Košice – Slovan Bratislava 0:2 (kon.) | Trenčín – Dunajská Streda 3:0 (kon.) | Žilina – Nitra 3:0 (kon.)
Myjava – Senica 2:0 (kon.)
koniec
Spartak Myjava
2:0 (0:0)
FK Senica
Sobota 19.04.2014, 19:00 • Spartak Myjava, Myjava • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 27. kole najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku – Corgoň liga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z futbalového štadióna v Myjave, kde proti sebe od 19:00 vrámci kopaničiarsko-záhoráckeho derby nastúpia hráči domáceho Spartaka a klubu FK Senica.

    Domáci klub Spartak Myjava sa po 26 odohraných zápasoch nachádza na priebežnej šiestej priečke so ziskom 38 bodov a gólovým skóre 39:41 za 11 výhier, 5 remíz a 10 prehier. Pred Myjavou sú na piatej priečke Košičania s náskokom jedného bodu a za Myjavou na šiestej priečke Ružomberčania so stratou jedného bodu.
    V posledných troch zápasoch sa hráčom Myjavy darilo ako na hojdačke. Najskôr sa predviedli na pôde poslednej Nitry, kde prekvapivo pohoreli a prehrali jasným výsledkom 0:3. Následne sa predviedli na domácej pôde, kde sa im však veľmi nedarilo a opäť výsledkom 0:3 ich zdolal trnavský Spartak. V poslednom odohranom kole sa však myjavský Spartak poriadne nahecoval a po skvelom výkone na bratislavských Pasienkoch historicky zdolal miestny a vedúci ŠK Slovan tesne 1:0.

    Seničania sú na tom o niečo lepšie ako ich dnešní súperi z Myjavy. Po 26 odohraných zápasoch v tejto sezóne sa nachádzajú na priebežnej tretej priečke so ziskom 41 bodov a gólovým skóre 39:34 za 12 výhier, 5 remíz a 9 prehier. Pred Senicou momentálne na druhej priečke sídli s náskokom piatich bodov AS Trenčín a za Senicou na štvrtej priečke Spartak Trnava s rovnakým počtom bodov, no o niečo horším gólovým skóre.
    Seničania dokázali v posledných troch zápasoch získať spolu štyri body a ich výkony sa od zápasu k zápasu zlepšovali. Najskôr sa predviedli na bratislavských Pasienkoch proti úradujúcemu majstrovi a tímu z čela tabuľky – ŠK Slovan, proti ktorému prehrali 0:2. Následne si svoju reputáciu vylepšili remízou na domácej pôde, keď s Dunajskou Stredou uhrali výsledok 3:3. Aj posledný zápas odohrali doma a predviedli naozaj skvelý výkon, keď favorizovaný Trenčín zdolali výsledkom 2:1.

    Do konca jarnej časti Corgoň ligy ostáva ešte sedem kôl a v strede tabuľky sa bude naozaj tuho bojovať o každý bod, keďže medzi treťou Senicou a ôsmou Banskou Bystricou je len 5bodový rozdiel!

    Podarí sa Seničanom udržať si svoju pozíciu v tabuľke alebo si Myjavčania opäť polepšia?
     
    Dnes to bude aj súboj ostrieľaných snajprov oboch tímov. Na strane Myjavy je to Štefan Pekár s 11 gólmi a na strane Senice Juraj Piroška s 12 gólmi.

    Podarí sa im vylepšiť svoje skvelé strelecké štatistiky?
     
    Úvodné zostavy:

    Spartak Myjava: Solnička – Kumančík, Kosík, Pekár, Černáček (C) – Šulek, Častulín, Bílovský, Marček – Daniel, Siva.

    FK Senica: Šulla – Pavlík, Hiago, Irobiso, Kalabiška – Slinkin, Mazáň, Gava, Opiela – Ventúra, Piroska (C).

    Rozhodca: Richard Trutz – Peter Bóllo, Rastislav Žákech.
     
    Na striedačkách sú pripravení títo hráči:

    Spartak Myjava: Belic – Neoveský, Beňo, Oršula, Šmahajčík, Urgela, Duga.

