Real Betis – Sevilla 0:2 (kon.) | Valencia – Elche 2:1 (kon.) | Getafe – Atlético Madrid 0:2 (kon.)
Espanyol – Rayo Vallecano 2:2 (kon.)
koniec
Getafe CF
0:2 (0:1)
Atlético Madrid
Nedeľa 13.04.2014, 19:00 • Coliseum Alfonso Pérez • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, Atlético sa stáva víťazom dnešného zápasu a z ihriska súpera si odvezie všetky tri body. Ku gólu Godína z prvého polčasu pridal ešte jeden Diego Costa, ktorý sa však pri jeho strelení veľmi nepekne zranil. V druhom polčase sme videli oveľa vyrovnanejšiu hru ako v tom prvom, hostia sa miestami museli obávať o výsledok. Getafe sa však nepodarilo skórovať ani raz a tak je finálny výsledok 0:2.

    Po dnešnom zápase si Atlético Madrid upevní vedúcu pozíciu, nakoľko Barcelona prekvapivo podľahla Granade. Atlético tak bude mať po tomto kole trojbodový náskok pred svojim mestským rivalom, Barcelona bude stráca už štyri body. Naopak Getafe zostane na 18. priečke, ktoré momentálne znamená zostup do nižšej súťaže.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok víkendu. (20:53:50)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Začala sa nám posledná minúta nadstavenia, domáci tím ešte kombinuje na polovici Atlética, takmer všetci hráči hostí hrajú vyložene v obrane, predsa len už nieje dôvod na nejaké veľké útočenie.
     
    90+3
    Zatiaľ sa tak nedeje, lopta končí bezpečne v rukaviciach Courtoisa, ten si dáva načas a loptu posiela ďaleko od svojej svätyne.
     
    90+2
    Možnosť na jeho strelenie budú mať vďaka faulu na Maricu, uvidíme, či sa im to v posledných sekundách stretnutia podarí.
     
    90+1
    Ani jeden z tímov sa už výrazne netlačí do útoku, aj keď by si domáci hráči aspoň jeden gól za dnešný výkon zaslúžili.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa budú nadstavovať ešte 4 minúty.
     
    90
    Práve striedajúci Rodríguez sa ocitol v zakončení, no pri svojom pokuse sa pošmykol a tak jeho strela nemala potrebnú razanciu.
     
    89
    Zápas sa už viac-menej len dohráva, loptu na svojich kopačkách majú domáci hráči, tí sa zdržujú prevažne na svojej polovici, občas sa pokúsia o vysunutie dvojice útočníkov.
     
    88
    Getafe sa ešte pokúša o posledné útoky, no už je rozhodnuté, dnes si Atlético odnesie všetky tri body, aj keď za to možno zaplatí oveľa väčšiu cenu v podobe zranenia Diega Costu.
     
    87
    Diego Costa opúšťa ihrisko na nosidlách a vo veľkých bolestiach, jeho miesto na pár posledných minút zaujme Rodríguez.
     
    86
    Na ihrisko okamžite vybieha aj lekársky tím, Diego Costa dnes určite dohral, dúfajme že bude v poriadku, vôbec to s ním nevyzerá dobre, pre Atlético by to v nadchádzajúcich bojoch či už v domácej lige alebo Lige Majstrov bola obrovská strata.
     
    85
    Diego Costa ale pri svojom zakončení veľmi nepríjemne narazil kolenom do tyče a zmieta sa na trávniku vo veľkých bolestiach. To naozaj nevyzerá dobre.
     
    84
    Atlético dalo gól! Po pravom krídle to individuálne skúsil Koke, ten krížnou prihrávkou našiel pri vzdialenejšej žrdi DIEGA COSTU, ktorý v sklze dokázal zakončiť za chrbát Codinu! 0:2.
     
    83
    Hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, do útoku postupne postupuje Atlético Madrid.
     
    82
    Colunga sa výborne uvoľnil na ľavom krídle, pri vzdialenejšej žrdi hľadal Leóna, ten pri strele z prvej netrafil loptu ideálne a tá letí ponad bránu.
     
    81
    Getafe si musí dávať pozor na Diega Costu, ktorý zostáva vysunutý na špici a stále tak hrozí prípadným únikom za obranné rady domáceho mužstva.
     
    80
    Hra je znova prerušená, domáci tréner ho využije na posledné striedanie, poslednou posilou Getafe bude Sammir, ktorý nahradí Roberta Laga.
     
