Freiburg – Dortmund 0:1 (kon.) | Mainz – Hertha 1:1 (kon.)
koniec
SC Freiburg
0:1 (0:0)
Borussia Dortmund
Nedeľa 09.03.2014, 15:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Striedanie bolo tým posledným, čo sa v zápase udialo. Dortmund nepodal svoj optimálny výkon, no aj tak si z Freiburgu odváža tri body. Domáci ostávajú v pásme zostupu. My sa s vami lúčime, Ďakujeme za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok nedele. (17:22:54)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ihrisko opustil Mchitarijan a na záverečné sekundy nasaje atmosféru zápasu aj Manuel Friedrich.
     
    90+2
    Baumann síce po strele Großkreutza zasahovať nemusel, no domácim už naozaj veľa času neostáva. Klopp má navyše k dispozícii ešte jedne striedanie, ktoré sa chystá využiť.
     
    90
    Aubameyang to teraz v pravom kúte ihriska urobil ako skúsený harcovník. Najprv loptu podržal a potom cielene trafil protihráča, aby vybojoval rohový kop.
     
    89
    Dortmund má k dispozícii autové vhadzovanie, z ktorého rozohratím sa pochopiteľne neponáhľa.
     
    88
    Aubameyang sa v strede poľa dopustil nedovoleného zákroku, po ktorom budú pri lopte hráči domáceho Freiburgu. Podarí sa im v závere zápasu ešte niečo vymyslieť ?
     
    86
    Coquelin si chcel vypýtať pokutový kop, penalta sa po jeho páde v šestnástke Borussie nepíska, celkom správne rozhodnutie hlavného arbitra.
     
    85
    Mehmedi si nabiehal na prihrávku, pri lopte však bol skôr než domáci hráč brankár BVB Weidenfeller.
     
    84
    Hostia vyrazili do rýchleho brejku, na ľavej strane sa lopta dostala k rýchlikovi Aubameyangovi, ktorý sa však nachádzal v ofsajde.
     
    82
    Hráči Dortmundu si to teraz príliš nekomplikovali, loptu odkopli k brankárovi Baumannovi.
     
    81
    Domácim sa kráti čas, ak vezmeme do úvahy aj nadstavenie, na vyrovnanie majú už len niečo cez desať minút.
     
    79
    Mehmedi je v dnešnom zápase pravdepodobne najlepším hráčom domácich. Aj teraz sa dokázal uvoľniť cez dvoch protihráčov, stopku mu vystavil v pokutovom území Hummels.
     
    78
    Lopta sa nachádza na domácej polovici, čo hosťom náramne vyhovuje. Tí sa ju tam snažia, čo najdlhšie podržať, do zakončenia sa už netlačia.
     
    76
    Domáci využili aj poslednú možnosť na striedanie. Ihrisko opustil Schuster, ktorý svoje miesto prepustil Coquelinovi.
     
    75
    Hummel síce musel ísť do sklzu, no bez problémov zastavil útok Freiburgu. Domácim chýba moment prekvapenia a hlavne viac nebezpečných striel, bez toho to nepôjde.
     
    74
    Jurgen Klopp pripravil druhú zmenu. Svoju dnešnú misiu dokončil Julian Schieber, ktorého miesto na hracej ploche zaujal talentovaný Jonas Hofmann.
     
    73
    Mehmidi sa pekne pohral s niekoľkými hráčmi Dortmundu, jeho individuálna akcia bola naozaj na vysokej úrovni. Vyťažiť z jeho práce chcel Fernandes, no tomu lopta na strelu vôbec nesadla a skončila len na tribúne.
     
    71
    Dortmund sa v posledných momentoch úplne odmlčal, čo sa týka ofenzívnej stránky hry. Sústredí sa len na pozornú obranu a udržanie si svojho tesného náskoku.
     
    70
    Domáci tréner sa snaží niečo vymyslieť, preto po druhý raz v zápase strieda. Z ihriska stiahol Zulechera, na ktorého pozíciu poslal Klausa.
     
    68
    Kirch mal na center z pravého krídla veľa času, avšak nedokázal ním nájsť žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    67
    Na lavičke domáceho celku je pripravený aj slovenský defenzívny stredopoliar Karim Guéde. Uvidíme, či sa ešte zvyšnom, priebehu zápasu na trávnik dostane.
     
    66
    V stretnutí končí aj český legionár Vladimír Darida, ktorého miesto zaujal čerstvý Sebastian Kerk.
     
    64
    Freiburg sa príliš nedokáže presadiť cez dobre sformovanú obranu Borussie, ktorej hráči dobre vykrývajú priestory v strede poľa a často nútia domácich kombinovať len na vlastnej polovici.
     
