NY Islanders – San Jose 3:4 (kon.) | Washington – Vancouver 4:3 (kon.) | Florida – NJ Devils 5:3 (kon.)
Detroit – Edmonton 2:1 (1:0 po s.n.) | Chicago – Nashville 2:3 (kon.) | Winnipeg – NY Rangers 2:4 (kon.)
Dallas – Calgary 3:4 (1:2 po s.n.) | Colorado – Anaheim 4:6 (kon.) | Boston – Carolina 5:1 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 4:0 (kon.)
po s.n. (1:0)
Detroit Red Wings
2:1 (1:0, 0:0, 0:1)
Edmonton Oilers
Sobota 15.03.2014, 00:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 00:30.
     
    Najprestížnejšia hokejová liga sveta pokračuje v noci na sobotu porciou niekoľkých zápasov. Polhodinku po polnoci privíta Detroit Red Wings na svojom domácom ľade Joe Louis arény Edmonton Oilers.

    Červeným krídlám patrí v nesmierne vyrovnanej východnej konferencii deviate miesto, ktoré postup do play-off nezaručuje. Detroit má po 65 zápasoch na konte 71 bodov. Ako som už spomenul, na Východe je to tento rok nesmierne vyrovnané. Medzi tretím tímom a desiatim tímom konferencie je rozdiel len desať bodový. Zverencov Mike Babcoka čaká do konca základnej časti ešte tvrdý boj o postupovú osmičku. Na ôsme miesto, ktoré momentálne patrí Philadelphii Flyers, strácajú Red Wings len dva body, môžu tak ostať ešte relatívne pokojní. V posledných piatich zápasoch si domáci nepotykali s najlepšou formou. Získali v nich totiž len tri body. V stretnutí s Edmontonom Oliers sa Detroit vráti do domáceho prostredia po dvoch zápasoch na ľade súpera, v ktorých nezískal ani bod.

    Olejári patriaci do Pacifisckej divízie sú najhorším tímom Západnej konferencie a s teoretickou šancou na postup do play-off sa už dávno rozlúčili. V 67 zápasoch dokázal Edmonton získať na svoje konto 54 bodov Čo sa však týka formy, Oliers sú na tom aktuálne, aspoň podľa výsledkov, lepšie ako ich dnešný súper. V posledných piatich zápasoch dokázal Edmonton v troch prípadoch zvíťaziť a dva krát prehral. Pre Olejárov bude stretnutie s Detroitom tretím zo série zápasov na súperovom ľade.

    Detroit má v prebiehajúcom ročníku veľkú smolu na zranenia, aktuálne má na listine zranených osmičku hokejistov. Mimo hry sú aj dve najväčšie ofenzívne hviezdy Red Wings, Pavel Dacjuk a Henrik Zetterbwerg, ktorý je najproduktívnejším hráčom tímu. Pri neúčasti týchto dvoch velikánov svetového hokeja by mali byť ťahúňmi hráči ako Kronwall, Alfredsson či Franzen.

    Edmonton má vo svojom strede niekoľko talentovaných hráčov s výborným útočným potenciálom. Lídrom internej tabuľky produktivity Oliers je Taylor Hall, ktorému v zbieraní bodov sekundujú Eberle či Perron.

    Československá stopa v tímoch

    Tomáš Tatar – Detroit Red Wings – 56 zápasov, štrnásť gólov, 12 asistencií, priemerný čas strávený na ľade 14:13
    Martin Marinčin – Edmonton Oliers – 29 zápasov, 2 asistencie, priemerný čas strávený na ľade 18:19
    Jakub Kindl – Detroit Red Wings – 51 zápasov, jeden gól, desať asistencií, priemerný čas strávený na ľade 17:53
    Petr Mrázek – Detroit Red Wings – 8 zápasov, priemerný počet inkasovaných gólov na zápas 2.01

    Druhý slovenský Tomáš pôsobiaci v drese Detroitu svojim spoluhráčom na ľade Edmontonu dozaista nepomôže. Tomáš Jurčo si zlomil rebro a pauzovať bude zhruba dva týždne.

