Bayern – Real Madrid 0:4 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
0:4 (0:3)
Real Madrid
Utorok 29.04.2014, 20:45 • Allianz aréna, Mníchov (Nemecko) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Na dnes je to z mojej strany všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. Dobrú noc a dočítania pri ďalších skvelých futbalových predstaveniach! (22:45:28)
     
    Neskutočný zápas je na konci! Real dokázal prelomiť semifinálové prekliatie a stáva sa prvým finalistom tohto ročníka Ligy majstrov. Celý svet očakával obrovskú bitku, napokon sa však z toho stala jednoznačná záležitosť pre Biely Balet. Bayern vyšiel totálne na prázdno, v dvoch zápasoch nedokázal streliť Realu Mardid ani jeden presný zásah. Pred rokom nemecký gigant dokázal podobným spôsobom vyprevadiť z najpopulárnejšej súťaže Barcelonu, dnes na vlastnej koži pocítil, ako sa Blaugranas museli cítiť. Pusinky dnes predviedli fantastický výkon, ťažko hľadať nejakú slabšiu stránku na hre kráľovského veľkoklubu. V druhom dejstve sme sa dočkali už len jedného presného zásahu, o ktorý sa v závere zápasu postaral výborne zahratým priamym kopom Cristiano Ronaldo. Real spozná svojho súpera v lisabonskom finále už zajtra. Aj druhé semifinále medzi Chelsea a Atléticom vám prinesieme v našom onlajn prenose. Budeme radi, ak si to opäť vychutnáte s nami.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Strelecké šťastie vyskúšal Alaba, no s jeho strelou nemal Casillas ani tie najmenšie problémy.
     
    90+2
    Bayern má k dispozícii priamy kop, ktorý bude pravdepodobnou poslednou možnosťou Mníchovčanov na skorigovanie stavu.
     
    90
    Proenca nadstavuje dve minúty.
     
    90
    Real Madrid dal gól! Áno, Portugalčanovi to vyšlo. Pridal svoj druhý presný zásah v zápase a do rakvy Bayernu zatĺkol posledný klinec! Od CRISTIANA RONALDA všetci čakali tvrdú strelu, hosťujúci futbalista sa však ukázal, ako veľký lišiak. Vystrelil po zemi, múr Bayernu nadskočil a lopta skončila v sieti bezmocného Neuera, ktorý bude chcieť na dnešný zápas čo najskôr zabudnúť!
     
    88
    Cristiano Ronaldo bude mať k dispozícii tretí priamy kop, tento si však portugalský krídelník vybojoval svojim individuálnym úsilím. Tak čo, vyjde to Ronaldovi ?
     
    87
    Poctivo si to všetko opäť rozkrokoval a pripravil na strelu Cristiano Ronaldo. Jeho zakončenie pravačkou skončilo len na múre Bayernu.
     
    86
    Modrič si stiahol loptu zo vzduchu na zem, výborne si ju pokryl a od Toniho Krossa si vypýtal nedovolený zákrok. Real má k dispozícii priamy kop.
     
    85
    Basti Schweinsteiger si poriadne vyšliapol na Luku Modriča. Domáci záložník môže byť rád, že z celej situácie vyviazol bez žltého napomenutia.
     
    84
    Carlo Ancelotti využíva tretiu možnosť na striedanie. Z ihriska stiahol Di Mariu, ktorý dnes veľmi dobre zvládal úlohu spojky medzi zálohou a ofenzívnou trojicou Realu. Jeho miesto zaujal Casemiro.
     
    83
    K lopte sa po centri z ľavej strany ihriska dostal v pokutovom území Varane. Francúzsky stopér mohol pridať tretí gól Bieleho Baletu zo štandardnej situácie, no neprestrelil brániacich hráčov Bayernu.
     
    82
    Di Maria vydoloval zo svojho rezervoáru ešte posledné zbytky síl a po ľavom krídle predviedol perfektný šprint. Cez Lahma dokázal vybojovať pre Real rohový kop.
     
