zápas s Bayernom mu vyšiel nad očakávania, muž dnešného zápasu je striedaný, pretože v prípade inkasovania žltej katy, by prišiel o finále. Jeho miesto v srdci obrany Relu zaujal talentovaný stopér Varane.
     
    72
    Stretnutie sa skončilo aj pre Thomasa Müller, ktorý svoje miesto prepustil Claudiovi Pizzarovi. Bayern tak má vyčerpané všetky možnosti na striedanie, zatiaľ, čo Real má k dispozícii ešte všetky tri.
     
    72
    Dnešný futbalový večer sa skončil pre Ribery, od ktorého si Guardiola i všetci fanúšikovia Bayernu určite sľubovali viac. Jeho miesto zaujme na záverečnú dvadsaťminútovku Mario Götze.
     
    60
    Hádam prvý krát v tomto zápase sa výraznejšie pripomenul francúzsky krídelník Ribery. Ten si poradil s protihráčmi pred pokutovým územím Realu, do ktorého vnikol a zakončil. Jeho presnej strele chýbalo viac razancie, Casillas bez problémov zakročil.
     
    58
    Arjen Robben dostal viac priestoru pred pokutovým územím, Xabi Alonso k nemu pristúpil neskoro, čo holandský záložník využil a predviedol svoju typickú strelu ľavačkou. Lopta sa točila k pravej žrdi, no napokon sa do Casillasovej brány nezmestila!
     
    53
    Rakúsky ľavý obranca Bayernu sa v pokutovom území prezentoval peknou individuálnou akciou, dovolil si drzú kľučku, po ktorej však zakončoval svojou slabšou pravou nohou. Bavori z jeho snaženia vyťažili len rohový kop.
     
    46
    Pep Guardiola si je vedomý, že takto to ísť nemôže. Cez polčasovú prestávku pripravil jedno striedanie. Z ihriska stiahol Maria Mandžukiča, ktorého miesto zaujal záložník Javi Martinéz. Na hroz domáceho útoku sa tak vysúva Müller
     
    42
    Iker Casillas si mohol v závere prvého polčasu pripísať na konto prvý zákrok v zápase. Alaba sa odhodlal k tvrdej delovke, ktorá pravdepodobne medzi tri tyče, no na rohový kop ju hlavou tečoval Pepe.
     
    38
    Prichádza komplikácia pre Real Madrid. Xabi Alonso fauloval Bastiana Schweinsteigera. Španielsky záložník okamžite ponoril hlavu so smútku, dostal totiž žltú kartu, ktorá mu neumožní štartovať v lisabonskom finále!
     
    38
    Neuer však následne chýbal v bráne, čo sa snažil využiť Cristiano Ronaldo. Ten kopol loptu smerom na prázdnu bránu a nechýbalo mu vôbec veľa! Len tak tak, že lopta neskončila v sieti.
     
    35
    Real Madrid dal gól! Dovolím si tvrdiť, že o prvom finalistovi tohto ročníka Ligy majstrov je definitívne rozhodnuté. Bayern sa momentálne musí cítiť ako boxer tesne po K.O. Fantasticky to zahral ofenzívny triplet Bieleho Baletu B+B+C. Po osi Benzema a Bale sa lopta dostala ku CRISTIANOVI RONALDOVI, ktorý v stopercentnej tutovke nemohol zaváhať a strelou z vnútra pokutového územia prekonal bezmocného Neuera!
     
    31
    Nechýbalo veľa a po priamočiarej akcii Realu na pár dotykov sa mohol Cristiano Ronaldo rútiť do samostatného nájazdu na domácu svätyňu. Loptu napokon v poslednej možnej chvíli zastavil skvelým defenzívnym zákrokom Dante.
     
    27
    Pred Cristianom Ronaldom sa otvorilo obrovské množstvo voľného priestoru. Portugalčan mal pred sebou len Danteho, k bráneniu hosťujúcej hviezdy sa síce pridal aj Jerome Boateng, no obaja domáci obrancovia nedokázali Ronaldovi zabrániť v prízemnej strele pravačkou, ktorá minula ľavú tyč!
     
