Liverpool – Manchester City 3:2 (kon.) | Swansea – Chelsea 0:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
3:2 (2:0)
Manchester City
Nedeľa 13.04.2014, 14:37 • Anfield Road • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:37.
     
    Šláger kola. Zápas sezóny. Zápas roka. Zápas dvadsaťročia. Zápas o titul v sezóne 2013/2014! Niektoré prívlastky patria pre Liverpool, niektoré pre hostí. V každom prípade, Anfiel Road uvidí pravú bitku o majstrovský trón, na ktorý sa teší celé Anglicko!
     
    Už 9 výhier za sebou, proti siedmim duelom bez prehry. Najlepšie ofenzívy proti sebe, ašpiranti na titul a rôzne ďalšie prívlastky by si zaslúžili veľký zápas v Liverpoole, ktorý bojuje o prvý titul po 24. rokoch proti bledomodrému Manchestru. Ten má všetko vo svojich rukách a vie, že aj keď neprehrá na Anfield Road a dokáže vybojovať tri body z každého zostávajúceho zápasu, môže oslavovať.
     
    The Reds majú 4 body náskok pred svojim rivalom, ale ten ak by dohral svoja dva duely s výhrou na konte, bol by prvý o dva korálky. Všetko tak má vo svojich rukách, ale vzájomný duel medzi sokmi vie napovedať mnohé. Škrteľovci pre zmenu vedia, že ďalšie zaváhanie si proti sokovi v boji o titul už nemôžu dovoliť, v decembri s ním už prehrali na Etihad.
     
    Červení vedia, že od začiatku mája 2008 vyhrali v lige proti Citizens doma len raz. Stalo sa tak takmer presne na deň pred tromi rokmi. City už získalo počas tohtoročnej sezóny jednu trofej, keď ovládlo Capital One Cup, a v máji bude chcieť sláviť ďalšiu. Zverenci Manuela Pellegriniho síce neuspeli v FA Cupe a UEFA Champions League, v domácej súťaži to však majú rozohrané taktiež skvele.
     
    Pôjde o veľa, možno už o všetko, možno sa ešte nerozhodne. Pár kôl pred koncom je ale isté, že vzájomný duel dvoch kandidátov na titul bude sledovať minimálne celé Anglicko. Aj s kapitánom Slovenska Martinom Škrteľom bude chcieť Liverpool získať titul prvýkrát od sezóny 1989/1990.
     
    Citizens si chcú napraviť radosť po minulom neúspešnom boji o majstra, všetko majú vo svojich rukách. Zdravotné problémy má v tíme Sergio Aguero, jeho štart je teda zrejme výrazne otázny. Rovnako to je aj v prípade Kompanyho, ktorý nedokončil včerajší tréning. Liverpool nemôže rátať s Enriquem.
     
    "Možno robím chybu, ale ako manažér vždy myslím na jedinú vec, na výhru. Keď hráte na remízu, prehráte," vyhlásil Pellegrini. "Preto pôjdeme po výhre. Samozrejme že aj remíza bude dobrý výsledok, ale rozhodne nepôjdeme do zápasu s tým, že musíme získať bod." Slová sa však musia prejaviť činmi na ihrisku, o všetkom sa rozhodne iba tam. Duel začína kvôli spomienke na obete tragédie v Hillsborough o 14.37.
     
    -32
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Johnson, Škrtel, Sakho, Flanagan – Henderson, Gerrard (C), Coutinho – Sterling, Suárez, Sturridge.
    Náhradníci: Jones – Touré, Agger, Leiva, Allen, Aspas, Moses.

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Clichy – Navas, Touré, Silva, Fernandinho, Nasri – Džeko.
    Náhradníci: Pantilimon – Lescott, Kolarov, Milner, García, Negredo, Agüero.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – G. Beswick, D. Cann.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Zápas je v plnom prúde, výkop mal Liverpool.
     