    FK Senica: Kamesch – Komara, Filípek, Ferenčík, Mráz, Jirásek, Kosorin.
     
    Hráči oboch tímov sú už na trávniku. Domáci futbalisti budú hrať v čiernobielych pruhovaných dresoch, Seničania v červenomodrom pruhovanom šate.

    Na rad prichádza vypočutie tónov slovenskej národnej hymny, ktoré si takéto regionálne derby naozaj zaslúži.
     
    Na rad prichádza symbolická minúta ticha na pamiatku Petra Kuračku (bývalého hráča a funkcionára Myjavy), ktorý nás opustil vo veku 68 rokov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop v prvom polčase mali k dispozícii hráči hosťujúcej Senice, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli na svoju polovicu ihriska a ihneď sa snažili zaútočiť. Napokon sme však videli zbytočný útočný faul hosťujúceho Gavu a lopta teda putuje na myjavské kopačky.
     
    2
    Domáci Siva zahrával na pravej strane autový hod veľmi dobre, následne sa k lopte na pravej strane dostal Marček, no ten bol napokon odstavený jedným z pozorných senických obrancov.
     
    2
    Erik Daniel sa rýchlo presúval po pravej strane, následne chcel loptu odcentrovať do hosťujúceho pokutového územia, no nepodarilo sa mu to. Pozorní Seničania loptu napokon odkopli za postrannú čiaru.
     
    3
    Myjavčania si vybojovali rohový kop na pravej strane, ktorý odišiel zahrávať Pekár. Jeho tvrdý projektil sa dostal do stredu hosťujúcej brány, v hlavičkovom súboji boli úspešnejší Myjavčania, no ich projektil smeroval len mimo brány gólmana Šullu.
     
    4
    Piroska sa s loptou presúval po pravej strane, no vo vzdialenosti približne 32 metrov bol tvrdo faulovaný domácim Pekárom, ktorý ho mierne zložil na zem. Na rad prichádza štandardná situácia pre hostí.
     
    5
    Pekný center z priameho kopu na pravej strane bol nasmerovaný pred myjavskú bránu, no tam sa dobre zorientovali domáci obrancovia, ktorí odhlavičkovali loptu do bezpečia. Následne z hranice pokutového územia pálil Opiela, no jeho nedôrazný projektil smeroval len vedľa Solničkovej brány.
     
    6
    Piroska to tentokrát skúšal individuálne po pravom krídle zo stredu ihriska, no nebol úspešný. Pozorný Černáček sa pri ňom rýchlo pristavil a od lopty ho bez problémov odstavil. Následne kombinujú Myjavčania.
     
    6
    Hosťujúci Irobiso sa s loptou rýchlo presúval po ľavom krídle, no napokon si ju obhodil príliš ďaleko, čo využil domáci kapitán Černáček, ktorý odkopol loptu do bezpečia za postrannú čiaru.
     
    7
    Šulek sa s loptou prebojoval až k hranici senického pokutového územia, následne dobre prihrával na Erika Daniela, ktorý centroval loptu z pravého krídla, no napokon sa k nej nedostal ani jeden z Myjavčanov, keďže bez dotyku prešla až za zadnú čiaru ihriska.
     
    8
    Gólman Solnička si na svoje konto pripísal skvelý zákrok, keď po peknej prihrávke od Kalabišku zakončoval z prvej Irobiso, no jeho delovka smerovala len presne na vybehnutého myjavského gólmana. Napokon bola táto situácia vyhodnotená ako ofsajdová.
     
    9
    Piroska ukázal svoj herný dôraz na pravej strane, vybojoval pre svoj tím loptu a následne aj autové vhadzovanie, no myjavskí obrancovia sú zatiaľ veľmi pozorní a svojich súperov nenechávajú zájsť až pred bránu gólmana Solničku.
     
    10
    Opiela sa dostal k lopte na pravej strane, no napokon nenašiel odvahu na odcentrovanie lopty do pokutového územia, kde sliedil Irobiso. Následne sa k lopte dostali Myjavčania, ktorí zakladajú útok z hĺbky svojej polovice ihriska.
     