    Za papierového favorita stretnutia je považovaný Detroit, ktorý potrebuje body do tabuľky ako soľ. Na druhej strane, Edmonton už nemá, čo stratiť, môže hrať úplne uvoľnene, čo možno považovať za jeho výhodu. V prvom vzájomnom stretnutí tohto ročníka si Red Wings poradili s Edmontonom na jeho ľade absolútne suverénnym spôsobom, zvíťazili hladko, 5:0. Či to budú mať takto jednoduché aj v domácej odvete, sa dozviete v našom priamom prenose.
     
    Úvodné zostavy:

    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Smith – Franzen, Legwand, Abdelkader – Tatar, Sheahan, Nyquist – Alfredsson, Glendening, Bertuzzi – Pulkkinen, Emmerton, Miller

    Edmonton Oilers: Fasth (Scrivens) – Schultz, Fraser, Petry, Marinčin, Ference, Klefbom – Eberle, Nugent-Hopkins, Jakupov – Perron, Gagner, Hall – Joensuu, Gordon, Hendricks – Jones, Smyth, Gazdic

    Rozhodca: Hasenfratz, Sutherland – Amell, Brisebois..
     
    Všetkým hokejovým nadšencom, ktorí sa rozhodli stráviť dnešnú noc sledovaním prenosu zo zápasu medzi Detroitom a Edmontonom, prajem príjemnú neskorú hodinu.

    V bráne domácich sa dnes predstaví Howard, ktorému bude zo striedačky kryť chrbát český brankár Petr Mrázek. V útoku domácich nechýba lovec pukov Tomáš Tatar. Ten sa predstaví v druhej domácej formácii po boku Sheahana a Nyquista.

    Pri pohľade na zostavu Edmontonu, nájdeme v obrane nášho talentovaného hokejistu Martina Marinčina, ktorý sa dokázal prebojovať počas prebiehajúceho ročníka do prvého tímu z farmy.

    Všetko je už takmer pripravené na začiatok zápasu, úvodné buly bude o niekoľko minút posunuté oproti pôvodnému štartu zápasu. Koniec koncov, v NHL je to bežné.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:43
    V prvej útočnej akcii zápasu domáci. Quincey zachytil puk na modrej čiare, nič nevymýšľal a rozhodol sa poslať ho smerom na Howarda, puk sa vak medzi tri tyče nezmestil.
     
    01:10
    Nedorozumenie domácich pri rozohrávke rezultovalo v zakázané uvoľnenie, po ktorom sa všetko presťahuje pred Howarda.
     
    01:45
    Z priestoru ľavého kruhu sa snažil zakončovať Jones, po svojom pokuse však nedonútil Howarda zasahovať.
     
    02:11
    Skúsený útočník Todd Bertuzzi hľadal svojou prihrávkou pred bránou Oliers Glendeninga, ktorý sa neodkázal prebojovať k puku, tým pádom ani nemohol zakončovať.
     
    03:10
    Aktivitou sa prezentoval aj štvrtý útok Detriotu. Emmerton zabojoval v útočnom pásme, získal puk pre Pulkkinena, ktorý to vyskúšal strelou zápästím. Tej však chýbala potrebná presnosť.
     
    03:20
    DeKeyser poslal puk na bránu hostí, Fast nemohol mať s týmto pukom najmenšie problémy a v pohode ho ukryl do svojej lapačky.
     
    04:55
    Švédsky veterán Daniel Alfredsson sa dostal z ľavého kruhu do streleckej pozície. Po jeho zakončení puk skončil mimo svätyne, ktorú háji Fasth.
     
    05:45
    Hendricks nahodil puk na Howarda ešte zo stredného pásma, domáci brankár bez problémov zasiahol.
     
    06:20
    O chvíľku na to však už domáci brankár musel svoje umenie prezentovať naplno. Ku strele sa dostal Gazdic, ktorý si následne dokorčuľoval aj po dorážku. Oba jeho pokusy Jimmy Howard zneškodnil.
     
    06:20
    Nasleduje chvíľa oddychu pre všetkých aktérov zápasu v podobe prvej reklamnej pauzy.
     
    07:42
    V úvodnej fáze stretnutia je mierne aktívnejším tímom smerom dopredu hosťujúci Edmonton. Detroit nám toho zatiaľ v ofenzíve veľa zaujímavého nepredviedol.
     
    08:25
    S Alfredssonovim nahodením zo stredného pásma nemal Fasth žiaden problém, nebrzdil tempo hry a puk okamžite rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    09:10
    Smyth chcel zobrať prechod cez útočnú modrú čiaru na seba, jeho individuálny postup však zastavil verdiktom ofsajdu čiarový rozhodca.
     