    3
    Liverpool nastúpil tradične v červených dresoch a hostia v bledomodrých, čo je tiež klasika.
     
    4
    Hlavným rozhodcom je dnes Mark Clattenburg, ktorý keď naposledy The Reds pískal, nariadil im v prospech 3 penalty na Old Trafforde.
     
    5
    Coutinho skúsil prvú strelu zo všetkých hráčov, no skočila mu pri náprahu a kvôli tomu mieril poriadne nepresne.
     
    6
    Suárez naháňal Demichelisa až kým ho nešetrne fauloval a videl za to žltú kartu.
     
    7
    Liverpool dal gól! Anfield Road vybuchol do neskutočnej radosti! Suarez urobil penzum práce v strede poľa a nádherne vysunul RAHEEMA STERLINGA. Jemu križoval cestu Kompany aj vysoko vybehnutý Hart, ale šikovný domáci hráč si s nimi kľučkami poradil a poľahky do prázdnej brány posiela svojich do vedenia!
     
    8
    Citizens inkasovali do 15. minúty v tejto sezóne vôbec prvý gól.
     
    9
    Mimoriadne dôležitý prvý gól prišiel veľmi rýchlo, na radosť červených do siete Harta. Šláger sa rozbehol do skvelého tempa.
     
    10
    Sterling tentoraz stratil loptu v snahe uniknúť po krídle a cez Tourého, Citiy si môžu vydýchnuť.
     
    11
    Sturridge skvele prenikal naľavo v spolupráci s kolegami a už posielal do vápna výbornú loptu na voľného Coutinha. V poslednej chvíli ale hlavou odvrátil Clichy do bezpečia.
     
    12
    Liverpool vsietil dnes už 91. zásah v tejto sezóne, 77 rokov sa pre zmenu nestalo, aby ManC porazil doma aj vonku svojho soka z mesta The Beatles.
     
    13
    Prvý útok bledomodrých, na konci ktorého bol Touré sa musel skončiť predčasne pre útočný faul.
     
    14
    Podobne si viedol aj na druhej strane Suarez, ktorý sa opäť dopustil faulu a tak Hart tentoraz nemal starosti so zásahom.
     
    15
    Touré sa pokúsil napáliť spoza vápna ťažký kop, navyše sa pritom trochu zranil, ale bude v poriadku. Jeho rana za reč nestojí.
     
    16
    Domáci majú navrch a mohli ísť do dvojgólového vedenia! Sterling poslal z pravého krídla geniálnu nahrávku meter pred päťku, kde číhal Sturridge. ten ale zamieril jemným tečom tesne vedľa!
     
    17
    Lepšie ako hostia bránia len zverenci Josého Mourinha, ale v najdôležitejšom zápase sezóny to tak vôbec nevyzerá hostiteľom chýbal len kúsok na to, aby sa dostal do trháku o dva góly.
     
    18
    Sturridgeovi naozaj chýbal len krok k tomu, aby rozveselil vypredaný štadión druhýkrát. Fantastická akcia ale tentoraz nemierila presne.
     
    20
    Ale to Rodgersovcom nevadí, naďalej sa červení pokúšajú dostať za obranu a aktívnou hrou po celej šírke ihriska skúšajú pevnosť nervov a kvalitu defenzívy.
     
    21
    Touré nie je v poriadku, opäť je tam bolestivá grimasa a vyzerá to tak, že bude musieť striedať.
     
    22
    A to je pre bledomodrých veľká rana, Touré končí a nahradil ho Javi Garcia.
     
    23
    Javi Garcia si vyslúžil po ostrom faule žltú kartu.
     
    24
    Nie je to absolútne dobrý začiatok ManC, neviditeľnými sa stali hráči ako Nasri, Silva či Džeko.
     
    25
    Nemajú lopty, takisto sa nedarí Navasovi. Ten síce získal rohový kop, ale z neho sa nič zaujímavé nedialo.
     
    26
    Stupňovanie tlaku ale od Pellegriniovcov budeme a musíme očakávať, ktovie však, kedy príde.
     
    27
    Aj proti presile si tri červené S veľmi veria, ďalší sľubný útok na Harta sa však skončil včasným odkopom Kompanyho na roh...
     