    80
    Svoju misiu v dnešnom zápase ukončil Karim Benzema. Ten dnes predviedol výborný výkon a spoločne s útočnými kolegami Ronaldom a Baleom brejkmi hrozil Bayernu. Na záver zápasu dostal priestor aj Isco.
     
    78
    Bavori sa snažia aspoň o čestný zásah, ktorým by sa svojim fanúšikom poďakovali za ich podporu. Aj napriek nepriaznivému stavu totiž domáci fanúšikovia spievajú klubovú hymnu.
     
    77
    Bayern teraz počas poslednej minúte poriadne pritlačil svojho súpera. Obliehanie hosťujúceho pokutového územia zakonči tvrdou strelou Kroos, ktorý si prehodil loptu na ľavačku a zakončil. Jeho pokus vyzeral nebezpečne, no chýbalo mu viac presnosti. Lopta preletela ponad hornej žrde Casillasovej svätyne.
     
    76
    Benzema obral v strede poľa o loptu Toniho Krossa, Real však nemohol pokračovať v ofenzívnom rozlete. Domáci záložník bol poslaný k zemi nedovolene.
     
    75
    Ofenzívny výlet bol tým posledným, čo Ramos v dnešnom zápase predviedol. Zápas s Bayernom mu vyšiel nad očakávania, muž dnešného zápasu je striedaný, pretože v prípade inkasovania žltej katy, by prišiel o finále. Jeho miesto v srdci obrany Relu zaujal talentovaný stopér Varane.
     
    74
    Sergio Ramos sa chcel vydať podporiť útok, jeho prihrávka na Benzemu bola výborná, no Francúz sa nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    72
    Stretnutie sa skončilo aj pre Thomasa Müller, ktorý svoje miesto prepustil Claudiovi Pizzarovi. Bayern tak má vyčerpané všetky možnosti na striedanie, zatiaľ, čo Real má k dispozícii ešte všetky tri.
     
    72
    Dnešný futbalový večer sa skončil pre Ribery, od ktorého si Guardiola i všetci fanúšikovia Bayernu určite sľubovali viac. Jeho miesto zaujme na záverečnú dvadsaťminútovku Mario Götze.
     
    71
    Bayern má k dispozícii rohový kop. Ešte pred jeho rozohratím má však Bayern pripravené dvojnásobné striedanie.
     
    70
    Kroos poslal loptu z pravej strany do pokutového územia, kde však nikto z domácich nebol pripravený na zakončenie. Carvajal mal toľko času, že mohol hrudou posunúť loptu Casillasovi.
     
    69
    Angel Di Maria sa na ľavom krídle uvoľnil cez domáceho kapitána, v pokutovom území našiel Cristiana Ronalda, ktorý všetkých ostatných preskočil svojim vynikajúcim výskokom. Portugalská hviezda však zakončovala z mierneho záklonu a loptu nedokázala dostať medzi tri tyče Neuerovej brány.
     
    68
    Na opačnom krídle odzbrojil Lahma rezolútnym zákrokom Fabio Coentra. Jednalo sa o čistý zákrok, po ktorom bude mať Bayern k dispozícii autové vhadzovanie na polovici súpera.
     
    66
    Ribery si v súboji na ľavom krídle ihriska nedokázal poradiť s Carvajalom. Pravý obranca Realu, ktorý má skúsenosti z nemeckej Bundesligy, dokázal cez francúzskeho stredopoliara vybojovať loptu pre svoj tím.
     
    64
    V pokutovom území Bayernu si tentoraz neporozumela portugalská dvojica v službách Realu. Cristiano Ronaldo a Fabio Coentrao sa nedohodli, kto bude zakončovať. Napokon to skúsil druhý menovaný, no neuspel.
     
    63
    Toni Kroos je veľmi dobrým strelcom zo stredných vzdialenosti. Domáci odchovanec, ktorý je spájaný s letným odchodom z Bayernu, sa ku svojej obľúbenej činnosti odhodlal po prvý raz v dnešnom zápase. Casillas mal s jeho jedovkou menšie problémy, no na dva krát to zvládol.
     
