Liverpool – Manchester City 3:2 (kon.) | Swansea – Chelsea 0:1 (kon.)
koniec
Swansea City
0:1 (0:0)
Chelsea FC
Nedeľa 13.04.2014, 17:07 • Liberty Stadium (Swansea) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:07.
     
    Vitajte na južnom cípe Walesu, kde ukončíme program 34. kola anglickej Premier League.

    Swansea City, čierny kôň posledných dvoch ročníkov PL, stále nemá istotu zotrvania v najvyššej súťaži. Mužstvu sa nedarí, nevzkriesil ho ani tréner Garry Monk, no na pásmo zostupu má stále šesťbodový náskok.
    Ten sa však môže povážlivo zmenšiť, keďže na Liberty Stadium smeruje londýnska Chelsea. Tá sa v boji o titul stále nevzdáva a dnes by mohla ťažiť zo vzájomnej konfrontácie jej dvoch úhlavných sokov. Na to ale Blues potrebujú vyhrať!

    Tabuľkové postavenie:

    15. Swansea: 8 – 9 – 16; skóre 45:49; body 33
    2. Chelsea: 22 – 6 – 5; skóre 65:24; body 72

    Forma:

    Swansea: P – V – R – P – P – R
    Chelsea: V – V – P – P – V – V

    Zriedkavejší priaznivci ostrovného futbalu tomu zrejme uveria ťažko, ale momentálne pätnásty celok si celkom statočne počínal i v pohárovej Európe. Po zvládnutej základnej skupine sa stretol s Neapolom, ktorému však po tesnej porážke (0:0 a 1:3) podľahol. Za účasť v Európe môžu Labute vďačiť trénerom Rodgersovi a Laudrupovi. Ani jeden však už pri kormidle nepôsobí. Toho sa ujal donedávna ešte hráč Swans Garry Monk.
    Súčasný manažér Jacks z 27 možných bodov získal len deväť. Po úspešnom debute v derby o Wales (Cardiff 3:0) jeho mužstvo vyhralo len raz (Norwich 3:0). Labute naopak prehrali už viacej zápasov, než v predchádzajúcich dvoch ročníkoch dokopy! City sa nedarí predovšetkým s mužstvami z hornej polovici tabuľky, z ktorých zdolali len Newcastle (R:4; P:12).

    Sedemnástu ligovú prehru im príde obstarať londýnska Chelsea, ktorá sa v európskom týždni postarala o dokonalý obrat. Po marcovej senzačnej prehre s Crystal Palace (0:1) totiž Blues neuspeli ani v Paríži. Miestny PSG ich porazil hladko 3:1. V odvete však modrí zabrali a vďaka gólu Dembu Ba v závere stretnutia dohnali potrebné dvojgólové manko. Vďaka postupovej matematike európskych pohárov sa tak môžu tešiť na madridské Atlético.
    Sústrediť sa však musia i na záver ligového ročníka, v ktorom ich čaká ešte päť stretnutí. V tých jesenných brali proti nasledovným súperom všetkých pätnásť bodov. Doma sú síce modrí suverénni a stratili iba štyri body. Na výletoch je to však o poznanie horšie.
    Zo 48 možných bodov vonku pozbierali len 25, čo je až šiesta najlepšia bilancia v súťaži.

    Vzájomné zápasy:

    26.12.2013; Chelsea – Swansea 1:0
    (Hazard)

    28.04.2013; Chelsea – Swansea 2:0
    (Oscar, Lampard)

    23.01.2013; Swansea – Chelsea 0:0 (SF; lig. pohár)

    09.01.2013; Chelsea – Swansea 0:2 (SF; lig. pohár)
    (Michu, Graham)

    03.11.2012; Swansea – Chelsea 1:1
    (Pablo – Moses)

    31.01.2012; Swansea – Chelsea 1:1
    (S. Sinclair – Bosingwa)

    Chelsea je neporazená v posledných siedmich vzájomných stretnutiach, vrátane jesennej výhry na Stamford Bridge (1:0).
    Labute v lige naposledy vyhrali v apríli 1981, kedy sa stretnutie na starom Vetch Field v rámci Division One skončilo domácim triumfom 3:0.

