D. Moskva – Jaroslavľ 3:2 (po pr.) | Petrohrad – CSKA Moskva 1:0 (kon.) | Doneck – Riga 5:2 (kon.)
Lev – Záhreb 4:3 (kon.)
koniec po predl.
Dynamo Moskva
3:2 (0:2, 0:0, 2:0)
Lokomotiv Jaroslavľ
Piatok 07.03.2014, 16:30Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    Základná časť KHL, v ktorej tímy bojovali o čo najlepšie možné umiestnenie a tým pádom dobrú východiskovú pozíciu, je už dávno zabudnutá. V piatok sa začína úplne nová súťaž, v ktorej si mužstvá navzájom nič nedarujú a zo všetkých svojich síl sa pobijú o Gagarinov pohár. Dozaista sa máme, na čo tešiť, zápasy play-off sľubujú veľmi dramatické a napínavé hokejové predstavenie. V tomto online prenose sa bližšie pozveme do Moskvy, kde v rámci prvého kola play-off Západnej konferencie privíta Dinamo Lokomotiv Jaroslavľ.
     
    Moskovské Dinamo sa so 115 získanými bodmi z 54 zápasov základnej časti stalo nielen víťazom Západnej konferencie, ale aj celkového hodnotenia nadnárodnej súťaže. Do play-off vstupuje družina okolo trénera Olega Znaroksa s jediným, jasne zadefinovaným cieľom, ktorým je obhajoba Gagarinovho poháru z posledných dvoch rokov. Z posledných štyroch zápasoch základne časti, ktoré sa odohrali po olympijskej prestávke, vyhralo Dinamo tri stretnutia. Chuť víťazstva neokúsilo len v súboji na ľade Metallurgu Magnitogorsk, ktorému podľahlo futbalovým výsledkom – 0:1 po samostatných nájazdoch.
     
    Lokomotiv Jaroslavľ absolvuje svoju prvú sezónu po leteckej tragédii a opätovnom vybudovaní tímu. Pod vedením skúseného trénera Pjotra Vorobjova prezentoval striktne defenzívnym herným štýlom, ktorý sa odrazil aj do faktu, že Lokomotiv mal v základnej časti druhú najlepšiu defenzívu po Donbasse Doneck. Pred reprezentačnou prestávkou si Jaroslavľ situáciu na poslednom postupovom mieste mierne skomplikoval. Od prvého februára prevzal tím skúsený Dave King z Kanady. Po jeho príchode sa Lokomotiv prezentoval výbornými výkonmi a z posledných štyroch zápasov získal plný počet bodov.
     
    Oba tieto tímy sa počas priebehu základnej časti stretli dva krát. V prvom stretnutí na ľade Dinama sa zrodil prekvapujúci výsledok, Lokomotiv totiž vyhral pomerom 3:1. V odvete na ľade Jaroslavľu už Dinamo dokázalo potvrdiť rolu favorita a po tesnom víťazstve 4:3 si pripísalo do tabuľky tri body.

    Favoritom na papieri je pred piatkovým stretnutím síce Dinamo, no domáci to vôbec nebudú mať jednoduché. Play-off je nevyspytateľnéa zrodiť sa v ňom môže čokoľvek.
     
    Úvodné zostavy:

    Dinamo Moskva: Jerjomenko (Šaryčenkov)- Novák, Višnevskij, Jalasvaara, Solovjov, Mironov, Rjazancev, Korjagin, Barancev- Gorovikov, Pestuško, Komarov- Karsums, Karpov, Cvetkov- Babenko, Volkov, Kokarev- Sopin, Pestunov, Kvapil

    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik)- Ljubuškin, Gorochov, Kronwall, Holos, Vasiljev, Jakovlev, Višnevskij, Pašnin- Platt, Sprukts, Redlihs- Plotnikov, Averin, Apalkov- Koňkov, Galimov, Kartajev- Petrov, Kapustin, Achmetov

    Rozhodca: Šeljanin, Sivov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Takmer okamžite po úvodnom vhadzovaní poslali hráči hostí puk cez všetky čiary. Vhadzovať sa bude pred Sanfordovou svätyňou.
     