    11
    Na druhej strane sa k lopte dostal aj senický gólman Michal Šulla, ktorý po ďalekom, no nie veľmi dôraznom centri z kopačiek Častulína dokázal loptu zachytiť vo svojom náručí.
     
    12
    Šulla sa dostal k odkopu lopty zo svojej vlastnej šestnástky, no jeho ďaleký projektil napokon skončil len v moci pozorného Marčeka, ktorý upokojuje tempo hry. Irobiso síce naskakoval na tento center, no lopty sa nedokázal zmocniť.
     
    13
    Kalabiška sa uvoľnil na pravej strane, následne veľmi dobrou prihrávkou našiel Pirosku, ktorý ďalej prihrával na pravé krídlo pred jedného zo svojich spoluhráčov. Napokon však celú situáciu vyriešil gólman Solnička, ktorý loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    14
    Erik Daniel si tentokrát mierne nerozumel so svojim spoluhráčom Kosíkom a táto dvojica o loptu prišla. Následne lopta skončila až za bránkovou čiarou a k lopte sa teda dostáva senický gólman Šulla.
     
    14
    Domáci Pekár sa rýchlo presúval po ľavom krídle a napokon si vybojoval štandardnú situáciu z veľkej vzdialenosti. Pred senickú bránu poslal jemný center, ktorý však dokázali pozorní Seničania odpratať do bezpečia.
     
    15
    Ani tentokrát si Myjavčania nerozumeli. Po peknej prihrávke od Černáčeka sa k lopte mohol dostať Šulek, no ten si loptu spracoval len veľmi zle a napokon mu ušla až za postrannú čiaru.
     
    16
    Domáci sa dostali do peknej gólovej šance, no napokon nedokázali skórovať. Po peknom centri z ľavej strany od Kosíka sa k odrazenej lopte dostal Siva, ktorý zakončoval z pravej strany, no napokon vybojoval pre Myjavu aspoň rohový kop.
     
    17
    Rohový kop na pravej strane odišiel zahrávať Štefan Pekár, no jeho pekný center pred senickú bránu zahliadli pozorní hosťujúci obrancovia, ktorí dominovali v hlavičkovom súboji a napokon loptu odkopli do bezpečia.
     
    18
    Kalabiška sa dostal k lopte na ľavej strane tesne pri hranici domáceho pokutového územia, následne vybojoval pre svoj tím výhodu, prihrával na Opiela, no ten sa neodhodlal zakončovať, čo sa stalo chybným variantom. Pri lopte je opäť domáci Spartak.
     
    19
    Erik Daniel bol ošetrovaný v strede ihriska, no po krátkom rozhovore s tímovým lekárom je v poriadku a pokračuje sa v hre. Domáci Spartak z polovice ihriska športovo odovzdal loptu svojim súperom zo Senice.
     
    20
    Štefan Pekár sa sympaticky uvoľnil v centrálnej časti a skúsil vystreliť svojou pravačkou. Jeho pekná strela však smerovala len do stredu senickej brány a gólman Šulla nemal s úspešným zákrokom ani najmenšie problémy.
     
    21
    Piroska bol opäť faulovaný pri svojom ofenzívnom prieniku po ľavej strane, no svoj voľný kop rozohral v strede ihriska priam okamžite. Po krátkej chvíli sa však k lopte dostali opäť pozorní Myjavčania.
     
    22
    Myjavčania sú pri lopte a kombinujú na polovici svojho súpera. Seničania však stiahli svoju defenzívu priam ideálne a bez problémov vykrývajú priestor pred svojim pokutovým územím. Uvidíme, čo sa domácemu Spartaku podarí vymyslieť.
     
    23
    Peter Šulek bol veľmi dobre bránený hosťujúcim Opielom, no napokon sa okolo neho obtočil a vystrelil zo vzdialenosti približne 25 metrov! Jeho delovka však napokon smerovala len tesne nad bránu gólmana Šullu!
     