    Absencie:

    Domácim sa po vyliečení z chrípky vracia Dwight Tiendalli. Na maródke tak zostáva iba stopér Kyle Bartley, ktorého trápi svalové zranenie.

    Londýnčanom dnes bude zrejme chýbať dvojica John Terry a Eden Hazard, ktorá sa zranila počas utorňajšieho zápasu Ligy majstrov.

    Favoritom stretnutia je samozrejme londýnska Chelsea, ktorá si na ceste za titulom už ďalšie zaváhania dovoliť nemôže. Swansea však môže použiť duo Bony a Michu, čo by mohlo byť jej veľkou silou. Či to však na pozornú defenzívu Blues bude stačiť, to napovie až dianie na trávniku.
     
    Úvodné zostavy:

    Swansea City: Vorm – Rangel, Chico, A. Williams (C), B. Davies – Britton, Shelvey – N. Dyer, Pablo H., Routledge – Bony
    Náhradníci: Tremmel – Amat, N. Taylor, de Guzmán, N´Gog, Emnes, Fulton
    Manažér: Garry Monk

    Chelsea FC: P. Čech – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Ramires, Matič – Schürrle, Willian, Salah – Demba Ba
    Náhradníci: Schwarzer – A. Cole, David Luiz, F. Torres, Oscar, Mikel, Eto´o
    Manažér: José Mourinho

    Rozhodca: Phil Dowd – P. Kirkup, J. Brooks – R. Madley.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Vitajte ešte raz na Liberty Stadium, kde bude pokračovať stíhacia jazda Blues. Výkop obstarali biele Labute. Chelsea bude útočiť zľava-doprava.
     
    2
    John Terry mal hneď v úvode prácu, keď po zaujímavom centri z pravej strany centroval Nathan Dyer. Kapitán hostí však bez problémov odvrátil.
     
    3
    Menšie problémy hosťom narobil i Bonyho oblúčik. Po miernom nedorozumení s Matičom však Terry prepasíroval loptu až k Čechovi, ktorý ju odpálil do bezpečia.
     
    4
    Následne do vápna putoval i nebezpečný center od Pabla Hernándeza, ktorý s námahou pokryl Gary Cahill. Swans ale začína veľmi aktívne.
     
    5
    Po prvýkrát sa musela i brániť, keď Salah posielal do vápna voľný kop. Pred Schurrlem hasil stopér Chico Flores.
     
    6
    Ajajaj, toto mal Salah premeniť a Chelsea mala ísť do vedenia. Na pravej strane sme mohli vidieť nádhernú súhru medzi Schürrle a Ivanovičom. Do vápna centroval druhý menovaný a jeho prízemná prihrávka ideálne našla Mohameda Salaha. Egyptský krídelník mohol páliť do rozhodenej obrany Swans, no presne z pokutového bodu mieril centimetre mimo pravej Vormovej žrde.
     
    7
    Swansea City teda prežilo prvú TOP šancu londýnskej Chelsea. Na tieto akcie v krídelných priestoroch si však bude musieť dať pozor.
     
    8
    Blues sú razom aktívnejší a už sa im podarilo vyrovnať hru. Labute sa po úvodnom ošiali postupne stiahli späť.
     
    9
    Jacks na ďalšej ofenzívnej návšteve. Na ľavej strane sa k prihrávke dostal Shelvey, ktorý však posielal nepresný center do vápna.
     
    10
    Na protiľahlej čiare sa však lopty zmocnil Nathan Dyer, ktorý posielal center na zadnú žrď. Adresátom jeho prihrávky však bol iba Branislav Ivanovič.
     
