Espanyol – Elche 3:1 (kon.) | Almería – Sevilla 1:3 (kon.) | Real Madrid – Levante 3:0 (kon.)
Valencia – Bilbao 1:1 (kon.)
koniec
UD Almería
1:3 (0:1)
FC Sevilla
Nedeľa 09.03.2014, 17:00 • Estadio de los Juegos Mediterráneos • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase aj naďalej prevládala aktivita hostí, ktorí zvýšili najprv na 0:2 gólom z kopačky Carrico a následne na rozdiel troch gólov upravil aj Gameiro v 77. minúte. Domáci hráči ešte skórovali, dokázali Sevilly dať aspoň jeden čestný a ten padol v priebehu 85. minúty z kopačky Aleixa Vidala.

    Sevilla si tak pripisuje do tabuľky dôležité 3 body zatiaľ čo Almería má po tomto zápase rovnaký počet bodov.

    Dovidenia aj pri ďalších prenosoch španielskej Primera División.
    Lúči sa s Vami Lukáš R. Ovšonka a praje príjemný zvyšok nedeľnajšieho večera. (18:55:09)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V závere poslal pekný center z pravej strany Aleix Vidal, ktorý v šestnástke hľadal dobre nabiehajúceho Héldera Barbosu, no ten svojou hlavičkou zakončoval len tesne nad hornú žrdku!
     
    90+3
    Marin sa snažil poslať do behu Gameira, no ten si nesprávne načasoval pohyb, a preto lopta lacno putovala na kopačky domácich futbalistov.
     
    90+2
    Rakitič nabral rýchlosť po strede ihriska a tesne pred šestnástkou ponúkol loptu Vitolovi, ktorý však už nemohol ísť do zakončenia, pretože mu hráči Almerie loptu vzali z moci.
     
    90+1
    Zongo sa snažil lobom nájsť na opačnej strane Soriana v centrálnej pasáži ihriska, no nakoniec sa mu to nepodarilo a lopty sa zmocnili hostia.
     
    90+1
    Clos Gómez nadstavil 4 minúty.
     
    90
    Zákrok Figueirasa na Rafitu rieši hlavný arbiter stretnutia bezkartovo a ponúka domácim priamy kop z priestoru pri rohovej zástavke.
     
    89
    Hélder Barbosa napálil loptu pred šestnástkou do obrancov Seville, ktorí boli v tomto momente prehustení na šestnástkovom oblúku, ale predsa odkopli loptu ďaleko od brány.
     
    88
    Zongo sa snažil pretlačiť po pravej strane ihriska, no hosťujúci kapitán Fernando Navarro mu v tomto prieniku zabránil čistým sklzom.
     
    87
    Hostia sa už nemajú kam náhliť, a preto si len loptu posúvajú na vlastnej polovici s úmyslom čakať čo urobí súper.
     
    86
    Gólman Beto dostáva kartový trest po tom, čo začal mierne zdržovať priebeh hry.
     
    85
    Almería dala gól! Domáci hráči ešte predsa len prekonávajú bránu súpera! Torsiglieri podnikol spomínaný únik a pred vápnom ponúkol loptu Zongovi, ktorý narýchlo našiel na druhej strane šestnástky ALEIXA VIDALA a ten strelou pod hornú žrdku prekonal Beta!
     
    85
    Domáci Torsiglieri teraz dobre odstavil od lopty Rakitiča a pokračuje do útoku.
     
    84
    Hostia sa momentálne čoraz viac dostávajú pred súperovu bránu a domácim to robí problémy, no teraz aj oni podnikli únik, keď sa Soriano dostal až pred Beta, no zakončoval nedôrazne.
     
    83
    Tvrdá strela od Iborru z pravej strany však našla len pozorné ruky brankára Estebana, ktoré loptu dopravili mimo ďalšieho ohrozenia!
     
    82
    Znovu striedanie na strane Seville. Z trávnika po 82 minútach hry odchádza Cristóforo a nahradí ho Marin.
     
    81
    Rakitič zahrával rohový kop do šestnástky veľmi nebezpečne, no ani tak sa mu nepodarilo nájsť aspoň jedného zo svojich spoluhráčov.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 85. Aleix Vidal – 31. Bacca, 51. Carrico, 77. Gameiro

    Karty:   38. Dubarbier (ALM), 44. Rodrigo Rios (ALM) – 16. Navarro (SEV), 45. Reyes (SEV), 66. Diogo Figueiras (SEV), 86. Beto (SEV)


    UD Almería: Esteban – Rafita, Ángel Trujillo, Torsiglieri, Dubarbier – Verza, Azeez, Suso, Aleix Vidal – Soriano ("C"), Rodri
    Náhradníci: Martínez, Marco Tébar, Barbosa, Corona, Zongo, Mané

    FC Sevilla: Beto – Coke, Daniel Carrico, Fernando Navarro ("C"), Diogo Figueiras – Reyes, Iborra, Cristóforo, Gameiro – Vitolo – Bacca
    Náhradníci: Javi Varas, Marin, Rakitič, Trochowski, Jairo Samperio, Cicinho, Luismi

    Rozhodca: Clos Gómez