    24
    Seničania sa dostali do skvelej gólovej šance po peknej prihrávkovej kombinácii! Po peknom prieniku od Mazáňa sa k lopte dostal Irobiso, ktorý ju sklepol pre rozbehnutého Pirosku, no jeho strela bola jedným z domácich obrancov a následne aj gólmanom Solničkom zblokovaná na rohový kop.
     
    25
    Seničania svoj rohový kop rozohrali nakrátko, no napokon nedokázali nič zaujímavé vymyslieť. Následne sa však hostia opäť odhodlali zaútočiť, no po peknej prihrávke od Pirosku Kalabiška nedokázal z ľavej strany prekvapiť pozorného Solničku.
     
    26
    Hiago de Oliviera skvele zvládol šprintérsky súboj na pravej strane, následne našiel Pirosku, no ten bol neúspešný a proti trojici myjavských hráčov sa pošmykol. Domáci Spartak je teda opäť pri lopte.
     
    27
    Senickí futbalisti pridávajú v týchto momentoch na ofenzívnej aktivite a snažia sa skórovať z rýchlych útočných akcií. Tentokrát však svoju snahu mierne prehnali a Piroska sa previnil zbytočným útočným faulom.
     
    28
    Marček si tentokrát pekne vycvičil jedného zo Seničanov a následne prihrával na Daniela. Ten si však s pozorným Ventúrom neporadil a tento Seničan ho od lopty s prehľadom odstavil.
     
    29
    Kalabiška sa snažil prejsť cez dvoch Myjavčanov na ľavej strane, no nepodarilo sa mu to. Následne sa do rýchleho úniku dostal Siva, ktorý našiel aktívneho Šuleka a ten prihrával na posledného Pekára! Jeho tvrdá strela z ťažkej pozície na ľavej strane však smerovala tesne nad.
     
    30
    Po nedôraznom centri od hosťujúceho Slinkina z centrálnej časti sa k lopte dostal pozorný gólman Solnička, ktorý sa snaží ďalekým centrom založiť ďalšiu útočnú akciu domáceho Spartaka Myjava.
     
    31
    Bílovský sa prebíjal s loptou po ľavom krídle, no napokon narazil na pozorného Seničana Iribisa, ktorý ho od lopty bez problémov odstavil. Následne sa snažia zaútočiť hosťujúci Seničania.
     
    32
    Myjavský Spartak sa momentálne nikam neponáhľa a snaží sa taktickými prihrávkami dostať až pred gólmana Šullu. Po peknej výmene lopty Daniela so Sivom sa k zakončeniu dostal prvý menovaný, no jeho projektil bol napokon zblokovaný na rohový kop.
     
    33
    Rohový kop domácich bol zahrávaný k bližšej žrdi, no napokon v hlavičkovom súboji bol hosťujúci kapitán Piroska faulovaný, a tak sú pri lopte opäť hráči Senice, ktorí sa snažia efektne zaútočiť.
     
    34
    Častulín sa dostal k lopte v strede ihriska, následne poslal na hranicu senickej šestnástky dobrý center, no k nemu sa už nedostal ani jeden z myjavských hráčov. Celú situáciu upokojuje pozorný gólman Šulla.
     
    35
    Opiela sa snažil uvoľniť na hranici myjavského pokutového územia, no napokon sa mu to nepodarilo. Očakával odpískanie faulu, no ani to mu nevyšlo, a tak sa do útoku hrnú hráči domácej Myjavy v znení Pekár – Siva.
     
    36
    Domáci Erik Daniel vsietil gól, no napokon bolo jasné, že platiť nemôže. Ešte pred jeho zakončením a prihrávkou od Šuleka bol avízovaný jasný ofsajd, po ktorom sú pri lopte Seničania.
     
    37
    Myjavčania sa opäť snažia zaútočiť, no nedarí sa im prekonať pozornú senickú defenzívu. Tentokrát po peknom ďalekom centri z pravej strany od Šuleka gólman Šulla bez problémov zachytil loptu vo svojom náručí.
     
    38
    Hosťujúci Hiago de Oliviera tentokrát po jasnom odpískaní útočného faulu neuniesol svoje nervy na uzde a loptu odkopol mimo ihriska. Hlavný rozhodca bol nekompromisný a udelil mu žltú kartu.
     