    09:51
    Hra je opäť prerušená, potom, čo sa puk dostal na hráčsku lavicu Oliers.
     
    10:25
    Detroit dostane šancu na strelenie otváracieho zásahu v početnej prevahe. Hosťujúci útočník Jakupov si dve minúty posedí na trestnej lavici za sekanie.
     
    10:30
    Od modrej čiary vyskúšal strelecké šťastie Daniel Alfredsson, ktorý však svojho krajana Viktora Fastha v bráne súpera prekonať nedokázal.
     
    11:05
    Detroit sa vyhnal z útočného pásma, ktoré sa teraz opätovne snaží získať, zatiaľ neúspešne.
     
    11:30
    Potom, čo sa to domácim podarilo, sa opäť prezentoval strelou Daniel Alfredsson. Jeho pokus však pre Fastha neznamenal žiadne nebezpečenstvo, puk bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    12:25
    Detroit nedokázal využiť svoju prvú presilovku v zápase, Edmonton je opäť v pätici.
     
    12:43
    Hráči Edmontonu sa dostali do veľmi zaujímavého prečíslenia. To z ľavého kruhu zakončoval najproduktívnejší hráč Oliers Hall. Ten poslal puk presne na Jimmyho Howarda.
     
    13:11
    Edmonton sa dopustil zakázaného uvoľnenia, hra sa presťahuje pred bránku Viktora Fastha.
     
    13:53
    Detroit Red Wings dal gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia. pri úvodnom presnom zásahu stretnutia mal prsty aj náš útočník, Tomáš Tatar, ktorý našiel výbornou prihrávkou spoza brány RILEYHO SHEAHENA. Ten dostal puk pre bránkovisku a pohotovou strelou prekonal Viktora Fastha. Asistencia : Tomáš Tatar, Drew Miller.
     
    14:30
    Edmonton sa dostal s pukom do útočného pásma, posúva si ho však len okolo mantinelov, odkiaľ sa len ťažko dostane do zaujímavej šance.
     
    15:00
    Ďalšia komerčná prestávka. Do konca úvodnej časti nám ostáva päť minút.
     
    15:33
    Fasth nechcel riskovať a nahodený puk zo strednej tretiny radšej prikryl a podržal. Vhadzovať budeme v obrannom pásme Oliers.
     
    16:20
    Rýchlo už však na opačnú stranu klziska, kde bol v dobrej pozícii Smyth. Po jeho zakončení puk len tesne minul tyč Howardovej brány!
     
    17:00
    Píska sa postavenie mimo hry, ktoré vyprodukovali hráči Red Wings. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    17:45
    Detroitu evidentne pomohlo to, že sa dokázal dostať do vedenia. Edmonton bol za vyrovnaného stavu o čosi lepším tímom, teraz je však už iniciatíva skôr na strane domácich.
     
    18:05
    Franzen to skúsil strelou cez brániaceho hráča. Brankári takéto situácie veľmi neobľubujú, no Fasth si poradil a puk dokázal vytesniť mimo troch žrdí svojej brány.
     
    19:00
    Veľmi dobre to opäť urobil Glendening, ktorý sa dostal k puku ešte v strednom pásme, dokázal s ním preniknúť až do zakončenia, no svoju akciu zakončil len nepresnou strelou, po ktorej Fasth nemusel zasahovať.
     
    20:00
    Za menšie vzájomné postrkovačky sú už po skončení úvodnej časti za hrubosť vylúčení Ference a Abdelkader, ktorý dostali rovnaký trest na dve minúty. Druhú tretinu tak otvorime v hernom modele štyroch proti štyrom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine vedú Červené krídla nad Olejári najtesnejším možným rozdielom 1:0. Otváracia časť stretnutia bola vyrovnaná, trošku viac z hry mali hráči Edmontonu. Tí sa však strelecky presadiť nedokázali, a tak ich potrestal v 14. minúte Riley Sheahen, ktorú zúžitkoval prihrávku Tomáša Tatara a úspešným zakončením poslal domácich do vedenia.

    Slovenská stopa v stretnutí:

    Tomáš Tatar – Detroit Red Wings – jedna asistencia, žiadna strela, 5:30 minút strávených na ľade
    Martin Marinčin – Edmonton Oliers – jedna mínuska, jedna strela, 7:00 minút strávených na ľade.
     
