Espanyol – Elche 3:1 (kon.) | Almería – Sevilla 1:3 (kon.) | Real Madrid – Levante 3:0 (kon.)
Valencia – Bilbao 1:1 (kon.)
koniec
Valencia CF
1:1 (1:0)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 09.03.2014, 21:00 • Estadio de Mestalla, Valencia • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, v nadstavenom čase sme nevideli žiadnu vydarenejšiu akciu, a tak si dnes body tímy podelia. Do druhého polčasu hráči nastupovali za stavu 1:0, no v 53. minúte Feghouli fauloval súpera vo vlastnej šestnástke z čoho pramenil pokutový kop a následný vyrovnávajúci gól Aduriza. V zvyšnom čase mal navrch domáci celok, no druhý gól sa už hráčom streliť nepodarilo.

    Po dnešnom zápase sa Valencia bodovo dotiahne na Levante a Espanyol a vďaka lepšiemu skóre by mala obidva tímy preskočiť. Patriť by jej tak mala 8. priečka. Naopak, Bilbao aj naďalej zostane na 4. mieste s 12 bodovou stratou na FC Barcelonu.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (22:56:42)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Celá situácia sa zopakovala, tentoraz ale center končí v rukaviciach brankára, zrejme sa už gólu v tomto zápase nedočkáme.
     
    90+2
    Feghouli ešte centroval z pravej strany, o všetko sa ale postarala pozorná defenzíva hostí, ktorá už len odkopáva, nesnaží sa už ani o útok.
     
    90+1
    V nadstavenom čase sledujeme trošku chaotický futbal, s nepresnými prihrávkami na obidvoch stranách. Na hráčoch je taktiež vidieť veľkú túžbu streliť gól, no či im na to budú stačiť sily je otázne.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte 3 minúty.
     
    90
    Po nevydarenom rohovom kope prichádza posledné striedanie na strane Bilbaa, z ihriska odíde Susaeta, ktorého vystrieda Guillermo.
     
    89
    V hľadisku to len tak zahučalo, strela z veľkej diaľky bola vďaka teču jedného z obrancov Bilbaa vytlačená na roh. Je vidieť, že obidva tímy by veľmi rady strhli vedenia na svoju stranu.
     
    88
    Bilbao zvyšuje obrátky, po ďalšom nebezpečnom centri vo vnútri šestnástky smerom na bránu hlavičkoval striedajúci Toquero. Jeho hlavička ale letí mimo.
     
    87
    Valencia sa bez väčších problémov oslobodila a domáci hráči zakladajú ďalší útok, čas do konca stretnutia rýchlo ubieha.
     
    87
    Mikel Rico skúsil šťastie z veľkej diaľky, jeho pokus bol v poslednej chvíli tečovaný, takže príde ďalší rohový kop pre Bilbao.
     
    86
    Na útočný výlet sa vydali hostia, Iturraspe hlavičkoval smerom na bránu, no trafil pri tom aj ruku Feghouliho, pokutový kop sa však nepíska.
     
    85
    Po druhý raz v zápase strieda aj Valencia, zápas končí pre Cartabiu, jeho miesto zaujme Javi Fuego.
     
    84
    Bilbao získalo štandardtku na súperovej polovici, od streleného gólu sú však hostia v útoku akosi bezzubí, čo potvrdili ďalšou nevydarenou akciou.
     
    83
    Tréner hostí Ernesto Valverde sa odhodlal k druhému striedaniu, z ihriska sťahuje strelca gólu Aduriza, toho nahradí Toquero.
     
    82
    Netrvalo však dlho a pred šestnástkou si hráči svoje úlohy vymenili, Vargas si vypýtal faul, Valencia zahrávala priamy kop, v pokutovom území síce nastali zmätky, no lopta bránu neohrozila.
     
    81
    Hra na polovici Bilbaa pokračuje, práve Vargas to teraz trošku prehnal s bojovnosťou a dopustil sa útočného faulu.
     
    80
    Lopta znova skončila na domácich kopačkách, z väčšej vzdialenosti od brány sa technickou strelou prezentoval striedajúci Vargas, brankár však všetko videl a tak nemal s chytením lopty najmenší problém.

    Andrej Marienka

    Góly: 23. Alcácer – 53. Aduriz (pen.)

    Karty:   5. Kéita (VCF), 31. Mathieu (VCF), 51. Feghouli (VCF) – 28. Marcos (BIL), 71. Iraola (BIL)


    Valencia CF: Diego Alves – Juan Bernat, Mathieu, Senderos, João Pereira – Kéita, Dani Parejo – Cartabia, Jonas, Feghouli – Paco Alcácer
    Náhradníci: Guaita – Rúben Vezo, Víctor Ruíz, Javi Fuego, Vargas, Míchel, Vinícius Araújo

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Balenziaga, Laporte, Gurpegi, De Marcos – Iturraspe – Muniain, Mikel Rico, Ander Herrera, Susaeta – Aduriz
    Náhradníci: Iago – Toquero, Erik Morán, San José, Iraola, Ekiza, Guillermo

    Rozhodca: David Fernández – Raúl Cabañero, Jorge Canelo