Juventus – Fiorentina 1:0 (kon.) | Inter – Turín 1:0 (kon.) | Lazio – Bergamo 0:1 (kon.)
Chievo – CFC Janov 2:1 (kon.) | Parma – Hellas Verona 2:0 (kon.) | Sampdoria – Livorno 4:2 (kon.)
Bologna – Sassuolo 0:0 (kon.) | Neapol – AS Rím 1:0 (kon.)
koniec
Juventus Turín
1:0 (1:0)
ACF Fiorentina
Nedeľa 09.03.2014, 12:30 • Juventus Stadium (Turín) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.
     
    Vitajte v Turíne, kde si nedeľňajší obedík spríjemníme úvodným zápasom dnešného programu 27. kola talianskej Serie A.

    Fenomenálny Juventus vyzve ambiciózna Fiorentina. Nemusím pripomínať, že v priebehu nasledujúcich jedenástich dní sa tieto celky stretnú až trikrát. Začíname tým jedným ligovým stretnutím. Kým domáci si držia komfortný jedenásťbodový náskok na čele tabuľky, Viola naďalej úpenlivo zápasy o budúcoročnú účasť v Lige majstrov. Na splnenie tohto cieľa musí dohnať sedembodové manko na tretí Neapol. Zoštíhli ho už dnes?

    Tabuľkové postavenie:

    1. Juventus: 22 – 3 – 1; skóre 62:19; body 69
    4. Fiorentina: 13 – 6 – 7; skóre 45:29; body 45

    Forma:

    Juventus: V – V – V – V – V – R
    Fiorentina: P – R – R – V – P – V

    Aby som nadviazal na úvod predzápasového náhľadu do oboch kabín, tak musím dodať, že tie zvyšné dve stretnutia sa odohrajú v rámci osemfinále Európskej ligy UEFA. Juventus sa tam dostal bez väčších problémov, keď turecký Trabzonspor vyradil po súhrnnom výsledku 4:0. Vzhľadom na turínsku dominanciu na Apeninskom polostrove by ďalší súper nemal byť prekážkou.
    Stará Dáma totiž v posledných osemnástich ligových stretnutiach stratila iba štyri body! Tak posúďte sami. Onými vyvolenými mužstvami sa stalo rímske Lazio (1:1) a Hellas Verona (2:2).

    Ak by sme však hľadali súpera, ktorému Juve naposledy v lige podľahlo, tak by sme sa dostali práve do Florencie. Jesenná porážka s Fialkami bola navyše jedinou v tomto ročníku! To sa však Viola nachádzala v oveľa väčšej pohode a zdalo sa, že by nakuknutie do Ligy majstrov nemal byť problém.
    Následne však prišla kolísavá forma a niekoľko zbytočných strát. V pohode nie je Fiorentina ani teraz, veď z posledných šiestich ligových stretnutí získala len päť bodov. Odpichnúť sa tak môže aspoň od európskeho úspechu, keď v EL vyradila Esbjerg (4:2).

    Vzájomné zápasy:

    20.10.2013; Fiorentina – Juventus 4:2
    (3x G. Rossi, Joaquín – Tévez, Pogba)

    09.02.2013; Juventus – Fiorentina 2:0
    (Vučinič, Matri)

    25.09.2012; Fiorentina – Juventus 0:0

    17.03.2012; Fiorentina – Juventus 0:5
    (Vučinič, Vidal, Marchisio, Pirlo, Padoin)

    25.10.2011; Juventus – Fiorentina 2:1
    (Bonucci, Matri – Jovetič)

    17.04.2011; Fiorentina – Juventus 0:0

    Ako som už vyššie spomínal, jesenná porážka bola pre Juventus prvou, poslednou a logicky tak i jedinou v tomto ročníku.
    Dnes je tak čas na odplatu, čo by až taký problém byť nemal. Juventus totiž pred vlastnými divákmi prehral naposledy 02. marca 2008.