    63
    Prvé striedanie v zápase registrujeme na strane Borussie. Z ihriska frustrovane odišiel Sahin, ktorý si je vedomý, že dnes to v jeho podaní nebolo nič moc a do hry sa na jeho miesto dostáva Kirch.
     
    61
    Dortmund nemohol pokračovať vo svojom postupe dopredu, postranný rozhodca proti hosťom odmával a odpískal ofsajd.
     
    59
    Uvidíme, ako sa bude teraz zápas vyvíjať. Na ťahu sú,samozrejme, domáci, ktorí by sa mali aspoň o vyrovnanie pokúsiť. V úvodnej tretine druhého dejstva však príliš nebezpeční neboli.
     
    58
    Dortmund dal gól! Zvýšená ofenzívna aktivita Borussie je odmenená prvým presným zásahom v zápase. Großkreutz si po narážačke naviedol loptu na pravačku, prenechal ju SEBASTIANOVI KEHLOVI, ktorý to trafil výstavne. Na technickú strelu z prvej v podaní hosťujúceho kapitána bol Baumann prikrátky.
     
    56
    Na hosťujúcom hrotovom útočníkovi Schieberovi je cítiť, že je bez zápasovej praxe, lopty mu odskakujú od nohy, nerozumie si dobre so spoluhráčmi, pri Robertovi Lewandowskom do základu veľa krát nenakukol.
     
    55
    Po prihrávke z pravej strany Schieber trošku zbrklo posielal loptu do pokutového územia, následne vystreliť Mchitarijan, Baumann bez najmenších problémov zasiahol.
     
    53
    Domáci sa dostali k zakončeniu z vnútra pokutového územia, strela však skončila lne na hosťujúcej defenzíve, ktorá loptu až k Weidenfellerovi neprepustila.
     
    51
    V úvode druhého dejstva pôsobia aktívnejším dojmom hostia, tí sa snažia vylepšiť výkon z prvého polčasu, za ktorú určite neboli od trénera Kloppa pochválení.
     
    49
    Schieber si prebral loptu od Schmielzera, pripravil si loptu na strelu a zakončil. Jeho pokus sa obtrel o tyč.
     
    47
    Dortmund zahrával rohový kop, domáci však mohli ostať pokojní, žiadne nebezpečenstvo im po ňom nehrozilo.
     
    46
    Oba tímy nastúpili do druhého dejstva v totožných zostavách, v akých stretnutie otvorili.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme sa presného zásahu nedočkali, sledovali sme vyrovnaný polčas, v ktorom sa ani jeden z tímov takmer nedostal k ničomu podstatnému. Dúfajme, že v druhom polčase pôjde kvalita futbalu na vyššiu úroveň, čomu by mohol dopomôcť aj gól na jednej, či druhej strane.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Freiburg dohral úvodné dejstvo na polovici súpera, nič mu to však nebolo platné, do tesnej blízkosti Weidenfellera sa domáci neprepracovali.
     
    45
    Nad rámec prvého polčasu sa nadstavuje klasická minúta.
     
    45
    Jeho rozohrávku si na starosti zobral Schmid, ktorý chcel zmiasť Weidenfellera tým, že bude centrovať na zadnú tyč, napokon však zakončenie zobral na seba, pravačkou minul hosťujúcu svätyňu.
     
    44
    Sokratis zoťal pred pokutovým územím jedného z hráčov SC, za čo videl okamžite žltú kartu, domáci majú navyše k dispozícii priamy kop z dobrej pozície.
     
    43
    Großkreutz sa dopustil školáckej chyby. Najprv po diskutabilnom súboji získal loptu a mohol ju vyviesť do protiútoku, no naivne si to namieril medzi trojicu protihráčov, proti ktorým nemal šancu uspieť.
     
    41
    Hummels sa dopustil v blízkosti poliacej čiary faulu, okamžite sa však svojmu protihráčovi ospravedlnil a pomohol mu vstať.
     
    40
    Na Hummelsov pas si v pokutovom území nabiehal Aubameyang spoločne s Piszczekom, ani jeden z hosťujúcich hráčov hrajúcich na pravej strane ihriska, sa až k zakončeniu neprepracoval.
     
    38
    Po dlhom vymieňaní si lopty na vlastnej polovici ihriska sa konečne domáci odhodlali zaútočiť. Dlhý pas v podaní Fernandesa však Weidenfeller prečítal a pri lopte bol ako prvý.
     
    37
    Hra bola prerušená, v pokutovom území BVB ostal ležať na zemi stopér Sokratis, ktorý sa však už postavil na nohy a je pripravený pokračovať.
     
