Tottenham – Fulham 3:1 (kon.) | Aston Villa – Southampton 0:0 (kon.) | Cardiff – Stoke City 1:1 (kon.)
Newcastle – Swansea 1:2 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 0:1 (kon.) | Chelsea – Sunderland 1:2 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
0:0 (0:0)
Southampton FC
Sobota 19.04.2014, 16:00 • Villa Park (Birmingham) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Lallana, prichádza Reed.
     
    85
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Weimann, prichádza Robinson.
     
    83
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Wanyama, prichádza Cork.
     
    80
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza El Ahmadi, prichádza Holt.
     
    68
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Ward-Prowse, prichádza Callagher.
     
    67
    Shaw vzápätí nedovolene odstavil rukami Agbonlahora, za čo si vyslúžil žltú kartu.
     
    63
    Albrighton sa odhodlal pre strelu z hranice šestnástky, ktorú zjavne brankár Artur Boruc nečakal, keďže ju najprv vyboxoval mierne za seba a potom ju musel okamžite zachytiť, pretože by pravdepodobne spadla do brány!
     
    62
    Prvú žltú kartu v tomto zápase dostáva Lovren, ktorý fauloval Delpha na obrannej polovici, no s rozhodnutím hlavného arbitra spokojný nie je.
     
    61
    Hostia boli opäť blízko ku gólu! Na ľavej strane šestnástky sa pohyboval s loptou Ward-Prowse, ktorý sa snažil rýchlo nájsť svojich nabiehajúcich dvoch spoluhráčov, ale napokon všetko uhasil domáci Baker.
     
    55
    Shaw sa rútil do samostatného úniku spoločne s Lallanom, ktorému loptu v poslednej chvíli poskytol do šestnástky, ale Lallana túto akciu už viac nemohol pokaziť. Príliš dlho vyčkal s koncovkou a po loptu sa okamžite vrhol brankár Guzan!
     
    50
    El Ahmadi skvelo vystihol chybu hostí v rozohrávke a zmocnil sa lopty v priestore medzi pokutovým územím a stredovým kruhom. Rýchlo sa dostal na hranicu šestnástky, ale jeho prízemné ležérne zakončenie príliš neohrozilo brankára Boruca!
     
    45
    Bertrand poslal skoro z konca ihriska ešte nepríjemný prízemný center do šestnástky, ktorý musel uhasiť až brankár Artur Boruc, ktorý svojou ľavačkou vyboxoval loptu na rohový kop.
     
    32
    V obrovskej gólovej šanci sa momentálne oskytol Davis, ktorý bol v šestnástke po centri z ľavej strany od Wanyamu. Brankár Guzan nebol správne postavený ako by mal, a tak Davis skúšal rýchlu strelu, ale ruky brankára hostí boli okamžite na mieste a strelu zastavili!
     
    12
    Hosťujúci Lovren najprv pochybil v útočnej situácii, keď poslal nepresný center do šestnástky, čo okamžite využil Agbonlahor na protitútok. Nabral dostatočnú rýchlosť po pravej strane, ale v šestnástke bol čisto sklzom odstavený práve Lovrenom, ktorý sa stihol rýchlo vrátiť.
     
    6
    Opäť aktívna hra Southamptonu! Krásny križný dlhý center z kopačky Fonteho našiel na ľavej strane Davisa, ktorý šikovne posielal loptu do vápna, kde našiel Lamberta, no ten znovu mieril len do pozorného Guzana!
     
    4
    Prvé vážne zakončenie na hosťujúcej strane! Wanyama skvelo potiahol útok po ľavej strane ihriska a pri samotnom konci hracej plochy vyslal center priamo do šestnástky, ktorým našiel hlavičku Rickyho Lamberta, no ten mieril presne do náručia brankárka Brada Guzana.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly:

    Karty:   62. Lovren (SOU), 67. Shaw (SOU)


    Aston Villa FC: Guzan – Bacuna, Vlaar ("C"), Baker, Bertrand – El Ahmadi, Westwood, Delph – Agbonlahor, Weimann, Albrighton
    Náhradníci: Steer – Clark, Sylla, Tonev, Holt, Lowton, Robinson

    Southampton FC: Boruc – Clyne, José Fonte, Lovren, Shaw – Ward-Prowse, Schneiderlin – Davis, Lallana ("C"), Wanyama – Lambert
    Náhradníci: Gazzaniga – Cork, Guly, Chambers, Hooiveld, Reed, Gallagher

    Rozhodca: L. Mason – L. Betts, M. Perry – S. Attwell