    00:30
    Domáci z pobytu v útočnom pásme nič nevyťažili, hostia zaútočili prostredníctvom Averina, ktorý si to namieril medzi trojicu protihráčov a až do zakončenia sa nepreštrikoval.
     
    02:10
    Strela od modrej čiary v podaní domáceho tímu sa neujala, chvíľku to vyzeralo aj na to, že by mohol ísť Lokomotiv do brejku, no napokon sa tak nestalo.
     
    03:10
    Hosťom sa podarilo na dlhší čas usadiť v útočnom pásme, puk však držali len pri mantineli a v momente, kedy to už vyzeralo tak, že by sa mohli dostať do šance nevyšla Achmetovovi kľučka.
     
    04:29
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    V Moskve sme svedkami šokujúceho úvodu, do vedenia sa prekvapujúco dostáva hosťujúci Lokomotiv. Chybu domácej defenzívy, ktorá nedokázala puk okolo mantinelu dostať von z pásma, využilo lotyšské duo v službách Lokomotivu. Janis Sprukts našiel krásnou zadovkou nakorčuľovaného MIKELISA REDLIHSA, ktorý prestretil Jerjomenka. Asistencia : Janis Spurkts.
     
    06:05
    Domáci fanúšikovia a rozhodne ani hráči si takýto úvod nepredstavovali. Pre hráčov Dinama je to poriadne studená sprcha.
     
    06:45
    Dinamo sa mohlo postarať o skoré vyrovnanie. Po strele od modrej čiary číhal pred bránou na dorážku Pestuško, ktorému už ostávalo len zasunúť puk do siete, čierne čudo však mal na dlhú hokejku!
     
    07:35
    Závar pred bránou sa podarilo hosťujúcej obrane upratať. Iľja Ljubuškin si však pred svojim bránkoviskom počínal nedovolene, za krosček si odsedí dve minúty na trestnej lavici.
     
    08:30
    Povzbudzovanie domácich fanúšikov je jasné, moskovskí priaznivci si od svojich miláčikov žiadajú vyrovnanie. Minúta presilovky je však už fuč a Dinamo má problém s usadením sa v pásme.
     
    09:10
    Pred Sanfordom bolo poriadne husto, dvojica domácich útočníkov sa chcela dostať k odrazenému puku, no hosťujúca obrana zafungovala veľmi dobre a vyhodila puk do strednej tretiny.
     
    09:35
    Prvá presilová hra v tomto zápase ostala nevyužitá, Lokomotiv v plnom počte.
     
    10:30
    Lokomotiv sa dostal do útočného pásma veľmi jednoduchým nahodením, v osobnom súboji pri mantineli však boli úspešnejší domáci, ktorí získali puk na svoje hokejky.
     
    11:25
    Pred domácou svätyňou bolo opäť poriadne dusno! Jerjomenkovi narobil veľké problémy Plotnikov, ktorý chcel stoj čo stoj pretlačiť puk za domáceho brankára. Napokon puk skončil na bráne a hra je prerušená pre hru s vysokou hokejkou.
     
    12:25
    Lokomotiv poriadne hryzie! Do vynikajúcej šance sa tentoraz dostal Konkov, po ktorého zakončení si Jerjomenko vôbec nebol istý, kde má puk, sám zakončujúci hráč celú situáciu dosledoval a išiel aj s dorážkou, čo sa nestretlo s pochopením domácej obrany.
     
    12:22
    Bude sa hrať štyria na štyroch. Za vzájomné strkanice si nútene oddýchnu Redlihs z hosťujúceho a Višnevskij z domáceho celku.
     