    36
    Lopta sa momentálne pohybuje na polovici domáceho tímu, v moci ju majú hráči Freiburgu, ktorí sa však dopredu príliš nehrnú, do kombinácie zapájajú aj brankára Baumanna.
     
    34
    Schmid si v pokutovom území naskočil na center z ľavého krídla, hlavou však loptu netrafil ideálne, a tak z tejto situácie nebolo absolútne nič.
     
    33
    Schmid sa uvoľnil cez Mchitarijana, ktorý sa po ňom ohnal rukou a stiahol ho k zemí. Arménsky futbalista videl z rúk hlavného rozhodcu žltú kartu.
     
    32
    Prvý polčas sa nám pomaly prelieva do svojej záverečnej fázy, zatiaľ sme však neboli svedkami takej situácie, ktorú by sme mohli označiť stopercentnou tutovka ani na jednej strane.
     
    30
    Menšie zaváhanie domácich dalo priestor manévrovať na ľavom krídle Schieberovi. Ten dokázal vybojovať rohový kop, z ktorého nevzišlo pre domácich žiadne nebezpečenstvo.
     
    28
    Dortmund sa v doterajšom priebehu hry trápi, vôbec mu nevychádza prechodová fáza, musí útočiť do plných, čo mu zatiaľ príliš nevyhovuje.
     
    26
    Schieber fauloval pri ofenzívnom snažení Gintera, domáci žiadali pre útočníka BVB žltú kartu, ktorej sa však nedočkali. Celú situáciu si domáci tréner ešte vysvetľuje so štvrtým arbitrom.
     
    25
    Po rohovom kope vyboxoval Weidenfeller loptu len ku Zulechnerovi, ktorý zakončil pohotovo, jeho prudká strela skončila vysoko, vysoko nad.
     
    23
    Dodatočnú žltú kartu za zákrok na Sahina dostal počas prerušenie hry domáci Gelson Fernandes, ktorého si môžete pamätať aj z Manchestru City.
     
    22
    Hummels sa snažil svojou rozohrávkou posunúť spoluhráčov do útoku, no jeho prihrávka nenašla adresáta. Kombinovať tak môžu opäť domáci.
     
    21
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí však kombinujú v úctyhodnej vzdialenosti od brány BVB, z ktorej Weidenfellera určite neohrozia.
     
    19
    Prvá dvadsaťminútovka zápasu sa nám pomalý blíži ku svojmu koncu, smutne po nej musíme skonštatovať, že nám veľa futbalovej krásy neponúkla.
     
    17
    Mehmedi prenikol na pravom krídle cez Schmelzera až do pokutového územia, svojou spätnou prihrávkou však pred bránou BVB nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    16
    Na domácej strane sa nám začínajú množiť nedovolené zákroky. Ginter zozadu prepadol Großkreutz, v konečnom dôsledku môže byť rád, že za svoj faul nebol potrestaný žltou kartou.
     
    14
    Mchitarijan sa rýchlym pohybom zbavil svojho strážcu a chcel postupovať do útoku, Schuster ho však radšej pridržal, štandardná situácia pre Dortmund.
     
    13
    Schmid dostal priestor v centrálnej pozícii, vôbec to však nevmyslel dobre, jeho prihrávka nenašla nikoho v červenom drese, za čo sa domáci záložník svojim spoluhráčom ospravedlňuje.
     
    11
    Domáci zadarmo odovzdali súperovi loptu, nákop z vlastnej polovice bol nepresný a navyše nepresný, lopta doskackala až za bránkovú čiaru, späť od hry ju uvedie výkopom od vlastnej brány Weidenfeller.
     
    10
    Prostredníctvom série rýchlych prihrávok sa na pravej strane uvoľnil priestor pre Schmida, ktorý okamžite posielal loptu do ohňa. Tam si dala obrana Borussie pozor a loptu odpratala do bezpečia.
     
    9
    Po centri z priameho kopu a páde v pokutovom území Borussie bolo všetko vzrušenie zbytočné, jednalo sa totiž o ofsajdovú pozíciu.
     
    8
    Sahin to urobil dobre, získal loptu v strede poľa, no jeho následné prenesenie na pravé krídlo bolo až príliš čitateľné a domáci bez problémov loptu získali na svoju stranu.
     
    7
    Lukasz Pisczek šprintoval až k pokutovému územia za dlhým nákopom od jeho spoluhráčov, poľský obranca v službách BVB už loptu na hracej ploche nestihol zachytiť.
     
    6
    Loptu si na zakončenie pripravil Mchitarijan so Sahinom. Napokon zakončoval druhý menovaný, jeho technická strela ľavačkou síce múr obstrelila, no bola príliš slabá na to, aby Baumannovi narobila problémy.
     