    Absencie:

    Najvýraznejšou domácou stratou je absencia dištancovaného tvorcu hry Andreu Pirla.
    Menej citeľné sú už potvrdené výpadky zraneného Vučiniča a dlhodobého a permanentného maróda Simona Pepeho.

    Na druhej strane registrujeme hneď dvojicu potrestaných hráčov. Pre nedostatok disciplíny dnes nenastúpi dvojica Borja Valero a Tomovič.
    Turínskeho výletu sa nezúčastní zranený Hegazy a predovšetkým Giuseppe Rossi, ktorý sa na jeseň blysol hattrickom.

    Favoritom stretnutia je ako vždy Juventus, ktorý tento rok opäť valcuje. Fiorentina predovšetkým počas jesennej časti ukázala veľkú kvalitu a potenciál, ale dnes to na Starú Dámu zrejme stačiť nebude. Pre zaujímavosť stretnutia by bolo dobré, keby sa im ju podarilo aspoň čiastočne ponaháňať.
     
    Úvodné zostavy:

    Juventus Turín: Buffon (C) – Barzagli, Ogbonna, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Marchisio, Pogba, K. Asamoah – Llorente, Tévez
    Náhradníci: Storari, Rubinho – M. Cáceres, Giovinco, Peluso, Bonucci, Padoin, Quagliarella, Isla

    ACF Fiorentina: Neto – M. Diakité, G. Rodríguez, Savič, Pasqual (C) – Anderson, D. Pizarro, Aquilani – Cuardado, M. Gómez, J. Vargas
    Náhradníci: Lupatelli, Rosati – Roncaglia, Compper, Joaquín, Ambrosini, Wolski, Ryder Matos, Matri, Iličič, M. Fernández, Bakič

    Rozhodca: Daniele Orsato – N. Nicoletti, M. Tonolini – G. Dobosz.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop je už za nami a obstarali ho domáci v tradičnej pruhovanej kombinácii. Fiorentina v tradičnej fialovej sprava-doľava.
     
    2
    Hostia začali úvodným centrom z pravej strany, keď Cuardado vyzval do zakončenia Vargasa. Toho si však vo vzdušnom súboji postrážil Andrea Barzagli.
     
    3
    Domáci odpovedali rohovým kopom z pravej strany, ktorý vo vzduchu našiel Chielliniho, ale i defenzíva Fialiek si vo vzdušnom priestore poradila.
     
    4
    No a Carlos Tévez pokračoval ďalším rohovým kopom. Tentokrát sa už Juve k zakončeniu dostalo, ale Marchisio posielal loptu iba nad seba a do bezpečia ju definitívne odvrátil Savič.
     
    5
    Juventus však od úvodu búši do svojho súpera. Pogba prepadol v rozohrávke Pizarra a po Francúzovej prihrávke mohol zakončovať Carlos Tévez. Rodríguez však jeho strelu zablokoval na rohový kop.
     
    6
    Po ňom mal na prvej žrdi prácu Diakité, ktorý však s námahou odvrátil do bezpečia. Viola sa teraz potrebuje nadýchnuť a vymaniť spod domáceho tlaku.
     
    7
    Fiorentina sa snažila presadiť ďalšou dlhou loptou na Vargasa, ale tadiaľ cesta nevedie. Dôsledne si ho opäť preberal Barzagli.
     
    8
    Llorente si teraz až príliš dôrazne pomáhal telom a v súboji s Gonzalom Rodríguezom navyše ťažil z postavenia mimo hru.
     
    9
    Hosťujäci hráči zatiaľ poslušne čakajú na svojej polovici a zisťujú, v akej forme sa Stará Dáma nachádza. Len aby na konci svojho bádania neťahali loptu zo svojej siete.
     
    10
    V tomto momente sa však na chvíľu môžu upokojiť, keďže Vidal za polovicou ihriska fauloval prenikajúceho Andersona.
     