    14:22
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Neuveriteľné, domáci sú totálne rozhodení a zneistení, Lokomotiv vedie už 2:0! V závere hry štyroch proti štyrom sa do sľubnej pozície dostal obranca Jonas Holos, po ktorého strele a puk poodrážal cez Petrova až k SERGEJOVI PLOTNIKOVI, ktorý sa zachoval chladnokrvne a upratal ho do siete za chrbát bezmocného Jerjomenka. Asistencie : Jury Petrov, Jonas Holos.
     
    15:15
    Nechýbalo veľa a Lokomotiv sa mohol dostať opäť do výhodnej streleckej pozície, tentoraz puk zablokovala domáce defenzívy. Tretí presný zásah vo svojej sieti si už Dinamo nemôže dovoliť!
     
    16:00
    Na druhej strane bola strela zrazená až na ochrannú sieť, vhadzovať sa bude pred hosťujúcim brankárom Sanfordom, ktorý v doterajšom priebehu nemá toľko zákrokov, akoby sa očakávalo.
     
    17:00
    Hosťujúci útočník Karaťjev je poriadne robustným útočníkom, čo sa snažil využiť aj v ostatnej situácii, kedy sa chcel cez ruku natlačiť až pred Jerjomenka. Tento zámer mu aj vyšiel, no so zakončením celej akcie to už dopadlo horšie.
     
    18:00
    Hráči Lokomotivu výborne zapracovali pri bránení v obrannom tretine a dokázali puk dostať aspoň do stredného pásma, do konca úvodnej časti nám ostávajú ešte dve minúty.
     
    19:00
    Averin sa pred bránkoviskom dostal k backhandovej prihrávke svojho spoluhráča od mantinelu, predsa len však mal k puku dosť ďaleko, natiahol sa aký je dlhý, no stačilo to len na zakončenie, ktoré Jerjomenka nemohlo ohroziť.
     
    19:30
    Domácim sa v útočnom pásme opäť nepodarilo nič vymyslieť, po odrazenom puku sa mohli hostia dostať do sľubného brejku, nerozumeli si však a puk len vyhodili do obrannej tretiny Dinama.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Keby pred zápasom poviete, že po prvej tretine bude 2:0 pre hostí, našlo by sa len málo ľudí, ktorí by s vami súhlasili. Je to však skutočnosť. Lokomotiv totálne prekvapil veľkého favorita a zásluhou jednoduchej hry mu zasadil dva tvrdé údery. Hostia sa dostali do vedenia už v piatej minúte, kedy sa presadil Mikelis Redlihs. Svoje vedenie navýšili presne desať minút na to, strelecky sa dokázal presadiť Plotnikov. Dinamo sa až na pár výnimiek vôbec neodstalo do nebezpečných situácii, Oleg Znaroks bude musieť v kabíne poriadne zvýšiť hlas. Či to pomôže a jeho zverenci sa preberú, uvidíme v druhej tretine, ktorú taktiež môžete sledovať s nami.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Pre domácich mohlo byť ešte horšie, tí v prvom striedaní druhej tretiny pôsobili, akoby sa ešte mysľou nachádzali v kabíne. Využiť to mohol Averin, ktorý sa dostal so spoluhráčom do prečíslenia dvoch proti jednému, aj mu adresoval na druhú stranu prihrávku, no puk sa k nemu napokon nedostal.
     
    20:55
    Sanford chvíľu rozmýšľať či chce rozohrať, alebo nie. Napokon sa radšej rozhodol puk prikryť, vhadzovať sa tak bude po pravici hosťujúceho brankára.
     
    21:50
    Domáci sa takmer celú jednu minútu držali v útočnom pásme, ich pobyt sa dlho niesol v znamení bojov pri mantineli, no napokon sa Dinamo dostalo do obrovskej tutovky na vyrovnanie! To mal na svojej hokejke Cvetkov, ktorý sa dostal k puku po strele od modrej čiary. Pred sebou mal úplne odkrytú bránu, mohol sa Sanforda opýtať, kde to chce, no trestuhodne minul. Na jeho obhajobu môžeme spomenúť, že puk mu skackal.
     