    78
    Domácemu tímu sa čas na vyrovnanie rýchlo kráti, do konca riadnej hracej doby zostáva niečo cez desať minút, hra sa momentálne odohráva v okolí stredového kruhu.
     
    77
    Marica si nabiehal na letiacu prihrávku až do šestnástky Atlética. Pri svojej snahe padol k zemi, márne však hlavnému rozhodcovi vysvetľuje, že sa dostal do kontaktu s Mirandom.
     
    76
    Atlético ešte zahrávalo rohový kop, Getafe sa oslobodilo, okamžite sa Roberto Lago púšťal do protiútoku, no pri svojom prechode cez stredovú čiaru bol nedovolene poslaný k zemi.
     
    75
    Diego Costa s následne v útoku nechal vyprovokovať, praskli mu nervy a sotil súpera k zemi. Za svoj výbuch vidí žltú kartu a môže byť naozaj rád, že to nieje červená, pretože v takýchto prípadoch sa väčšinou vylučuje.
     
    74
    Hostia po ďalšom faule na jedného z ich hráčov zahrávali priamy kop, Koke ale svojim centrom našiel iba hlavu brániaceho hráča. Getafe neváhalo a okamžite poslalo loptu do bezpečia dlhým odkopom.
     
    73
    Roberto Lago v útoku fauloval súpera, no on sa naopak cíti byť poškodeným. Hlavný rozhodca odmieta akékoľvek diskusie a ukazuje Mirandovi, že môže rozohrávať.
     
    72
    Domáci hráči už zrejme nemajú čo stratiť, dokonca ani v desiatich sa neboja kombinovať na polovici Atlética, čím zatlačili súperovu obranu až do pokutového územia.
     
    71
    Ďalšie prerušenie hry využíva tréner Simeone na druhé striedanie na strane Atlética. Zápas končí pre Raúla Garcíu, toho nahradí Diego.
     
    70
    Momentálne ale pochopiteľne majú navrch hostia, tí zatiaľ s kľudom kombinujú v strede ihriska a s ďalším útokom sa dvakrát nenáhlia.
     
    69
    Prerušenie hry výrazne pomohlo domácemu celku, no Getafe čaká dvadsať minút oslabenia o jedného hráča. Uvidíme, ako sa s tým hráči vysporiadajú a či sa ešte dostanú do vážnejšej šance na vyrovnanie.
     
    68
    Prichádza druhé striedanie na strane domáceho celku, z ihriska odkráčal Mosquera, opačným smerom vybieha Lacen.
     
    67
    Hra je prerušená, jeden z hráčov Getafe utrpel nepríjemný zásah loptou do chúlostivých partii, no nebude to vážne.
     
    66
    Diego Costa posielal loptu k ľavej tyči, Codina výborne jeho zámer vystihol a navyše zastavil aj následnú dorážku Gabiho!
     
    65
    Lafita za svoj zákrok na Diega Costu navyše vidí aj žltú a tým aj červenú kartu, čím výrazne oslabil svoj tím!
     
    65
    Hlavný rozhodca nariadil pokutový kop! Po rohovom kope bol vo vnútri pokutového územia k zemi stiahnutý Diego Costa a hlavný rozhodca neváha ani sekundu.
     
    64
    Individuálne to skúšal Suárez, výborne ho zastavil Alexis, avšak za cenu rohového kopu.
     
    63
    Hra sa postupne presunula na polovicu Getafe, hostia sú vytláčaní až na krídla, navyše domáci obrancovia prehusťujú priestor v okolí pokutového územia, čo sťažuje prechod na dostrel brány.
     
    62
    Nasleduje prvé striedanie na strane Atlética, už v 62. minúte končí zápas pre Davida Villu, jeho miesto zaujme Adrián.
     
    61
    Getafe postupne loptu stratilo, avšak hráči Atlética akoby nevedeli vymyslieť nič smerom dopredu, skúšajú to iba dlhými prihrávkami, ktoré zväčša končia na kopačkách alebo hlavách domácich hráčov.
     
    60
    Hra sa znova presťahovala pred šestnástku Atlética, Roberto Lago preváhal najlepší moment na strelu a tak boli hráči vytlačení až do okolia stredového kruhu.
     
    59
    O podobnú odpoveď sa snažili hostia, pred brankárom Codinom ale dobre zasiahol Rafa, ktorý poslal loptu do jeho náručia.
     
    58
    Domáci hráči sú v druhom polčase jednoznačne lepším tímom čo potvrdzuje ďalšia strela na bránu hostí, s ktorou síce nemal Courtois veľké problémy, no hráči sa do šestnástky dostávajú až príliš ľahko.
     