    39
    Daniel sa rýchlo presúval po pravej strane, následne poslal pred bránu Senice pekný center, s ktorým mal gólman Šulla poriadne problémy – lopta skončila na pravej žŕdke, no napokon hostia dokázali loptu odkopnúť do bezpečia!
     
    40
    Tentokrát vidíme množstvo nepresností na oboch stranách pri hre preavžne v strede ihriska. Na ľavej strane sme mohli vidieť hneď niekoľko autových hodov na jednej, či druhej strane.
     
    41
    Kumančík sa pekne uvoľnil na ľavej strane, následne peknou prihrávkou našiel Pekára, ktorý loptu odcentroval pred bránu Senice, no tam dobre zakročil pozorný Ventúra, ktorý loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    42
    Myjavčania opäť kombinujú na vlastnej polovici ihriska a snažia sa taktickými prihrávkami preštrikovať až k senickej šestnástke. Seničania sa však zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    43
    Siva sa rýchlo presúval po ľavom krídle, následne mal ponechanú výhodu, prihrával na Kosíka, no jeho tvrdá strela z ťažkého uhla trafila len bočnú sieť senickej brány. Myjavčania v týchto chvíľach poriadne hrýžu hosťujúcu defenzívu.
     
    44
    Po peknom centri z pravej strany od Sivu sa k lopte na hranici senického pokutového územia dostal Pekár, no jeho tvrdý projektil smeroval len vysoko nad senickou bránou. Šulla si teda vydýchol a zasahovať nemusel.
     
    45
    Marček sa obtočil okolo svojich súperov na hranici senického pokutového územia a napokon tvrdo vystrelil. Prízemná strela ľavou nohou však smerovala len do náručia gólmana Šullu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvode prvého polčasu sme mohli vidieť naozaj veľmi opatrnú hru na oboch stranách. Následne pridávali oba tímy na ofenzívnej aktivite, no nedokázali sa gólovo presadiť. Nebezpečné strely smerovali zväčša len na gólmanov Solničku a Šullu, ktorí si zatiaľ držia čisté konto. Dnešné derby má svoj patričný nádych aj na ihrisku, aj v hľadisku a o body z tohto zápasu to bude ešte pekný boj.

    Podarí sa jednému z tímov vsietiť gól v druhom polčase a následne si svoj náskok aj udržať alebo uvidíme nerozhodný výsledok aj v závere zápasu?
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V úvode druhého polčasu mali výkop k lopty k dispozícii hráči Spartaka Myjavy, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli pred vlastnu bránu a následne sa snažia zaútočiť. Druhý polčas začíname bez zmien na jednej, či druhej strane.
     
    47
    Opiela sa rýchlo presúval po pravej strane, následne si však loptu odkopol príliš ďaleko od svojich nôh a Myjavčania majú k dispozícii autový hod na pravej strane.
     
    48
    Pekár sa pekne uvoľnil v centrálnej časti, následne svojou dobrou prihrávkou našiel Šuleka, no ten zbytočne prihrával späť na Pekára. Napokon sa k lopte dostali Seničania, ktorí ju získali po ofsajde domácich.
     
    48
    Irobiso zakončoval z veľkej vzdialenosti, no jeho delovka bola len veľmi nepresná a lopta skončila poriadne mimo domácej brány. Gólman Solnička si tentokrát na loptu nesiahol.
     
    49
    Po skvelom centri z pravej strany od Marčeka sa k lopte na hranici hosťujúceho bránkoviska dostal Pekár, ktorý pálil z voleja a z prvej, no napokon ani netrafil loptu a k lopte sa dostali Seničania.
     
    50
    Po nepresnom centri z ľavej strany v znení Marčeka sa lopta ocitla až za senickou bránou a na rad prichádza až odkop od senickej brány v znení gólmana Šullu.
     
    51
    Seničania majú loptu vo svojej moci, no len na vlastnej polovici ihriska, kde si ju veľmi dobre prihrávajú. Myjavčania sa snažia vysunúť svojich útočníkov a získať loptu, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí.
     