    23:12
    Domáci majú k dispozícii svoju druhú presilovú hru v stretnutí. Na trestnú lavicu sa pobral útočník štvrtej hosťujúcej formácie Achmetov.
     
    24:00
    Domáci si nerozumeli pri kombinácii na modrej čiare, puk im uchmatol Konkov, ktorý nad ničím nerozmýšľal a vyhodil ho až k Jerjomenkovi.
     
    24:20
    Neskutočné, čo sa opäť domácim podarilo zahodiť. Karpov dostal nabité do ideálnej streleckej pozície na bombu z prvej, ktorú aj vyslal a dobre umiestnil, no v radosti mu zabránil fantastickým zákrokom lapačkou Jerjomenko!
     
    25:12
    Lokomotiv je v plnom počte, dokázal sa ubrániť aj druhému oslabeniu, ktorému musel v tomto zápase čeliť.
     
    26:10
    Hostia získali zadarmo útočné pásmo. Po strele ešte zo stredného pásma sa Jerjomenko rozhodol radšej hru prerušiť, hráči Lokomotivu už totiž smerovali na jeho bránu.
     
    27:00
    Hostia sa vydali do útočného ataku s jedným jediným hráčom, ktorý sa aj napriek tomu, že bol v obrovskom podčíslení dokázal presadiť a po jeho snahe ostáva Lokomotiv aspoň v pásme.
     
    27:20
    Na ľade a špeciálne pred oboma bránkoviskami to poriadne vrie, strkanica klbka hráčov pred Sanfordom sa však veľmi rýchlo skončila a opäť sa pokračuje v hre.
     
    28:10
    Ľjubuškin pocítil tvrdosť moskovského ľadu. Po jednom veľmi vydarenom hite domácich sa ocitol za svojim brankárom, rýchlo sa však pozbieral a je pripravený pokračovať v hre.
     
    28:20
    Platt zaviezol puk do útočného pásma, jeho pokus o nahodenie bol zablokovaný a po následnej strele prerušil hru Jerjomenko, pred ktorým sa bude po krátkej odmlke vhadzovať.
     
    28:44
    Skúsený obranca Vitalji Višnevskij oslabil svoj tím a domácim ponúkol možnosť tretej početnej výhody v zápase. Bude v prípade Dinama platiť do tretice všetko dobré ?
     
    29:44
    Domáci už majú minútu svojej presilovky za sebou. Ďalší ofenzívny atak rozbiehajú až spoza svojej vlastnej svätyne.
     
    30:45
    Hráč Dinama v závere početnej prevahy dlho kombinovali, k strele sa dostali až v momente, kedy už bol Lokomotiv v plnom počte. Pokus Nováka od modrej čiary Sanford bez problémov ukryl vo svojom náručí.
     
    31:45
    Achmetov sa teraz prejavil ako veľmi odolný a priebojný hráč, puk si hodil spoza brány medzi dvoch domácich obrancov, cez ktorých sa pretlačil až pred bránu, dokázal aj zakončiť, no s jeho pokusom nemal Jerjomenko väčšie starosti.
     
    32:40
    Hostia sa vydali v trojici do brejku, dvaja hráči Lokomotivu si to však napokon rozmysleli a odišli striedať. Po ľahkom zákroku Jerjomenka sa už hra preliala na druhú stranu, kde sa o zakončenie pokúšal Kokarev, puk až k Sanfordovi nedostal.
     
    33:20
    Hostia sa dokázali oslobodiť len za cenu zakázaného uvoľnenia. Hosťujúci kormidelník sa rozhodol pre oddychový čas, svojej pätici, ktorá nemohla vystriedať, tak chce poskytnúť aspoň na chvíľku vydýchnutie.
     
