Ottawa – NY Islanders 1:2 (kon.) | Detroit – Boston 3:2 (kon.) | Anaheim – Edmonton 3:2 (kon.)
LA Kings – Arizona 4:0 (kon.)
koniec
Anaheim Ducks
3:2 (0:0, 0:1, 3:1)
Edmonton Oilers
cz Štvrtok 03.04.2014, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro organizaci Ducks tato výhra znamená zápis do klubové historie, neboť je to první sezóna v dějinách, kdy dosáhla na 50. vítězství v základní části.
     
    59:57
    Time out Edmontonu.
     
    59:17
    Oilers to zkouší bez brankáře!
     
    58:39
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí zápas! Perry po levém křídle nabruslil do útočné třetiny, předal do tandemu a FRANCOIS BEAUCHEMIN procedil svůj příklep skrz Fastha! 81 sekund před koncem třetí třetiny jsou Ducks poprvé v zápase ve vedení! Asistence: Corey Perry, Ryan Getzlaf.
     
    55:52
    Přesilovkou šanci dostávají ve třetí třetině i hosté. Beleskey ve středním pásmu zasáhl holí do obličeje Klefboma.
     
    54:06
    Perry měl obrovskou možnost zkompletovat hattrick! Ve vyložené pozici na brankovišti sice překonal Fastha, ale za něj na čáře zaskočil Petry a holí překazil jistý gól!
     
    53:22
    Anaheim dostává velkou šanci k dokonalému otočení zápasu! Ryan Smyth zezadu poslal na mantinel Sbisu a za vražení na hrazení dostává 2 minuty.
     
    51:25
    Anaheim právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Zdánlivě nevinné nahození Robidase od modré čáry šikovně tečoval opět COREY PERRY mimo dosah gólmana a rozjásal Honda Center. Asistence: Stephane Robidas.
     
    47:55
    Na druhé straně Silfverberg také donutil brankáře ke skvělému zákroku! Po dvou slepených gólech tento zápas nabral úplně jiné obrátky.
     
    47:23
    Po velké hrubce Ducks v obranném pásmu se k puku dostal Nugent-Hopkins, natlačil se před branku, ale bekhendem z těsné blízkosti přestřelil!
     
    45:11
    Ve stejný čas jsou vyloučeni právě Cogliano a Marinčin za šarvátku po přerušení hry. Hostujícímu obránci se nelíbil důraz domácího útočníka před brankou. 2 minuty hrubost a již podruhé dnes uvidíme hru 4 na 4.
     
    45:11
    Anaheim se nejspíš konečně probudil. Cogianova teč byla velmi nebezpečná a nechybělo mnoho, aby prošla za Fasthova záda!
     
    43:28
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks z protiútoku snižují! Andersen právě svým vynikajícím zákrokem založil brejk, který zakončil COREY PERRY z mezikruží přesnou ranou na vyrážečku a svým 40. gólem v sezóně vrací zápasu zdánlivě ztracený náboj. Asistence: Matt Beleskey, Frederik Andersen.
     
    43:20
    Nugent-Hopkins se zjevil úplně sám před Andresenem a ten vleže skvěle zachránil!
     
    42:51
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Vedení Oilers je již dvoubrankové! Rychlou akci do rozhozené obrany táhl po levém křídle Hall a přihrávkou před brankoviště skvěle našel najetého JORDANA EBERLEHO, který jen nastavil hůl a trefil pod víko. Asistence: Taylor Hall, Ryan Nugent-Hopkins.
     
    36:04
    Edmonton právě vstřelil branku!
    První gól si nakonec připisují hosté a využívají přesilovku! Obránce PHILIP LARSEN sjížděl s pukem podél mantinelu, nevěděl, komu přihrát, tak využil vynikajícího stínění Smytha a podél něj dokonale trefil bližší šibenici. Lépe to skutečně nešlo. Asistence: Martin Marinčin, David Perron.
     
    35:25
    Getzlaf v oslabení ve velké šanci, kdy sebral hostům puk ve středním pásmu, ale z pozice mezi kruhy nedokázal rozvlnit síť!
     
    34:09
    Perreault přehnal napadání v útočném pásmu a za podražení dostává 2 minuty.
     
    33:22
    Oilers ujížděli 2 na 1! Hall dostával přihrávku, do které ale skvěle padl poslední bek a tečoval ji mimo dosah hostujícího útočníka!
     
    32:37
    Před domácí střídačkou se drobně nepohodli Sbisa s Hendricksem a dostávají oba 2 minuty za hrubost. Bude se pokračovat 4 na 4.
     
    29:32
    Petry si povodil na útočné modré Palmieriho, ten ho zezadu zahákoval a první přesilovky se tak dočkal i Edmonton.
     
    25:13
    Hall ve středním pásmu přebruslil domácí beky a uháněl sám na brankáře! Pokusil se o rychlý bekhendový blafák mezi nohy, Andersen však jeho záměr přečetl a nepustil hosty do vedení!
     
    23:06
    Fraser od zadního mantinelu rozehrál přesně na hůl Beleskeyho, ten se mezi 4 protihráči protáhl až k Fasthovi, který ho ale lapačkou vychytal!
     
    17:15
    Gagner v souboji u mantinelu zahákoval odjíždějícího Getzlafa. Druhá přesilovka domácích.
     
    16:46
    Perry si vybruslil do skvělé pozice mezi kruhy, ale na jeho bleskový švih si Fasth lapačkou počkal a efektně ji vytáhnul vzhůru.
     
    15:46
    Vzápětí hosté absolutně propadli v obraně a chvilku to vypadalo, že Anaheim bude mít možnost nájezdu dvou na brankáře! Jeden obránce se však stihl vrátit, překazil možnost přihrávky, Perrealut tak musel vzít zakončení na sebe a Fasth nakonec neměl příliš těžkou práci.
     
    14:30
    Beaucheminův nápřah div že neudělal díru do střechy, Fasth jeho ránu pouze vyrazil před sebe, ale Palmieri nedokázal dorazit! První šance, která smrděla gólem.
     
    12:55
    V ponechané výhodě se do sebe ručně pustili Beleskey a Acton. Beleskey vyhrál na body. Právě souboj této dvojice vedl k faulu hostujícího hráče. Acton tak dostává krom klasické pětky za bitku ještě 2 minuty za držení a Anaheim má k dispozici první přesilovku zápasu.

    Libor Štěpán

    Góly a asistencie: 44. Perry (Beleskey, Andersen), 52. Perry (Robidas), 59. Beauchemin (Perry, Getzlaf) – 37. Larsen (Marinčin, Perron), 43. Eberle (Hall, Nugent-Hopkins)


    Anaheim Ducks: Andersen (Hiller) – Lovejoy, Lindholm, Beauchemin, Robidas, Sbisa, Allen – Perry, Getzlaf, Bonino – Palmieri, Perreault, Maroon – Silfverberg, Koivu, Cogliano – Selänne, Rakell, Beleskey.
    Edmonton Oilers: Fasth (Scrivens) – Schultz, Klefbom, Petry, Marinčin, Bělov, Fraser – Eberle, Nugent-Hopkins, Hall – Perron, Gagner, Lander – Pitlick, Gordon, Smyth – Larsen, Acton, Hendricks.

    Rozhodca: L'Ecuyer, Watson – Grandt, Sericolo

    Diváci: 17 174