    11
    City sa ale znovu výraznejšie usadili na polovicu súpera a Chelsea je prinútená stiahnuť sa až pred vlastnú šestnástku.
     
    12
    Toto je futbal, ktorý Labute forsírovali počas minulých dvoch ročníkov. V tejto sezóne však na to nadviazali len zriedkavo.
     
    13
    Po Pablovej akcii na pravej strane sa kopal rohový kop, ktorý rozohrával sám Hernández. Jeho center však smeroval presne na Petra Čecha.
     
    14
    Chico Flores na polovici ihriska nedovolene bránil Nemanju Matiča, ktorého poslal k zemi. Phil Dowd mu ukazuje prvú žltú kartu v zápase.
     
    15
    Nesmierne jednoducho sa ku koncovke dostali i Labute. Na pravej postrannej čiare dostal dostatok priestoru Ángel Rangel, ktorý posielal nadýchaný center do šestnástky. Lopta smerovala presne do pohybu Bonyho Wilfrieda, ktorý z piatich metrov pohotovou hlavičkou zamieril pod brvno. Tam sa však objavila rukavica Petra Čecha a nasledovať tak bude iba rohový kop.
     
    16
    Situácia Swansea sa ale sakramentsky komplikuje a toto bola detinská hlúposť od Chicha Floresa. Ten v krátkom slede fauloval opäť, keď na okraji šestnástky podrazil unikajúceho Schürrleho. Phil Dowd síce dlho váhal, ale po nejakých desiatich sekundách mu vyťahuje druhú žltú kartu, čo znamená predčasný Španielov odchod pod sprchy. Chelsea sa poľahky môže dostať na koňa.
     
    17
    Flores opúšťa trávnik s veľkou dávkou nevôle. Rovnako to nesie i manažér Garry Monk. José Mourinho si spokojne sadá späť na lavičku.
     
    18
    Po Chicovom faule sa logicky kopal i voľný kop, ktorý rozohrával sám postihnutý Schurrle. Trafil však len do múru.
     
    19
    Garry Monk samozrejme nemôže pokračovať len s jedným stopérom a na ihrisko tak posiela Jordiho Amata. Obetným baránkom taktiky sa stal Pablo Hernández.
     
    20
    Dvadsať minút je teda za nami. Videli sme po jednej šanci na oboch stranách, no najdôležitejším momentom bolo vylúčenie domáceho stopéra Chica.
     
    21
    Swansea pokračuje vo svojom kombinačnom futbale, zatiaľčo Chelsea rozvážne čaká na svoju šancu. Tá dnes rozhodne príde.
     
    22
    Kamera si vybrala Johna Terryho, ktorý doslova uhádal druhú žltú kartu pre Chica. Tá síce bola oprávnená, ale to váhanie situácii rozhodne nepomohlo.
     
    23
    Domácich to značne podráždilo, no naďalej si futbal užívajú. Mourinhova parta ich zatiaľ necháva vyblázniť. Dokedy?
     
    24
    Zmena zatiaľ neprichádza ani po Ivanovičovom nákope smerom vpred, ktorý si Brazílčana Williana nenašiel.
     
    25
    Matič dostal na osi ihriska dostatok priestoru, no loptu napálil iba do nachystaného kapitána Williamsa. Lopta je už ďaleko od Vorma.
     
    26
    Phila Dowda opäť svrbela pravá kapsa jeho trenírok, no ďalšiu žltú kartu nevytiahol. Shelvey mu však po Azpilicuetovom nakopnutí ponúkol nejeden podnet.
     
    27
    Nedávno ešte ležiaci Azpilicueta sa prezentoval i vo futbalovejšej forme, keď posielal center na Dembu Ba. Ten ale spacifikoval gólman Vorm.
     
    28
    Swansea sa teraz na okamih stiahla a na kombináciu tak dostáva priestor i favorit dnešného stretnutia. Zatiaľ však došiel len na polovicu ihriska.
     
