Juventus – Fiorentina 1:0 (kon.) | Inter – Turín 1:0 (kon.) | Lazio – Bergamo 0:1 (kon.)
Chievo – CFC Janov 2:1 (kon.) | Parma – Hellas Verona 2:0 (kon.) | Sampdoria – Livorno 4:2 (kon.)
Bologna – Sassuolo 0:0 (kon.) | Neapol – AS Rím 1:0 (kon.)
koniec
Juventus Turín
1:0 (1:0)
ACF Fiorentina
Nedeľa 09.03.2014, 12:30 • Juventus Stadium (Turín) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Juventus s odretými ušami, ale predsa len Fiorentine oplatil jesennú porážku. V prvom polčase boli domáci lepším mužstvom, čo dokumentovali i streleným gólom. Tým sa však až príliš upokojili a v druhom dejstve im tieklo do topánok. Svoje vedenie si ale napokon postrážili a naďalej tak vládnu talianskemu futbalu. Naopak Fialkám sa Liga majstrov vzďaľuje čoraz viacej.

    Ďakujem Vám za pozornosť, ale dnešný program talianskej Serie A je len na začiatku. Už za necelú polhodinku sa Vám prihlásim zo San Siro, kam pricestoval ďalší turínsky celok. (14:26:05)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Starej Dáme sa ešte podarilo vyviesť loptu do rohu ihriska, kde Asamoah dokonca vybojoval priamy kop. Za faul na jeho osobu videl Gonzalo Rodríguez žltú kartu.
     
    90+2
    Fiorentina sa navyše z priameho kopu nepresadila, keď z vyše dvadsiatich metrov pálil Cuardado iba do pripraveného Ogbonnu.
     
    90+1
    Na začiatku trojminútového nadstavenia tu bol únik Wolskeho, ktorý musel prerušiť Asamoah. Strelec jediného gólu to zvládol a žltá karta ho mrzieť nebude.
     
    90
    Na prvej žrdi sa však najlepšie zorientoval stopér Angelo Ogbonna, ktorý posiela loptu ďaleko od domácej svätyne.
     
    89
    No a teraz pozor, Fiorentina bude v poslednej minúte hracieho času zahrávať rohový kop. Dráma v Turíne vrcholí!
     
    88
    Naposledy strieda i Antonio Conte, ktorý z hracej plochy stiahne Claudia Marchisia. Na jeho miesto naskočí čerstvý Simone Padoin.
     
    87
    V defenzíve hostí sa už otvárajú okienka, čo Juventus využíva na rýchle protiútoky. Ďalší musel za cenu faulu hasiť i Aquilani a taktiež to má za žltú kartu.
     
    86
    Domáca defenzíva opäť prepadla a do jasnej šance sa rútil striedajúci Ryder Matos. Ten mohol ťažiť z pekného oblúčiku od Fernándeza, no pri lopte bol skorej Gigi Buffon, ktorý mimo šestnástky zasiahol loptu hrudníkom a následne ju odpálil do tých najvyšších radov na Juventus Stadium.
     
    85
    Ojedinelý domáci protiútok, ktorý ťahal Vidal musel zastaviť Stefan Savič, ktorý za svoj faul na polovici ihriska uvidel žltú kartu.
     
    84
    Zatiaľ nie. Ryder Matos sa dostal do dobrej pozície i koncovka bola obstojná, no jeho pokus prišiel z postavenia mimo hru.
     
    83
    Fiorentina má i s ndastaveným časom ešte desať minút. Juventus dnes je zraniteľný. Podarí sa im ho obrať o body?
     
    82
    Antonio Conte ešte väčšmi vystužuje defenzívu. Namiesto unaveného Carlosa Téveza príde na hraciu plochu Mauricio Isla.
     
    81
    Ryder Matos sa zatiaľ presadil iba faulom na Asamoaha, ktorý prišiel na okraji súperovej šestnástky. Daniele Orsato vyťahuje len druhú žltú kartu v zápase.
     
    80
    Do konca stretnutia zostáva ešte desať minút a hostia sa nadychujú k záverečnému náporu. Podarí sa im vyrovnať?
     
    79
    Fiorentinu sa konečne mohlo podariť vytrestať domácu pasivitu! Vargas centroval z ľavej strany na úplne osamoteného Rydera Matosa, ktorý mal dostatok času na presnú koncovku. Jeho hlavička už prekonala i bezmocného Buffona, no na ceste do siete ju zastavilo brvno! Bez pochyby najväčšia príležitosť fialových.
     
    78
    Striedajú i domáci, keď trávnik opustí Lichtsteiner, ktorý prednedávnom dostával kŕče. Na jeho miesto príde uruguajský stopér Cáceres.
     
    77
    Zaujímavý ťah predviedol Vincenzo Montella, keď z hracej plochy stiahol skúseného bombardéra Gómeza. Treba však priznať, že dnes sme zaznamenali iba jednu jeho koncovku, ktorá navyše letela mimo. Na jeho miesto naskočí Ryder Matos.

    Erik Farkaš

    Góly: 42. Asamoah

    Karty:   12. Vidal (JUV), 90+1. Asamoah (JUV) – 81. Matos (FIO), 85. Savič (FIO), 87. Aquilani (FIO), 90+3. Rodríguez (FIO)


    Juventus Turín: Buffon (C) – Barzagli, Ogbonna, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Marchisio, Pogba, K. Asamoah – Llorente, Tévez
    Náhradníci: Storari, Rubinho – M. Cáceres, Giovinco, Peluso, Bonucci, Padoin, Quagliarella, Isla

    ACF Fiorentina: Neto – M. Diakité, G. Rodríguez, Savič, Pasqual (C) – Anderson, D. Pizarro, Aquilani – Cuardado, M. Gómez, J. Vargas
    Náhradníci: Lupatelli, Rosati – Roncaglia, Compper, Joaquín, Ambrosini, Wolski, Ryder Matos, Matri, Iličič, M. Fernández, Bakič

    Rozhodca: Daniele Orsato – N. Nicoletti, M. Tonolini – G. Dobosz