    62
    Thomas Müller sa z hranice pokutového územia snažil ohroziť Ikera Casillasa. Jeho strelecký pokus však príliš nevydarený nebol, loptu zastavil blokujúci Pepe.
     
    61
    Bayern síce z rohového kopu nedokázal nič zaujímavé vyťažiť, no domáci ostali pri lopte. Ribery si narazil loptu s Dantem, ktorý mu posielal loptu do pokutového územia. Obrana Realu je však dnes nepriepustná.
     
    60
    Hádam prvý krát v tomto zápase sa výraznejšie pripomenul francúzsky krídelník Ribery. Ten si poradil s protihráčmi pred pokutovým územím Realu, do ktorého vnikol a zakončil. Jeho presnej strele chýbalo viac razancie, Casillas bez problémov zakročil.
     
    59
    Schweinsteigerovi absolútne nevyšla prihrávka, Bayern prakticky zadarmo odovzdal súperovi loptu. Trpezlivosť s tým už začínajú strácať aj niektorí domáci fanúšikovia, ktorí sa ozvali miernym piskotom.
     
    58
    Arjen Robben dostal viac priestoru pred pokutovým územím, Xabi Alonso k nemu pristúpil neskoro, čo holandský záložník využil a predviedol svoju typickú strelu ľavačkou. Lopta sa točila k pravej žrdi, no napokon sa do Casillasovej brány nezmestila!
     
    57
    Kroos dokázal prestrčiť loptu na ľavé krídlo Alabovi. S jeho centrom si obrana Realu dokázala poradiť. Bayern je stále pri lopte a snaží sa niečo vymyslieť.
     
    55
    Angel Di Maria to mal veľmi dobre premyslené, svoj center z ľavého krídla časoval, tak, aby ho Cristiano Ronaldo čakajúci v pokutovom území dostal v čo najvýhodnejšom momente. Portugalčan sa k hlavičke nedostal, rovnako ako sa Bale nedostal v následnom pokračovaní akcie k streleckému pokusu.
     
    54
    Sám Alaba aj odcentroval od rohovej zástavky, v pokutovom území našiel jedného zo svojich spoluhráčov, no ten hlavičkoval zo záklonu veľmi nepresne.
     
    53
    Rakúsky ľavý obranca Bayernu sa v pokutovom území prezentoval peknou individuálnou akciou, dovolil si drzú kľučku, po ktorej však zakončoval svojou slabšou pravou nohou. Bavori z jeho snaženia vyťažili len rohový kop.
     
    52
    Robben prehodil loptu na okraj pokutového územia Lahmovi, ktorý adresoval svoj center na zadnú tyč, kde sa už jeden z domácich hotovil na zakončenie, no loptu jemným tečom prizdvihol Carvajal.
     
    51
    Kroosov pokus o prenesenie hry na pravú stranu nebol úspešný, nemecký záložník svoj úmysel nezrealizoval vôbec dobre a loptu poslal len ku Coentraovi.
     
    50
    Sergio Ramos je dne pri veľkej ofenzívnej chuti, čo sa snažil potvrdiť aj peknou kolmicou za obranu súpera. Za tou sa však nachádzala aj trojica futbalistov Realu, ktorá si nepostrážila ofsajdovú líniu,
     
    49
    Ribery vtipne prenechal pohybom loptu svojmu ofenzívnemu kolegovi Müllerovi, ktorý sa snažil vybojovať loptu proti Sergiovi Ramosovi, no počínal si nedovolene.
     
    48
    Carvajal si nerozumel v kombinácii na pravom okraji ihriska s Baleom, waleský záložník prihrávku neočakával, a tak za loptou nešiel.
     
    47
    Real sa v úvode druhého dejstva zatiahol pred svoje pokutové územia. Biely Balet sa nemusí nikam ponáhľať, od Bayernu vidíme typické posúvanie si lopty v úctyhodnej vzdialenosti od hosťujúcej svätyne.
     