    29
    Demba Ba pracoval chrbtom k bráne, no v ostrom súboji s Amatom neuhádal ani rohový kop. Rozohrávať bude Vorm.
     
    30
    Za nami je už polhodina hry. Určite Vám neuniklo, že pokračujeme bez Chica Floresa. Chelsea to však zatiaľ príliš nevyužila.
     
    31
    Zatiaľ je to o akomsi vyčkávaní a hľadaní voľných priestorov. Zmeny skóre sa takýmto tempom možno dočkáme až v druhom dejstve.
     
    32
    To sa kľudne môže stať. Zapracuje Mourinhov príhovor, prípadne striedajúce duo Eto´o a Oscar. Zatiaľ nám totiž Blues mnoho neponúkli.
     
    33
    Chelsea je ale mužstvo okamžiku a na skórovanie im veľa fakt netreba. Labute ale zatiaľ hrajú veľmi disciplinovane.
     
    34
    City pokračovalo voľným kopom z pravej strany, ktorý rozohrával Routledge. Loptu však do bezpečia posielal Ivanovič.
     
    35
    Desať minút pred koncom prichádza mynela Williana, ktorý rozohrával iba za postrannú čiaru. Domáci priaznivci sa schuti pobavili.
     
    36
    Swansea hrá v oslabení už dvadsať minút, no zatiaľ to rozhodne nie je vidieť. Nezmenil to ani Salah, ktorého vysoký center Dembu Ba nenašiel.
     
    37
    Modrí ale na okamih dostali krídla, keď na pravej strane ušiel Salah. Ten následne prihrával do vápna, kde sa peknou pätičkou obtáčal Demba Ba. Lopta však do siete nezamierila a nezachytil ju ani dobiehajúci Schurrle.
     
    38
    Hostia pokračovali v obliehaní šestnástky Jacks, no k ničomu to neviedlo. Jedine ak Willianovej strele, ktorá však letela vysoko nad.
     
    39
    Ramires sa neohrozene rozbehol dopredu a po narážačke s Dembom Ba mohol i zakončovať. Vletel mu však do toho Amat a lopty sa už následne zmocnil gólman Vorm.
     
    40
    Ashley Williams nedokázal zachytiť loptu na hracej ploche a po jej odskočení tak bude nasledovať rohový kop pre Londýnčanov.
     
    41
    Z pravej strany ho rozohrával Willian, ktorý odcentroval do vápna na Ivanoviča. Ten však hlavičkoval vysoko nad bránku.
     
    42
    Matič vymyslel vtipnú uličku na zbiehajúceho Ramiresa, ktorý vnikol do vápna, no jeho spätná prihrávka si našla iba Brittona.
     
    43
    Swansea sa i v početnej nevýhode mohla dostať do prekvapujúceho vedenia. Jonjo Shelvey sa šikovne obtočil okolo Matiča a následne rozdal doprava na Nathana Dyera. Ten si prebral loptu, vnikol s ňou do vápna a z jeho hranice sa pokúsil aj o strelu. Tá smerovala na bližšiu tyč, kde ale Petra Čecha nezaskočila. Jednotka hostí pohotovo vyráža na rohový kop.
     
    44
    Ten smeroval presne na hlavu Garyho Cahilla, ktorý odvrátil do bezpečnej vzdialenosti od svätyne českého brankára Petra Čecha.
     
    45
    André Schürrle si v samom závere úvodného dejstva vyslúžil žltú kartu, keď nepríjemne pristúpil členok Ángela Rangela. Prvý zápis pre Blues.
     
    45+1
    Mohamed Salah sa dostal ešte do záverečnej šance prvého polčasu. Z hranice šestnástky však mieril vysoko nad brvno.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Londýnska Chelsea hrala väčšinu úvodného dejstva v početnej prevahe, no nič zaujímavé si za tú dobu nevytvorila. Jacks pokračujú v disciplinovanom bránení a na modrých to zatiaľ stačí. Na góly si tak budeme musieť počkať do druhého dejstva.

