Liverpool – Manchester City 3:2 (kon.) | Swansea – Chelsea 0:1 (kon.)
koniec
Swansea City
0:1 (0:0)
Chelsea FC
Nedeľa 13.04.2014, 17:07 • Liberty Stadium (Swansea) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    88
    Swansea City sa senzačne mohlo dočkať vyrovnania a skutočne tomu nechýbalo veľa. Na ľavej strane sa k lopte dostal Jonjo Shelvey, ktorý posielal nadýchaný center na Bonyho Wilfrieda. Ten síce loptu hlavou nezasiahol, ale svojim pohybom rozhodil Petra Čecha. Ten mal s prepadnutou loptou nemalé problémy, no napokon ju vyrazil nad brvno.
     
    87
    Leon Britton dnes toho odpracoval skutočne mnoho a oddýchnuť si ide len na tie posledné minútky. Na jeho post naskočí de Guzmán.
     
    86
    John Obi Mikel na polovici ihriska pri postrannej čiare dohral rozohrávajúceho Daviesa, čo Phil Dowd po dlhšom čase odmenil ďalšou žltou kartou.
     
    85
    Samuel Eto´o sa už mohol postarať o definitívny pokoj pre svojich spoluhráčov. Nemanja Matič z hĺbky poľa rozohrával na Mohameda Salaha. Ten obišiel Daviesa a následne prihrával pod seba do šestnástky. Tam si loptu prebral práve kamerunský útočník, ktorý však z prvej krížnou strelou tesne minul pravú Vormovu žrď. Swansea tak naďalej žije.
     
    79
    Strelec doteraz jediného gólu Demba Ba sa stihol rozlúčiť strelou, ktorá letela tesne nad. Na necelú štvrťhodinu ho nahradí John Obi Mikel.
     
    73
    Garry Monk strieda po druhýkrát, no po prvýkrát dobrovoľne. Z hracej plochy sťahuje Nathana Dyera a na jeho miesto príde ďalší ex-Liverpoolčan N´Gog.
     
    68
    Chelsea dala gól!
    Labute sa snáď po prvýkrát v druhom dejstve vysunuli na polovicu súpera a modrí to okamžite dokázali využiť. Chelsea začala akciu outovým vhadzovaním vo vlastnom rohu ihriska. Azpilicueta však vyzval Matiča, ktorý z prvej vysunul DEMBU BA. Ten šiel na Williamsa jeden na jedného a po jeho strele z hranice šestnástky sa príliš nevyznamenal ani Michel Vorm. Lopta preletela pomedzi jeho ruku a telo a zamierila až do siete. Demba Ba tak v priebehu niekoľkých dní opäť spasil Blues.
     
    58
    Samuel Eto´o zahadzuje mega-obrovskú šancu, ktorej prepásnutie ho ešte môže mrzieť. Z ľavej strany posielal nepresný center Mohamed Salah, ktorý však Jordi Amat odvrátil presne na kopačku kamerunského zakončovateľa. Ten sa pred Vormom ocitol absolútne osamotený, no z desiatich metrov páli po zemi mimo! Toto rozhodne malo skončiť v sieti.
     
    46
    Moja prvopolčasová predpoveď sa teda napĺňa. Okrem ostrého príhovoru Josého Mourinha sledujeme hneď dvojité striedanie. Na trávnik príde dvojica, ktorú som spomínal a síce Eto´o a Oscar. Miesta im prepustili André Schürrle a Ramires.
     
    45
    André Schürrle si v samom závere úvodného dejstva vyslúžil žltú kartu, keď nepríjemne pristúpil členok Ángela Rangela. Prvý zápis pre Blues.
     
    43
    Swansea sa i v početnej nevýhode mohla dostať do prekvapujúceho vedenia. Jonjo Shelvey sa šikovne obtočil okolo Matiča a následne rozdal doprava na Nathana Dyera. Ten si prebral loptu, vnikol s ňou do vápna a z jeho hranice sa pokúsil aj o strelu. Tá smerovala na bližšiu tyč, kde ale Petra Čecha nezaskočila. Jednotka hostí pohotovo vyráža na rohový kop.
     
    19
    Garry Monk samozrejme nemôže pokračovať len s jedným stopérom a na ihrisko tak posiela Jordiho Amata. Obetným baránkom taktiky sa stal Pablo Hernández.
     
    16
    Situácia Swansea sa ale sakramentsky komplikuje a toto bola detinská hlúposť od Chicha Floresa. Ten v krátkom slede fauloval opäť, keď na okraji šestnástky podrazil unikajúceho Schürrleho. Phil Dowd síce dlho váhal, ale po nejakých desiatich sekundách mu vyťahuje druhú žltú kartu, čo znamená predčasný Španielov odchod pod sprchy. Chelsea sa poľahky môže dostať na koňa.
     
    15
    Nesmierne jednoducho sa ku koncovke dostali i Labute. Na pravej postrannej čiare dostal dostatok priestoru Ángel Rangel, ktorý posielal nadýchaný center do šestnástky. Lopta smerovala presne do pohybu Bonyho Wilfrieda, ktorý z piatich metrov pohotovou hlavičkou zamieril pod brvno. Tam sa však objavila rukavica Petra Čecha a nasledovať tak bude iba rohový kop.
     
    14
    Chico Flores na polovici ihriska nedovolene bránil Nemanju Matiča, ktorého poslal k zemi. Phil Dowd mu ukazuje prvú žltú kartu v zápase.
     
    6
    Ajajaj, toto mal Salah premeniť a Chelsea mala ísť do vedenia. Na pravej strane sme mohli vidieť nádhernú súhru medzi Schürrle a Ivanovičom. Do vápna centroval druhý menovaný a jeho prízemná prihrávka ideálne našla Mohameda Salaha. Egyptský krídelník mohol páliť do rozhodenej obrany Swans, no presne z pokutového bodu mieril centimetre mimo pravej Vormovej žrde.

    Erik Farkaš

    Góly: 68. Ba

    Karty:   14. Chico (SWA) – 45. Schürrle (CHE), 86. Mikel (CHE)   16. Chico (SWA)


    Swansea City: Vorm – Rangel, Chico, A. Williams (C), B. Davies – Britton, Shelvey – N. Dyer, Pablo H., Routledge – Bony
    Náhradníci: Tremmel – Amat, N. Taylor, de Guzmán, N´Gog, Emnes, Fulton
    Manažér: Garry Monk

    Chelsea FC: P. Čech – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Ramires, Matič – Schürrle, Willian, Salah – Demba Ba
    Náhradníci: Schwarzer – A. Cole, David Luiz, F. Torres, Oscar, Mikel, Eto´o
    Manažér: José Mourinho

    Rozhodca: Phil Dowd – P. Kirkup, J. Brooks – R. Madley