    34:05
    Hra je prerušená potom, čo to prehnal so svojou aktivitou Komarov. Ten natlačil Sanforda do brány, bohužiaľ pre domácich sa im tam puk ešte nepodarilo dostať a to sa pomaly, ale isto blíži koniec prostrednej časti.
     
    35:05
    Platt zaviezol puk do útočného pásma, posunul ho svojmu spoluhráčov za bránou a okamžite si nabiehal medzi kruhy, veľmi pekný signál hosťujúceho tímu nebol dotiahnutý, spätná prihrávka na Platta bola nepresná.
     
    36:00
    Konkov mal v úmysle vystreliť cez obrancu cloniaceho Jerjomenkovi vo výhľade, puk však až na domácu svätyňu nedostal. Pre hostí to napokon dopadlo aj tak dobre, nakoľko ostali s pukom v útočnom pásme.
     
    37:40
    Potom, čo jeden z hráčov hostí zlomil hokejku, sa domáci dostali k puku. Nevymysleli s nim však nič, len sa ho zbavili vyhodením cez všetky čiary. Hra sa presťahuje pred Jerjomenka.
     
    38:00
    Redlihs sa po tvrdom ataku domácich obrancov len ťažko dvíha z ľadu.
     
    38:30
    V hre sa však pokračovalo a domáci to využili na usadenie sa v útočnom pásme. Tam sa však len krútili ako na kolotoči, prihrávali si a ak sa už aj dostali k strele tak nebola z kategórie najnebezpečnejších.
     
    39:00
    Začala sa posledná minúta druhej časti.
     
    39:50
    Prebiehajú záverečné sekundy druhej tretiny, Lokomotiv sa už snaží celú situáciu ukontrolovať a puk drží vo svojom pásme.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme na presný zásah v jednej či druhej bráne čakali márne. Pred treťou časťou tak favorizované Dinamo stále prehráva s Lokomotivom Jaroslavľ 0:2. Domáci hokejisti sa budú musieť poriadne zmobilizovať a vydať zo seba maximum, ak chcú ešte s dnešným stretnutím niečo urobiť. V druhej tretine mal kontaktný zásah na hokejke Cvetkov, ktorý trestuhodne minul prázdnu bránu a o niekoľko okamihov na to aj Kokarev. Toho zas skvele vychytal Sanford. Ani hostia sa však nezatiahli do žiadnej defenzívnej ulity, ako by sa dalo za toho stavu očakávať. Aj v druhej časti boli hrozbou a boli tam momenty, kedy sa musela mať obrana Dinama na čele s brankárom Jerjomenkom na pozore.
     
    Dinamo nevyužilo v zápase tri presilové hry, podarí sa mu tretej tretine, či už presným zásahom z početnej prevahy alebo z hry v rovnovážnom počte vyrovnať ? Všetko sa dozviete v našom prenose, ktorý bude onedlho pokračovať.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:30
    Fínsky útočník Leo Komarov prenikol do útočného pásma, z ostrého uhlu sa pokúsil aj o backhandové zakončenie, ktorým však pozorného Sanforda neprekvapil.
     
    40:36
    Jegor Averin sa previnil hákovaním a domácim tak dáva ideálnu možnosť na vsietenie kontaktného zásahu hneď v úvode poslednej tretiny.
     
    41:36
    Hráči Dinama si to v útočnom pásme síce efektne hádzali krížom cez ľadovú plochu, no od nebezpečnej streleckej pozície sa dostať neodkázali. Už majú k dispozícii len minútu početnej prevahy.
     
    42:36
    Dinamu to dnes nejde, a to ani v klasickom, rovnovážnom stave, ale ani v početných prevahách. Zverenci Olega Znaroksa práve nevyužili svoju štvrtú presilovku, Lokomotiv na svoju prvú v tomto zápase stále čaká.
     
