NY Islanders – San Jose 3:4 (kon.) | Washington – Vancouver 4:3 (kon.) | Florida – NJ Devils 5:3 (kon.)
Detroit – Edmonton 2:1 (1:0 po s.n.) | Chicago – Nashville 2:3 (kon.) | Winnipeg – NY Rangers 2:4 (kon.)
Dallas – Calgary 3:4 (1:2 po s.n.) | Colorado – Anaheim 4:6 (kon.) | Boston – Carolina 5:1 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 4:0 (kon.)
po s.n. (1:0)
Detroit Red Wings
2:1 (1:0, 0:0, 0:1)
Edmonton Oilers
Sobota 15.03.2014, 00:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    61:21
    Opäť smolný moment pre Oliers. Martin Marinčin vyhodil puk na tribúnu, Detroit si za tento priestupok zahrá po druhý krát v dnešnom zápase v presilovej hre.
     
    57:06
    Vylúčenie prišlo z pohľadu hostí v najmenej vhodnej chvíli. Boyd Gordon nešťastne vyhodil puk k divákom bez dotyku plexiskla. Detroit má k dispozícii dvojminútovú presilovku.
     
    49:33
    Navyše, Edmonton dostane šancu na to, aby sa dostal dokonca do vedenia. DeKeyser putuje na dve minúty na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    33:57
    David Perron si v súboji s Tomášom Tatarom pomohol faulom, konkrétne za držanie si bude musieť dve minúty nútene oddýchnuť.
     
    29:33
    Možnosť zahrať si v presilovej hre dostávajú po prvý krát v zápase aj hosťujúci hokejisti. Brian Lashoff si v súboji s Ryanom Jonesom pomohol nedovoleným bránením, za čo je vykázaný na lavicu hanby.
     
    20:00
    Za menšie vzájomné postrkovačky sú už po skončení úvodnej časti za hrubosť vylúčení Ference a Abdelkader, ktorý dostali rovnaký trest na dve minúty. Druhú tretinu tak otvorime v hernom modele štyroch proti štyrom.
     
    10:25
    Detroit dostane šancu na strelenie otváracieho zásahu v početnej prevahe. Hosťujúci útočník Jakupov si dve minúty posedí na trestnej lavici za sekanie.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 14. Riley Sheahen (Tomáš Tatar, Drew Miller), rozh. náj. Tomáš Tatar – 49. Ryan Smyth (Bez asistencie)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Smith – Franzen, Legwand, Abdelkader – Tatar, Sheahan, Nyquist – Alfredsson, Glendening, Bertuzzi – Pulkkinen, Emmerton, Miller
    Edmonton Oilers: Fasth (Scrivens) – Schultz, Fraser, Petry, Marinčin, Ference, Klefbom – Eberle, Nugent-Hopkins, Jakupov – Perron, Gagner, Hall – Joensuu, Gordon, Hendricks – Jones, Smyth, Gazdic

    Rozhodca: Hasenfratz, Sutherland – Amell, Brisebois.