    Druhá tretina by mala začať každú chvíľu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:45
    Prvý úspešný zákrok v druhej časti si pripísal na konto domáci brankár Jimmy Howard, ktorý vyrazil puk po zakončení Perrona z ľavého kruhu.
     
    21:25
    Len pripomíname, že v úvodných dvoch minútach druhej tretiny sa hrá štyria na štyroch, čo viac vyhovuje hosťom. Tí sa držia častejšie pri puku.
     
    22:00
    Obaja hriešnici zo situácie z konca prvej tretiny sú už späť na ľadovej ploche, hrá sa opäť v plnom počte na oboch stranách.
     
    22:40
    Edmonton sa snaží o vyrovnanie. Príležitosť k tomu mal aj Hall, ktorý zakončil z pravého kruhu, no jeho pokus Howard za svoj chrbát nepustil.
     
    23:00
    Druhú útočná formácia Detroitu, v ktorej korčuľuje aj Tomáš Tatar, urobila pred bránov Oliers menší rozruch, ktorý musel vyriešiť až brankár Fastg.
     
    24:10
    K strele od modrej čiary sa dostal aj domáci zadák Lashoff, ktorého pokus si však cestu za Fastha nenašiel.
     
    24:33
    Domáci hokejisti sa dostali do útočného pásma, kde sa im aj podarilo udržať, no Edmonton im svojou dobrou obrannou hrou nič nedovoľuje.
     
    25:20
    Nebezpečná situácia pred hosťujúcou svätyňou! Po Quinceyho strele sa dostal k dorážke Nyquist, proti ktorému sa však obetavým zákrokom prezentoval jeden z hráčov Edmontonu. Ten puk zablokoval a nepustil k svojej bráne.
     
    26:12
    Hooward ukryl puk vo svojej výstroji, hra je prerušená a nasleduje komerčný brejk.
     
    27:19
    Posledné minúty sa nesú v znamení tlaku domáceho tímu, ktorému však doposiaľ hráči Edmontonu dokážu slušne vzdorovať.
     
    28:00
    Aktívny obranca domácich, Quincey dostal priestor v medzikruží, svoju strelu z toho priestoru však zamieril tesne mimo Fasthovej svätyne.
     
    28:45
    Do samostatného nájazdu sa dostal hosťujúci Hall, z obrovskej šance na vyrovnanie však nič nebolo. Fantasticky to totiž urobil vracajúci sa Lashoff, ktorý výborným defenzívnym zákrokom vypichol útočníkovi Edmontonu puk!
     
    29:33
    Možnosť zahrať si v presilovej hre dostávajú po prvý krát v zápase aj hosťujúci hokejisti. Brian Lashoff si v súboji s Ryanom Jonesom pomohol nedovoleným bránením, za čo je vykázaný na lavicu hanby.
     
    30:30
    Už takmer minútku zo svojho oslabenie má Detroit za sebou, Edomonton zatiaľ k ničomu nepustil.
     
    31:00
    Až teraz sa podarilo Edmontonu získať útočné pásmo, kde sa môže presilovková formácia Olejárov rozostaviť.
     
    31:15
    V súboji pri mantineli však výborne zapracoval Abdelkader, ktorého zásluhou puk putoval opäť do stredného pásma.
     
    31:33
    Domáci sú v pätici, ubrániť prvé oslabenie v zápase zvládli úplne bez problémov. Edmontom mal problémy s usadením sa v útočnom pásme.
     
    32:10
    Pri puku sú aktuálne hokejisti Červených krídel, ktorí sa snažia založiť nejakú zaujímavú útočnú akciu.
     
    33:00
    Po zákroku Jimmyho Howarda a následnom prerušení hry nasleduje komerčná prestávka. Domáci brankár podržal puk po strele Smytha z veľkého uhla.
     
    33:57
    David Perron si v súboji s Tomášom Tatarom pomohol faulom, konkrétne za držanie si bude musieť dve minúty nútene oddýchnuť.
     
    34:25
    Detroitu sa zatiaľ nedarí dostať do útočného pásma. Domáci majú momentálne puk až pri svojej bráne, odkiaľ štartujú ofenzívny výpad.
     
