Real Betis – Sevilla 0:2 (kon.) | Valencia – Elche 2:1 (kon.) | Getafe – Atlético Madrid 0:2 (kon.)
Espanyol – Rayo Vallecano 2:2 (kon.)
koniec
Getafe CF
0:2 (0:1)
Atlético Madrid
Nedeľa 13.04.2014, 19:00 • Coliseum Alfonso Pérez • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    87
    Diego Costa opúšťa ihrisko na nosidlách a vo veľkých bolestiach, jeho miesto na pár posledných minút zaujme Rodríguez.
     
    84
    Atlético dalo gól! Po pravom krídle to individuálne skúsil Koke, ten krížnou prihrávkou našiel pri vzdialenejšej žrdi DIEGA COSTU, ktorý v sklze dokázal zakončiť za chrbát Codinu! 0:2.
     
    80
    Hra je znova prerušená, domáci tréner ho využije na posledné striedanie, poslednou posilou Getafe bude Sammir, ktorý nahradí Roberta Laga.
     
    75
    Diego Costa s následne v útoku nechal vyprovokovať, praskli mu nervy a sotil súpera k zemi. Za svoj výbuch vidí žltú kartu a môže byť naozaj rád, že to nieje červená, pretože v takýchto prípadoch sa väčšinou vylučuje.
     
    71
    Ďalšie prerušenie hry využíva tréner Simeone na druhé striedanie na strane Atlética. Zápas končí pre Raúla Garcíu, toho nahradí Diego.
     
    68
    Prichádza druhé striedanie na strane domáceho celku, z ihriska odkráčal Mosquera, opačným smerom vybieha Lacen.
     
    66
    Diego Costa posielal loptu k ľavej tyči, Codina výborne jeho zámer vystihol a navyše zastavil aj následnú dorážku Gabiho!
     
    65
    Lafita za svoj zákrok na Diega Costu navyše vidí aj žltú a tým aj červenú kartu, čím výrazne oslabil svoj tím!
     
    65
    Hlavný rozhodca nariadil pokutový kop! Po rohovom kope bol vo vnútri pokutového územia k zemi stiahnutý Diego Costa a hlavný rozhodca neváha ani sekundu.
     
    62
    Nasleduje prvé striedanie na strane Atlética, už v 62. minúte končí zápas pre Davida Villu, jeho miesto zaujme Adrián.
     
    57
    Prichádza prvé striedanie v zápase, Arroyo to však nieje, ten sa už zapojil do hry. Z ihriska odchádza Diego Castro, ktorého na trávniku nahradí Adrián Colunga.
     
    55
    Courtois musel po rohovom kope predviesť výborný zákrok! Center z rohu ihriska totiž našiel Rodrígueza, ktorý z prvej zakončoval, brankár hostí však na bránkovej čiare výborne vykryl!
     
    52
    Prvú žltú kartu v druhom polčase vidí Lafita, ktorého lakeť skončil v tvári jedného z hráčov Atlética.
     
    45
    Hostia v strednej časti ihriska prišli o loptu, David Villa úplne zbytočne napadol súpera po odpískaní hry, hruďou ho poslal k zemi, za čo si vyslúžil kartu žltej farby.
     
    41
    Atlético dalo gól! Tak napokon to prišlo. Domáci tím síce odvrátil rohový kop, lopta sa ale zásluhou Juanfrana rýchlo vrátila pred bránu, kde si na ňu nabehol DIEGO GODÍN, ktorý svojou hlavičkou nedal Codinovi najmenšiu šancu! 0:1.
     
    34
    Na opačnej strane David Villa krásne individuálne prešiel cez dvojicu obrancov v šestnástke, cez posledného z nich však prepadol, hráči si pýtajú pokutový kop, no prichádza iba rohový.
     
    28
    A tentoraz to už bolo nebezpečné! Lopta doplachtila až pred Codinu, kde hlavou zakončoval Godín. Práve domáci brankár vytiahol pohotový zákrok a jeho strelu hlavou zablokoval.
     
    25
    Hra na ihrisku sa pritvrdzuje a rozhodca David Fernández, ktorý je známy svojim prísnym trestaním hráčov vyťahuje už tretiu žltú kartu v zápase a ukazuje ju Alexisovi.
     
    22
    Marica šiel na hranici pokutového územia k zemi, faul sa nepíska, no o malú chvíľu v strede ihriska Costu fauloval Mosquera. Za tento zákrok si vyslúži aj žltú kartu.
     
    16
    Godín si druhý raz v zápase vyšliapol na Lafitu, tentoraz už kartovému trestu neujde.

    Andrej Marienka

    Góly: 41. Godín, 84. Costa

    Karty:   22. Mosquera (GET), 25. Alexis (GET), 52. Lafita (GET) – 16. Godín (MAD), 45. Villa (MAD), 75. Costa (MAD)   65. Lafita (GET)

    Nepremenená penalta: 66. Costa (MAD), brankár Codina zneškodnil


    Getafe CF: Codina – Roberto Lago, Rafa, Alexis, Álvaro Arroyo – Mosquera, Juan Rodríguez – Lafita, Diego Castro, Pedro León – Marica
    Náhradníci: Júlio César – López, Lacen, Pablo Sarabia, Sammir, Juan Valera, Míchel

    Atlético Madrid: Courtois – Filipe Luis, Godín, Miranda, Juanfran – Mario Suárez, Gabi – Raúl García, Koke – David Villa, Diego Costa
    Náhradníci: Aranzubia – Tiago, Adrián, Rodríguez, Alderweireld, Diego, Sosa

    Rozhodca: David Fernández – Raúl Cabañero, Jorge Canelo