    11
    Hostia sa aj napriek veľkej vzdialenosti pokúsili dostať loptu do vápna, no Cuardado sa vo vzduchu nepresadil a odkopávať sa bude iba od Buffonovej bránky.
     
    12
    Arturo Vidal v krátkom slede po druhýkrát zastavil rodiaci sa protiútok Fialiek, keď nekompromisne podrazil unikajúceho Pizarra. Orsatovmu kartovému trestu tentokrát neunikol.
     
    13
    Fiorentina sa síce dostáva do brejkových situácii, zatiaľ sa však do vápna nedostali. Dvakrát tam vyčistil priestor Barzagli.
     
    14
    Juve sa však svojou nátlakovou hrou taktiež dostalo iba k dvom rohovým kopom, ktoré sa mu zakončiť nepodarilo. I po štvrťhodine hry tak čakáme na úvodnú príležitosť tohto stretnutia.
     
    15
    Tá sa nezrodila ani po ďalšom centri na nevysokého Vargasa, ktorý sa vo vzduchu bude presadzovať len veľmi obtiažne.
     
    16
    Carlos Tévez však naďalej nepríjemne operuje pred defenzívnou štvorkou hostí a po zisku lopty pripravil pozíciu pre Lichtsteinera. Ten sa odpútal od brániaceho Saviča a zo siedmich metrov sa pokúsil o streľbu. Lopta mu však skĺzla po kopačke a letela podstatne mimo. Prvá veľká príležitosť tak zostáva nevyužitá.
     
    17
    Krátko na to sa o slovo opäť prihlásil Carlos Tévez, ktorý pálil z ľavej strany šestnástky. Jeho rane však chýbali nejaké dva-tri metre.
     
    18
    Na polovici ihriska pritvrdil Marchisio, ktorý rozobral Aquilaniho, ale Daniele Orsato druhú žltú kartu pre domácich nevyťahuje.
     
    19
    Krátko nato oplácal Anderson, ktorý pri postrannej čiare zložil Lichtsteinera. Orsato však i tentokrát zachoval maximálny pokoj.
     
    20
    Konečne sme tak pokračovali i niečím futbalovým, keď z ľavej strany centroval Asamoah. Jeho lopta však doletela iba k nachystanému Netovi.
     
    21
    Fiorentina sa začína častejšie dostávať na polovicu súpera, no jej pobyt zväčša nemá dlhého trvania. Rovnako to dopadlo i teraz, keď fauloval Gómez.
     
    22
    Domáce navštívenky sú podstatne nebezpečnejšie a prácu mal opäť Rodríguez. Ten si však i teraz dokázal Téveza postrážiť a prehrať ho v hlavičkovom súboji.
     
    23
    Plusové bodíky pre Chielliniho, ktorý dokonale využil svoje fyzické parametre a v osobnom súboji rozobral unikajúceho Cuardada.
     
    24
    Ogbonna, ktorý dnes alternuje na Bonucciho poste, zatiaľ veľa práce nemal a nenarobil mu ju ani Gómez, ktorý nedobehol Pizarrovu prihrávku.
     
    25
    Prenádherný pas teraz vyprodukoval Marchisio, ktorý do šprintu vyzval Téveza. Ten však loptu zasiahol len špičkou kopačky a guľatý zázrak tak skončil za bránkovou čiarou. Neto si však rázne „odfrkol".
     
    26
    Neto mal obrovský kus práce, ale predovšetkým i šťastia. Lichtsteinerov center preletel krížom cez vápno, prepadol i cez nepozorného Diakitého a k lopte sa dostal až Kwadwo Asamoah. Ten vyslal pekelnú krížnu pumelicu, ktorú pred Netom ešte tečoval Gonzalo Rodríguez. Brazílsky gólman však stihol pohotovo zareagovať a vyraziť do strany. Savič následne hasil na rohový kop.
     