    43:30
    Domáci sa snažia vyvíjať v útočnom pásme tlak, za súčasného stavu im ani nič iné neostáva. Zatiaľ je to však dosť platonické.
     
    44:00
    Hráči Lokomotivu výborne zapracovali a dokázali puk vytlačiť až do obrannej tretiny moskovského celku.
     
    45:20
    Strelu Korjagina od modrej čiary Sanford dokázal prikryť a nedal tak dorážajúcim hráčom vôbec možnosť prezentovať sa. Po prerušení hry sa to opäť pred bránkoviskom Jaroslavľu mlelo, najmä domáci začínajú byť značne podráždení.
     
    46:50
    Strela od modrej v podaní domácich obrancov skončila len na bránaicich hráčov Lokomotivu, ktorý sa už sústredia len na defenzívu a okamžite po zisku puku ho vyhadzujú do stredného pásma.
     
    47:53
    Tentoraz hostia vyhodili puk cez všetky čiary, bolo to však bez teču, takže sa jedná o zakázané uvoľnenie. Lokomotiv nemôže striedať, domáci posielajú na buly v útočnom pásme čerstvé sily.
     
    49:25
    Babenko dostal prihrávku v útočnom pásme, snažil sa presadiť individuálne, no zobral si na seba príliš veľké sústo, proti trojici hosťujúcich hráčov neuspel.
     
    49:44
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Ešte to bude dráma! Nezainteresovaní fanúšikovia sa majú v záverečnej desať minútovke, na čo tešiť! ALEXANDER RJAZANTSEV sa rozhodol nepšekulovať, napriahol k delovke a od modrej čiary prepálil všetko, čo mu stálo v ceste vrátane brankára Sanforda. Bez asistencie.
     
    50:30
    Po kontaktnom góle pochopiteľne stúpla nálada aj na moskovských tribúnach, ktoré neskutočne ožili a ženú svojich za vyrovnaním.
     
    50:45
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Neuveriteľné, neskutočné, aký je hokej nevyspytateľný a vrtkavý. Všetko sa v ňom dokáže zmeniť behom pár sekúnd. Domácim stačila na vyrovnanie minúta od kontaktného zásahu. Maxim Pestuško našiel prihrávkou spoza brány pred Sanfordom LEA KOMAROVA, ktorý našiel miesto pri bližšej tyčke a pretlačil puk do brány! Asistencie : Maxim Pestuško, Konstantin Gorovikov.
     
    51:38
    Lokomotiv dostáva výbornú príležitosť na prinavrátenie si vedenia. Hostia si po faule Babenka zahrajú vo vôbec prvej presilovke. Dokážu ju využiť ?
     
    52:32
    Domáci zaútočili aj v oslabení, strela Karsumsa sa medzi tri tyče napokon nevošla.
     
    53:15
    Lokomotiv sa napokon dostal do obrovského tlaku a k dispozícii mal aj niekoľko viac ako dobrých streleckých príležitostí! Apalkov najskôr rozozvučal tyčku Jerjomenkovej svätyne, následne sa puk odrazil pred bránu, kde minul Plotnikov a sériu šancí Lokomotivu zakončil veľmi nepresnou strelou Holos. Aby toto ešte hostí nemrzelo.
     
    53:38
    Domáci sú v plnom počte a k dispozície majú ešte dostatok času na to, aby sa pokúsili stretnutie rozhodnúť v riadnom hracom čase. Momentálne sú určite na koni.
     
    55:30
    Ak si odmyslíme poslednú presilovku, Lokomotiv sa do nebezpečných situácii v tretej časti nedostal, len sa bráni a posiela puky do stredného pásma.
     
    56:30
    Hostia vybojovali puk za svojou bránou po sérii osobných súbojov, opäť nič nevymýšľali a jednoduchým spôsobom ho poslali z okolia svojej svätyne.
     
