Espanyol – Elche 3:1 (kon.) | Almería – Sevilla 1:3 (kon.) | Real Madrid – Levante 3:0 (kon.)
Valencia – Bilbao 1:1 (kon.)
koniec
UD Almería
1:3 (0:1)
FC Sevilla
Nedeľa 09.03.2014, 17:00 • Estadio de los Juegos Mediterráneos • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    V závere poslal pekný center z pravej strany Aleix Vidal, ktorý v šestnástke hľadal dobre nabiehajúceho Héldera Barbosu, no ten svojou hlavičkou zakončoval len tesne nad hornú žrdku!
     
    86
    Gólman Beto dostáva kartový trest po tom, čo začal mierne zdržovať priebeh hry.
     
    85
    Almería dala gól! Domáci hráči ešte predsa len prekonávajú bránu súpera! Torsiglieri podnikol spomínaný únik a pred vápnom ponúkol loptu Zongovi, ktorý narýchlo našiel na druhej strane šestnástky ALEIXA VIDALA a ten strelou pod hornú žrdku prekonal Beta!
     
    83
    Tvrdá strela od Iborru z pravej strany však našla len pozorné ruky brankára Estebana, ktoré loptu dopravili mimo ďalšieho ohrozenia!
     
    82
    Znovu striedanie na strane Seville. Z trávnika po 82 minútach hry odchádza Cristóforo a nahradí ho Marin.
     
    79
    Pred rohovým kopom Seville prichádza striedanie hráčov. Z ihriska odchádza José Antonio Reyes, ktorého nahradí Trochowski.
     
    77
    Sevilla dala gól! Jednoduchá útočná kombinácia hostí zakončená tretím gólom v zápase! Rakitič získal loptu vo vápne a skvelo ju naservíroval do malého vápna GAMEIROVI, ktorý len "priťukol" kopačkou a zvýšil na 0:3!
     
    70
    Strelec prvého gólu Seville Carlos Bacca bol v týchto chvíľach vystriedaný Rakitičom.
     
    67
    K zemi bol teraz tvrdo zrazený Ángel Trujillo spoločne s hosťujúcim Cokom, ktorého ošetrujú lekári!
     
    66
    Aj Portugalčan Figueiras je potrestaný žltou kartou pri zákroku na Aleixa Vidala pred veľkým vápnom na obrannej polovici.
     
    64
    Z ihriska odchádza podľa mňa dôležitý muž zápasu, a tým je Suso. V zostave ho nahradí Hélder Barbosa.
     
    61
    Suso opäť potvrdil svoju silu na voľných kopoch a vyslal nebezepečnú loptu do šestnástky, kde ju najlepšie trafil Verza, no ani ten neprekonal brankára Beta!
     
    59
    Nakoniec z trojice Almerijčanov zakončoval Suso, ktorý dokázal umiestniť loptu cez veľký múr, no brankár Beto mu nedal žiadnu šancu a loptu vyboxoval do bezpečia!
     
    56
    Domáci tím strieda svoju formáciu. Z ihriska odchádza Nigérijčan Azeez a nahradí ho Zongo.
     
    51
    Sevilla dala gól! Hostia sa dostávajú do pohodlného dvojgólového vedenia! Z rohovej zástavky dobre odcentroval Coke, ktorý trafil najprv hráčov Almerie, no tí loptu v podstate odovzdali na kopačku DANIELA CARRICA, ktorý len pohotovo osamotený na hranici malého vápna skóroval k ľavej žrdi!
     
    47
    Skvelá delovka v úvode druhého polčasu od Torsiglieriho donútila brankára Beta k zákroku, no hosťujúci gólman loptu s prehľadom zachytil!
     
    45
    Nakoniec je aj José Antonio Reyes napomenutý žltou kartou, keď mal mierne slovné narážky adresované hlavnému arbitrovi.
     
    44
    Rodrigo Rios prezývaný "Rodri" je napomínaný žltou kartou.
     
    43
    Hosťom sa naskytla ďalšia dobrá príležitosť. Gameiro smeroval s loptou po ľavej strane ihriska a následne ju posielal do šestnástky Vitolovi, ktorý letiacu loptu tesne minul!
     
    38
    Dubarbier pri tomto úniku Reyesa fauloval a za to si vyslúžil žltú kartu.
     
    31
    Sevilla dala gól! Hostia sa presadili v druhej polovici prvého polčasu! Pred šestnástkou získal loptu CARLOS BACCA, ktorý sa následne otočil, získal rýchlosť a zakončením ku pravej žrdi prekonal Estebana po prvý raz v tomto zápase!
     
    23
    Už sa zdalo, že sa hostia dostanú do vedenia zásluhou Josého Reyesa, no v poslednej chvíli dokázal v sklze loptu vyraziť Torsiglieri!
     
    21
    Do šestnástky si ukážkovo nabehol Iborra, ktorý si pýtal loptu od Josého Antonia Reyesa, no ten mu poslal príliš dalekú loptu, pri ktorej bol skôr brankár Esteban!
     
    16
    Prvý kartový trest udeľuje hlavný rozhodca Fernandovi Navarrovi, ktorý je potrestaný za nepekný zákrok.
     
    12
    Prvá väčšia šanca v tomto zápase patrí Almerii! Po rohovom kope na strane domácich sa lopta odrazila zo šestnástky priamo na kopačku Azzeza, ktorý spoza vápna tvrdo z voleja vypálil, ale jeho projektil smeroval len tesne popri ľavej žrdi!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 85. Aleix Vidal – 31. Bacca, 51. Carrico, 77. Gameiro

    Karty:   38. Dubarbier (ALM), 44. Rodrigo Rios (ALM) – 16. Navarro (SEV), 45. Reyes (SEV), 66. Diogo Figueiras (SEV), 86. Beto (SEV)


    UD Almería: Esteban – Rafita, Ángel Trujillo, Torsiglieri, Dubarbier – Verza, Azeez, Suso, Aleix Vidal – Soriano ("C"), Rodri
    Náhradníci: Martínez, Marco Tébar, Barbosa, Corona, Zongo, Mané

    FC Sevilla: Beto – Coke, Daniel Carrico, Fernando Navarro ("C"), Diogo Figueiras – Reyes, Iborra, Cristóforo, Gameiro – Vitolo – Bacca
    Náhradníci: Javi Varas, Marin, Rakitič, Trochowski, Jairo Samperio, Cicinho, Luismi

    Rozhodca: Clos Gómez