Freiburg – Augsburg 2:4 (kon.) | Hamburger – Dortmund 3:0 (kon.) | Mönchengladbach – Hoffenheim 2:2 (kon.)
Norimberk – Braunschweig 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hertha 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 3:1 (kon.)
koniec
1. FC Norimberk
2:1 (0:1)
Eintracht Braunschweig
Sobota 22.02.2014, 15:30 • Grundig-Stadion • Nemecká Bundesliga
     
    83
    Do veľmi dobrej príležitosti na vyrovnanie sa dostal striedajúci Ademi, jeho strela z ľavej strany po odrazenej lopte však bola zablokovaná na roh Anghom.
     
    79
    Pinola zastavil prenikajúceho hráča hostí aj za cenu faulu, hlavný rozhodca neváha a vyťahuje aj žltú kartu.
     
    78
    Ide o dvojité striedanie, zápas končí aj pre Nielsena, toho vymení Ademi.
     
    78
    V 78. minúte prichádza prvé striedanie hostí, na trávnik vybieha Vrančić, ktorý na ihrisku nahradí Pfitznera.
     
    71
    Pfitzner si v strede ihriska počínal nedovolene, za svoj škaredý faul uvidí aj kartu žltej farby.
     
    69
    Kiyotake po nepremenej penalte odchádza z hracej plochy, na jeho miesto príde Pogatetz.
     
    68
    To snáď nieje ani možné, strelcom pokutových kopov dnes jednoducho nieje súdené skórovať! Loptu si na značku postavil Kiyotake, jeho strelu však Petkovic vyrazil do tyče a od nej sa lopta odrazila mimo dosah domácich hráčov!
     
    67
    Reichel za faul na Pekharta vidí aj žltú kartu.
     
    67
    Teraz však už zasahovať bude musieť! Hlavný rozhodca nariaďuje ďalší pokutový kop, tentoraz sa do prieniku dostal Pekhart, toho v šestnástke fauloval Reichel.
     
    65
    Schäfer sa blysol ďalším výborný zákrokom. Z ľavej strany letel do šestnástky center, no Schäfer výborne prečítal hru a tesne pred Nielsenom loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    63
    Schäfer po druhý raz zachránil svoj tím! Opäť perfektne vystihol smer strely a ani Bičakčićovi sa nepodarilo premeniť pokutový kop. Norimberg tak stále živý nádej na ďalší trojbodový zisk.
     
    62
    Braunschweig získava ďalší pokutový kop! Na hranici šestnástky sa ocitol Pinola sám proti štvorici hráčov hostí, jedného z nich nešťastne fauloval a tak bude mať Braunschweig k dispozícii druhý pokutový kop v zápase.
     
    48
    Norimberg dal gól! Fantastický úvod druhého polčasu pokračuje aj naďalej! Trénerovi vyšlo striedanie, Kiyotake tesne pred pokutovým územím našiel dobre postaveného TOMÁŠA PEKHARTA, na ktorého obrana úplne zabudla a nechala ho vystreliť z hranice šestnástky. 2:1!
     
    46
    Norimberg dal gól! Tak toto je úvod druhého polčasu ako hrom! Po kolmej prihrávke a niekoľkých odrazoch lopty sa k lopte dostal až HIROSHI KIYOTAKE, ktorý vystrelil z takmer dvadsiatich metrov a nedal brankárovi hostí šancu!
     
    46
    Počas prestávky došlo k jednej zmene v zostave domáceho tímu, na druhú polovicu zápasu už nenastúpi Hloušek, na trávniku ho nahradí Pekhart.
     
    42
    Domácemu tímu sa dnes rozhodne nedarí, Plattenhardt musel hasiť ďalšiu nebezpečnú situáciu aj za cenu žltej karty.
     
    41
    Schäfer podržal svoj tím nad vodou, vystihol smer Kumbelovej strely a vyrazil loptu do bezpečia!
     
    39
    Schäfer za svoj zákrok na Kumbelu vidí aj kartu žltej farby.
     
    39
    Braunschweig bude zahrávať pokutový kop! Po výbornom napádaní rozohrávky zachytil prihrávku na Schäfera Kumbela a bude zahrávať aj pokutový kop!
     
    35
    Eintracht Braunschweig dal gól! Hostia vybojovali rohový kop, z neho prišiel pred domácu bránu prudký center, na ktorý si najvyššie naskočil DOMINICK KUMBELA a hlavou strieľa prvý gól stretnutia!
     
    34
    Domáci tréner okamžite reaguje na udelenie červenej karty, prichádza prvé striedanie v zápase, z ihriska odchádza Gebhart, na jeho miesto príde Petrak.
     
    32
    Teraz to však bude zaujímavé! Po výbornej prihrávke za obrannú líniu domáceho tímu sa do úniku dostával Nielsen. Ten bol v tutovke zastavený faulom Nilssona, ktorý za svoj zákrok vidí červenú kartu!
     
    23
    Prichádza prvá žltá karta v zápase, za šľapák zozadu ju vidí domáci hráč Angha.
     
    15
    Teraz už mohli ísť hostia do vedenia! Obrana Norimbergu si už myslela, že sa ubránila, no k odrazenej lopte sa dostal Kumbela, ktorý prekonal domáceho gólmana no len o centimetre minul pravú tyč. Lopta bola tečovaná, takže uvidíme ďalší rohový kop pre hostí.

    Andrej Marienka

    Góly: 46. Kiyotake, 48. Pekhart – 35. Kumbela

    Karty:   23. Angha (NRM), 39. Schäfer (NRM), 42. Plattenhardt (NRM), 79. Pinola (NRM) – 67. Reichel (EBR), 71. Pfitzner (EBR)   32. Nilsson (NRM)

    Nepremenená penalta: 68. Kiyotake (NRM), brankár Petkovic zneškodnil – 41. Kumbela (EBR), brankár Schäfer zneškodnil, 63. Bičakčić (EBR), brankár Schäfer zneškodnil


    1. FC Norimberk: Schäfer – Angha, Nilsson, Pinola, Plattenhardt – Gebhart, Feulner, Frantz, Kijotake, Hloušek – Drmić.
    Náhradníci: Rakovsky – Pogatetz, Dabanlı, Petrák, Mak, Campaña, Pekhart

    Eintracht Braunschweig: Petković – Kessel, Bičakčić, Correia, Reichel – Pfitzner, Theuerkauf, Boland – Hochscheidt, Kumbela, Nielsen
    Náhradníci: Later – Henn, Doğan, Washausen, Vrančić, Kratz, Ademi

    Rozhodca: Siebert – Salver, Seidel