    27
    Po následnom rohovom kope sa Asamoah prihlásil o slovo opäť, ale jeho krížna strela tentokrát letela tesne mimo.
     
    28
    Neto si teraz dáva poriadne na čas s rozohrávkou. Fiorentina sa potrebuje upokojiť a skonsolidovať. Juve prikladá pod kotol.
     
    29
    Dlho sa však Fialky v pokojných vodách neunášali a opäť tu bola ďalšia koncovka z vnútra šestnástky. Tentokrát to bol Pogba, ktorý z voleja mieril nejaké dva metre nad,
     
    30
    Polhodinka hry je už za nami. Juventus je zatiaľ lepším mužstvom, ale Viole sa podarilo prežiť obe veľké šance domácich.
     
    31
    Na druhej strane sa k strele dostal Vargas, ale jeho pokus spoza šestnástky pokryl prístojaci stopér Angelo Ogbonna.
     
    32
    Fiorentina sa po dlhšej dobe dostala k pokojnej rozohrávke. Neustále ju však vyrušuje agilný Tévez, ktorý neúnavne napáda i na súperovej polovici.
     
    33
    Cuadrado sa napriek tomu dokázal vymaniť spod tlaku a dostal sa až pred vápno. Tam mu ale loptu vypichol Chiellini.
     
    34
    Do konca úvodného dejstva zostáva ešte desať minút. Tlak bielo-čiernych momentálne ustal a osmeľovať sa začína i Fiorentina.
     
    35
    Opäť však hrozila dvojica Pogba-Tévez, ale centrovanú loptu na druhého menovaného pokryl hosťujúci stopér Gonzalo Rodríguez.
     
    36
    Pogba si vymieňal loptu s Vidalom, ale posledná prihrávka na Francúza už bola zbytočná a Pogba sa navyše nachádzal v postavení mimo hru.
     
    37
    Llorente na ľavej strane šestnástky vybojoval rohový kop, ktorý predlžoval na zadnú žrď Pogba, no pred Vidalom operoval Vargas. K videniu tak bude i ďalší rohový kop Starej Dámy.
     
    38
    Domáci sa k zakončeniu nedostali a Vidal sa navyše ocitol v postavení mimo hru. Chvíľka pokoja pre hostí z Florencie.
     
    39
    Marchisio otáčal hru na nabiehajúceho Lichtsteinera, ale jeho pasu chýbalo k dokonalosti príliš mnoho. Kopať sa tak bude od bránky hostí.
     
    40
    Neto si každou rozohrávkou dáva na čas, no Orsato mu to zatiaľ toleruje. Uvidíme dokedy... Medzitým centroval Pogba, ktorý však prekopol celú šestnástku.
     
    41
    Následne prevetral svoju pravačku i Tévez, ktorý ale mieril spoza šestnástky iba vysoko nad. Neto tak opäť môže zbierať cenné sekundičky.
     
    42
    Juventus Turín dal gól!
    Neto však už veľa času nenasporil a namiesto toho musel zo svojej siete po prvýkrát ťahať loptu. KWADWO ASAMOAH predviedol nádhernú, vrodenú africkú techniku, keď sa na ľavom okraji šestnástky pohral hneď s kvartetom brániacich hráčov hostí. Poľahky sa mu podarilo pripraviť streleckú parketu a jeho obstrel sa po odraze od ľavej žrde dostal až do siete. Neto nemal nárok na zákrok a na celú situáciu sa pozeral iba v roli diváka.
     
    44
    Turínsky úder tak prišiel v závere úvodného dejstva a dlho sa už zrejme hrať nebude. Hrali sme totiž v slušnom tempe.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Celý prvý polčas sa niesol v znamení prevahy Juve. Nedá sa povedať, že by svojho súpera domáci valcovali, ale tých šancí si predsa len pripravili viacej. Po jednej z nich sa nádherne presadil Asamoah a Fialky tak budú mať v druhom polčase čo robiť.