    57
    Prichádza prvé striedanie v zápase, Arroyo to však nieje, ten sa už zapojil do hry. Z ihriska odchádza Diego Castro, ktorého na trávniku nahradí Adrián Colunga.
     
    56
    Atlético okamžite zavelilo do protiútoku, hráči sa ale trošku zdržali, čo stačilo domácej obrane na sformovanie sa.
     
    55
    Courtois musel po rohovom kope predviesť výborný zákrok! Center z rohu ihriska totiž našiel Rodrígueza, ktorý z prvej zakončoval, brankár hostí však na bránkovej čiare výborne vykryl!
     
    55
    Arroyo zrejme utrpel úder pod rebrá, ihrisko opustil v sprievode lekára.
     
    54
    Mimo hry sa odohral súboj, po ktorom sa na trávniku ocitol Álvaro Arroyo. Nevyzerá to dobre, okamžite k nemu vybieha lekársky tím.
     
    53
    Marica urptutne bojoval o loptu pri rohovej zástavke proti dvojici brániacich hráčov z čoho plynie aspoň rohový kop pre Getafe.
     
    52
    Prvú žltú kartu v druhom polčase vidí Lafita, ktorého lakeť skončil v tvári jedného z hráčov Atlética.
     
    51
    Raúl García sa dostával až do pokutového územia, tam ho ale dobre odzbrojil jeden z obrancov a Codina už nemal problém chytiť pomaly kotúľajúcu sa loptu.
     
    50
    Diego Costa posielal pred bránu strieľanú prihrávku, na ňu ale žiaden z jedno spoluhráčov nezareagoval, pri lopte sa tak ocitli domáci hráči.
     
    49
    Prvý raz to v útoku skúšali hostia, no ani im sa zatiaľ príliš nedarí. Zatiaľ sledujeme viac opatrnejší futbal ako v prvej polovici.
     
    48
    Ďalšia snaha Maricu, tomu sa ani tentoraz nepodarilo dostať sa na dostrel brány, na krídle ho zablokoval Juanfran.
     
    47
    Na úvod druhého polčasu sme mali možnosť sledovať zvýšenú aktivitu domácich hráčov, Courtois ale mohol byť v kľude, strela naňho nesmerovala.
     
    46
    Ani v jednom z tímov neregistrujeme zmeny počas polčasovej prestávky, druhá polovica stretnutia sa tak môže začať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči obidvoch tímov po druhý raz opúšťajú útroby štadióna, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol nenadstavovať navyše ani minútu a tak sa prvý polčas skočil výsledkom 0:1. Jediným strelcom zápasu tak zostáva Godín, ktorý sa po centri Juanfrana presadil hlavou v 40. minúte. Inak sme sledovali miernu prevahu Atlética Madrid, ktoré si vypracovalo viac príležitostí ako jeho súper. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 20:01.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hostia v strednej časti ihriska prišli o loptu, David Villa úplne zbytočne napadol súpera po odpískaní hry, hruďou ho poslal k zemi, za čo si vyslúžil kartu žltej farby.
     
    45
    Pedro León to ešte skúšal individuálne, na hranici pokutového územia bol ale zastavený čisto, do zrejme posledného útoku v prvom polčase zavelil Luis.
     
    44
    Hostia sa už toľko netlačia do útoku, skôr hrajú na istotu a loptu posielajú do bezpečia ďalekými odkopmi.
     
    43
    Čas do konca prvého polčasu sa rýchlo míňa, čoskoro vyprší riadna hracia doba, Getafe sa stále snaží o vyrovnanie, no obrana Atlética je dnes stopercentná.
     
    42
    Getafe sa okamžite snaží o gólovú odpoveď, hráči okamžite zaradili vyšší prevodový stupeň, z čoho plynulo zakončenie Maricu, ktorý ale strieľal v páde, takže jeho strela bola veľmi nepresná.
     
    41
    Atlético dalo gól! Tak napokon to prišlo. Domáci tím síce odvrátil rohový kop, lopta sa ale zásluhou Juanfrana rýchlo vrátila pred bránu, kde si na ňu nabehol DIEGO GODÍN, ktorý svojou hlavičkou nedal Codinovi najmenšiu šancu! 0:1.
     