    46
    Pep Guardiola si je vedomý, že takto to ísť nemôže. Cez polčasovú prestávku pripravil jedno striedanie. Z ihriska stiahol Maria Mandžukiča, ktorého miesto zaujal záložník Javi Martinéz. Na hroz domáceho útoku sa tak vysúva Müller
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme videli neskutočné futbalové divadlo, ktoré v Mníchove rozohral Real Madrid. Bayern začal zápas tradičným obliehaním pokutového územia, domáci sa však vôbec nedostávali do zakončenia! K zemi ich dvomi presnými zásahmi v krátkom časovom intervale zrazil Sergio Ramos, ktorý dva krát poslal loptu do siete za Neurov chrbát. Prvopolčasové mučenie domácich zakončil v 35. minúte Cristiano Ronaldo, ktorý bol na konci učebnicového brejku.

    Nechýbalo veľa a s Bayernom to mohlo byť ešte horšie. Vyzerá to tak, že ani v tomto ročníku sa nedočkáme toho, že by nejaký tím v novodobej ére Ligy majstrov obhájil zisk ušatej trofeje. Bavori by na to potrebovali v druhom dejstve päť presných zásahov. Tomu, že by sa im to mohlo podariť neverí už asi ani ten najbláznivejší optimista z radov ich fanúšikov.

    Každopádne, pred sebou máme ešte celý druhý polčas. Podarí sa v ňom Bayernu aspoň skorigovať hrozivý výsledok alebo bude pokračovať deštrukcia nemeckého majstra. Dozvieme sa to už o niekoľko minút, kedy začne druhé dejstvo.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    V záverečných sekundách nadstaveného času to opäť musel hasiť Manuel Neuer, ktorý dnes pôsobí skôr ako tretí stopér, než brankár. Veľa zákrokov nepredviedol, za góly Madridu ho však viniť nemožno.
     
    45+2
    Nad rámec prvého dejstva rozhodca nadstavil dve minúty.
     
    45+1
    V momente, kedy už beží nadstavený čas, si to z priameho kopu nenachystal na strelu nikto iný, ako Cristiano Ronaldo, ktorého tvrdá pumelica skončila len v hľadisku.
     
    45
    Ďalší rýchly brejk Realu zastavil Lahm radšej za cenu faulu. Domáci obranca si počínal nedovolene v súboji s Cristianom Ronaldom. Na polovici Realu ostal ležať Angel Di Maria, ktorý sa na zemi ocitol po kontakte s Mandžukičom.
     
    44
    Schweinsteiger sa snažil prihrať pod seba, obrana Realu však bola pozorná a loptu z nebezpečného priestoru odvrátila. Bayernu nemožno uprieť, že sa v závere polčasu dostal do tlaku, no je to stále bez zakončenia.
     
    43
    Portugalský stopér bol následne zasiahnutý loptou do tváre. Pepe sa ocitol na trávniku a okamžite sa to kolo neho zomlelo. Hlavne Boateng bol presvedčený, že hosťujúci stopér len simuluje.
     
    42
    Iker Casillas si mohol v závere prvého polčasu pripísať na konto prvý zákrok v zápase. Alaba sa odhodlal k tvrdej delovke, ktorá pravdepodobne medzi tri tyče, no na rohový kop ju hlavou tečoval Pepe.
     
    41
    Mandžukič bol opäť pripravený v pokutovom území, do zakončenia sa však nedostal. Defenzíva Realu Madrid je vo vzduchu zatiaľ mimoriadne istá.
     
    39
    Loptu si pripravil na strelu Arjen Robben. Holandskému útočníkovi však lopta vôbec nesadla a skončila vysoko nad brvnom Casilassovej svätyne.
     
    38
    Prichádza komplikácia pre Real Madrid. Xabi Alonso fauloval Bastiana Schweinsteigera. Španielsky záložník okamžite ponoril hlavu so smútku, dostal totiž žltú kartu, ktorá mu neumožní štartovať v lisabonskom finále!
     
    38
    Neuer však následne chýbal v bráne, čo sa snažil využiť Cristiano Ronaldo. Ten kopol loptu smerom na prázdnu bránu a nechýbalo mu vôbec veľa! Len tak tak, že lopta neskončila v sieti.
     