    Či sa im podarí aspoň vyrovnať, to sa dozvieme približne od 13:31.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V polčasovej prestávke sme žiadne personálne zmeny nezaregistrovali. Výkop druhého dejstva obstarali hostia.
     
    47
    Hostia vybehli na svojho súpera aktívnym pressingom a k faulu bol donútený i Paul Pogba. Viola bude rozohrávať z nejakých 25 metrov.
     
    48
    Fiorentina po voľnom kope predviedla nádherný signál a po Pizarrovom oblúčiku do vápna mohol zakončovať Modibo Diakité. Ten zvládol osobný súboj s Barzaglim a loptu poslal z desiatich metrov nekompromisne pod brvno. Jeho pokus síce skončil gólom, no radosť mu pokazila zdvihnutá zástavka postranného rozhodcu. Gól neplatí pre ofsajd.
     
    49
    Pozor sme si museli dať i na druhej strane, kde sa do ďalšej šance tlačil Tévez. Savič ho však na dvakrát dokázal zastaviť.
     
    50
    V akcii bol i druhý útočník Starej Dámy, ktorého si na starosť zobral taktiež Savič. Španielsky obor si musel pomáhať faulom a k lopte sa opäť dostane Viola.
     
    51
    Fialoví sa snažili rýchlou akciou dostať loptu k Gómezovi, pred ktorým však včas zasahoval domáci kapitán Gianluigi Buffon.
     
    52
    Krátko nato sa dopredu dral i Cuardado, ktorý sa na okraji šestnástky porúčal k zemi. Orsato však do svojej píšťalky nefúkol a pokračovať môže Juve.
     
    53
    Pískalo sa až teraz, keď na ľavej strane fauloval Diakité. Asamoah však padal mimo šestnástky a nasledovať tak bude iba voľný kop.
     
    54
    Tévez si však s rozohrávkou príliš veľa práce nedal a podľa toho to i dopadlo. Jeho center si už na okraji malého vápna prebral Pizarro.
     
    55
    Na zemi tam navyše zostal Paul Pogba, ktorý sa domáhal pokutového kopu. Orsato však na to správne nepristúpil.
     
    56
    Po úvodnej desaťminútovke musím konštatovať, že Juventus prepol na údržbu a zrejme sa bude snažiť využiť otvorenú obranu Fiorentiny.
     
    57
    Vincenzo Montella sa pokúsi rozprúdiť myšlienkový tok svojich zverencov a namiesto nevýrazného Andersona posiela Matíasa Fernándeza.
     
    58
    Ten však okamžite vyprodukoval obrovskú hrúbku, z ktorej mohol ťažiť Tévez. Ten však po vniknutí do vápna nemal dostatok síl na presný center a loptu poslal iba k pripravenému Netovi.
     
    59
    No ale pozor! Domáca defenzíva po prvýkrát nechala priestor Mariovi Gómezovi, ktorý zo siedmich metrov zakončoval hlavou. Jeho pokus mieril nejaké dva metre mimo, ale prvý vztýčený prst pre Juve.
     
    60
    Stará Dáma pôsobí v druhom polčase pasívne, čo je chyba. Stále totiž nemá vyhraté a Fiorentina stráca na vyrovnanie iba jeden gól.
     
    61
    Antonio Conte taktiež nie je s týmto prístupom príliš spokojný, o čom hovorí i záber talianskej réžie. Ešte to môže byť zaujímavé...
     
    62
    Takto to však nepôjde. Fernández vyprodukoval ďalšiu nepresnú prihrávku, ktorou prehnal Vargasa a ten už odcentrovať nestihol.
     
    63
    Kazí však i Lichtsteiner a hostia sa zadarmo dostanú k lopte. Druhý polčas zatiaľ nemá také parametre, aké by sme od týchto aktérov čakali.
     