    To začína o 18:09.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Moja prvopolčasová predpoveď sa teda napĺňa. Okrem ostrého príhovoru Josého Mourinha sledujeme hneď dvojité striedanie. Na trávnik príde dvojica, ktorú som spomínal a síce Eto´o a Oscar. Miesta im prepustili André Schürrle a Ramires.
     
    47
    Práve brazílsky špílmacher Oscar sa okamžite zapojil do hry, no Daviesa vo vápne nepretlačil. Hrať môžu waleské Labute.
     
    48
    Chelsea síce na svojho súpera práve nevybehla, ale loptu už drží častejšie a akoby si začínala chytať pôdu na otvorenie skóre.
     
    49
    Matič s Azpilicuetom sa síce v rohu ihriska nepresadili, ale podarilo sa im vybojovať aspoň rohový kop. Tlak Chelsea rastie.
     
    50
    Na prvej žrdi ho však odvracal Bony Wilfried a otvárací gól nepriniesol ani šikovný center Williana z druhej vlny.
     
    51
    Chelsea sa tlačí dopredu. Oscar sa zo strednej vzdialenosti pokúsil i o streľbu, no loptu zastavil domáci kapitán Williams.
     
    52
    Chelsea pokračuje v hádzanárskom obliehaní domácej šestnástky, no zatiaľ to do jej vnútra nevedie. Nápor však narastá.
     
    53
    Domáci priaznivci ocenili aj to, že ich miláčikovia na okamih držia loptu na súperovej polovici. V druhom dejstve sa im to už tak často nedarí.
     
    54
    Nemanja Matič predlžoval loptu na zabiehajúceho Ivanoviča, ktorý sa nápaditou pätičkou snažil prekvapiť Vorma. Loptu ale nezasiahol.
     
    55
    Obrovský biliard pred Michelom Vormom taktiež gólom nekončí. Loptu do vápna dopravil Azpilicueta, no tá sa po Willianovej hlavičke a Oscarovom teči ocitla iba u Williamsa.
     
    56
    Ten odpálil loptu ďaleko do bezpečia a Swansea City tak naďalej žije. Gól je však zrejme iba otázkou času.
     
    57
    Demba Ba prebrúsil Ángela Rangela, ktorý sa na nohy rozhodne neponáhľa. Swansea pomaličky ťahá čas.
     
    58
    Samuel Eto´o zahadzuje mega-obrovskú šancu, ktorej prepásnutie ho ešte môže mrzieť. Z ľavej strany posielal nepresný center Mohamed Salah, ktorý však Jordi Amat odvrátil presne na kopačku kamerunského zakončovateľa. Ten sa pred Vormom ocitol absolútne osamotený, no z desiatich metrov páli po zemi mimo! Toto rozhodne malo skončiť v sieti.
     
    59
    Následne skúšal strelecké šťastie i Demba Ba, ktorý však zo siedmich metrov zamieril hlavou iba do stredu bránky.
     
    60
    Vzrušenie i na druhej strane, kde bravúrne stredom prenikol Wayne Routledge. Ten sa dostal ku krížnej strele, ktorú však vo vápne zrazil kĺzajúci John Terry.
     
    61
    Z celej situácie rezultoval ešte rohov kop, ktorý síce pretiahol Petra Čecha, no do siete lopta nezapadla. Nasledovať bude päťka.
     
    62
    Doterajší priebeh stretnutia dokonale deklaruje kolorit Chelsea, ktorá sa na súperových ihriskách trápi. Zmení to rohový kop Blues?
     
    63
    Defenzíve však vypomohol parádne fyzicky disponovaný Bony Wilfried, ktorý v súboji s Matičom odhlavičkoval preč od svojej bránky.
     
    64
    Do konca zápasu nám i s nadstaveným časom zostáva ešte polhodina. Skóre 0:0 sa však senzačne nemení. Vydrží až do konca?
     
