D. Moskva – Jaroslavľ 3:2 (po pr.) | Petrohrad – CSKA Moskva 1:0 (kon.) | Doneck – Riga 5:2 (kon.)
Lev – Záhreb 4:3 (kon.)
koniec po predl.
Dynamo Moskva
3:2 (0:2, 0:0, 2:0)
Lokomotiv Jaroslavľ
Piatok 07.03.2014, 16:30Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    61:31
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Je rozhodnuté, prvé víťazstvo si na konto pripisuje Dinamo Moskva! Svoju druhý veľkú šancu v krátkom časovom rozpätí už dokázali domáci využiť. Andrej Mirjonov prihrávkou o mantinel poslal do šance MAXIMA KARPOVA, ktorý sa dokázal presadiť švihovou strelou od pravého kruhu. Za jeho pokusom sa síce Sanford naťahoval lapačkou, no bol prikrátky! Asistencia : Andrej Mirjonov.
     
    60:30
    Nadstavený čas sa mohol skončiť prakticky skôr než začal, Pestuško mal na hokejke rozhodnutie. Situácii dvoch proti jednému zobral na seba, po jeho tiahlej strele zasiahla za už prekonaného Sanforda tyč!
     
    53:15
    Lokomotiv sa napokon dostal do obrovského tlaku a k dispozícii mal aj niekoľko viac ako dobrých streleckých príležitostí! Apalkov najskôr rozozvučal tyčku Jerjomenkovej svätyne, následne sa puk odrazil pred bránu, kde minul Plotnikov a sériu šancí Lokomotivu zakončil veľmi nepresnou strelou Holos. Aby toto ešte hostí nemrzelo.
     
    51:38
    Lokomotiv dostáva výbornú príležitosť na prinavrátenie si vedenia. Hostia si po faule Babenka zahrajú vo vôbec prvej presilovke. Dokážu ju využiť ?
     
    50:45
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Neuveriteľné, neskutočné, aký je hokej nevyspytateľný a vrtkavý. Všetko sa v ňom dokáže zmeniť behom pár sekúnd. Domácim stačila na vyrovnanie minúta od kontaktného zásahu. Maxim Pestuško našiel prihrávkou spoza brány pred Sanfordom LEA KOMAROVA, ktorý našiel miesto pri bližšej tyčke a pretlačil puk do brány! Asistencie : Maxim Pestuško, Konstantin Gorovikov.
     
    49:44
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Ešte to bude dráma! Nezainteresovaní fanúšikovia sa majú v záverečnej desať minútovke, na čo tešiť! ALEXANDER RJAZANTSEV sa rozhodol nepšekulovať, napriahol k delovke a od modrej čiary prepálil všetko, čo mu stálo v ceste vrátane brankára Sanforda. Bez asistencie.
     
    40:36
    Jegor Averin sa previnil hákovaním a domácim tak dáva ideálnu možnosť na vsietenie kontaktného zásahu hneď v úvode poslednej tretiny.
     
    28:44
    Skúsený obranca Vitalji Višnevskij oslabil svoj tím a domácim ponúkol možnosť tretej početnej výhody v zápase. Bude v prípade Dinama platiť do tretice všetko dobré ?
     
    24:20
    Neskutočné, čo sa opäť domácim podarilo zahodiť. Karpov dostal nabité do ideálnej streleckej pozície na bombu z prvej, ktorú aj vyslal a dobre umiestnil, no v radosti mu zabránil fantastickým zákrokom lapačkou Jerjomenko!
     
    23:12
    Domáci majú k dispozícii svoju druhú presilovú hru v stretnutí. Na trestnú lavicu sa pobral útočník štvrtej hosťujúcej formácie Achmetov.
     
    21:50
    Domáci sa takmer celú jednu minútu držali v útočnom pásme, ich pobyt sa dlho niesol v znamení bojov pri mantineli, no napokon sa Dinamo dostalo do obrovskej tutovky na vyrovnanie! To mal na svojej hokejke Cvetkov, ktorý sa dostal k puku po strele od modrej čiary. Pred sebou mal úplne odkrytú bránu, mohol sa Sanforda opýtať, kde to chce, no trestuhodne minul. Na jeho obhajobu môžeme spomenúť, že puk mu skackal.
     