    64
    Juventus sa až teraz odhodlal k adekvátnej rozohrávke a pomaly si posúva loptu na polovici hracej plochy.
     
    65
    Oživenie nám snáď prinesie poľský stredopoliar Rafal Wolski. Tomu prenechal miesto defenzívnejšie ladený David Pizarro.
     
    66
    Momentálne je to na Juventus Stadium predovšetkým boj. To vyhovuje viacej domácim, ktorí zatiaľ vedú. Fiorentina musí ukázať viacej.
     
    67
    Zatiaľ sa jej to však nedarí. Asamoah sa vrátil s unikajúcim Cuardadom a poľahky ho zbavil kúzla. Juve môže ísť vpred.
     
    68
    Ani ich akcia však dlhého trvania nemala a pozor si museli dať opäť v defenzíve. Z ľavého kraja šestnástky pálil Vargas, ktorý ale mieril iba tesne nad.
     
    69
    Z tribún sa už ozýva nesmelý piskot. S týmto priaznivci Starej Dámy spokojný nebudú. Juve hrá až príliš ľahkovážne.
     
    70
    Z hry sa postupne vytráca i Carlos Tévez, ktorého teraz do zápasu nezapojil ani Vidal, ktorý centroval len k Netovi.
     
    71
    Cuadrado centroval tentokrát z ľavej strany a jeho lopta už prešla i do vápna. Tam zasahoval stopér Ogbonna, ktorý sa takmer postaral o vlastenec. Zahrávať sa však bude iba od rohovej zástavky.
     
    72
    Odtiaľ smeroval center na bližšiu tyč, kde si však naskakujúci Rodríguez pomáhal nedovolene. Rozohrávať tak bude Gigi Buffon.
     
    73
    Neto mierne zakolísal v rozohrávke, ale napokon to pred dobiedzajúcim Tévezom zvládol a prihral na kapitána Pasquala.
     
    74
    Matiás Fernández dostal dobrú prihrávku pod seba od Wolskeho a z nejakých siedmich metrov mohol zakončovať. Jeho pokus však letel hodne mimo.
     
    75
    Matiá Fernández je zatiaľ skôr príťažou. Na okraji šestnástky si opäť počínal nedovolene a po faule na Pogbu bude nasledovať priamy kop.
     
    76
    Domáci ale rozohrávali iba na krátko a napokon sa zamotali na toľko, že sa museli vrátiť na polovicu hracej plochy.
     
    77
    Zaujímavý ťah predviedol Vincenzo Montella, keď z hracej plochy stiahol skúseného bombardéra Gómeza. Treba však priznať, že dnes sme zaznamenali iba jednu jeho koncovku, ktorá navyše letela mimo. Na jeho miesto naskočí Ryder Matos.
     
    78
    Striedajú i domáci, keď trávnik opustí Lichtsteiner, ktorý prednedávnom dostával kŕče. Na jeho miesto príde uruguajský stopér Cáceres.
     
    79
    Fiorentinu sa konečne mohlo podariť vytrestať domácu pasivitu! Vargas centroval z ľavej strany na úplne osamoteného Rydera Matosa, ktorý mal dostatok času na presnú koncovku. Jeho hlavička už prekonala i bezmocného Buffona, no na ceste do siete ju zastavilo brvno! Bez pochyby najväčšia príležitosť fialových.
     
    80
    Do konca stretnutia zostáva ešte desať minút a hostia sa nadychujú k záverečnému náporu. Podarí sa im vyrovnať?
     
    81
    Ryder Matos sa zatiaľ presadil iba faulom na Asamoaha, ktorý prišiel na okraji súperovej šestnástky. Daniele Orsato vyťahuje len druhú žltú kartu v zápase.
     
    82
    Antonio Conte ešte väčšmi vystužuje defenzívu. Namiesto unaveného Carlosa Téveza príde na hraciu plochu Mauricio Isla.
     
