D. Moskva – Jaroslavľ 3:2 (po pr.) | Petrohrad – CSKA Moskva 1:0 (kon.) | Doneck – Riga 5:2 (kon.)
Lev – Záhreb 4:3 (kon.)
koniec po predl.
Dynamo Moskva
3:2 (0:2, 0:0, 2:0)
Lokomotiv Jaroslavľ
Piatok 07.03.2014, 16:30Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Napokon dopadlo všetko podľa predpokladov, síce to nebolo tak jednoznačné ako sa čakalo, no Dinamo si pripísalo na konto prvé víťazstvo a ujala sa tak vedenia v sérii. Ďakujeme vám za pozornosť, prajeme pekný piatkový večer a nezabudnite, že druhý zápas tejto série Vám v priamom prenose sprostredkujeme už zajtra. (19:11:25)
     
    Koniec zápasu.
     
    61:31
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Je rozhodnuté, prvé víťazstvo si na konto pripisuje Dinamo Moskva! Svoju druhý veľkú šancu v krátkom časovom rozpätí už dokázali domáci využiť. Andrej Mirjonov prihrávkou o mantinel poslal do šance MAXIMA KARPOVA, ktorý sa dokázal presadiť švihovou strelou od pravého kruhu. Za jeho pokusom sa síce Sanford naťahoval lapačkou, no bol prikrátky! Asistencia : Andrej Mirjonov.
     
    60:30
    Nadstavený čas sa mohol skončiť prakticky skôr než začal, Pestuško mal na hokejke rozhodnutie. Situácii dvoch proti jednému zobral na seba, po jeho tiahlej strele zasiahla za už prekonaného Sanforda tyč!
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Pred začiatkom pridanej časovej porcie ešte spomenieme, že sa hrá rovnako ako v NHL. Budeme svedkami klasickej dvadsať minútovky, ak sa v nej nerozhodne, tak pokračujeme celou tretinou opäť. Musí sa rozhodnúť zásahom z hry!
     
    Lokomotiv sa v tretej tretine sústredil na jeden jediný cieľ, ktorým bolo udržanie si svojho náskoku. Túto úlohu sa mu darilo plniť až do 50. minúty, kedy znížil Rjazantsev. Dinamo tento moment nakopol natoľko, že už o minútu neskôr bolo zásluhou Komarova vyrovnané. Do konca riadnej hracej doby mali ešte oba tímy sľubné príležitosti, nedokázali ich však využiť a tak sa musí predlžovať.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:45
    Domáci sa vo svojom poslednom ofenzívnom snažení počas základnej hracej doby ešte dostali do tlaku aj k zakončeniam, no napokon sú z pásma vyhostený pre hru s vysokou hokejkou. Všetko sa schyľuje k tomu, že sa tento zápas bude predlžovať.
     
    58:55
    Kokarev bol v útočnom pásme dobre pritlačený na mantinel, defenzívne povinnosti si splnil aj Redlihs, ktorá sa vrátil po puk do obranného pásma.
     
    58:00
    Začali sa posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:25
    Lokomotiv vyprodukoval zakázané uvoľnenie, po jeho odpískaní sa ešte do seba pustili Novák s Plotnikovom, no rozhodcovia ich od seba veľmi rýchlo odtlačili. Je vidieť, že sa hrá už play-off.
     
    56:30
    Hostia vybojovali puk za svojou bránou po sérii osobných súbojov, opäť nič nevymýšľali a jednoduchým spôsobom ho poslali z okolia svojej svätyne.
     
    55:30
    Ak si odmyslíme poslednú presilovku, Lokomotiv sa do nebezpečných situácii v tretej časti nedostal, len sa bráni a posiela puky do stredného pásma.
     
    53:38
    Domáci sú v plnom počte a k dispozície majú ešte dostatok času na to, aby sa pokúsili stretnutie rozhodnúť v riadnom hracom čase. Momentálne sú určite na koni.
     
    53:15
    Lokomotiv sa napokon dostal do obrovského tlaku a k dispozícii mal aj niekoľko viac ako dobrých streleckých príležitostí! Apalkov najskôr rozozvučal tyčku Jerjomenkovej svätyne, následne sa puk odrazil pred bránu, kde minul Plotnikov a sériu šancí Lokomotivu zakončil veľmi nepresnou strelou Holos. Aby toto ešte hostí nemrzelo.
     
    52:32
    Domáci zaútočili aj v oslabení, strela Karsumsa sa medzi tri tyče napokon nevošla.
     
    51:38
    Lokomotiv dostáva výbornú príležitosť na prinavrátenie si vedenia. Hostia si po faule Babenka zahrajú vo vôbec prvej presilovke. Dokážu ju využiť ?
     
    50:45
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Neuveriteľné, neskutočné, aký je hokej nevyspytateľný a vrtkavý. Všetko sa v ňom dokáže zmeniť behom pár sekúnd. Domácim stačila na vyrovnanie minúta od kontaktného zásahu. Maxim Pestuško našiel prihrávkou spoza brány pred Sanfordom LEA KOMAROVA, ktorý našiel miesto pri bližšej tyčke a pretlačil puk do brány! Asistencie : Maxim Pestuško, Konstantin Gorovikov.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 50. Alexander Rjazantsev (Bez asistencie), 51. Leo Komarov (Maxim Pestuško, Konstantin Gorovikov), 62. Maxim Karpov (Andrej Mirjonov) – 5. Mikelis Redlihs (Janis Sprukts), 15. Sergej Plotnikov (Jury Petrov, Jonas Holos)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Šaryčenkov)- Novák, Višnevskij, Jalasvaara, Solovjov, Mironov, Rjazancev, Korjagin, Barancev- Gorovikov, Pestuško, Komarov- Karsums, Karpov, Cvetkov- Babenko, Volkov, Kokarev- Sopin, Pestunov, Kvapil
    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik)- Ljubuškin, Gorochov, Kronwall, Holos, Vasiljev, Jakovlev, Višnevskij, Pašnin- Platt, Sprukts, Redlihs- Plotnikov, Averin, Apalkov- Koňkov, Galimov, Kartajev- Petrov, Kapustin, Achmetov

    Rozhodca: Šeljanin, Sivov