    65
    Ďalší prienik v podaní Oscara, ktorý si obhodil Shelveyho. Brazílsky playmaker následne vo vápne padol na zem, no Phil Dowd ukazuje na rohovú zástavku.
     
    66
    Rohový kop smeroval na hlavu Garyho Cahilla, ktorý ju medzi tri žrde taktiež neumiestnil. Vorm sa samozrejme nikam neponáhľa.
     
    67
    Swansea sa po dlhom čase dostáva na polovicu Blues, kde bude pokračovať outovým vhadzovaním. Bieli si rozhodne dajú na čas.
     
    68
    Chelsea dala gól!
    Labute sa snáď po prvýkrát v druhom dejstve vysunuli na polovicu súpera a modrí to okamžite dokázali využiť. Chelsea začala akciu outovým vhadzovaním vo vlastnom rohu ihriska. Azpilicueta však vyzval Matiča, ktorý z prvej vysunul DEMBU BA. Ten šiel na Williamsa jeden na jedného a po jeho strele z hranice šestnástky sa príliš nevyznamenal ani Michel Vorm. Lopta preletela pomedzi jeho ruku a telo a zamierila až do siete. Demba Ba tak v priebehu niekoľkých dní opäť spasil Blues.
     
    70
    Čo teraz? Akoby sa pýtal Garry Monk. Domácim zostávalo jedine prečkať za bezgólového stavu a hroziť z prípadných brejkov.
     
    71
    To už teraz nehrozí. Chelsea sa rozhodne stiahne a bude sa snažiť kontrolovať priaznivú situáciu. Predpokladám, že sa jej to už podarí.
     
    72
    Blues predsa len majú najlepšiu defenzívu v lige a modrí navyše hrajú v početnej prevahe. To by na tri body stačiť malo.
     
    73
    Garry Monk strieda po druhýkrát, no po prvýkrát dobrovoľne. Z hracej plochy sťahuje Nathana Dyera a na jeho miesto príde ďalší ex-Liverpoolčan N´Gog.
     
    74
    Tým druhým je samozrejme Jonjo Shelvey. V lete sa na Anfield mal sťahovať i Ashley Williams, čo však neučinil. To určite potešilo i Martina Škrtela.
     
    75
    Po dlhom čase si na loptu siahol i Petr Čech, ktorý musel kryť dlhý center od Daviesa. Gólman hostí sa s tým ale vysporiadal.
     
    76
    Modrí Londýnčania inak kontrolujú loptu a najradšej by už boli, keby bolo po zápase. Stratu si dnes totiž dovoliť nemôžu.
     
    77
    Matičova ďalšia dlhá lopta na Dembu Ba, ktorý na neistom Vormovi vydoloval aspoň rohový kop z ľavej strany.
     
    78
    Ten do šestnástky letel k Oscarovej kopačky, no pristál len na hlave pripraveného Jordiho Amata. Lopta je už ďaleko od Vorma.
     
    79
    Strelec doteraz jediného gólu Demba Ba sa stihol rozlúčiť strelou, ktorá letela tesne nad. Na necelú štvrťhodinu ho nahradí John Obi Mikel.
     
    80
    Oscar s ďalšou navštívenkou vo vápne. Tentokrát z ľavej strany prihrával pod seba, kde ale zasahoval Leon Britton.
     
    81
    Mohamed Salah sa po ľavej strane predral do vápna, odkiaľ prihrával na Eto´oa. Ten však do siete loptu neumiestnil. Výborný zákrok Daviesa.
     
    82
    Oscarov rohový kop ale úspech nepriniesol a po voľnom kope na druhej strane sa zas N´Gog nachádzal v ofsajde. Pokračujeme za stavu 0:1.
     
    83
    Samuel Eto´o schytal poriadnu pecku do hrudníka, ktorú mu loptou uštedril Ashley Williams. Mourinho už striedať nemôže.
     
