Real Betis – Sevilla 0:2 (kon.) | Valencia – Elche 2:1 (kon.) | Getafe – Atlético Madrid 0:2 (kon.)
Espanyol – Rayo Vallecano 2:2 (kon.)
koniec
Getafe CF
0:2 (0:1)
Atlético Madrid
Nedeľa 13.04.2014, 19:00 • Coliseum Alfonso Pérez • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, Atlético sa stáva víťazom dnešného zápasu a z ihriska súpera si odvezie všetky tri body. Ku gólu Godína z prvého polčasu pridal ešte jeden Diego Costa, ktorý sa však pri jeho strelení veľmi nepekne zranil. V druhom polčase sme videli oveľa vyrovnanejšiu hru ako v tom prvom, hostia sa miestami museli obávať o výsledok. Getafe sa však nepodarilo skórovať ani raz a tak je finálny výsledok 0:2.

    Po dnešnom zápase si Atlético Madrid upevní vedúcu pozíciu, nakoľko Barcelona prekvapivo podľahla Granade. Atlético tak bude mať po tomto kole trojbodový náskok pred svojim mestským rivalom, Barcelona bude stráca už štyri body. Naopak Getafe zostane na 18. priečke, ktoré momentálne znamená zostup do nižšej súťaže.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok víkendu. (20:53:50)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Začala sa nám posledná minúta nadstavenia, domáci tím ešte kombinuje na polovici Atlética, takmer všetci hráči hostí hrajú vyložene v obrane, predsa len už nieje dôvod na nejaké veľké útočenie.
     
    90+3
    Zatiaľ sa tak nedeje, lopta končí bezpečne v rukaviciach Courtoisa, ten si dáva načas a loptu posiela ďaleko od svojej svätyne.
     
    90+2
    Možnosť na jeho strelenie budú mať vďaka faulu na Maricu, uvidíme, či sa im to v posledných sekundách stretnutia podarí.
     
    90+1
    Ani jeden z tímov sa už výrazne netlačí do útoku, aj keď by si domáci hráči aspoň jeden gól za dnešný výkon zaslúžili.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa budú nadstavovať ešte 4 minúty.
     
    90
    Práve striedajúci Rodríguez sa ocitol v zakončení, no pri svojom pokuse sa pošmykol a tak jeho strela nemala potrebnú razanciu.
     
    89
    Zápas sa už viac-menej len dohráva, loptu na svojich kopačkách majú domáci hráči, tí sa zdržujú prevažne na svojej polovici, občas sa pokúsia o vysunutie dvojice útočníkov.
     
    88
    Getafe sa ešte pokúša o posledné útoky, no už je rozhodnuté, dnes si Atlético odnesie všetky tri body, aj keď za to možno zaplatí oveľa väčšiu cenu v podobe zranenia Diega Costu.
     
    87
    Diego Costa opúšťa ihrisko na nosidlách a vo veľkých bolestiach, jeho miesto na pár posledných minút zaujme Rodríguez.
     
    86
    Na ihrisko okamžite vybieha aj lekársky tím, Diego Costa dnes určite dohral, dúfajme že bude v poriadku, vôbec to s ním nevyzerá dobre, pre Atlético by to v nadchádzajúcich bojoch či už v domácej lige alebo Lige Majstrov bola obrovská strata.
     
    85
    Diego Costa ale pri svojom zakončení veľmi nepríjemne narazil kolenom do tyče a zmieta sa na trávniku vo veľkých bolestiach. To naozaj nevyzerá dobre.
     
    84
    Atlético dalo gól! Po pravom krídle to individuálne skúsil Koke, ten krížnou prihrávkou našiel pri vzdialenejšej žrdi DIEGA COSTU, ktorý v sklze dokázal zakončiť za chrbát Codinu! 0:2.
     
    83
    Hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, do útoku postupne postupuje Atlético Madrid.
     
    82
    Colunga sa výborne uvoľnil na ľavom krídle, pri vzdialenejšej žrdi hľadal Leóna, ten pri strele z prvej netrafil loptu ideálne a tá letí ponad bránu.
     
    81
    Getafe si musí dávať pozor na Diega Costu, ktorý zostáva vysunutý na špici a stále tak hrozí prípadným únikom za obranné rady domáceho mužstva.
     
    80
    Hra je znova prerušená, domáci tréner ho využije na posledné striedanie, poslednou posilou Getafe bude Sammir, ktorý nahradí Roberta Laga.
     
    78
    Domácemu tímu sa čas na vyrovnanie rýchlo kráti, do konca riadnej hracej doby zostáva niečo cez desať minút, hra sa momentálne odohráva v okolí stredového kruhu.

    Andrej Marienka

    Góly: 41. Godín, 84. Costa

    Karty:   22. Mosquera (GET), 25. Alexis (GET), 52. Lafita (GET) – 16. Godín (MAD), 45. Villa (MAD), 75. Costa (MAD)   65. Lafita (GET)

    Nepremenená penalta: 66. Costa (MAD), brankár Codina zneškodnil


    Getafe CF: Codina – Roberto Lago, Rafa, Alexis, Álvaro Arroyo – Mosquera, Juan Rodríguez – Lafita, Diego Castro, Pedro León – Marica
    Náhradníci: Júlio César – López, Lacen, Pablo Sarabia, Sammir, Juan Valera, Míchel

    Atlético Madrid: Courtois – Filipe Luis, Godín, Miranda, Juanfran – Mario Suárez, Gabi – Raúl García, Koke – David Villa, Diego Costa
    Náhradníci: Aranzubia – Tiago, Adrián, Rodríguez, Alderweireld, Diego, Sosa

    Rozhodca: David Fernández – Raúl Cabañero, Jorge Canelo