    35:02
    Kronwall našiel v pred bránkovom priestore Todda Bertuzziho, ktorý si spracoval puk a pohotovo zakončil z otočky. Strelou letiacou po ľade si však na Fastha neprišiel!
     
    35:57
    Hostia sú v pätici, opäť sa hrá v rovnovážnom stave na oboch stranách. V tomto stretnutí sa zatiaľ ani jednému z tímov nepodarilo využiť presilovkovú možnosť.
     
    37:05
    Edmonton chce po ubránenej oslabovke využiť posledné minúty prostrednej tretiny na zúročenie a pokúsenie sa o vyrovnanie, Detroit zatiaľ dobre bráni.
     
    37:55
    Nasleduje posledná reklamná pauza v druhej tretine.
     
    38:45
    V predposlednej minúte druhej dvadsaťminútovky sa pripomenul aj Tomáš Tatar. Ten využil prácu Abdelkadera, ktorý sa dlho udržal v útočnom pásme, následne posunul puk slovenskému hokejistovi. S jeho zakončením nemal Fasth výraznejšie problémy!
     
    39:18
    Franzen nám teraz ukázal svoje individuálne schopnosti, cez kľučky sa dostal až pred Fastha, ktorý však podržal svoj tím a postaral sa o to, že s najväčšou pravdepodobnosťou sa do kabín pôjde za stavu, ktorý svieti na výsledkovej tabuli momentálne.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po druhej tretine je stav stretnutia nezmenený. červené krídla pôjdu do poslednej časti s náskokom jedného presného zásahu. Aktívnejším tímom bol v prostrednej časti určite Detroit, ktorý mal momenty, kedy svojho súpera poriadne zatlačil. Obaja brankári však zatiahli roletu.

    V druhej tretine to bolo, čo sa týka striel, vyrovnané. V celkovom zúčtovaní streleckých pokusov zatiaľ vedie Edmonton 15:13.

    Slovenská stopa v stretnutí:

    Tomáš Tatar – Detroit Red Wings – jedna asistencia, 10:03 minút strávených na ľade
    Martin Marinčin – Edmonton Oliers – jedna mínuska, jedna strela, 13:33 minút strávených na ľade
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:40
    Hall našliapol v strednom pásme k ofenzívnemu výpadu, podarilo sa mu získať aj dobrú rýchlosť, no puk mu napokon utiekol a z ohrozenia Howarda nebolo nič.
     
    41:42
    Odrazený puk sa dostal do priestoru medzikružia, kde operoval Tomáš Tatar, ktorý pohotovo zakončil, no puk poslal len tesne nad hornú tyč Fasthovej brány!
     
    42:20
    S príbúdajúcim časom a blížiacom sa koncom tretej tretiny môžeme očakávať zvýšenie útočnej snahy zo strany Olejárov, ktorí sa ešte o vyrovnanie určite pokúsia.
     
    43:50
    Nyquist to zobral na seba, snažil sa preniknúť cez dvoch protihráčov. Pri prvom mu to vyšlo, druhý ho však už puku zbavil.
     
    44:45
    Nyquist si to tentoraz namieril práve do ohňa, kde tečoval strelu od Lashoffa. Viktor Fasth bol pozorný a puk dokázal ukryť vo svojej výstroji.
     
    45:30
    Edmonton má v týchto fázach tretej tretiny problémy s tým, aby sa vôbec dostal k puku. Detroit si veľmi dobre stráži umnou hrou svoj tesný náskok.
     
    46:08
    Hokejistom Detroitu sa nevydarila rozohrávka, po zakázanom uvoľnení sa všetko sťahuje do domácej obrannej tretiny.
     
    46:18
    Nasleduje obvyklá prestávka, ktorá je vynútená komerčným brejkom.
     
    46:40
    Veľmi dobrý a dôležitý zákrok pripisujeme na konto domáceho brankára Jimmyho Howarda, ktorý si poradil strelou cez obrancu a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    47:20
    Zdá sa, že Edmonton začína prikladať pod kotol. Zakončiť vyskúšal aj Schultz, no jeho pokus sa zastavil na stene zvanej Jimmy Howard.
     
