Espanyol – Elche 3:1 (kon.) | Almería – Sevilla 1:3 (kon.) | Real Madrid – Levante 3:0 (kon.)
Valencia – Bilbao 1:1 (kon.)
koniec
Valencia CF
1:1 (1:0)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 09.03.2014, 21:00 • Estadio de Mestalla, Valencia • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90
    Po nevydarenom rohovom kope prichádza posledné striedanie na strane Bilbaa, z ihriska odíde Susaeta, ktorého vystrieda Guillermo.
     
    85
    Po druhý raz v zápase strieda aj Valencia, zápas končí pre Cartabiu, jeho miesto zaujme Javi Fuego.
     
    83
    Tréner hostí Ernesto Valverde sa odhodlal k druhému striedaniu, z ihriska sťahuje strelca gólu Aduriza, toho nahradí Toquero.
     
    74
    Prichádza prvé striedanie na strane domáceho celku, z ihriska odkráčal Jonas, opačný smerom vybieha Vargas.
     
    71
    Nieje o čom, Iraola dodatočne vidí žltú kartu.
     
    64
    Tá napokon prišla! Presnou prihrávkou dokázali hráči presunúť hru na pravé krídlo, kde si nabehol Kéita. Ten zakončoval z rohu šestnástky, vystrelil, no bránu minul len o pár centimetrov!
     
    59
    V 59. minúte prichádza prvé striedanie v zápase, na ihrisko vybieha hráč hostí Iraola, ten na trávniku vymení De Marcosa.
     
    53
    Bilbao dalo gól! Loptu si na značku postavil ARITZ ADURIZ, ten strieľal do ľavého dolného rohu brány, brankár zostal nehybne stáť, takže je vyrovnané!
     
    51
    Feghouli vidí za svoj zákrok navyše aj kartu žltej farby.
     
    39
    Tribúny si pýtajú pokutový kop, po výbornej kolmici sa domácim hráčom podarilo vysunúť Alcácera do samostatného úniku, jeho zakončenie však bolo zablokované, následne prepadol cez brániaceho hráča, no penalta sa nenariaďuje.
     
    31
    Mathieu sa nám negatívne predviedol, jeho likvidačný faul na Laporteho bude ohodnotený žltou kartou a môže byť rád, že sa nečervená.
     
    30
    Ten rozohrali domáci hráči nakrátko, lopta sa dostala až k Cartabiaovi, ten neváhal okamžite vystrelil a lopta len tak tak minula bránu.
     
    29
    Z neho prišiel ďalší pekný pokus domáceho celku! S prudkou strelou tesne pod brvno mal Iraizoz poriadne problémy a musel loptu vytlačiť na ďalší roh pre Valenciu.
     
    28
    Ten istý hráč teraz vidí žltú kartu za nepríjemný faul v sklze na vlastnej polovici. Valencia získava priamy kop.
     
    27
    Na opačnej strane sa musel Alves predviesť krásnym pohotovým zákrokom! Po vzdušnej prihrávke sa hlavou snažil zakončiť De Marcos, no pozorný domáci gólman jeho dobre mierený pokus chytil.
     
    23
    Valencia dala gól! A ten sa darí domácemu tímu využiť! Už sa zdalo, že sa hostia oslobodia, loptu však výborne zachytil Mathieu, ten ju posunul Feghoulimu, ktorý poslal prudkú loptu pred bránu, kde si nabehol pripravený PACO ALCÁCER a ten už nemal problém loptu posunúť za chrbát brankára.
     
    18
    Hráči Bilbaa nám predviedli veľmi peknú kombináciu na hranici pokutového územia, celá akcia sa zakončila pohotovou strelou Herreru, no jeho pokus len opečiatkoval ľavú tyč brány!
     
    5
    Kéita teraz úplne zbrklo a zbytočne šiel do kontaktu, Rica vo vnútri stredového kruhu nepríjemne zasiahol do tváre lakťom, za čo musí byť potrestaný žltou kartou.
     
    2
    Bilbao si okamžite vypracovalo gólovú príležitosť! Po prudkej prihrávke sa obrancu výborne zbavil Aduriz, spracoval si loptu, no v rozhodujúcej chvíli ju netrafil tak ako chcel a z bezprostrednej vzdialenosti bránu minul!

    Andrej Marienka

    Góly: 23. Alcácer – 53. Aduriz (pen.)

    Karty:   5. Kéita (VCF), 31. Mathieu (VCF), 51. Feghouli (VCF) – 28. Marcos (BIL), 71. Iraola (BIL)


    Valencia CF: Diego Alves – Juan Bernat, Mathieu, Senderos, João Pereira – Kéita, Dani Parejo – Cartabia, Jonas, Feghouli – Paco Alcácer
    Náhradníci: Guaita – Rúben Vezo, Víctor Ruíz, Javi Fuego, Vargas, Míchel, Vinícius Araújo

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Balenziaga, Laporte, Gurpegi, De Marcos – Iturraspe – Muniain, Mikel Rico, Ander Herrera, Susaeta – Aduriz
    Náhradníci: Iago – Toquero, Erik Morán, San José, Iraola, Ekiza, Guillermo

    Rozhodca: David Fernández – Raúl Cabañero, Jorge Canelo