    28
    ...Gerrard zblízka hlavičkoval úplne sám, ale Hart fantasticky vyrazil na ďalší roh!
     
    28
    Liverpool dal gól! MARTIN ŠKRTEL si naskočil na roh na prvej žrdi famózne, a prehodil Harta perfektne umiestnehou hlavičkou, čím dáva pre svoje farby dvojgólové vedenie!
     
    30
    Manchester vyzerá byť na kolenách, v prvej polhodine mu nič nevyšlo, dokonca musel odstúpiť pre zranenie Touré a jeho šance na body sa opäť znížili. Ale rozhodne ešte nie je koniec.
     
    31
    Už 26x otvorili v tejto sezóne skóre The Reds, a Škrtel dal svoj siedmy gól v lige a 13. hlavičku spomedzi hráčov v klube.
     
    32
    Suarez skvele naviazal obrancov na seba, šikovne prestrčil loptu na zadnú žrď, kde dobiehal Sturridge. Hart tam bol neskôr, obrana vôbec, no spätná nahrávka napokon prešla len po teči na roh...
     
    33
    ...tentoraz Hart nemal dôvod panikáriť a tečovanú loptu pohodlne stiahol do rúk.
     
    34
    Džeko v prvej šanci z uhla vo vápne vystreliť nemohol, zabránil mu v tom Gerrard a bude z toho roh...
     
    35
    ...ManC ešte nevystrelil na bránu a nestalo ssa tak ani po tejto štandardke, Mignolet totiž vybehol na loptu a znemožnil čokoľvek nebezpečné pred bránou.
     
    36
    Škrtel už dal toľko gólov, čo Schürrle či Crouch, jeden mu chýba na dorovnanie Eto´a alebo Oscara. Je to na obranu skutočne neuveriteľná bilancia.
     
    37
    Stále je to vpredu rovnaké na oboch póloch ihriska, hostia sa nie a nie dostať k slovu a červení neustále útočia. Vybojovali si ďalší roh...
     
    38
    ...obrana bledomodrých mala všetko pod kontrolou po nákope do ohňa a vyrazila dopredu aj s kolegami z útoku.
     
    39
    Coutinho zavinil nepríjemný priamy kop, ku ktorému sa postavil David Silva i Samir Nasri...
     
    40
    ...bol to strela z dvadsiatich metrov od Silvu len do nôh hráčov v múre. Na bránu ešte mieril padáčik Clichy, ale to Mignolet musel skrotiť aj bez námahy.
     
    41
    Citizens ešte na Mignoleta nevystrelili ani raz, domáci stihli 3 rany a boli z toho dva góly.
     
    42
    The Reds vybojovali doma množstvo bodov, stratili len 5 korálok a konečne tak vytvorili zo svojho štadióna nedobytnú pevnosť.
     
    43
    Coutinho po strate lopty Džeka mieril s kolegami do šance, ale vypálil zbytočne sám a zbrklo, takže to mieril značne vedľa.
     
    44
    Snáď prvá pekná akcia ManC mierila Navasom z pravej strany na Davida Silvu, ale ten v páde mieril mimo aj vinou teču...
     
    45
    Mignolet už bol prekonaný, roh mieril hlavičkami na bránkovú čiaru! Tam však obrana zasiahla nadvakrát, maličký Sterling skvele vyhlavičkoval, zníženiu sa teraz aj so šťastím červení ubránili.
     
    45+1
    Rozhodca ešte nadstavil 2 minúty.
     
    45+2
    Mignolet zachránil čisté konto! Fantastickým zákrokom znemožnil akrobatickou robinzonádou radosť Fernandinhovi, ktorý už takmer mohol dvíhať ruky. Fantázia.
     
