Boston – Florida 4:1 (kon.) | NJ Devils – Detroit 4:3 (kon.) | Columbus – Dallas 4:2 (kon.)
St. Louis – Tampa Bay 4:2 (kon.) | Nashville – Pittsburgh 1:3 (kon.) | Chicago – Colorado 2:4 (kon.)
Winnipeg – NY Islanders 2:3 (po pr.) | Arizona – Vancouver 1:0 (kon.) | Edmonton – Ottawa 3:2 (kon.)
San Jose – Carolina 2:3 (po pr.)
koniec
New Jersey Devils
4:3 (1:1, 0:1, 3:1)
Detroit Red Wings
Streda 05.03.2014, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:45
    Hrá sa v strede a Red Wings odvolali brankára, nemajú čo stratiť.
     
    59:23
    Devils dali gól! Potom ale spoza brány prišla prihrávka dozadu na Fayneho, ten vypálil tvrdú strelu, ktorú pred bránou tečoval STEPHEN GIONTA a 37 sekúnd pred koncom strieľa štvrtý gól domácich!
    Asistencie: Mark Fayne, Danius Zubrus
     
    59:20
    Necelú minútu pred koncom sa k dobrej strele dostal Jaromír Jágr, mieril medzi betóny, no Howard uspel!
     
    56:50
    A Brodeur sa činil aj pri ďalšej akcii Red Wings, za brnkou uspel Abdelkader, puk sa dostal k Alfredssonovi medzi kruhy, v gólovej šanci sa ale brankár Devils predviedol skvelou lapačkou a stav je stále 3:3.
     
    56:00
    Franzen dostal puk do kruhu na Nyqista, v rýchlej akcii nasledovala strela útočníka zo Švédska, ktorá nechala nakoniec predviesť schopnosti Brodeura.
     
    53:45
    Kronwall našiel nebezpečne krížom Anderssona, ktorý poslal puk ale vedľa brány brankára, ktorý dnes hrá už 1250-ty zápas v NHL.
     
    49:43
    Detroit Red Wings dal gól!
    Veľmi rýchlo využitá presilovka. Dnes veľmi viditeľný Franzen, dostal prihrávku, keď od modrej prihral Kronwall Nyqistovi, ten našiel strelca medzi kruhmi a odtiaľ poslal Franzen z prvej puk na bránku, pred ktorou ho TOD BERTUZZI tečoval medzi betóny Brodeura.
    Asistencie: Johan Franzen, Gustav Nyquist
     
    49:30
    Eric Gelinas krúti hlavou, no jeho zákrok na Alfredssona bol potrestaný právom, bolo to nedovolené bránenie. Presilovka pre Red Wings.
     
    46:30
    Devils dali gól! Tak to je parádny začiatok pre domáci celok. Nyquist sa do útoku nepretlačil, k puku sa dostal Zajac, v útoku prenechal puk Jágrovi, jeho strelu brankár Howard vyrazil, následne už bol ale na dorážku TRAVISA ZAJACA prikrátky.
    Asistencie: Jaromír Jágr, Ryane Clowe
     
    42:30
    Dobre si teraz hostia vytvorili tlak, Lashoff strieľal od modrej, jeho strela sa od mantinelu odrazila pred Nyquista, ktorý sa snažil puk dostať medzi betóny Brodeura, čo sa mu nepodarilo.
     
    40:41
    Devils dali gól! V oslabení domáci tím vyrovnáva stav stretnutia. Patrik Eliáš dostal puk cez modrú, vybojoval ho Brunner, po strele od MAREKA ŽIDLICKÉHO z modrej prišla do lapačky Howarda hokejka obrancu, ktorá spôsobila, že puk vypadol a padol do siete.
    Asistencie: Damien Brunner, Patrik Eliáš
     
    Vidíme ešte dodatočné vylúčenia, Luke Glendening a Adam Henrique dostávajú 5 minút za bitku + Adam Henrique si odsedí aj 2 minúty za hrubosť – pravdepodobne vyprovokovanie bitky.
     
    39:15
    Veľkú šancu v oslabení mal Helm, jeho spoluhráč mu vybojoval puk pred bránkou, odkiaľ nedokázal vystreliť.
     
