NY Islanders – San Jose 3:4 (kon.) | Washington – Vancouver 4:3 (kon.) | Florida – NJ Devils 5:3 (kon.)
Detroit – Edmonton 2:1 (1:0 po s.n.) | Chicago – Nashville 2:3 (kon.) | Winnipeg – NY Rangers 2:4 (kon.)
Dallas – Calgary 3:4 (1:2 po s.n.) | Colorado – Anaheim 4:6 (kon.) | Boston – Carolina 5:1 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 4:0 (kon.)
po s.n. (1:0)
Detroit Red Wings
2:1 (1:0, 0:0, 0:1)
Edmonton Oilers
Sobota 15.03.2014, 00:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Detroit Red Wings.
    Gól strelil TOMÁŠ TATAR.
     
    Fantázia Trto! Tomáš Tatar sa rozbehol proti Fasthovi, prekabátil ho frohendovou kľučkou a už mu nerobilo problémy poslať puk pod brvno.
     
    62:21
    Zobrať to na seba chceli dvaja skúsení borci z krajiny Troch Koruniek. Najprv zakončoval Alfredsson, neskôr i Franzen, obom chýbalo k úspešnej streľbe len niekoľko centimetrov!
     
    61:21
    Opäť smolný moment pre Oliers. Martin Marinčin vyhodil puk na tribúnu, Detroit si za tento priestupok zahrá po druhý krát v dnešnom zápase v presilovej hre.
     
    57:06
    Vylúčenie prišlo z pohľadu hostí v najmenej vhodnej chvíli. Boyd Gordon nešťastne vyhodil puk k divákom bez dotyku plexiskla. Detroit má k dispozícii dvojminútovú presilovku.
     
    49:33
    Navyše, Edmonton dostane šancu na to, aby sa dostal dokonca do vedenia. DeKeyser putuje na dve minúty na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    48:43
    Edmonton Oilers dáva gól! Olejári dokázali svoj začínajúci tlak pretaviť vo vyrovnanie, niečo cez desať minút do konca riadnej hracej doby, sa stretnutie začína prakticky odznova. Za svoju obrannú prácu bude pri tejto situácii hanený domáci zadák Smith, ktorý poslal puk do medzikružia na hokejku svojho menovca pôsobiaceho v Edmontone, RYANA SMYTHA. Skúsený útočník sa už z ideálnej streleckej parkety nemýlil. Bez asistencie.
     
    46:40
    Veľmi dobrý a dôležitý zákrok pripisujeme na konto domáceho brankára Jimmyho Howarda, ktorý si poradil strelou cez obrancu a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    41:42
    Odrazený puk sa dostal do priestoru medzikružia, kde operoval Tomáš Tatar, ktorý pohotovo zakončil, no puk poslal len tesne nad hornú tyč Fasthovej brány!
     
    38:45
    V predposlednej minúte druhej dvadsaťminútovky sa pripomenul aj Tomáš Tatar. Ten využil prácu Abdelkadera, ktorý sa dlho udržal v útočnom pásme, následne posunul puk slovenskému hokejistovi. S jeho zakončením nemal Fasth výraznejšie problémy!
     
    35:02
    Kronwall našiel v pred bránkovom priestore Todda Bertuzziho, ktorý si spracoval puk a pohotovo zakončil z otočky. Strelou letiacou po ľade si však na Fastha neprišiel!
     
    33:57
    David Perron si v súboji s Tomášom Tatarom pomohol faulom, konkrétne za držanie si bude musieť dve minúty nútene oddýchnuť.
     
    29:33
    Možnosť zahrať si v presilovej hre dostávajú po prvý krát v zápase aj hosťujúci hokejisti. Brian Lashoff si v súboji s Ryanom Jonesom pomohol nedovoleným bránením, za čo je vykázaný na lavicu hanby.
     
    28:45
    Do samostatného nájazdu sa dostal hosťujúci Hall, z obrovskej šance na vyrovnanie však nič nebolo. Fantasticky to totiž urobil vracajúci sa Lashoff, ktorý výborným defenzívnym zákrokom vypichol útočníkovi Edmontonu puk!
     
    28:00
    Aktívny obranca domácich, Quincey dostal priestor v medzikruží, svoju strelu z toho priestoru však zamieril tesne mimo Fasthovej svätyne.
     
    25:20
    Nebezpečná situácia pred hosťujúcou svätyňou! Po Quinceyho strele sa dostal k dorážke Nyquist, proti ktorému sa však obetavým zákrokom prezentoval jeden z hráčov Edmontonu. Ten puk zablokoval a nepustil k svojej bráne.
     
    20:00
    Za menšie vzájomné postrkovačky sú už po skončení úvodnej časti za hrubosť vylúčení Ference a Abdelkader, ktorý dostali rovnaký trest na dve minúty. Druhú tretinu tak otvorime v hernom modele štyroch proti štyrom.
     
    19:00
    Veľmi dobre to opäť urobil Glendening, ktorý sa dostal k puku ešte v strednom pásme, dokázal s ním preniknúť až do zakončenia, no svoju akciu zakončil len nepresnou strelou, po ktorej Fasth nemusel zasahovať.
     
    18:05
    Franzen to skúsil strelou cez brániaceho hráča. Brankári takéto situácie veľmi neobľubujú, no Fasth si poradil a puk dokázal vytesniť mimo troch žrdí svojej brány.
     
    16:20
    Rýchlo už však na opačnú stranu klziska, kde bol v dobrej pozícii Smyth. Po jeho zakončení puk len tesne minul tyč Howardovej brány!
     
    13:53
    Detroit Red Wings dal gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia. pri úvodnom presnom zásahu stretnutia mal prsty aj náš útočník, Tomáš Tatar, ktorý našiel výbornou prihrávkou spoza brány RILEYHO SHEAHENA. Ten dostal puk pre bránkovisku a pohotovou strelou prekonal Viktora Fastha. Asistencia : Tomáš Tatar, Drew Miller.
     
    12:43
    Hráči Edmontonu sa dostali do veľmi zaujímavého prečíslenia. To z ľavého kruhu zakončoval najproduktívnejší hráč Oliers Hall. Ten poslal puk presne na Jimmyho Howarda.
     
    10:25
    Detroit dostane šancu na strelenie otváracieho zásahu v početnej prevahe. Hosťujúci útočník Jakupov si dve minúty posedí na trestnej lavici za sekanie.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 14. Riley Sheahen (Tomáš Tatar, Drew Miller), rozh. náj. Tomáš Tatar – 49. Ryan Smyth (Bez asistencie)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Smith – Franzen, Legwand, Abdelkader – Tatar, Sheahan, Nyquist – Alfredsson, Glendening, Bertuzzi – Pulkkinen, Emmerton, Miller
    Edmonton Oilers: Fasth (Scrivens) – Schultz, Fraser, Petry, Marinčin, Ference, Klefbom – Eberle, Nugent-Hopkins, Jakupov – Perron, Gagner, Hall – Joensuu, Gordon, Hendricks – Jones, Smyth, Gazdic

    Rozhodca: Hasenfratz, Sutherland – Amell, Brisebois.