NY Islanders – San Jose 3:4 (kon.) | Washington – Vancouver 4:3 (kon.) | Florida – NJ Devils 5:3 (kon.)
Detroit – Edmonton 2:1 (1:0 po s.n.) | Chicago – Nashville 2:3 (kon.) | Winnipeg – NY Rangers 2:4 (kon.)
Dallas – Calgary 3:4 (1:2 po s.n.) | Colorado – Anaheim 4:6 (kon.) | Boston – Carolina 5:1 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 4:0 (kon.)
po s.n. (1:0)
Detroit Red Wings
2:1 (1:0, 0:0, 0:1)
Edmonton Oilers
Sobota 15.03.2014, 00:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch teda víťazí Detroit Red Wings, ktorý získal extra bod navyše zásluhou jediného presného strelca. Nás mimoriadne teší, že nim bol práve slovenský zástupca, Tomáš Tatar.

    Tri hviezdy stretnutia:

    1. Ryan Smyth – Edmonton Oliers – 1+0
    2. Jimmy Howard – Detroit Red Wings – 21 zákrokov, úspešnosť 95,5%
    3. Riley Shehan – Detroit Red Wings – 1+0

    Československá stopa v dnešnom zápase:

    Tomáš Tatar – Detroit Red Wings - asistencia, premenený rozhodujúci nájazd, 16:26 minút strávených na ľade.
    Martin Marinčin – Edmonton Oliers – jedna strela, dve trestné minúty, 22:48 minút strávených na ľade
    Petr Mrázek – Detroit Red Wings – celé stretnutie strávil na striedačke v úlohe domácej brankárskej dvojky


    Mne neostáva nič iné, len sa poďakovať všetkým nočným vtákom, ktorí ostali s nami hore až do skorej rannej hodiny a sledovali toto stretnutie. Ďakujeme za pozornosť, prajeme dobrú noc. (03:24:25)
     
    Koniec zápasu.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Detroit Red Wings.
    Gól strelil TOMÁŠ TATAR.
     
    Všetko to mal v rukách najproduktívnejší hráč Oliers, Hall. Ten sa rýchlo rozbehol smerom na Howarda, no puk po jeho zakončení skončil len nad bránou! Víťazí Detroit!
     
    Fantázia Trto! Tomáš Tatar sa rozbehol proti Fasthovi, prekabátil ho frohendovou kľučkou a už mu nerobilo problémy poslať puk pod brvno.
     
    Perron zakončoval po vzore Alfredssona a rovnako aj dopadol. Puk namieril len do pripravenej lapačky domáceho brankára Howarda.
     
    Daniel Alfredsson nebol úspešný, dnes mu asi nebolo súdené ani z hry, ani zo samostatného nájazdu. Fasth jeho pokus zápästím vyrazil mimo.
     
    Na druhej strane sa o blafák do backhandu pokúsil Eberle. Zámer hosťujúcemu útočníkovi vyšiel, no Jimmy Howard výborne zasiahol!
     
    Ako prvý sa proti Viktorovi Fasthovi rozbehol z domácich skúsený útočník Todd Bertuzzi. Aj tomu však rupli nervy a svojou strelou dokonca ani netrafil priestor brány.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Viac o víťazovi nám nenapovedal ani päťminútový nadstavený čas. Tento oriešok rozlúsknu až samostatné nájazdy. Isté je, že oba tímy si už v tomto momente do tabuľky zapísali jeden bod.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    64:40
    Už to vyzerá tak, že o víťazovi stretnutia sa rozhodne až v tom najdramatickejšom momente, do ktorého môže zápas dospieť, a teda samostatných nájazdov.
     
    63:48
    DeKeyser sa pokúsil ešte ohroziť Fastha, jeho pokus však nemal potrebnú presnosť a puk sa až k bránke Edmontonu Oliers nedostal.
     
    63:21
    Detroit nedokázal využiť presilovú hru, ponúknutú možnosť prehajdákal a v konečnom dôsledku ho to môže ešte poriadne mrzieť.
     
    62:21
    Zobrať to na seba chceli dvaja skúsení borci z krajiny Troch Koruniek. Najprv zakončoval Alfredsson, neskôr i Franzen, obom chýbalo k úspešnej streľbe len niekoľko centimetrov!
     
    61:21
    Opäť smolný moment pre Oliers. Martin Marinčin vyhodil puk na tribúnu, Detroit si za tento priestupok zahrá po druhý krát v dnešnom zápase v presilovej hre.
     
    60:24
    Od modrej čiary nahodil puk na Fasthovu bránu Quincey, hosťujúci brankár si poradil a puk vyrazil do rohu klziska.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 14. Riley Sheahen (Tomáš Tatar, Drew Miller), rozh. náj. Tomáš Tatar – 49. Ryan Smyth (Bez asistencie)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Smith – Franzen, Legwand, Abdelkader – Tatar, Sheahan, Nyquist – Alfredsson, Glendening, Bertuzzi – Pulkkinen, Emmerton, Miller
    Edmonton Oilers: Fasth (Scrivens) – Schultz, Fraser, Petry, Marinčin, Ference, Klefbom – Eberle, Nugent-Hopkins, Jakupov – Perron, Gagner, Hall – Joensuu, Gordon, Hendricks – Jones, Smyth, Gazdic

    Rozhodca: Hasenfratz, Sutherland – Amell, Brisebois.