    45+2
    Fernandinho videl za zákrok na Suareza žltú kartu.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skvelý úvod a vôbec celý polčas odohrali ašpiranti na titul, ale len v tom domácom prípade. Liverpool predčil súpera jednoznačne od úvodných sekúnd a po zásahu Sterlinga po siedmich minútach bol vo vytržení. Chybu urobila obrana i Hart, čo mladík využil a neskôr to hlavičkou po rohu poistil Škrtel. Predtým ešte Gerrard nedal čistú možnosť. V závere nedal Silva rybičkou a ani veľkú šancu s loptou tancujúcou nad brvnom nikto z hostí a preto sa do šatní ide za stavu 2:0.
     
    Po zmene strán budeme hrať od cca 15:38.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhý polčas rozohrali hostia.
     
    48
    Ani jeden tréner nesiahol po zmene cez prestávku, hráme teda od 19. minúty bezo zmien.
     
    49
    Ale teraz už končí v zápase dnes miestami neviditeľný Navas, nahradil ho Milner.
     
    50
    Červení vedia, že ak dnes a aj v zostávajúcich štyroch zápasoch v lige vyhrajú, budú majstri.
     
    51
    Škrtel skvele odzbrojil unikajúceho Fernandinha a spred nohy mu odkopol loptu, pričom to vyzeralo na nebezpečný brejk.
     
    52
    Suárez si pýtal faul veľmi okato od Demichelisa, pritom jednu kartu už má. Môže byť vylúčený.
     
    53
    Ale nestalo sa tak, rozhodca Clattenburg bol veľkorysý a zrejme si netrúfol vylúčiť veľkú hviezdu na domácom ihrisku. Uruguajčanovi dohovoril.
     
    54
    Konsolidácia Citizens cez prestávku musela nastať, je stále rad na nich, aby sa ešte pokúsili dnešný zápas zachrániť. A možno tým aj šance na titul.
     
    55
    Silva vsietil gól po kiksoch obrany zblízka, ale Milner mu nahrával spoza čiary, takže platiť nemohol.
     
    56
    Manchester city dal gól! Tentoraz sa však už DAVID SILVA radue! Akcia po pravej strane obrana nezachytila, skvele prenikol do šance MIlner, ktorý ešte nahral Španielovi. Cez Škrtela nebol problém loptu zasunúť do siete.
     
    57
    Ešte to bude rozhodne zaujímavé a otvorené, máme sa na čo tešiť.
     
    58
    Sterling, Šrktel a Silva mali pred zápasom 6 gólov, na konte a keďže sa všetci do listiny strelcov zapísali aj dnes, všetci sú už na méte siedmich duelov.
     
    60
    Silva je ako pokropený živou vodou, potiahol loptu do šance, vypálil len do Škrtela síce, ale potom ešte hľadal Džeka pred bránou a tomu chýbal len krok!
     
    61
    Sturridge v úniku so Suarezom neuspel a jeho pád cez Zabaletu penaltu neznamenal. Bol to ešte aspoň rohový kop...
     
    62
    ...center sa ale na Škrtela a spol. neujal a obrana si vydýchla. Navyše sa založila akcia smerom dopredu.
     
    63
    Manchester city dal gól! Citizens cítia šancu na vyrovnanie, rozhodne to ešte nemajú stratené a podľa toho sa aj zariadili! Opäť sa podujali na dobrú akciu cez Silvu a Nasriho a je z toho remíza! Silva nahrával späť do vápna, statická obrana nemala nárok, GLEN JOHNSON si navyše zrazil loptu do vlastnej siete!
     
    64
    Všetko sa to otočilo naruby proti Liverpoolu, zranený Sturridge musel za čiaru a domáci hrajú o desiatich!
     
    65
    Začíname prakticky odznova, hoci po prvom polčase to vyzeralo na úplne jasný priebeh domácich. Ale zlepšená ofenzíva ManC znamenala nebezpečné výpady vpredu a z toho aj dva góly. Opäť je tak všetko otvorené.
     