    83
    Fiorentina má i s ndastaveným časom ešte desať minút. Juventus dnes je zraniteľný. Podarí sa im ho obrať o body?
     
    84
    Zatiaľ nie. Ryder Matos sa dostal do dobrej pozície i koncovka bola obstojná, no jeho pokus prišiel z postavenia mimo hru.
     
    85
    Ojedinelý domáci protiútok, ktorý ťahal Vidal musel zastaviť Stefan Savič, ktorý za svoj faul na polovici ihriska uvidel žltú kartu.
     
    86
    Domáca defenzíva opäť prepadla a do jasnej šance sa rútil striedajúci Ryder Matos. Ten mohol ťažiť z pekného oblúčiku od Fernándeza, no pri lopte bol skorej Gigi Buffon, ktorý mimo šestnástky zasiahol loptu hrudníkom a následne ju odpálil do tých najvyšších radov na Juventus Stadium.
     
    87
    V defenzíve hostí sa už otvárajú okienka, čo Juventus využíva na rýchle protiútoky. Ďalší musel za cenu faulu hasiť i Aquilani a taktiež to má za žltú kartu.
     
    88
    Naposledy strieda i Antonio Conte, ktorý z hracej plochy stiahne Claudia Marchisia. Na jeho miesto naskočí čerstvý Simone Padoin.
     
    89
    No a teraz pozor, Fiorentina bude v poslednej minúte hracieho času zahrávať rohový kop. Dráma v Turíne vrcholí!
     
    90
    Na prvej žrdi sa však najlepšie zorientoval stopér Angelo Ogbonna, ktorý posiela loptu ďaleko od domácej svätyne.
     
    90+1
    Na začiatku trojminútového nadstavenia tu bol únik Wolskeho, ktorý musel prerušiť Asamoah. Strelec jediného gólu to zvládol a žltá karta ho mrzieť nebude.
     
    90+2
    Fiorentina sa navyše z priameho kopu nepresadila, keď z vyše dvadsiatich metrov pálil Cuardado iba do pripraveného Ogbonnu.
     
    90+3
    Starej Dáme sa ešte podarilo vyviesť loptu do rohu ihriska, kde Asamoah dokonca vybojoval priamy kop. Za faul na jeho osobu videl Gonzalo Rodríguez žltú kartu.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Juventus s odretými ušami, ale predsa len Fiorentine oplatil jesennú porážku. V prvom polčase boli domáci lepším mužstvom, čo dokumentovali i streleným gólom. Tým sa však až príliš upokojili a v druhom dejstve im tieklo do topánok. Svoje vedenie si ale napokon postrážili a naďalej tak vládnu talianskemu futbalu. Naopak Fialkám sa Liga majstrov vzďaľuje čoraz viacej.

    Ďakujem Vám za pozornosť, ale dnešný program talianskej Serie A je len na začiatku. Už za necelú polhodinku sa Vám prihlásim zo San Siro, kam pricestoval ďalší turínsky celok. (14:26:05)

    Erik Farkaš

    Góly: 42. Asamoah

    Karty:   12. Vidal (JUV), 90+1. Asamoah (JUV) – 81. Matos (FIO), 85. Savič (FIO), 87. Aquilani (FIO), 90+3. Rodríguez (FIO)


    Juventus Turín: Buffon (C) – Barzagli, Ogbonna, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Marchisio, Pogba, K. Asamoah – Llorente, Tévez
    Náhradníci: Storari, Rubinho – M. Cáceres, Giovinco, Peluso, Bonucci, Padoin, Quagliarella, Isla

    ACF Fiorentina: Neto – M. Diakité, G. Rodríguez, Savič, Pasqual (C) – Anderson, D. Pizarro, Aquilani – Cuardado, M. Gómez, J. Vargas
    Náhradníci: Lupatelli, Rosati – Roncaglia, Compper, Joaquín, Ambrosini, Wolski, Ryder Matos, Matri, Iličič, M. Fernández, Bakič

    Rozhodca: Daniele Orsato – N. Nicoletti, M. Tonolini – G. Dobosz