Juventus – Fiorentina 1:0 (kon.) | Inter – Turín 1:0 (kon.) | Lazio – Bergamo 0:1 (kon.)
Chievo – CFC Janov 2:1 (kon.) | Parma – Hellas Verona 2:0 (kon.) | Sampdoria – Livorno 4:2 (kon.)
Bologna – Sassuolo 0:0 (kon.) | Neapol – AS Rím 1:0 (kon.)
koniec
Juventus Turín
1:0 (1:0)
ACF Fiorentina
Nedeľa 09.03.2014, 12:30 • Juventus Stadium (Turín) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Starej Dáme sa ešte podarilo vyviesť loptu do rohu ihriska, kde Asamoah dokonca vybojoval priamy kop. Za faul na jeho osobu videl Gonzalo Rodríguez žltú kartu.
     
    90+1
    Na začiatku trojminútového nadstavenia tu bol únik Wolskeho, ktorý musel prerušiť Asamoah. Strelec jediného gólu to zvládol a žltá karta ho mrzieť nebude.
     
    88
    Naposledy strieda i Antonio Conte, ktorý z hracej plochy stiahne Claudia Marchisia. Na jeho miesto naskočí čerstvý Simone Padoin.
     
    87
    V defenzíve hostí sa už otvárajú okienka, čo Juventus využíva na rýchle protiútoky. Ďalší musel za cenu faulu hasiť i Aquilani a taktiež to má za žltú kartu.
     
    86
    Domáca defenzíva opäť prepadla a do jasnej šance sa rútil striedajúci Ryder Matos. Ten mohol ťažiť z pekného oblúčiku od Fernándeza, no pri lopte bol skorej Gigi Buffon, ktorý mimo šestnástky zasiahol loptu hrudníkom a následne ju odpálil do tých najvyšších radov na Juventus Stadium.
     
    85
    Ojedinelý domáci protiútok, ktorý ťahal Vidal musel zastaviť Stefan Savič, ktorý za svoj faul na polovici ihriska uvidel žltú kartu.
     
    82
    Antonio Conte ešte väčšmi vystužuje defenzívu. Namiesto unaveného Carlosa Téveza príde na hraciu plochu Mauricio Isla.
     
    81
    Ryder Matos sa zatiaľ presadil iba faulom na Asamoaha, ktorý prišiel na okraji súperovej šestnástky. Daniele Orsato vyťahuje len druhú žltú kartu v zápase.
     
    79
    Fiorentinu sa konečne mohlo podariť vytrestať domácu pasivitu! Vargas centroval z ľavej strany na úplne osamoteného Rydera Matosa, ktorý mal dostatok času na presnú koncovku. Jeho hlavička už prekonala i bezmocného Buffona, no na ceste do siete ju zastavilo brvno! Bez pochyby najväčšia príležitosť fialových.
     
    78
    Striedajú i domáci, keď trávnik opustí Lichtsteiner, ktorý prednedávnom dostával kŕče. Na jeho miesto príde uruguajský stopér Cáceres.
     
    77
    Zaujímavý ťah predviedol Vincenzo Montella, keď z hracej plochy stiahol skúseného bombardéra Gómeza. Treba však priznať, že dnes sme zaznamenali iba jednu jeho koncovku, ktorá navyše letela mimo. Na jeho miesto naskočí Ryder Matos.
     
    65
    Oživenie nám snáď prinesie poľský stredopoliar Rafal Wolski. Tomu prenechal miesto defenzívnejšie ladený David Pizarro.
     
    57
    Vincenzo Montella sa pokúsi rozprúdiť myšlienkový tok svojich zverencov a namiesto nevýrazného Andersona posiela Matíasa Fernándeza.
     
    48
    Fiorentina po voľnom kope predviedla nádherný signál a po Pizarrovom oblúčiku do vápna mohol zakončovať Modibo Diakité. Ten zvládol osobný súboj s Barzaglim a loptu poslal z desiatich metrov nekompromisne pod brvno. Jeho pokus síce skončil gólom, no radosť mu pokazila zdvihnutá zástavka postranného rozhodcu. Gól neplatí pre ofsajd.
     
    42
    Juventus Turín dal gól!
    Neto však už veľa času nenasporil a namiesto toho musel zo svojej siete po prvýkrát ťahať loptu. KWADWO ASAMOAH predviedol nádhernú, vrodenú africkú techniku, keď sa na ľavom okraji šestnástky pohral hneď s kvartetom brániacich hráčov hostí. Poľahky sa mu podarilo pripraviť streleckú parketu a jeho obstrel sa po odraze od ľavej žrde dostal až do siete. Neto nemal nárok na zákrok a na celú situáciu sa pozeral iba v roli diváka.
     
    26
    Neto mal obrovský kus práce, ale predovšetkým i šťastia. Lichtsteinerov center preletel krížom cez vápno, prepadol i cez nepozorného Diakitého a k lopte sa dostal až Kwadwo Asamoah. Ten vyslal pekelnú krížnu pumelicu, ktorú pred Netom ešte tečoval Gonzalo Rodríguez. Brazílsky gólman však stihol pohotovo zareagovať a vyraziť do strany. Savič následne hasil na rohový kop.
     
    16
    Carlos Tévez však naďalej nepríjemne operuje pred defenzívnou štvorkou hostí a po zisku lopty pripravil pozíciu pre Lichtsteinera. Ten sa odpútal od brániaceho Saviča a zo siedmich metrov sa pokúsil o streľbu. Lopta mu však skĺzla po kopačke a letela podstatne mimo. Prvá veľká príležitosť tak zostáva nevyužitá.
     
    12
    Arturo Vidal v krátkom slede po druhýkrát zastavil rodiaci sa protiútok Fialiek, keď nekompromisne podrazil unikajúceho Pizarra. Orsatovmu kartovému trestu tentokrát neunikol.

    Erik Farkaš

    Góly: 42. Asamoah

    Karty:   12. Vidal (JUV), 90+1. Asamoah (JUV) – 81. Matos (FIO), 85. Savič (FIO), 87. Aquilani (FIO), 90+3. Rodríguez (FIO)


    Juventus Turín: Buffon (C) – Barzagli, Ogbonna, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Marchisio, Pogba, K. Asamoah – Llorente, Tévez
    Náhradníci: Storari, Rubinho – M. Cáceres, Giovinco, Peluso, Bonucci, Padoin, Quagliarella, Isla

    ACF Fiorentina: Neto – M. Diakité, G. Rodríguez, Savič, Pasqual (C) – Anderson, D. Pizarro, Aquilani – Cuardado, M. Gómez, J. Vargas
    Náhradníci: Lupatelli, Rosati – Roncaglia, Compper, Joaquín, Ambrosini, Wolski, Ryder Matos, Matri, Iličič, M. Fernández, Bakič

    Rozhodca: Daniele Orsato – N. Nicoletti, M. Tonolini – G. Dobosz