    66
    Červení totiž zabudli útočiť, o čo sa teraz síce pokúsil Suarez, ale po páde cez Kompanyho vo vápne si penaltu nevypýtal.
     
    67
    Sturridge medzitým musel nútene striedať, do hry naskočil Allen.
     
    67
    Rozhodca Clattenburg mu opäť neudelil druhú žltú a útočníka nevylúčil veľkoryso ani teraz.
     
    68
    Agüero príde na ihrisko, vymieňa Džeka.
     
    69
    Aj v tomto ohľade je to nesmierne vyrovnané, pretože hostia stratili v prvom dejstve motor hry Yayu Tourého.
     
    70
    Džeko po chybe obrany, kde nestačil ani Škrtel napálil na bránu, ale Mignolet podržal tím skvelým zákrokom!
     
    71
    To je posledná zbraň do hry od Citizens, dvadsať minút pred koncom majú oba tímy rovnaké šance na titul aj na tri body dnes.
     
    72
    Allen so Suarezom chcel pekne zakombinovať aj s pätičkou na konci od striedajúceho hráča, ale obrana bola pri lopte skôr a preto sa šanca nenaskytla.
     
    73
    Tento stav prakticky v boji o špicu nič nerieši, všetko je rovnaké, ako predtým. Najviac sa musí tešiť Chelsea, ktorá by mohla vyťažiť zo strany a v prípade výhry so Swansea sa na súperov dotiahnuť.
     
    74
    Suarez v dobrej pozícii strieľal zaujímavo, ale z ofsajdu. Hart aj tak dobre zasiahol a neinkasoval ani z nesúťažnej strely.
     
    75
    Ofenzívny kolotoč sa roztáča na jednej i druhej strane pri každej možnej situácii a prípadný Ďalší gól by mohol rozhodnúť o mnohom.
     
    76
    Nebezpečné akcie sú aj pred Mignoletom aj pred Hartom, viac z hry ale stále majú po zmene strán Citizens. Liverpool naďalej v kŕči odoláva, hoci už stratil dvojgólové manko.
     
    77
    Silva bol blízko ku gólu! Škrtel stratil na ľavom krídle Aguera, ktorý mieril do vápna a hľadal svojich. Prišlo to však na dlhú nohu Silvovi a preto mieril tesne vedľa!
     
    78
    Zabaleta videl za faul žltú kartu.
     
    79
    Liverpool dal gól! Citizens zaspali v obrane a Liverpool znova vedie! Kompany neodkopol banálny aut vo vápne a lopta sa tak dostala k domácim. PHILIPPE COUTINHO napálil z prvej k žrdi a dáva svojim šancu predsa len na tri body!
     
    80
    Do konca je ešte stále ďaleko, ale druhýkrát vedú Rodgersovci v mimoriadne dôležitom súboji, ktorý už môže rozhodnúť aj o titule. Kapitán hostí však svoj tím na teraz potápa a opäť bude rad na bledomodrých.
     
    81
    Len v apríli 2009 vyhrali Citizens v Liverpoole, ak rátame aj duely s Evertonom počas dvadsiatich duelov v rade v meste The Beatles!
     
    82
    Šláger ako sa patrí v Anglicku dvíha zo sedadiel, je sa na čo dívať celý čas a kým prvý polčas patril domácim, hosťom ten druhý. Lenže Coutinho dal tretí gól a poslal svoj tím veľmi blízko k víťazstvu.
     
    83
    Demichelis hlavičkoval presný center na jeho hlavu z rohového kopu k žrdi, ale tam Mignolet skvele zasiahol a vyrovnanie nedoprial!
     
    84
    Steven Gerrard dnes nastúpil na svoj 665. zápas za Liverpool, urputne bráni aj keď hrá v strede poľa a necháva na ihrisku srdce. Je už na treťom mieste v počte štartov, pred ním je najbližšia méta Jamie Carragher so 737. zápasmi.
     