    52
    Po peknom centri od Ventúru z ľavej strany sa k lopte v centrálnej časti mohol dostať Kalabiška, ktorý chcel hlavičkovať, no nepodarilo sa mu to. Loptu napokon zachytil pozorný gólman Solnička vo svojom náručí.
     
    53
    Pavlík si na svoje konto pripísal pekný obranný zákrok, keď zozadu čisto odstavil útočiaceho Kosíka, ktorý takticky prenikal po ľavom krídle. N8sledne sú pri lopte pozorní Seničania.
     
    54
    Gólman Solnička si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po peknom centri z pravej strany zakončoval z ľavej strany aktívny Piroska. Jeho jemná strela ľavou nohou však nesplnila svoj účel.
     
    55
    Štefan Pekár dostal dosť priestoru na ľavej strane a tvrdo vystrelil. Jeho pekný projektil smeroval na gólmana Šullu, no ten loptu pre istotu len vyboxoval na rohový kop!
     
    56
    Rohový kop domácich nebol zrovna najúspešnejší, keď po nepresnom centri od Šuleka sa k lopte dostali len pozorní senickí obrancovia, ktorí bez problémov upokojujú tempo hry.
     
    56
    Senický hráč Pavlík ostal po hlavičkovom súboji ležať na trávniku na hranici senického pokutového územia, no napokon sa pozviechal a pokračuje v hre.
     
    57
    Na ľavom krídle sa tentokrát uvoľnil hosťujúci Kalabiška, no jeho nepresné zakončenie napokon smerovalo len tesne vedľa myjavskej brány. Gólman Solnička teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    58
    Siva sa s loptou uvoľnil na hranici senického pokutového územia, no jeho strela z ľavej strany bola napokon pozornými senickými obrancami zblokovaná do bezpečia.
     
    59
    Myjava dala gól!
    Myjavskí futbalisti sa po peknej a zároveň jednoduchej prihrávkovej kombinácii dostávajú do vedenia! Pekár bol síce dobre bránený senickými obrancami na ľavej strane, no dokázal loptu ideálne odcentrovať pred gólmana Šullu, kde sa najlepšie zorientoval PAVOL KOSÍK, ktorý svojim jemným tečom hlavou prekonal bezmocného senického gólmana.
     
    60
    Seničania majú nevýhodu jednogólového manka, no zatiaľ sa im nedarí dostať do vážnejšej gólovej šance pred bránou gólmana Solničku. Tentokrát si Seničania nerozumeli a loptu poslali len za postrannú čiaru.
     
    61
    Z veľkej vzdialenosti tentokrát loptu odcentroval aktívny Kalabiška, no jeho projektil skončil len v moci gólmana Solničku, ktorý loptu bez problémov zachytil vo svojich rukaviciach.
     
    62
    Štefan Pekár ukázal svoj herný dôraz na ľavej strane, keď sa najskôr zbavil Ventúru a následne aj Pirosku a tvrdo pálil z hranice senického pokutového územia! Jeho skvele zatočená strela však len veľmi tesne minula pravý horný roh myjavskej brány!
     
    63
    Seničania opäť pridávajú na aktivite a aktuálny vývoj stretnutia sa im očividne nepáči. Myjavčania sú však zatiaľ veľmi pozorní a tentokrát bez problémov zastavili aktívneho Pirosku.
     
    64
    Senický tréner Pavel Hapal posiela na trávnik prvé striedanie. Namiesto Denisa Ventúru nastupuje do hry oddýchnutý Milan Jirásek.
     
    65
    Myjavčania si tentokrát poriadne neustrážili aktívneho hosťujúceho hráča Irobisa, no jeho tvrdá strela z hranice myjavského pokutového územia smerovala len vysoko nad bránu gólmana Solničku.
     
    66
    Po peknej prihrávke od Daniela sa k lopte na pravej strane dostal Siva, ktorý ju poslal opäť na Daniela. Jeho pekný center však senickí obrancovia odhlavičkovali do bezpečia.
     
