Chelsea – Everton 1:0 (kon.) | Arsenal – Sunderland 4:1 (kon.) | Cardiff – Hull City 0:4 (kon.)
Manchester City – Stoke City 1:0 (kon.) | West Bromwich – Fulham 1:1 (kon.) | West Ham – Southampton 3:1 (kon.)
Crystal Palace – Manchester United 0:2 (kon.)
koniec
Arsenal FC
4:1 (3:0)
Sunderland AFC
Sobota 22.02.2014, 16:00 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
     
    81
    Sunderland AFC dal gól!
    Hostia sa konečne dočkali zaslúženého zníženia. Celý druhý polčas naháňali aspoň čestný zásah a ten prichádza práve teraz. Sebastian Larsson rozohrával od postrannej čiary voľný kop, ktorý ale Szczesny dokázal vyboxovať. Lopta si však našla iba EMANUELA GIACCHERINIHO, ktorý svoj halfvolej z dvadsiatich metrov nemohol trafiť lepšie. Jeho krížna strela letela presne k pravej tyči, kam už domáci brankár nedosiahol.
     
    57
    Arsenal FC dal gól
    No ale po následnom rohovom kope to už spomínaných 4:0 je. Od rohovej zástavky centroval Santi Cazorla, ktorý našiel trestuhodne voľného LAURENTA KOSCIELNEHO. Ten nikým nebránený už z piatich metrov nemal problém a jeho hlavička smerovala presne k ľavej žrdi. Vito Mannone sa ani nepohol.
     
    43
    Arsenal FC dal gól!
    Gunners proti zdecimovaným Čiernym Mačkám naďalej koncertujú a už je to o tri góly. Lahôdkovú akciu začal TOMÁŠ ROSICKÝ, nasledovala narážačka medzi Wilsherom a Artetom a po Španielovej uličke sa už český malý Mozart rútil sám na Mannoneho. Ten nemal proti jeho efektnému oblúčiku nárok a Black Cats sú už zrelý na uterák.
     
    31
    Arsenal FC dal gól!
    Sunderland nám dokonale predviedol, prečo sa nachádza v pásme ponoru. Trojica Mannone, Bardsley a Vergini by si zaslúžila po prstoch a bol to práve posledný menovaný, ktorý ležérnou rozohrávkou poslal do šance OLIVIERA GIROUDA. Ten sa už proti Mannonemu zachoval chladnokrvne a pomedzi jeho nohy pridáva svoj druhý gól v zápase.
     
    5
    Arsenal FC dal gól!
    Gunners sa dočkali situácie, po ktorej pred zápasom tak bažili. Expresný gól ich môže upokojiť a vrátiť im na kopačky pohodu. Opäť sme sledovali sériu rýchlych kombinácii, v ktorých centre sa nachádzal Jack Wilshere. Ten sa objavil i na hranici šestnástky, odkiaľ posúval loptu na OLIVIERA GIROUDA, ktorý povedľa Mannoneho chladnokrvne otvára skóre stretnutia.

    Erik Farkaš

    Góly: 5. Giroud, 31. Giroud, 43. Rosický, 57. Koscielny – 81. Giaccherini

    Karty:   53. Giaccherini (SUN)


    Arsenal FC: Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Arteta (C), Wilshere – Cazorla, Rosický, Podolski – Giroud
    Náhradníci: Fabiaňski – Oxlade-Chamberlain, Flamini, Sanogo, Bendtner, Jenkinson, Gnabry

    Sunderland AFC: Mannone – Bardsley, Vergini, O´Shea (C), M. Alonso – Bridcutt – A. Johnson, Ki, Colback, Borini – Altidore
    Náhradníci: Ustari – Larsson, C. Gardner, Čelústka, Giaccherini, Cuéllar, Scocco

    Rozhodca: Andre Marriner – M. Perry, P. Bankes – P. Dowd