    48:43
    Edmonton Oilers dáva gól! Olejári dokázali svoj začínajúci tlak pretaviť vo vyrovnanie, niečo cez desať minút do konca riadnej hracej doby, sa stretnutie začína prakticky odznova. Za svoju obrannú prácu bude pri tejto situácii hanený domáci zadák Smith, ktorý poslal puk do medzikružia na hokejku svojho menovca pôsobiaceho v Edmontone, RYANA SMYTHA. Skúsený útočník sa už z ideálnej streleckej parkety nemýlil. Bez asistencie.
     
    49:33
    Navyše, Edmonton dostane šancu na to, aby sa dostal dokonca do vedenia. DeKeyser putuje na dve minúty na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    49:50
    Detroit sa z kraja hry v početnej nevýhode dostal k puku a dokázal sa oslobodiť.
     
    50:23
    Hráči Edmontonu už sú nasťahovaní v útočnom pásme, zatiaľ však chýba ich kombinácii strela, bez nej to nepôjde.
     
    51:00
    Abdelkader ukazuje v dnešnom zápase, že je na oslabenia veľmi platným hráčom. Opäť sa mu podarilo získať puk, ktorý následne aj vyhodil do bezpečia.
     
    51:33
    Domáci sa dokázali úspešne ubrániť, DeKeyserovo vylúčenie nebolo potrestané. Domáci zadák je späť na ľadovej ploche.
     
    52:35
    Ešte predtým, než sa dostane riadna hracia doba zápasu do svojej záverečnej a možno rozhodujúcej fázy, prichádza na rad reklamná prestávka.
     
    53:48
    Po dlhšom časovom úseku, kedy bol Fasth bez práce, si švédsky brankár v slúžbách Edmontonu Oliers pripísal na konto úspešný zákrok. Franzenovo zakončenie vytesnil do bezpečia betónom.
     
    54:25
    Detroit po inkasovaní vyrovnávajúceho zásahu a hre v oslabení opäť začína myslieť viac aj na ofenzívu. V posledných piatich minútach riadnej hracej doby sa jeho hráči ešte určite pokúsia nakloní misky váh na svoju stranu.
     
    55:00
    Ďalšia komerčná prestávka, táto by však už mala byť v tomto zápase poslednou.
     
    55:30
    Sheahan dobre zapracoval pri napádaní v útočnom pásme, dokázal zachytiť rozohrávku hostí a dostal sa aj k zakončeniu, ktoré Fast zlikvidoval.
     
    57:06
    Vylúčenie prišlo z pohľadu hostí v najmenej vhodnej chvíli. Boyd Gordon nešťastne vyhodil puk k divákom bez dotyku plexiskla. Detroit má k dispozícii dvojminútovú presilovku.
     
    58:00
    Edmonton sa veľmi dobre bráni, Detroitu nedovolí ani len sa usadiť v útočnom pásme. Pripadá mi to tak, že presilové hry sú dnes pre oba tímy skôr nevýhodou, ako výhodou.
     
    59:06
    Domáci hokejisti sa počas početnej prevahy nedostali k ničomu zaujímavému, Gordon je späť na ľade v čase, kedy ostáva do konca tretej časti menej ako minúta.
     
    59:50
    Abdelkader sa ešte snažil niečo vymyslieť, obtáčal sa okolo brány, no Fastha prekonať nedokázal. Všetko nasvedčuje tomu, že o víťazovi stretnutia rozhodne pridaný čas, poprípade samostatné nájazdy.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V záverečnej tretine sa podarilo Olejárom zásluhou Ryana Smytha vyrovnať a kedže do konca riadnej hracej doby sa už nedokázal ani jeden z celkov strelecky presadiť, nasledovať musí päť minútové predlženie.

    Po základnej hracej dobe vyhral Edmonton na strely tesne 21:20.

    Slovenská stopa v stretnutí:

    Tomáš Tatar – Detroit Red Wings – jedna asistencia, 14:16 minút strávených na ľade
    Martin Marinčin – Edmonton Oli0ers – jedna strela na bránu, 20:26 minút strávených na ľade
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:24
    Od modrej čiary nahodil puk na Fasthovu bránu Quincey, hosťujúci brankár si poradil a puk vyrazil do rohu klziska.
     
    61:21
    Opäť smolný moment pre Oliers. Martin Marinčin vyhodil puk na tribúnu, Detroit si za tento priestupok zahrá po druhý krát v dnešnom zápase v presilovej hre.
     