    67
    Erik Daniel a hosťujúci Okechukwu Christian Irobiso sa dostali do menšej slovnej konfrontácie priamo pred očami hlavného rozhodcu, no pán Richard Trutz si zachoval chladnú hlavu a tento súboj rieši dohovorom.
     
    68
    Štefan Pekár sa dostal do naozaj fantastickej gólovej šance, keď po poriadnych nepresnostiach v senickej defenzíve bol osamotený pred gólmanom Šullom, no napokon sa pošmykol a loptu nedokázal trafiť!
     
    69
    Myjavčania hrajú s naozaj skvelou pohodou na kopačkách a nikam sa neponáhľajú. Tentokrát sa k lopte v centrálnej časti dostal Kalabiška, no ten bol úspešne odstavený pozorným Pavlíkom.
     
    70
    Z pravej strany odcentroval loptu aktívny Hiago de Oliviera, no jeho pekný projektil skončil len na hlavách domácich obrancov, ktorí bez problémov upokojili tempo hry odkopom lopty do bezpečia.
     
    71
    Siva sa dostal k lopte na pravej strane, následne ho hosťujúci Slinkin bez problémov odstavil. Hlavičkový súboj, ktorý nasledoval po tomto súboji bol ohodnotený faulom v neprospech domácich.
     
    72
    Piroška sa dostal k lopte v centrálnej časti, následne skvelou prihrávkou do behu našiel svojho spoluhráča Irobisa, no ten už nestihol zakončovať. Následne bola táto situácia ohodnotená jasným ofsajdom.
     
    73
    Myjavčania sa nestiahli do defenzívy, ale hrajú si svoju klasickú hru zabezpečenú na všetkých frontoch. Momentálne sú pri lopte Seničania, ktorí sympaticky útočia.
     
    74
    Hiago de Oliviera sa s loptou uvoľnil na pravej strane, no jeho tvrdý zatočený projektil napokon minul priestor Solničkovej brány. Myjavská defenzíva si teda aj tentokrát môže vydýchnuť.
     
    75
    Myjavčania sa dostali do peknej kombinačnej akcie, ktorú zahájil na ľavej strane Štefan Pekár, ten dobrou prihrávkou do centrálnej časti našiel Bílovského, ktorý chcel loptu posunúť na Šuleka. Napokon sa mu to však vďaka pozornému Pavlíkovi nepodarilo.
     
    76
    Hosťujúci tréner Hapal posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto Kalabišku nastupuje do hry oddýchnutý Jakub Kosorin.
     
    76
    Domáci Štefan Pekár obdržal od hlavného rozhodcu žltú kartu, keď fauloval po pravom krídle rýchlo prenikajúceho Pirosku.
     
    77
    Hostia zahrali svoj priamy kop veľmi dobre, keď po tvrdom centri z priameho kopu od Pavlíka smerovala lopta pred Solničkovu bránu, no gólman Myjavy tento projektil bez problémov vyboxoval.
     
    78
    Kosorin sa s loptou uvoľnil na ľavej strane, no pozorný Kumančík ho svojim sklzom od lopty bez problémov a zároveň čistým spôsobom odstavil. Seničania pridávajú na ofenzívnej aktivite.
     
    79
    Slinkin sa rýchlo presúval po pravej strane, následne sa mu však lopta zaplietla pomedzi nohy a následne zašla až za bránu gólmana Solničku, ktorý zasahovať nemusel.
     
    80
    Na druhej strane sa do zakončenia z ťažkej pozície na pravej strane dostal Kosík, no jeho tvrdá strela skončila len v moci gólmana Šullu, ktorý bez problémov upokojil tempo hry.
     
    81
    Cez stred sa veľmi dobre presúval aktívny Pekár, no napokon sa pri ňom pristavil pozorný Jirásek, ktorý ho svojim sklzom bez väčších problémov zastavil. Následne útočia aktívni Seničania.
     
    82
    Myjavčania mali k dispozícii rohový kop na ľavej strane, ktorý zahrali nakrátko a napokon sa usadili pred senickou šestnástkou, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Po centri od Kosíka sa však lopta zblokovala opäť pred hráčov Myjavy.
     