    85
    Dnešné stretnutie sleduje 44 601 divákov.
     
    86
    Už pôjde o všetko, hostia iste stavia na vabank, majú vpredu nebezpečného Aguera, domáci pre zmenu ešte dve striedania v talóne a budú zbierať čas ako sa dá.
     
    87
    ManC ale stále nebezpečne útočí a bojuje takisto o titul urputne. Center na zadnú žrď ale teraz na Aguera nevyšiel, pritom Škrtel loptu podbehol a nemusel odkopávať.
     
    88
    City si vypracovali priamy kop, ktorý Mignolet neriešil vyboxovaním, ale vysoké lopty obrana napokon s ním všetko prečkala a poradila si odkopmi. Tlak hostí ale trvá.
     
    89
    Hrdina Coutinho ide dole, nahradí ho Victor Mosés.
     
    90
    Suárez si koledoval dnes o červenú kartu už asi stokrát, ďalšie zakončenie po hvizde ofsajdu mu rozhodca opäť toleroval.
     
    90+1
    Zabaleta padol vo vápne po kontakte s obrancami a spolupráci so Silvom, ale rozhodca jedenástku nenariadil.
     
    90+2
    Rozhodca ešte nadstavuje 5 minút.
     
    90+3
    Veľké zápasy rozhodujú veľké chyby, nešťastný odkop kapitána Kompanyho pred tretím gólom a neustráženie Škrtela pred druhým zásahom – aj to má za následok, že je stav 3:2.
     
    90+4
    Henderson videl za ostrý zákrok v strede ihriska z fleku červenú kartu!
     
    90+5
    Leiva ešte príde do hry, vymieňa Sterlinga.
     
    90+5
    Opakovaný záber predchádzajúceho centru do ohňa Liverpoolu ukázal, že Škrtel zahral rukou loptu, čo malo znamenať penaltu. Ale zápas je na konci, plynú posledné sekundy!
     
    Koniec zápasu.
     
    Liverpool to dokázal, tri body vydrel proti Citizens a je najbližšie k titulu zo všetkých mužstiev v lige!
     
    Steven Gerrard v radostnom klbku púšťa slzy, hráči sa tešia s fanúšikmi a čakajú na historický moment, ktorý trvá 24 rokov. Už 77 bodov pre The Reds znamená, že aj keď sa Citizens dostanú k dvom výhram z dohrávok, bude stále strácať ešte bod!
     
    Po zmene strán sa hostia zlepšili v ofenzíve a po skorom kontaktnom góle Silvu ožili neskutočným spôsobom. Mali navrch a hrozili brejkmi, kým obrana domácich pôsobila chaoticky a staticky. Doplatila na to aj vyrovnaním pri teči Johnsona a bolo 2:2.
     
    Lenže výhliadky na remízu skazil kapitán Kompany, ktorý neodkopol dlhý aut, ktorý Coutinho z otočky k žrdi umiestnil krásne a vrátil súperovi požičané z prvého vzájomného zápasu. Vydreli tak dôležitú výhru a kráčajú za titulom. Krásny šláger je za nami, ale ešte množstvo duelov aj v iných ligách pred nami, tak si to nenechajte ujsť! (16:35:01)
    Góly: 7. Sterling, 28. Škrtel, 79. Coutinho – 56. David Silva, 63. Johnson (vla.)

    Karty:   6. Suárez (LIV) – 23. Garcia (MC), 45+2. Fernandinho (MC), 78. Zabaleta (MC)   90+4. Henderson (LIV)


    Liverpool FC: Mignolet – Johnson, Škrtel, Sakho, Flanagan – Henderson, Gerrard (C), Coutinho – Sterling, Suárez, Sturridge.
    Náhradníci: Jones – Touré, Agger, Leiva, Allen, Aspas, Moses.

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Clichy – Navas, Touré, Silva, Fernandinho, Nasri – Džeko.
    Náhradníci: Pantilimon – Lescott, Kolarov, Milner, García, Negredo, Agüero.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – G. Beswick, D. Cann

    Diváci: 44 601