    5
    Mchitarijan bol pred pokutovým územím poslaný k zemi Fernandesom. Borussia má k dispozícii priamy voľný kop z veľmi výhodnej pozície.
     
    4
    Prvý krát mal prácu aj brankár BVB Roman Weidenfeller, ktorý si chytil loptu po nepresnej prihrávke domácich hráčov.
     
    3
    Z neho nedokázali hráči, ktorí dnes nastúpili v čierno-žltej kombinácii, nič vyťažiť. Aj naďalej však ostávajú s loptou na polovici súpera.
     
    2
    Schieber sa snažil uvoľniť na ľavom krídle, proti dvojici domácich obrancov síce neuspel, no vybojoval pre Dortmund aspoň rohový kop.
     
    1
    V Nemecku je príjemné, slnečné počasie, podobné tomu, ktoré dnes vládne aj u nás. Pri lopte sú aktuálne hostia, ktorí začínajú svoju akciu postupnou kombináciou na vlastnej polovici.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    SC Freiburg: Baumann – Sorg, Krmaš, Ginter, Günter – Schmid, Schuster, Fernandes, Darida – Zulechner, Mehmedi.
    Náhradníci: Batz – Mujdža, Höhn, Coquelin, Guédé, Klaus, Kerk.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Papastathopulos, Hummels, Schmelzer – Aubameyang, Şahin, Mchitarjan, Kehl, Großkreutz – Schieber
    Náhradníci: Langerak – Friedrich, Kirch, Durm, Hofmann, Jojić, Harder.

    Rozhodca: Peter Gagelmann – Matthias Anklam, Thomas Gorniak – Markus Schmidt.
     
    V Nemecku je tento víkend na programe 24. kolo, ktoré má už väčšina tímov za sebou. Nedeľa prináša už tradične dva stretnutia, na prvé z nich medzi Freiburgom a Borussio Dortmund si posvietime v tomto priamom prenose, pri ktorého sledovaní vás srdečne vítam.

    SC Freiburg

    Domáci tím ešte čakajú do konca aktuálneho ročníka tvrdé boje o zotrvanie medzi elitou. Momentálne sa totiž Freiburg nachádza na predposlednom devätnástom mieste ligovej tabuľky. Na konte má devätnásť bodov. V tabuľke formy, ktorá je zostavená z posledných piatich zápasov a má veľkú výpovednú hodnotu o aktuálnej pripravenosti tímu, má SC len dva body. Minulé kolo priniesol Freiburgu zisk jedného bodu za divácky neatraktívnu remízu 0:0 na pôde Herty Berlín.

    Borussia Dortmund

    Hráči BVB na čele s trénerom Kloppom sa už druhým ročníkom vyrovnávajú s pozíciu korunného princa suverénnej bavorskej mašiny. Aktuálne Borussii patrí druhé miesto, na Byern stráca neskutočných 23 bodov. Musí sa obzerať aj za seba, Leverkusen okupujúci tretie miesto má len o bod menej. V posledných piatich dueloch sa Dortmund tešil štyri krát z víťazstva, jedinú prehru zaznamenal v Hamburgu, kde prehral rozdielom triedy. Minulé kolo bolo pre Borussiu veľmi vydarené, Norimberg zdolala pred svojimi fantastickými fanúšikmi s prehľadom, pomerom 3:0.

    Myslím, že sa môžeme tešiť na mimoriadne zaujímavé stretnutie, v ktorom ide obom tímom o veľa. Podľa papierových predpokladov je jasným favoritom Dortmund, som presvedčený, že Freiburg však urobí všetko preto, aby súpera potrápil, body potrebuje ako soľ. Borussia zas môže v prípade víťazstva odskočiť svojmu priamemu konkurentovi o druhú pozíciu na rozdiel štyroch bodov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Michal Bakoš

    Góly: 58. Sebastian Kehl

    Karty:   23. Gleson Fernandes (FRE) – 33. Mchitarijan (DOR)


    SC Freiburg: Baumann – Sorg, Krmaš, Ginter, Günter – Schmid, Schuster, Fernandes, Darida – Zulechner, Mehmedi.
    Náhradníci: Batz – Mujdža, Höhn, Coquelin, Guédé, Klaus, Kerk.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Papastathopulos, Hummels, Schmelzer – Aubameyang, Şahin, Mchitarjan, Kehl, Großkreutz – Schieber
    Náhradníci: Langerak – Friedrich, Kirch, Durm, Hofmann, Jojić, Harder.

    Rozhodca: Peter Gagelmann – Matthias Anklam, Thomas Gorniak – Markus Schmidt