    40
    S rozohrávkou sa čaká, nakoľko v pokutovom území nastala menšia strkanica medzi hráčmi.
     
    39
    Juanfran pred bránou hľadal nabiehajúceho si Luisa, tesne pred ním odvracal Álvaro Arroyo, takže Atlético bude zahrávať ďalší roh.
     
    38
    Hra pokračuje aj naďalej v útočnej časti ihriska Atlética Madrid, Getafe dnes bráni veľmi zodpovedne a pravidelne hráčov vytláča až za stredovú čiaru.
     
    37
    Koke, Villa a Costa kombinovali pred veľkým vápnom súpera, dobre sformovaná obrana im ale nedala šancu na ohrozenie brány. Celá akcia sa končí faulom Kokeho.
     
    36
    Ďaleko od brány teraz pre zmenu získali štandardtku domáci hráči, León posielal pred brán ďalekonosný center, ten končí bezpečne v rukaviciach Courtoisa.
     
    35
    Ten sa skončil viac-menej skôr ako začal, keďže jeden z hráčov Atlética vo vnútri šestnástky súpera fauloval, takže od brány bude odkopávať Codina.
     
    34
    Na opačnej strane David Villa krásne individuálne prešiel cez dvojicu obrancov v šestnástke, cez posledného z nich však prepadol, hráči si pýtajú pokutový kop, no prichádza iba rohový.
     
    33
    Aspoň na malú chvíľu vyviezli hostia loptu až k pokutovému územiu súpera, odtiaľ sa spoza čiary snažili ohroziť bánu, no ich pokusy boli zablokované.
     
    32
    Hra sa teraz prelieva z jednej strany na druhú, no väčšinou sa hrá práve na domácej polovici ihriska. Tentoraz sa však hostia nedostávajú tak blízko k bráne.
     
    31
    V posledných minútach sa ukazuje kvalita favorita dnešného zápasu hrá sa v podstate na jednu bránu, no Getafe zatiaľ úspešné odoláva.
     
    30
    Hostia ešte zostali v útoku, na hranici šestnástky nebezpečne kombinovali, nakoniec do pokutového územia vysunuli Luisa, no tomu lopta ušla za čiaru.
     
    29
    Hra sa veľmi rýchlo vrátila pred domácu šestnástku, po ďalšom faule bude tím hostí zahrávať už štvrtý priamy kop.
     
    29
    Následne sa do kontry snažil dostať Marica, no v momente prihrávky sa nachádzal v postavení mimo hry.
     
    28
    A tentoraz to už bolo nebezpečné! Lopta doplachtila až pred Codinu, kde hlavou zakončoval Godín. Práve domáci brankár vytiahol pohotový zákrok a jeho strelu hlavou zablokoval.
     
    27
    Hráči si situáciu zopakujú aj do tretice, Juanfran postupoval po pravom krídle, pričom bol faulovaný, takže ďalšia príležitosť pre Atlético.
     
    26
    Aj tento priamy kop hostí zostal nevyužitý, domácim hráčom sa takmer podarilo oslobodiť sa, no Diego Castro fauloval Costu a priamy kop sa bude opakovať.
     
    25
    Hra na ihrisku sa pritvrdzuje a rozhodca David Fernández, ktorý je známy svojim prísnym trestaním hráčov vyťahuje už tretiu žltú kartu v zápase a ukazuje ju Alexisovi.
     
    24
    Aj na konci tohto rohového kopu bol Alexis, ktorý podobne ako predtým strieľal nepresne, tentoraz bránu prestrelil asi o tri metre.
     
    23
    Po následnej malej domov mal s rozohrávkou menšie problémy gólman Atlética, čím v podstate daroval súperovi rohový kop.
     
    23
    Priamy kop následne zahrával Koke, jeho center našiel iba hlavu jedného z domácich obrancov.
     
    22
    Marica šiel na hranici pokutového územia k zemi, faul sa nepíska, no o malú chvíľu v strede ihriska Costu fauloval Mosquera. Za tento zákrok si vyslúži aj žltú kartu.
     
    21
    Alexisovi sa podarilo zakončiť, avšak veľmi nepresne a bránu vôbec netrafil. Nasledovať bude rozohrávky od svätyne Courtoisa.
     
    20
    Getafe sa vrátilo do útoku veľmi rýchlo, je vidieť, že sa hráči súpera nezľakli. Z ich útočnej snahy pramení prvý rohový kop v zápase.
     
    19
    Lafita znova skončil na zemi po jednom zo zákrokov hostí, no tentoraz sa faul nepíska, šlo o čistý zákrok.
     
    18
    Priamy kop pre zmenu získava Atlético, v tomto prípade to ale nebude tak výhodná pozícia z akej strieľali domáci hráči pred malo chvíľou. Hráči si chystajú loptu veľmi ďaleko od brány.
     