    37
    Domácim nevychádza už ani kombinácia v strede poľa. Real fantasticky napádal a získal loptu, ktorú poslali hostia kolmo vpred. Di Maria mohol ísť do samostatného nájazdu, skvelo to však prečítal Neuer, ktorý vybehol proti argentínskemu mimo svojho pokutového územia.
     
    35
    Real Madrid dal gól! Dovolím si tvrdiť, že o prvom finalistovi tohto ročníka Ligy majstrov je definitívne rozhodnuté. Bayern sa momentálne musí cítiť ako boxer tesne po K.O. Fantasticky to zahral ofenzívny triplet Bieleho Baletu B+B+C. Po osi Benzema a Bale sa lopta dostala ku CRISTIANOVI RONALDOVI, ktorý v stopercentnej tutovke nemohol zaváhať a strelou z vnútra pokutového územia prekonal bezmocného Neuera!
     
    34
    Franck Ribery sa dostal do súboja jeden na jedného, dokázal si zaseknúť Carvajala a takisto aj Pepeho, čo však z toho, keď následne nepresne prihral a loptu hosťom prakticky daroval.
     
    32
    Benzema sa dostal k lopte na ľavom krídle, pokúsil sa o prízemný center, ktorý domáci zrazili na rohový kop. Jeho rozohrávku si na strasti zobral Angel Di Maria. Real sa tentoraz v pokutovom území k hlavičkovému zakončeniu nepretlačil.
     
    31
    Nechýbalo veľa a po priamočiarej akcii Realu na pár dotykov sa mohol Cristiano Ronaldo rútiť do samostatného nájazdu na domácu svätyňu. Loptu napokon v poslednej možnej chvíli zastavil skvelým defenzívnym zákrokom Dante.
     
    30
    Schweinsteiger odcentroval loptu do pokutového územia Realu, kde však vládol stopér Pepe, ktorý si vo vzdušnom súboji poradil s Mariom Mandžukičom. Chorvát skákal do vzduchu zbytočne, k hlavičke sa nedostal.
     
    29
    Bavori nedokázali z tejto štandardnej situácie nič zaujímavé vyťažiť. Real opäť otáčal hru na druhú stranu, no tentoraz z toho žiadny nebezpečný brejk nebol. Domáci dokázali včas zasiahnuť.
     
    28
    Bayern pridal, spadnutú zástavu svojho tímu sa snaží zdvihnúť najmä Arjen Robben. Takmer po polhodine hry sa domáci dostali k prvému rohovému kopu v zápase.
     
    27
    Pred Cristianom Ronaldom sa otvorilo obrovské množstvo voľného priestoru. Portugalčan mal pred sebou len Danteho, k bráneniu hosťujúcej hviezdy sa síce pridal aj Jerome Boateng, no obaja domáci obrancovia nedokázali Ronaldovi zabrániť v prízemnej strele pravačkou, ktorá minula ľavú tyč!
     
    26
    Real poriadne vysunul svoje napádanie. Rozohrávka domácich bola vytlačená až k Manuelovi Neurovi. Bayern má problém dostať sa s loptou na súperovu polovicu.
     
    25
    K prvému nebezpečne vyzerajúcemu zakončeniu v tomto stretnutí sa dostal Arjen Robben. Allianz arénou to len tak zahučalo, lopta preletela okolo pravej žrde, zakončeniu domáceho záložníka chýbalo viac presnosti.
     
    24
    Bayern teraz potrebuje na postup do finále streliť štyri presné zásahy. Počas víkendu síce Bavori dokázali zvrátiť podobne zle vyvíjajúce stretnutie, no Real Madrid je súper na úplne inej úrovni, ako bol v sobotu Werder Brémy.
     
    23
    Bayern sa snažil vrátiť do zápasu kontaktným zásahom! Na center z pravej strany si v šestnástke snažil naskočiť Mario Mandžukič a následne i Alaba. Všetko upokojil istým zákrokom Iker Casillas.
     