    62:21
    Zobrať to na seba chceli dvaja skúsení borci z krajiny Troch Koruniek. Najprv zakončoval Alfredsson, neskôr i Franzen, obom chýbalo k úspešnej streľbe len niekoľko centimetrov!
     
    63:21
    Detroit nedokázal využiť presilovú hru, ponúknutú možnosť prehajdákal a v konečnom dôsledku ho to môže ešte poriadne mrzieť.
     
    63:48
    DeKeyser sa pokúsil ešte ohroziť Fastha, jeho pokus však nemal potrebnú presnosť a puk sa až k bránke Edmontonu Oliers nedostal.
     
    64:40
    Už to vyzerá tak, že o víťazovi stretnutia sa rozhodne až v tom najdramatickejšom momente, do ktorého môže zápas dospieť, a teda samostatných nájazdov.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Viac o víťazovi nám nenapovedal ani päťminútový nadstavený čas. Tento oriešok rozlúsknu až samostatné nájazdy. Isté je, že oba tímy si už v tomto momente do tabuľky zapísali jeden bod.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Ako prvý sa proti Viktorovi Fasthovi rozbehol z domácich skúsený útočník Todd Bertuzzi. Aj tomu však rupli nervy a svojou strelou dokonca ani netrafil priestor brány.
     
    Na druhej strane sa o blafák do backhandu pokúsil Eberle. Zámer hosťujúcemu útočníkovi vyšiel, no Jimmy Howard výborne zasiahol!
     
    Daniel Alfredsson nebol úspešný, dnes mu asi nebolo súdené ani z hry, ani zo samostatného nájazdu. Fasth jeho pokus zápästím vyrazil mimo.
     
    Perron zakončoval po vzore Alfredssona a rovnako aj dopadol. Puk namieril len do pripravenej lapačky domáceho brankára Howarda.
     
    Fantázia Trto! Tomáš Tatar sa rozbehol proti Fasthovi, prekabátil ho frohendovou kľučkou a už mu nerobilo problémy poslať puk pod brvno.
     
    Všetko to mal v rukách najproduktívnejší hráč Oliers, Hall. Ten sa rýchlo rozbehol smerom na Howarda, no puk po jeho zakončení skončil len nad bránou! Víťazí Detroit!
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Detroit Red Wings.
    Gól strelil TOMÁŠ TATAR.
     
    Koniec zápasu.
     
    V samostatných nájazdoch teda víťazí Detroit Red Wings, ktorý získal extra bod navyše zásluhou jediného presného strelca. Nás mimoriadne teší, že nim bol práve slovenský zástupca, Tomáš Tatar.

    Tri hviezdy stretnutia:

    1. Ryan Smyth – Edmonton Oliers – 1+0
    2. Jimmy Howard – Detroit Red Wings – 21 zákrokov, úspešnosť 95,5%
    3. Riley Shehan – Detroit Red Wings – 1+0

    Československá stopa v dnešnom zápase:

    Tomáš Tatar – Detroit Red Wings - asistencia, premenený rozhodujúci nájazd, 16:26 minút strávených na ľade.
    Martin Marinčin – Edmonton Oliers – jedna strela, dve trestné minúty, 22:48 minút strávených na ľade
    Petr Mrázek – Detroit Red Wings – celé stretnutie strávil na striedačke v úlohe domácej brankárskej dvojky


    Mne neostáva nič iné, len sa poďakovať všetkým nočným vtákom, ktorí ostali s nami hore až do skorej rannej hodiny a sledovali toto stretnutie. Ďakujeme za pozornosť, prajeme dobrú noc. (03:24:25)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 14. Riley Sheahen (Tomáš Tatar, Drew Miller), rozh. náj. Tomáš Tatar – 49. Ryan Smyth (Bez asistencie)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Smith – Franzen, Legwand, Abdelkader – Tatar, Sheahan, Nyquist – Alfredsson, Glendening, Bertuzzi – Pulkkinen, Emmerton, Miller
    Edmonton Oilers: Fasth (Scrivens) – Schultz, Fraser, Petry, Marinčin, Ference, Klefbom – Eberle, Nugent-Hopkins, Jakupov – Perron, Gagner, Hall – Joensuu, Gordon, Hendricks – Jones, Smyth, Gazdic

    Rozhodca: Hasenfratz, Sutherland – Amell, Brisebois.