    57:25
    Lokomotiv vyprodukoval zakázané uvoľnenie, po jeho odpískaní sa ešte do seba pustili Novák s Plotnikovom, no rozhodcovia ich od seba veľmi rýchlo odtlačili. Je vidieť, že sa hrá už play-off.
     
    58:00
    Začali sa posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:55
    Kokarev bol v útočnom pásme dobre pritlačený na mantinel, defenzívne povinnosti si splnil aj Redlihs, ktorá sa vrátil po puk do obranného pásma.
     
    59:45
    Domáci sa vo svojom poslednom ofenzívnom snažení počas základnej hracej doby ešte dostali do tlaku aj k zakončeniam, no napokon sú z pásma vyhostený pre hru s vysokou hokejkou. Všetko sa schyľuje k tomu, že sa tento zápas bude predlžovať.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Lokomotiv sa v tretej tretine sústredil na jeden jediný cieľ, ktorým bolo udržanie si svojho náskoku. Túto úlohu sa mu darilo plniť až do 50. minúty, kedy znížil Rjazantsev. Dinamo tento moment nakopol natoľko, že už o minútu neskôr bolo zásluhou Komarova vyrovnané. Do konca riadnej hracej doby mali ešte oba tímy sľubné príležitosti, nedokázali ich však využiť a tak sa musí predlžovať.
     
    Pred začiatkom pridanej časovej porcie ešte spomenieme, že sa hrá rovnako ako v NHL. Budeme svedkami klasickej dvadsať minútovky, ak sa v nej nerozhodne, tak pokračujeme celou tretinou opäť. Musí sa rozhodnúť zásahom z hry!
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:30
    Nadstavený čas sa mohol skončiť prakticky skôr než začal, Pestuško mal na hokejke rozhodnutie. Situácii dvoch proti jednému zobral na seba, po jeho tiahlej strele zasiahla za už prekonaného Sanforda tyč!
     
    61:31
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Je rozhodnuté, prvé víťazstvo si na konto pripisuje Dinamo Moskva! Svoju druhý veľkú šancu v krátkom časovom rozpätí už dokázali domáci využiť. Andrej Mirjonov prihrávkou o mantinel poslal do šance MAXIMA KARPOVA, ktorý sa dokázal presadiť švihovou strelou od pravého kruhu. Za jeho pokusom sa síce Sanford naťahoval lapačkou, no bol prikrátky! Asistencia : Andrej Mirjonov.
     
    Koniec zápasu.
     
    Napokon dopadlo všetko podľa predpokladov, síce to nebolo tak jednoznačné ako sa čakalo, no Dinamo si pripísalo na konto prvé víťazstvo a ujala sa tak vedenia v sérii. Ďakujeme vám za pozornosť, prajeme pekný piatkový večer a nezabudnite, že druhý zápas tejto série Vám v priamom prenose sprostredkujeme už zajtra. (19:11:25)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 50. Alexander Rjazantsev (Bez asistencie), 51. Leo Komarov (Maxim Pestuško, Konstantin Gorovikov), 62. Maxim Karpov (Andrej Mirjonov) – 5. Mikelis Redlihs (Janis Sprukts), 15. Sergej Plotnikov (Jury Petrov, Jonas Holos)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Šaryčenkov)- Novák, Višnevskij, Jalasvaara, Solovjov, Mironov, Rjazancev, Korjagin, Barancev- Gorovikov, Pestuško, Komarov- Karsums, Karpov, Cvetkov- Babenko, Volkov, Kokarev- Sopin, Pestunov, Kvapil
    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik)- Ljubuškin, Gorochov, Kronwall, Holos, Vasiljev, Jakovlev, Višnevskij, Pašnin- Platt, Sprukts, Redlihs- Plotnikov, Averin, Apalkov- Koňkov, Galimov, Kartajev- Petrov, Kapustin, Achmetov

    Rozhodca: Šeljanin, Sivov