    22
    Allianz aréna totálne stíchla, nemeckí fanúšikovia sa možno v duchu dúfajú, že sa jedná len o zlý sen. Bohužiaľ pre domácich, je to realita. Takúto studenú sprchu Bavori veru neočakávali.
     
    21
    Bayern je totálne na kolenách. Zneisteného súpera mohol Real Madrid definitívne doraziť. V domácej šestnástke to opäť horelo, no Manuel Neuera celú situáciu napokon zvládol.
     
    20
    Real Madrid dal gól! Vážení športoví priatelia, tak toto je neuveriteľné! Predstavenie snov ala SERGIO RAMOS. Pilier hosťujúcej defenzívy prežíva možno najkrajšie chvíle vo svojej futbalovej kariére! Angel Di Maria fantasticky rozohral štandardnú situáciu, jeho center v pokutovom území predĺžil do ohňa Pepe, kde sa dostal k hlavičke opäť SERGIO RAMOS, ktorý po druhý raz prekonal Manuela Neuera!
     
    19
    Ďalší faul domáceho tímu! Bavori to v týchto momentoch s agresivitou preháňajú. Real má k dispozícii priamy kop z veľmi výhodnej pozície.
     
    18
    Držiteľ Zlatej lopty už je na nohách, zdá sa, že v hre bude môcť pokračovať, no z jeho výrazu tváre môžeme čítať, že sa momentálne príliš dobre necíti.
     
    17
    Domáci stopér Dante to teraz poriadne prehnal. Akoby si na Cristianovi Ronaldovi riešil frustráciu z toho, že Bavori inkasovali. Portugalskú hviezdu Realu Madrid poslal tvrdo k zemi.
     
    16
    Real Madrid dal gól! Prvý gólový úder v zápase prichádza po štvrťhodine hry. Postaral sa oň Real Madrid. V Mníchove sa dnes určite predlžovať nebude. Center od rohovej zástavky z dielne Luku Modriča našiel v pokutovom území SERGIA RAMOSA, ktorý sa dokázal uvoľniť a ideálne trafeným hlavičkovým zakončením nedal Neuerovi šancu zasiahnuť!
     
    15
    Real dokáže po zisku lopty pekelne rýchlo otočiť hru na druhú stranu ihriska. Za dlhým nákopom bežal Karim Benzema, ktorému však ideálne nevyšlo spracovanie, vďaka čomu mohol Dante odvrátiť na rohový kop.
     
    13
    Manuel Neur musel počkať so svojim odkopom od mníchovskej brány. Menšie problémy tam totiž mal Arjen Robben, ktorý bol na istý čas vypojený z hry. Holandský krídelník by však mal byť v poriadku a pripravený pokračovať v zápase.
     
    12
    Real sa dokázal na dlhší čas usadiť na polovici súpera. Na center Balea z pravej strany si v pokutovom území naskakoval Cristiano Ronaldo, ktorého Alaba do hlavičkového zakončenie nepustil. Biely Balet pokračoval v akcii, ktorú zakončil nepresnou strelou Angel Di Maria.
     
    11
    Real sa dopustil faulu v strede poľa, čím Bayernu zabránil v pokuse o rýchly prechod do útoku. Domáci tak musia postupnou kombináciou útočiť do pozorne sformovanej obrany Realu.
     
    10
    Po prvý raz musí hlavný rozhodca tohto stretnutia riešiť vážnejšiu výmenu názorov. Do roztržky sa tam dostal Ribery s Pepem.
     
    9
    Zaváhanie Manuela Neuera mohlo vyjsť domácich poriadne draho! Nemecký brankár vybehol mimo pokutového územia, odhlavičkoval loptu pred nabiehajúcim Benzemom, no len ku Garethovi Baelovi, ktorý pred sebou videl prázdnu bránu, a tak okamžite zakončil. Jeho pokus sa však medzi tri tyče domácej svätyne nevošiel!
     
    8
    Robben vnikol s loptou do pokutového územia, Fabio Coentrao ho však dokázal predskočiť a následne sa stal obeťou nedovoleného zákroku. Bayernu bol odpískaný útočný faul.
     