    83
    Aj domáci tréner Radúz Dorňák posiela na trávnik prvé striedanie. Namiesto jediného strelca Pavla Kosíka nastupuje do hry Urgela.
     
    84
    Myjava dala gól!
    Domáci futbalisti sa po skvelom zahraní rohového kopu z pravej strany dostávajú do dvojgólového vedenia! Po skvelom centri sa lopta poodrážala od hláv hráčov oboch tímov a následne sa dostala pred nebráneného myjavského kapitána – MARTINA ČERNÁČKA, ktorý svojou delovkou bez problémov skóroval.
     
    85
    Senický tréner posiela na trávnik aj posledné striedanie v dnešnom zápase. Namiesto Hiaga de Oliveiru nastupuje do hry Samuel Mráz.
     
    86
    Seničania sa snažia v závere druhého polčasu vymyslieť ešte niečo zaujímavé, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí. Myjavčania sú naladení na skvelej hernej vlne a výhru už len tak nepustia.
     
    87
    Domáci tréner Dorňák posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto Štefana Pekára nastupuje do hry Denis Duga.
     
    88
    Piroska vybojoval pre svoj tím loptu na rohovom kope z pravej strany. Ten bol zahrávaný nakrátko, následne si však Seničania nerozumeli a loptu stratili. Do útoku smeruje opäť Myjava.
     
    89
    Domáci tréner posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Erika Daniela nastupuje do hry Roland Šmahajčík.
     
    90
    Záver zápasu sa blíži veľmi rýchlo a Seničania pravdepodobne už nemajú šancu na zisk akéhokoľvek bodu z tohto zápasu. Myjavčania kombinujú na polovici súpera bez väčších problémov.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2573 divákov.
     
    90
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    90+1
    Hosťujúci hráč Jakub Kosorin obdržal jasnú červenú kartu za hrubú urážku na adresu hlavného rozhodcu Trutza, ktorý si toto jednoducho nenechal.
     
    90+2
    Peter Pavlík bol v súboji s jedným z myjavských hráčov mierne napadnutý a napokon padol na trávnik s bolesťami v oblasti brucha. Po krátkej chvíli sa však pozviechal a pokračuje v hre.
     
    90+3
    Z veľkej vzdialenosti tvrdo pálil domáci Marček, no jeho delovka napokon neohrozila pozorného gólmana Šullu, ktorý síce s problémami, ale loptu skrotil vo svojom náručí.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase tohto zápasu boli jasne aktívnejší hráči domáceho Spartaku Myjava, ktorí sa hneď v 59. minúte po jednoduchej akcii – centri Pekára a hlavičkovom zakončení v znení Pavla Kosíka dostali do vedenia. Následne v 84. minúte skóroval Černáček, ktorý sa dostal k odrazenej lopte po rohovom kope a svojou delovkou z tesnej blízkosti nedal gólmanovi Šullovi žiadnu šancu!

    Myjavčania v dnešnom zápase dokázali dobehnúť trojbodové manko na tretiu Senicu a v tabuľke Corgoň Ligy sa to ešte poriadne zamieša.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo slovenskej Corgoň Ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:54:11)


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 59. Kosík (Pekár), 84. Černáček

    Karty:   76. Pekár (MYJ) – 38. Hiago (SEN)   90+1. Kosorin (SEN)


    Spartak Myjava: Solnička – Kumančík, Kosík (83. Urgela), Pekár (87. Duga), Černáček (C) – Šulek, Častulín, Bílovský, Marček – Daniel (89. Šmahajčík), Siva.
    Náhradníci: Belic – Neoveský, Beňo, Oršula, Šmahajčík, Urgela, Duga.

    FK Senica: Šulla – Pavlík, Hiago (85. Mráz), Irobiso, Kalabiška (76. Kosorin) – Slinkin, Mazáň, Gava, Opiela – Ventúra (64. Jirásek), Piroska (C).
    Náhradníci: Kamesch – Komara, Filípek, Ferenčík, Mráz, Jirásek, Kosorin.

    Rozhodca: Richard Trutz – Peter Bóllo, Rastislav Žákech

    Diváci: 2573