    20:20
    Pre domácich mohlo byť ešte horšie, tí v prvom striedaní druhej tretiny pôsobili, akoby sa ešte mysľou nachádzali v kabíne. Využiť to mohol Averin, ktorý sa dostal so spoluhráčom do prečíslenia dvoch proti jednému, aj mu adresoval na druhú stranu prihrávku, no puk sa k nemu napokon nedostal.
     
    14:22
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Neuveriteľné, domáci sú totálne rozhodení a zneistení, Lokomotiv vedie už 2:0! V závere hry štyroch proti štyrom sa do sľubnej pozície dostal obranca Jonas Holos, po ktorého strele a puk poodrážal cez Petrova až k SERGEJOVI PLOTNIKOVI, ktorý sa zachoval chladnokrvne a upratal ho do siete za chrbát bezmocného Jerjomenka. Asistencie : Jury Petrov, Jonas Holos.
     
    12:22
    Bude sa hrať štyria na štyroch. Za vzájomné strkanice si nútene oddýchnu Redlihs z hosťujúceho a Višnevskij z domáceho celku.
     
    12:25
    Lokomotiv poriadne hryzie! Do vynikajúcej šance sa tentoraz dostal Konkov, po ktorého zakončení si Jerjomenko vôbec nebol istý, kde má puk, sám zakončujúci hráč celú situáciu dosledoval a išiel aj s dorážkou, čo sa nestretlo s pochopením domácej obrany.
     
    11:25
    Pred domácou svätyňou bolo opäť poriadne dusno! Jerjomenkovi narobil veľké problémy Plotnikov, ktorý chcel stoj čo stoj pretlačiť puk za domáceho brankára. Napokon puk skončil na bráne a hra je prerušená pre hru s vysokou hokejkou.
     
    07:35
    Závar pred bránou sa podarilo hosťujúcej obrane upratať. Iľja Ljubuškin si však pred svojim bránkoviskom počínal nedovolene, za krosček si odsedí dve minúty na trestnej lavici.
     
    06:45
    Dinamo sa mohlo postarať o skoré vyrovnanie. Po strele od modrej čiary číhal pred bránou na dorážku Pestuško, ktorému už ostávalo len zasunúť puk do siete, čierne čudo však mal na dlhú hokejku!
     
    04:29
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    V Moskve sme svedkami šokujúceho úvodu, do vedenia sa prekvapujúco dostáva hosťujúci Lokomotiv. Chybu domácej defenzívy, ktorá nedokázala puk okolo mantinelu dostať von z pásma, využilo lotyšské duo v službách Lokomotivu. Janis Sprukts našiel krásnou zadovkou nakorčuľovaného MIKELISA REDLIHSA, ktorý prestretil Jerjomenka. Asistencia : Janis Spurkts.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 50. Alexander Rjazantsev (Bez asistencie), 51. Leo Komarov (Maxim Pestuško, Konstantin Gorovikov), 62. Maxim Karpov (Andrej Mirjonov) – 5. Mikelis Redlihs (Janis Sprukts), 15. Sergej Plotnikov (Jury Petrov, Jonas Holos)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Šaryčenkov)- Novák, Višnevskij, Jalasvaara, Solovjov, Mironov, Rjazancev, Korjagin, Barancev- Gorovikov, Pestuško, Komarov- Karsums, Karpov, Cvetkov- Babenko, Volkov, Kokarev- Sopin, Pestunov, Kvapil
    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik)- Ljubuškin, Gorochov, Kronwall, Holos, Vasiljev, Jakovlev, Višnevskij, Pašnin- Platt, Sprukts, Redlihs- Plotnikov, Averin, Apalkov- Koňkov, Galimov, Kartajev- Petrov, Kapustin, Achmetov

    Rozhodca: Šeljanin, Sivov