    7
    Mario Mandžukič prepúšťal centrovanú loptu v podaní Francka Riberyho na pravé krídlo, kde očakával Arjena Robbena. Hviezda domácich však myšlienku francúzskeho krídelníka nepochopila a ostaal stáť.
     
    6
    Müller dostal prihrávku do priestoru pravého krídla, loptu okamžite nasmeroval do pokutového územia, kde sa snažil do zakončenia prebiť Mario Mandžukič. Napokon však aj s trochou smoly loptu stratil.
     
    5
    Biely Balet nemohol vo svojej útočnej akcii pokračovať. Karim Benzema sa v momente prihrávky ocitol v ofsajde, ktorý mu bol odmávaný aj odpískaný.
     
    4
    Thomas Müller zbadal pohyb Bastiana Schweinsteigera, ktorý sa rozbehol smerom do pokutového územia. Sergio Ramos odkázal dešifrovať úmysel domácich hráčov a pri lopte bol ako prvý.
     
    3
    Real dobre zapracoval v defenzíve, Pepe sa pod tlakom napádajúcich hráčov rozhodol zbytočne nič nevymýšľať a loptu odkopol do územia nikoho.
     
    2
    Bayern v držaní lopty, domáci začínajú svoju akciu zo zadných radov. Všetci hosťujúci hráči stiahnutí na vlastnej polovici, s výnimkou Ronalda a Benzemu.
     
    1
    Real Madrid sa dostal po zisku lopty v strede poľa do rýchleho brejku, ktorý veľmi pripomínal akciu z prvého zápasu, po ktorej padol jediný gól úvodného semifinále. Loptu pred bránu servíroval Benzemovi Di Maria, no francúzsky zakončovateľ sa ku strele nedostal. Loptu schoval do svojej moci Manuel Neuer.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarala hráči Realu Madrid. Hostia v tradičnej bielej kombinácii, domáci v červených dresoch. Po niekoľkých sekundách sa už k lopte dostali domáci.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Pred úvodným výkopom ešte minúta ticha na počesť bývalého trénera Barcelony Tita Vilanovu, ktorý minulý týždeň podľahol zákernej rakovine.
     
    Tréneri Pep Guardiola a Carlo Ancelotti si priateľsky podali ruky. Po spoločnej tímovej fotografii a lóse kapitánov môžeme v beznádejne vypredanom mníchovskom stánku začať!
     
    Zápas zápasov či predčasné finále, to sú najčastejšie prívlastky, ktoré sú udeľované utorkovému odvetnému zápasu semifinále Ligy majstrov, v ktorom sa o miestenku do lisabonského finále pobijú aktuálne asi dva najlepšie tímy sveta. Dokážu Bavori po tretí raz v rade postúpiť do finále klubovej súťaže číslo jeden alebo si Pusinky v mníchovskej odvete postrážia najtesnejší náskok nadobudnutý v domácom prostredí a prelomia tak semifinálové prekliatie ? Odpoveď na túto najzákladnejšiu otázku sa dozvieme možno po tradičných 90 minútach, možno po predĺžení a vylúčené nie je ani to, že o všetkom rozhodnú strely zo značky pokutového kopu. Isté je len jedno, celý futbalový svet sa má každopádne na čo tešiť.

    Na Santiaga Bernabeu boli Bavori strelecky indisponovaní, presadil sa len Benzema

    Bayern v madridskom zápase ovládol drvivú štatistických ukazovateľov, no nebolo mu to nič platné. Zverenci Pepa Guardiolu sa prezentovali tradičným štýlom, ktorý svojim tímom španielsky stratég vštepuje. Fanúšikovia Realu mohli mať pocit, že hrajú opäť raz proti Barcelone. Bavori nedokázali zo svojej územnej prevahy nič vyťažiť. V devätnástej minúte stretnutia predviedol Real Madrid ukážkový brejk. Fabio Coentrao zakončil svoj ofenzívny výlet v pokutovom území prihrávkou Karimovi Benzemovi pred prázdnu bránu, do ktorej francúzsky strelec nemal problém zakončiť. Pred mníchovskou odvetou to s Bayernom mohlo byť ešte horšie, Cristiano Ronaldo a Angél Di Maria však vo svojich tutovkách nepochopiteľne zlyhali. Pusinky to napokon mohlo vyjsť poriadne draho. V závere stretnutia totiž mohol vyrovnať striedajúci Mario Gotze, ktorý však strelou z vnútra pokutového územia len nechal vyniknúť Ikera Casilasa.