    25
    K prvému nebezpečne vyzerajúcemu zakončeniu v tomto stretnutí sa dostal Arjen Robben. Allianz arénou to len tak zahučalo, lopta preletela okolo pravej žrde, zakončeniu domáceho záložníka chýbalo viac presnosti.
     
    21
    Bayern je totálne na kolenách. Zneisteného súpera mohol Real Madrid definitívne doraziť. V domácej šestnástke to opäť horelo, no Manuel Neuera celú situáciu napokon zvládol.
     
    20
    Real Madrid dal gól! Vážení športoví priatelia, tak toto je neuveriteľné! Predstavenie snov ala SERGIO RAMOS. Pilier hosťujúcej defenzívy prežíva možno najkrajšie chvíle vo svojej futbalovej kariére! Angel Di Maria fantasticky rozohral štandardnú situáciu, jeho center v pokutovom území predĺžil do ohňa Pepe, kde sa dostal k hlavičke opäť SERGIO RAMOS, ktorý po druhý raz prekonal Manuela Neuera!
     
    17
    Domáci stopér Dante to teraz poriadne prehnal. Akoby si na Cristianovi Ronaldovi riešil frustráciu z toho, že Bavori inkasovali. Portugalskú hviezdu Realu Madrid poslal tvrdo k zemi.
     
    16
    Real Madrid dal gól! Prvý gólový úder v zápase prichádza po štvrťhodine hry. Postaral sa oň Real Madrid. V Mníchove sa dnes určite predlžovať nebude. Center od rohovej zástavky z dielne Luku Modriča našiel v pokutovom území SERGIA RAMOSA, ktorý sa dokázal uvoľniť a ideálne trafeným hlavičkovým zakončením nedal Neuerovi šancu zasiahnuť!
     
    15
    Real dokáže po zisku lopty pekelne rýchlo otočiť hru na druhú stranu ihriska. Za dlhým nákopom bežal Karim Benzema, ktorému však ideálne nevyšlo spracovanie, vďaka čomu mohol Dante odvrátiť na rohový kop.
     
    12
    Real sa dokázal na dlhší čas usadiť na polovici súpera. Na center Balea z pravej strany si v pokutovom území naskakoval Cristiano Ronaldo, ktorého Alaba do hlavičkového zakončenie nepustil. Biely Balet pokračoval v akcii, ktorú zakončil nepresnou strelou Angel Di Maria.
     
    9
    Zaváhanie Manuela Neuera mohlo vyjsť domácich poriadne draho! Nemecký brankár vybehol mimo pokutového územia, odhlavičkoval loptu pred nabiehajúcim Benzemom, no len ku Garethovi Baelovi, ktorý pred sebou videl prázdnu bránu, a tak okamžite zakončil. Jeho pokus sa však medzi tri tyče domácej svätyne nevošiel!
     
    6
    Müller dostal prihrávku do priestoru pravého krídla, loptu okamžite nasmeroval do pokutového územia, kde sa snažil do zakončenia prebiť Mario Mandžukič. Napokon však aj s trochou smoly loptu stratil.
     
    1
    Real Madrid sa dostal po zisku lopty v strede poľa do rýchleho brejku, ktorý veľmi pripomínal akciu z prvého zápasu, po ktorej padol jediný gól úvodného semifinále. Loptu pred bránu servíroval Benzemovi Di Maria, no francúzsky zakončovateľ sa ku strele nedostal. Loptu schoval do svojej moci Manuel Neuer.

    Michal Bakoš

    Góly: 16. Sergio Ramos, 20. Sergio Ramos, 35. Cristiano Ronaldo, 90. Cristiano Ronaldo

    Karty:   17. Dante (BAY) – 38. Xabi Alonso (RMA)


    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), J. Boateng, Dante, Alaba – Robben, Kroos, T. Müller, Schweinsteiger, Ribéry – Mandžukić.
    Náhradníci: Raeder – van Buyten, Rafinha, Martínez, Götze, Højbjerg, C. Pizarro.

    Real Madrid: Casillas (C) – Carvajal, Ramos, Pepe, Coentrão – Modrić, Alonso, di María – Bale, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Diego López – Varane, Marcelo, Casemiro, Isco, Illarramendi, Morata.

    Rozhodca: Proenca – Miranda, Trigo