Chelsea – Everton 1:0 (kon.) | Arsenal – Sunderland 4:1 (kon.) | Cardiff – Hull City 0:4 (kon.)
Manchester City – Stoke City 1:0 (kon.) | West Bromwich – Fulham 1:1 (kon.) | West Ham – Southampton 3:1 (kon.)
Crystal Palace – Manchester United 0:2 (kon.)
koniec
Arsenal FC
4:1 (3:0)
Sunderland AFC
Sobota 22.02.2014, 16:00 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
     
    81
    Sunderland AFC dal gól!
    Hostia sa konečne dočkali zaslúženého zníženia. Celý druhý polčas naháňali aspoň čestný zásah a ten prichádza práve teraz. Sebastian Larsson rozohrával od postrannej čiary voľný kop, ktorý ale Szczesny dokázal vyboxovať. Lopta si však našla iba EMANUELA GIACCHERINIHO, ktorý svoj halfvolej z dvadsiatich metrov nemohol trafiť lepšie. Jeho krížna strela letela presne k pravej tyči, kam už domáci brankár nedosiahol.
     
    76
    Jack Wilshere rozbil rozohrávku hostí a z polovice ihriska sa rútil na bránku. Pred šestnástkou ale spomalil a prihral doprava na šprintujúceho Gnabryho. Striedajúci tínedžer však v nájazde na Mannoneho nepochodil, keď ho taliansky brankár dokázal na päťke vychytať. Stav 4:0 sa tak zatiaľ navyšovať nebude.
     
    73
    Striedajú i domáci, keď ihrisko opustí Tomáš Rosický. Ten v prvom polčase predviedol niekoľko nádherných momentov. Na poslednú štvrťhodinu ho nahradí Gnabry.
     
    72
    Ki Sung-Yueng, ktorý nedávno zahodil obrovskú príležitosť na kozmetickú úpravu skóre, už viacej nepredvedie. Na trávniku ho nahradí Ignacio Scocco.
     
    70
    Wojciech Szczęsny však Mačkám nepovolí ani čestný zásah. Marcos Alonso posielal dobrý center na zadnú žrď, kde hlavou nachystal loptu Giaccherini a Ki Sung-Yueng mohol zo siedmich metrov prekonať poľského gólmana. Ten však na čiare predviedol efektný reflexívny zákrok a Boriniho zas k dorážke nepustil Mertesacker. Na konte Sunderlandu tak stále svieti nula.
     
    67
    Wenger nebude za rozhodnutého stavu riskovať zdravie svojho stopéra a Koscielny už opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto príde Flamini.
     
    57
    Arsenal FC dal gól
    No ale po následnom rohovom kope to už spomínaných 4:0 je. Od rohovej zástavky centroval Santi Cazorla, ktorý našiel trestuhodne voľného LAURENTA KOSCIELNEHO. Ten nikým nebránený už z piatich metrov nemal problém a jeho hlavička smerovala presne k ľavej žrdi. Vito Mannone sa ani nepohol.
     
    53
    Emanuele Giaccherini musel hasiť rodiaci sa brejk Arsenalu a po stiahnutí Oliviera Girouda vidí od Marrinera prvú žltú kartu zápasu.
     
    49
    Na hrot útoku sa posunul Fabio Borini a ten okamžite otestoval domáceho gólmana. Po krásnej kolmici od Giaccheriniho vnikol do vápna a z uhlu sa snažil prekvapiť gólmana Szczesneho. Ten však jeho pokus pod brvno vytlačil na rohový kop.
     
    47
    Hneď dvojnásobne striedali i hostia, keď na trávnik vybehli Larsson a Giaccherini. Dolu išli Altidore a Adam Johnson, ktorí sa v prvej polke nepresadili.
     
    46
    Nacho Monreal musel mať nejaké zdravotné problémy, pretože v druhom polčase ho už na hracej ploche nevidíme. Na jeho miesto naskočil Carl Jenkinson.
     
    43
    Arsenal FC dal gól!
    Gunners proti zdecimovaným Čiernym Mačkám naďalej koncertujú a už je to o tri góly. Lahôdkovú akciu začal TOMÁŠ ROSICKÝ, nasledovala narážačka medzi Wilsherom a Artetom a po Španielovej uličke sa už český malý Mozart rútil sám na Mannoneho. Ten nemal proti jeho efektnému oblúčiku nárok a Black Cats sú už zrelý na uterák.
     
    31
    Arsenal FC dal gól!
    Sunderland nám dokonale predviedol, prečo sa nachádza v pásme ponoru. Trojica Mannone, Bardsley a Vergini by si zaslúžila po prstoch a bol to práve posledný menovaný, ktorý ležérnou rozohrávkou poslal do šance OLIVIERA GIROUDA. Ten sa už proti Mannonemu zachoval chladnokrvne a pomedzi jeho nohy pridáva svoj druhý gól v zápase.
     
    21
    Lukas Podolski sa konečne dostal k Wilsherovej prihrávke a už to mohlo byť 2:0. Domáca desiatka hrá výborné stretnutie a od úvodu zásobuje svojich spoluhráčov presnými prihrávkami. Tentokrát si vybral ľavonohého Nemca, ktorý pálil z dvadsiatich metrov pod brvno. Vito Mannone si však svoje miesto medzi troma žrďami zastal a pohotým zákrokom pravačkou vyrazil loptu nad brvno.
     
    5
    Arsenal FC dal gól!
    Gunners sa dočkali situácie, po ktorej pred zápasom tak bažili. Expresný gól ich môže upokojiť a vrátiť im na kopačky pohodu. Opäť sme sledovali sériu rýchlych kombinácii, v ktorých centre sa nachádzal Jack Wilshere. Ten sa objavil i na hranici šestnástky, odkiaľ posúval loptu na OLIVIERA GIROUDA, ktorý povedľa Mannoneho chladnokrvne otvára skóre stretnutia.

    Erik Farkaš

    Góly: 5. Giroud, 31. Giroud, 43. Rosický, 57. Koscielny – 81. Giaccherini

    Karty:   53. Giaccherini (SUN)


    Arsenal FC: Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Arteta (C), Wilshere – Cazorla, Rosický, Podolski – Giroud
    Náhradníci: Fabiaňski – Oxlade-Chamberlain, Flamini, Sanogo, Bendtner, Jenkinson, Gnabry

    Sunderland AFC: Mannone – Bardsley, Vergini, O´Shea (C), M. Alonso – Bridcutt – A. Johnson, Ki, Colback, Borini – Altidore
    Náhradníci: Ustari – Larsson, C. Gardner, Čelústka, Giaccherini, Cuéllar, Scocco

    Rozhodca: Andre Marriner – M. Perry, P. Bankes – P. Dowd