    Kocky sú tak hodené jasno. Bayern má stále všetko vo svojich rukách. Manko jedného jediného gólu nie je pre tak skvelo fungujúci tím neriešiteľným rébusom. Madridčania však budú určite hroziť svojimi rýchlymi kontrami, na ktoré majú v podobe Balea, Ronalda či Benzemu ideálne typy hráčov. Ako sa odvetné stretnutie bude vyvíjať je vo hviezdach, ťažko možno niečo prorokovať. Nechajme sa prekvapiť, čo majú pre nás hráči oboch tímov pripravené.

    Obaja giganty svoj ligový zápas počas víkendu zvládli bez väčších problémov. Real si doma poradil s Osasunou 4:0. V tomto zápase sa zastreľovala aj najväčšia hviezda Bieleho Baletu Cristiano Ronaldo, ktorý by už mal byť v zdravotne v poriadku, čo potvrdil dvomi presnými zásahmi.

    Bayern si takisto schuti zastrieľal. Po prvom polčase síce s Brémami v Alianz aréne prehrával 1:2, no po zmene strán predviedol útočnú smršť, z ktorej vyťažil štyri góly a dokonale tak otočil výsledok duelu.

    Absencie

    Do zápasu na domácej strane s určitosťou nezasiahne ani Shaqiri a ani Thiaho Alcantara, ktorí sú dlhodobo zranení. Ostatní hráči by mali byť v poriadku. Na karty si musí dávať pozor Mario Mandžukič, nad ktorým visí hrozba absencia pri prípadnej finálovej účasti Bavorov.

    Carlo Ancelotti nemusí pri skladaní základnej zostavy riešiť žiadne nepríjemnosti Po zdravotnej stránke by mali byť všetci v poriadku, vrátane Balea, ktorý začal zápas v Mníchove len na lavičke a do zápasu naskočil len v jeho záverečnej fáze. Na žlté karty si však musí dať pozor trojica Serigo Ramos, Illarramendi a Alonso, ktorá by v prípade inkasovania žltého napomenutie, v prípadnom finále chýbala.

    Štatistické porovnanie dvoch najväčších hviezd oboch tímov zostavené z doposiaľ odohratých zápasov Ligy majstrov v tomto ročníku

    Cristiano Ronaldo

    Odohraté minúty: 783
    Góly: 14
    Asistencie: 4
    Strely na bránu: 40
    Strely mimo bránu: 17
    Ofsajdy: 11
    Nabehané metre: 86187

    Arjen Robben

    Odohraté minúty: 787
    Góly: 4
    Asistencie: 4
    Strely na bránu: 28
    Strely mimo bránu: 21
    Ofsajdy: 3
    Nabehané metre: 100186
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Michal Bakoš

    Góly: 16. Sergio Ramos, 20. Sergio Ramos, 35. Cristiano Ronaldo, 90. Cristiano Ronaldo

    Karty:   17. Dante (BAY) – 38. Xabi Alonso (RMA)


    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), J. Boateng, Dante, Alaba – Robben, Kroos, T. Müller, Schweinsteiger, Ribéry – Mandžukić.
    Náhradníci: Raeder – van Buyten, Rafinha, Martínez, Götze, Højbjerg, C. Pizarro.

    Real Madrid: Casillas (C) – Carvajal, Ramos, Pepe, Coentrão – Modrić, Alonso, di María – Bale, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Diego López – Varane, Marcelo, Casemiro, Isco, Illarramendi, Morata.

    Rozhodca: Proenca – Miranda, Trigo