    17
    Domáci hráči si po priamom kope pýtajú rohový, nakoľko sa im zdá, že strela mimo bola tečovaná jedným z hráčov Atlética. Roh však nasledovať nebude, pokračovať sa bude odkopom od brány.
     
    16
    Godín si druhý raz v zápase vyšliapol na Lafitu, tentoraz už kartovému trestu neujde.
     
    15
    Prvá pätnásťminútovka je za nami, momentálne sa hra odohráva v strednej časti ihriska, ani jeden z tímov zatiaľ nemal väčšiu príležitosť na skórovanie.
     
    14
    Prudká strela z priameho kopu stroskotala na múre tiel pred kopajúcim Leónom. Lopta sa veľmi rýchlo dostala na polovicu domáceho celku.
     
    13
    Po súboji s Godínom šiel Lafita k zemi, nevyše to bolo pred šestnástkou Atlética, Getafe tak získava priamy kop z veľmi dobrej pozície.
     
    12
    O loptu sa v strednej časti ihriska tvrdo bojuje, plynie z toho aj vyšší počet nedovolených zákrokov na obidvoch stranách.
     
    11
    Getafe to okamžite skúšalo dlhou nakopávanou loptou na Maricu, tento pass ale napokon skončila iba v rukaviciach Courtoisa.
     
    10
    Po výbornej kolmici sa až do pokutového územia Getafe dostal Costa, pri svojom postupe spadol na zem, no pokutový kop sa nepíska. Costa ešte bojoval o loptu, no už sa jej zmocnili domáci obrancovia.
     
    9
    Na opačnej strane teraz úplne zbytočne fauloval Marica, ten sa navyše rozhodnutiu hlavného arbitra čuduje, no o jeho nedovolenom zákroku nieje pochýb.
     
    8
    Hra sa nám od úvode prelieva z jednej strany na druhú, po ďalšej nepresnej prihrávke na Villu bude od brány odkopávať Codina.
     
    7
    Pre loptu si znova zbiehal Diego Castro, na ľavom krídle ho vhadzovaním hľadal Lafita. Prihrávka však bola príliš prudká a lopta skončila až za čiarou.
     
    6
    Menšia chybička v rozohrávke Atlética rýchlo vrátila loptu na kopačky domácich hráčov. Tí sa pokúšali o prechod až do pokutového územia, no obrana svoju chybu napravila a loptu im odobrala.
     
    5
    Hra teda pokračovala odkopom Codinu od vlastnej brány. Lopty sa zmocnil Diego Castro, ten ale okamžite súpera fauloval, takže domáci hráči strácajú loptu.
     
    4
    Filipe Luis na ľavej strane výborne vysunul Diega Costu, ten posielal pred bránu krížnu prihrávku, ktorá však nenašla žiadneho z jeho spoluhráčov. Lopta napokon tesne minula ľavú tyč.
     
    3
    Hostia zostali pri lopte, kombinujú ale veľmi ďaleko od brány, takže o prípadnej strele na bránu nemôže byť ani reč.
     
    2
    Courtois vyslal svojich spoluhráčov až na polovicu Getafe, domáci hráči ale zatiaľ pozorne bránia a favorita k niečomu nepúšťajú.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci hráči, tí na súpera okamžite vybehli, pred hranicou pokutového územia ale vo vzduchu fauloval Juan Rodríguez, takže rozohrávať bude brankár hostí.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche. Domáci tím dnes bude hrať v modrom, zatiaľ čo hráči Atlética nastúpia v tradičných červeno-bielych pruhovaných dresoch.
     
    V zostave Atlética figuruje už aj Diego Costa, takže hostia dnes nastúpia v plnej sile.
     
    Úvodné zostavy:

    Getafe CF: Codina – Roberto Lago, Rafa, Alexis, Álvaro Arroyo – Mosquera, Juan Rodríguez – Lafita, Diego Castro, Pedro León – Marica
    Náhradníci: Júlio César – López, Lacen, Pablo Sarabia, Sammir, Juan Valera, Míchel

    Atlético Madrid: Courtois – Filipe Luis, Godín, Miranda, Juanfran – Mario Suárez, Gabi – Raúl García, Koke – David Villa, Diego Costa
    Náhradníci: Aranzubia – Tiago, Adrián, Rodríguez, Alderweireld, Diego, Sosa

    Rozhodca: David Fernández – Raúl Cabañero, Jorge Canelo.
     
