Tomsk – Samara 2:0 (kon.) | Lok. Moskva – Groznyj 2:1 (kon.) | Machačkala – Zenit 1:2 (kon.)
koniec
Lokomotiv Moskva
2:1 (0:1)
FK Achmat Groznyj
cz Sobota 19.04.2014, 13:30 • Lokomotiv Stadium • Ruská Premier Liga
Predzápasové kurzy
     
    89
    Ještě žlutá karta pro Čorluku, kterému zřejmě rozhodčí nasčítal všechny tvrdé zákroky za celý zápas. Přidržení Ailtona přitom nyní dobrých čtyřicet metrů od branky rozhodně nebylo nějak dramatické.
     
    87
    Poslední střídání trenéra Kučuka. V týmu domácích odstupuje Boussoufa, místo něj si zahraje Ozdoev.
     
    86
    Hodně zajímavá standardka pro Těrek. Denisov povalil Rybuse na levé hraně vápna, Boussoufa poté dostává žlutou kartu za protesty.
     
    83
    Druhé střídání Grozného. Lebeděnka nahrazuje Piriz.
     
    80
    Pavljučenko dostává žlutou kartu za divokou oslavu gólu, při které sundal dres, navlékl jej na rohový praporek, se kterým poté mával jako s vlajkou. Show pro diváky musí být.
     
    80
    Lokomotiv právě vstřelil branku!

    Domácí otáčí vývoj zápasu! Na centr z pravé strany si na malém vápně mezi stopery vyskočil opět ROMAN PAVLJUČENKO a hlavou ze snadné pozice nezaváhal!
     
    75
    První střídání Těreku. Trenér Rachimov se pokusí rozmělnit tlak soupeře výměnou Kanua za Bokilu.
     
    72
    Lokomotiv právě vstřelil branku!

    Přece jen se domácí dočkávají vyrovnání a teď budou chtít určitě přidat i druhý gól! Po nedomluvě mezi obránci Těreku se k vysokému míči v šestnáctce dostal Tkačev, hlavou z těžké pozice nechtěl zakončovat, ale jen obloučkem posunul míč napříč malým vápnem k ROMANU PAVLJUČENKOVI, jenž z bezprostřední blízkosti jen po zemi uklidil míč do branky!
     
    68
    Už to mohlo být o dva góly! Zřejmě to byl Rybus, kdo se krásně protáhl od pravé lajny až do vápna, od koncové čáry přihrál zpětně Ailtonovi, který z penaltového puntíku trefuje tyčku!
     
    61
    Hodně ostře si však nyní počínal i hostující Temnikov, který nekompromisně poslal k zemi Tkačeva, který se rozbíhal k založení rychlého brejku. Za žlutou kartu nyní může být Temnikov i celkem rád.
     
    58
    Druhé střídání Lokomotivu, Grigorjev uvolní místo Tkačevovi.
     
    54
    Domácí pokračovali v útoku, po levé straně se protáhl Grigorjev, Lebeděnko jej skluzem poslal k zemi a dostává žlutou kartu.
     
    54
    Boussoufa z přímého kopu trefuje tyč!
     
    46
    Trenér domácích Kučuk udělal o poločase změnu v sestavě. Místo Šešukova bude hrát Ukrajinec Mychalyk.
     
    45+2
    Nastavovat se měla jen jedna minuta, přesto ještě domácí rozehráli další roh, po kterém se strhla ve vápně obrovská mela, míč nakonec propadl k Boussoufovi, který jej předložil na hranu malého čtverce ještě jednomu ze spoluhráčů, jehož velká rána míří nad břevno!
     
    45+1
    Mohlo být vyrovnáno! Pěkný pas do skrumáže proletěl hradbou těl a zastavil se až o Kanua, který zřejmě ani nevěděl, že k němu míč propadne, každopádně zabránil kulatému nesmyslu v cestě do branky!
     
    37
    Tohle bylo ovšem zajímavé. Pavljučenko dostal míč až k levé lajně, odtud si dokázal vyjet až ke středu a vypálil hodně tvrdě, Godzjur míč vyrazil před sebe, kde musel Komorowski míč pohotově odhlavičkovat před dotírajícím soupeřem.
     
    36
    Komorowski v hlavičkovém souboji dal loktem do hlavy Šiškinovi a je potrestán žlutou kartou.
     
    30
    Těrek Groznyj právě vstřelil branku!

    A hned z následného brejku hosté udeřili! V akci dva na dva se ocitli Rybus a Ailton, první přihrál druhému a AILTON ALMEIDA se poté zleva protáhl na střed. Z osy hřiště potom Brazilec nedal svému krajanovi v brance soupeře šanci, když pravačkou trefil přesně dolní růžek u vzdálenější tyče!
     
    29
    Hodně nešetrným skluzem na Grigorjeva se prezentoval Mauricio a vidí za to žlutou kartu.
     
    14
    První žlutou kartu utkání vidí Denisov, který po ztrátě míče zezadu podkopl Lebeděnka.

    Michal Šíma

    Góly: 72. Pavljučenko, 80. Pavljučenko – 30. Ailton

    Karty:   14. Denisov (LMO), 80. Pavljučenko (LMO), 89. Čorluka (LMO) – 29. Mauricio (GRZ), 36. Komorowski (GRZ), 54. Lebeděnko (GRZ), 61. Temnikov (GRZ), 86. Boussoufa (GRZ)


    Lokomotiv Moskva: Guilherme – Janbajev, Čorluka, Ďurica, Denisov – Šiškin, Šešukov (46. Mychalyk) – Samedov, Boussoufa (87. Ozdoev), Grigorjev (58. Tkačev) – Pavljučenko
    Náhradníci: Abaev, Širokov – Beljaev, Mychalyk, Ozdoev, Tkačev, Makarov, Al. Mirančuk, An. Mirančuk

    FK Achmat Groznyj: Godzjur – Semenov, Ojala, Komorowski, Temnikov – Ivanov, Mauricio – Lebeděnko (83. Piriz), Kanu (75. Bokila), Rybus – Ailton
    Náhradníci: Kobozev – Aissati, Tagilov, Kuziaev, Piriz, Fuseini, Mitrišev, Kadyrov, Grozav, Bokila

    Rozhodca: Lapočkin – Demeško, Koloskov