    84
    Kamerunčan ale zrejme bude pokračovať ďalej. Rovnako tak činia i jeho spoluhráči, ktorí pokračujú v obliehaní vápna.
     
    85
    Samuel Eto´o sa už mohol postarať o definitívny pokoj pre svojich spoluhráčov. Nemanja Matič z hĺbky poľa rozohrával na Mohameda Salaha. Ten obišiel Daviesa a následne prihrával pod seba do šestnástky. Tam si loptu prebral práve kamerunský útočník, ktorý však z prvej krížnou strelou tesne minul pravú Vormovu žrď. Swansea tak naďalej žije.
     
    86
    John Obi Mikel na polovici ihriska pri postrannej čiare dohral rozohrávajúceho Daviesa, čo Phil Dowd po dlhšom čase odmenil ďalšou žltou kartou.
     
    87
    Leon Britton dnes toho odpracoval skutočne mnoho a oddýchnuť si ide len na tie posledné minútky. Na jeho post naskočí de Guzmán.
     
    88
    Swansea City sa senzačne mohlo dočkať vyrovnania a skutočne tomu nechýbalo veľa. Na ľavej strane sa k lopte dostal Jonjo Shelvey, ktorý posielal nadýchaný center na Bonyho Wilfrieda. Ten síce loptu hlavou nezasiahol, ale svojim pohybom rozhodil Petra Čecha. Ten mal s prepadnutou loptou nemalé problémy, no napokon ju vyrazil nad brvno.
     
    89
    Následný rohový kop už zakončenie nepriniesol. Nepresný center na hranici šestnástky odvrátil ex-Košičan Nemanja Matič.
     
    90
    Na druhej strane zas neprešiel protiútok Blues. Samuel Eto´o sa totiž po Salahovej prihrávke ocital v postavení mimo hry.
     
    90+1
    Do konca dnešného stretnutia zostávajú ešte štyri nadstavené minútky, ktoré pridala rozhodcovská štvorica na čele s Philom Dowdom.
     
    90+2
    Samuel Eto´o mal dať gól, no Salahovu prihrávku nedokázal spracovať! Následne sa snažil zakončiť ešte z uhlu, no na čiare ho zablokoval Williams.
     
    90+3
    Chelsea má výhodu rohového kopu, no s loptou sa nikam neponáhľa. Snaží sa ju držať v samom rohu ihriska. Vykúpenie Blues sa už blíži.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Chelsea ubojovala a vydrela tri náročné body. Labute jej to však nijako neuľahčili a neoslabilo ich ani vylúčenie Chica Floresa. V druhom polčase však prevaha modrých bola už znateľná a gól bol len otázkou času. V 68. minúte ich vykúpil tradičný spasiteľ Demba Ba, ktorý rozhodol o triumfe výberu Josého Mourinha. Na vedúci Liverpool tak modrí budú strácať iba dva body. Swansea si na pásmo zostupu drží trojbodový náskok.

    To je z 34. kola anglickej Premier League všetko. Ďakujem Vám za pozornosť. (19:05:33)

    Erik Farkaš

    Góly: 68. Ba

    Karty:   14. Chico (SWA) – 45. Schürrle (CHE), 86. Mikel (CHE)   16. Chico (SWA)


    Swansea City: Vorm – Rangel, Chico, A. Williams (C), B. Davies – Britton, Shelvey – N. Dyer, Pablo H., Routledge – Bony
    Náhradníci: Tremmel – Amat, N. Taylor, de Guzmán, N´Gog, Emnes, Fulton
    Manažér: Garry Monk

    Chelsea FC: P. Čech – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Ramires, Matič – Schürrle, Willian, Salah – Demba Ba
    Náhradníci: Schwarzer – A. Cole, David Luiz, F. Torres, Oscar, Mikel, Eto´o
    Manažér: José Mourinho

    Rozhodca: Phil Dowd – P. Kirkup, J. Brooks – R. Madley