    História vzájomných zápasov:

    Atlético Madrid 7-0 Getafe
    Getafe 0-0 Atlético Madrid
    Getafe 0-0 Atlético Madrid
    Atlético Madrid 3-0 Getafe
    Atlético Madrid 2-0 Getafe

    Getafe naposledy strelilo madridskému tímu gól ešte 6.11.2011, keď na domácom trávniku zdolalo svojho súpera 3:2.
     
    Stávkové kancelárie dnes pochopiteľne viac veria tímu hostí, na ktorého víťazstvo sa kurz pohybuje okolo hodnoty 1,45, na remízu je to kurz 4,10 a na výhru Getafe až 7,80.
     
    Pekný nedeľný večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase 33. kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom súboji si sily zmerajú tímy z opačných koncov tabuľky, konkrétne sa bude jednať o Getafe CF a Atlético Madrid.

    Getafe CF
    Getafe sa momentálne nachádza až na 18. mieste tabuľky, ktorá znamená zostup do Segunda División. V doterajšom priebehu sezóny dokázali hráči nazbierať iba 31 bodov. Tie nazbierali najmä v prvej polovici sezóny, nakoľko Od Vianoc zvíťazili iba raz, a aj to v predposlednom kole na pôde Valencie. V tabuľke je na tom horšie už iba Almería, ktorá má na svojom konte 30 bodov a suverénne posledný Real Betis s 22 bodmi. Getafe však ešte nieje stratené, hráči stále môžu veriť v záchranu, nakoľko na sedemnásty Real Valladolid strácajú jediný bod, na Osasunu a Granadu tri. Ako bolo spomínané, z posledných piatich meraní síl Getafe zvíťazilo iba raz, konkrétne na pôde Valencie 3:1. Ďalší zápas sa skončil domácou remízou s Granadou a zvyšné tri zápasy proti Elche, Bilbau a Villarrealu ťahali hráči Getafe za kratší koniec. Getafe dnes čaká extrémne ťažký duel a tímu stále nebude môcť pre zranenie pomôcť brankárska jednotka Moyá a pravdepodobne ani Gavilán, Roberto Lago, Sammir a Diego Castro.

    Atlético Madrid
    Madridský tím má momentálne úplne iné starosti ako jeho dnešný súper. Po senzačnom postupe do semifinále cez Barcelonu sa hráči môžu tešiť na dvojzápas s FC Chelsea. Atléticu to momentálne šliape aj v domácej súťaži, kde mu patrí líderská pozícia o bod práve pred Barcelonou. Jeho mestský rival Real stráca už tri body. Atlético pokračuje v úspešnom ťažení, sériu zápasov bez prehry natiahlo už na 7 duelov, keď naposledy prekvapivo podľahlo Osasune 0:3. Z posledných piatich zápasov hráči bodovali vždy naplno, Madrid postupne zdolal Espanyol, Real Betis, Granadu, Bilbao aj Villarreal. V súboji o titul bude Atlético potrebovať každý bod a tak sa od neho dnes očakáva hladké víťazstvo. Tímu však pravdepodobne nepomôže trojica zranených hráčov na čele so zakončovateľom Diegom Costom, ktorého trápi zranenie zadného stehna. Pre zranenia by v zostave mali chýbať aj Turan a Javi Manquillo.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Andrej Marienka

    Góly: 41. Godín, 84. Costa

    Karty:   22. Mosquera (GET), 25. Alexis (GET), 52. Lafita (GET) – 16. Godín (MAD), 45. Villa (MAD), 75. Costa (MAD)   65. Lafita (GET)

    Nepremenená penalta: 66. Costa (MAD), brankár Codina zneškodnil


    Getafe CF: Codina – Roberto Lago, Rafa, Alexis, Álvaro Arroyo – Mosquera, Juan Rodríguez – Lafita, Diego Castro, Pedro León – Marica
    Náhradníci: Júlio César – López, Lacen, Pablo Sarabia, Sammir, Juan Valera, Míchel

    Atlético Madrid: Courtois – Filipe Luis, Godín, Miranda, Juanfran – Mario Suárez, Gabi – Raúl García, Koke – David Villa, Diego Costa
    Náhradníci: Aranzubia – Tiago, Adrián, Rodríguez, Alderweireld, Diego, Sosa

    Rozhodca: David Fernández – Raúl Cabañero, Jorge Canelo