    37:56
    Kyle Quincey tentokrát si počínal nedovolene, Eliáš bojoval za bránkou o puk, potom prišla vysoká hokejka zadáka Detroitu, ktorá znamená presilovku domácich.
     
    35:23
    Ryan Clowe si odpočinie na dve minúty za vrazenie na mantinel po zákroku na Quinceyho, ktorý sa musel otriasať a chvíľku ležal na ľade.
     
    32:25
    Obrovská šanca pre Detroit, keď sa pred bránku dostal Miller, jeho pokus Brodeur iba vyrazil a k dorážke sa dostal ešte Todd Bertuzzi, brankár Devils sa hodil po puku a zlikvidoval strelca!
     
    27:55
    Na ľad sa dostali dvaja Slováci, Jurčo vybojoval na mantineli puk pre Tomáša Tatara, ten sa dostal dobrým miešaním puku až medzi kruhy, nemal nikoho, komu by prihral a tak skúsil vystreliť, no Martin Brodeur jeho streli videli a dokázal ju pokryť.
     
    27:03
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po tom, ako Devils nevyšiel útok a pred bránkou nikto nevystrelil na Howarda sa dopredu dostal Detroit, spoza bránky poslal Abdelkader puk na BRENDONA SMITHA, ten ihneď vypálil nad betón Brodeura a jeho strela sa zastavila až v sieti!
    Asistencie: Justin Abdelkader, Niklas Kronwall
     
    20:35
    Mark Fayne si počínal nedovolene v súboju s Helmom a odpyká si dve minúty na trestnej lavici.
     
    17:55
    Vo veľkej šanci sa ale ocitol strelca prvého gólu Adam Henrique, po zlej rozohrávke Detroitu od mantinelu sa dostal pred Howardom k puku, poslal ho k tyčke, no betón brankára Howarda bol rýchly a zasiahol v pravý čas.
     
    11:26
    Detroit Red Wings dal gól!
    Výborne si JOHAN FRANZEN našiel puk po tom, čo netrafil bránku, bol v uhle, no dostal sa do lepšej pozície, z ktorej trafil hornú tyč bránky, ktorá odrazila puk do siete a následne von z bránky.
    Bez asistencie
     
    10:03
    Salvador sa ale nakoniec pri zákroku dopustil faule a Detroit si zahrá presilovku.
     
    08:50
    Dokonca sa Glendening do dvoch šancí v oslabení, najprv dostal puk pri akcii 2 na 1 pred brankára, no neusmernil ho, následne už mal puk pred kruhom, no minul bránku.
     
    07:12
    Kyle Quincey oslavuje Detroit za hlúpe porušenie pravidiel, puk vyhodil za plexisklo a to je zdržovanie hry. Devils budú hrať presilovku.
     
    00:28
    Devils dali gól! Bleskový úvod pre New Jersey. Už v úvode Eliáš nahodil puk dopredu, ADAM HENRIQUE ho získal v kruhu, dostal sa pred bránku, Howard sa položil na ľad a Henrigue dorazil puk do siete popod betón na dvakrát. Gól musel odobriť aj videorozhodca.
    Bez asistencie.

    Lukáš Rusňák

    Góly a asistencie: 1. Henrique, 41. Židlický (Brunner, Eliáš), 47. Zajac (Jágr, Clowe), 60. Gionta (Fayne, Zubrus) – 12. Franzen, 28. Smith (Abdelkader, Kronwall), 50. Bertuzzi (Franzen, Nyquist)


    New Jersey Devils: Brodeur (Schneider) – Fayne, Greene, Židlický, Volčenkov, Gelinas, Merrill – Jágr, Zajac, Zubrus – Brunner, Eliáš, Henrique – Ryder, Loktijonov, Clowe – Bernier, Gionta, Carter
    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Smith – Franzen, Andersson, Nyquist – Jurčo, Sheahan, Tatar – Alfredsson, Helm, Abdelkader – Bertuzzi, Glendening, Miller

    Rozhodca: Dwyer, Leggo – Murphy, Shewchyk

    Diváci: 16 592