Freiburg – Augsburg 2:4 (kon.) | Hamburger – Dortmund 3:0 (kon.) | Mönchengladbach – Hoffenheim 2:2 (kon.)
Norimberk – Braunschweig 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hertha 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 3:1 (kon.)
koniec
1. FC Norimberk
2:1 (0:1)
Eintracht Braunschweig
Sobota 22.02.2014, 15:30 • Grundig-Stadion • Nemecká Bundesliga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Pekné sobotné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 22. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. Dnes si to rozdajú tímy zo spodnej časti tabuľky, konkrétne sa bude jednať o 1. FC Norimberg a Eintracht Braunschweig.

    1. FC Norimberg

    Norimbergu to v novom roku konečne začalo sypať. Po katastrofálnych výkonoch z prvej polovice sezóny sa tímu konečne začalo dariť. Z posledných štyroch súťažných zápasov získal Norimberg takmer toľko bodov ako za predchádzajúcich 15 zápasov. Jediný zápas sa skončil jeho prehrou, konkrétne proti suverénnemu lídrovi súťaže Bayernu Mníchov. Zvyšné tri zápasy proti Hoffenheimu, Herthe Berlín aj Augsburgu znamenali zisk cenných deviatich bodov, čo katapultovalo Norimberg z posledného miesta tabuľky na štrnáste. Z neho stráca na Brémy a Frankfurt jediný bod, na Hannover sú to body tri. Naopak, na chrbát mu dýcha s jednobodovým mankom, teda devätnástimi bodmi Stuttgart, dva body stráca Freiburg. V poslednom zápase proti Augsburgu sa v základnej zostave objavil aj náš Robert Mak, uvidíme či tomu bude tak aj dnes. Z tímu niesu hlásené žiadne zranenia, či iné prekážky, ktoré by bránili niektorému z hráčov nastúpiť.

    Eintracht Braunschweig

    Na poslednej priečke Norimberg vystriedal práve jeho dnešný súper Braunschweig. Ten v novom roku zvíťazil iba raz a to proti trápiacemu sa Hamburgu. Ďalší bod tím získal za bezgólovú remízu proti Brémam. Ostatné zápasy proti Borussii Dortmund a Frankfurtu sa skončili prehrou. Ako bolo spomenuté vyššie, Braunschweigu teda patrí posledné miesto v tabuľke s počtom bodov 15. Na sedemnásty Hamburg po poslednom kole stráca jediný bod, na Freiburg tri. Ak chce nováčik Bundesligy pomýšľať na záchranu v najvyššej nemeckej súťaži, tak musí v zápasoch ako je ten dnešný bodovať. Na 15. miesto, ktoré ešte znamená zotrvanie v najvyššej súťaži momentálne Braunschweig stráca až 4 body. Do konca sezóny však zostáva ešte 12 kôl a tak sa môže poradie na konci tabuľky poriadne premiešať.
     
    Stávkové kancelárie dnes do úlohy jasného favorita stavajú domáci tím, kurz na jeho víťazstvo sa pohybuje okolo hodnoty 1,64. Kurz na remízu je 3,80 a na víťazstvo Braunschweigu až 5,37.
     
    História vzájomných duelov:

    V poslednom meraní síl sa body delili, na pôde Braunschweigu sa zrodila remíza 1-1. Tento zápas sa hral v septembri 2013. Bol to prvý vzájomný zápas po takmer 30tich rokoch. Naposledy sa tieto kluby stretli ešte v marci roku 1984, keď Braunschweig na domácej pôde zdolal Norimberg tesne 1-0.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Norimberg: Schäfer – Angha, Nilsson, Pinola, Plattenhardt – Gebhart, Feulner, Frantz, Kijotake, Hloušek – Drmić.
    Náhradníci: Rakovsky – Pogatetz, Dabanlı, Petrák, Mak, Campaña, Pekhart

    Eintracht Braunschweig: Petković – Kessel, Bičakčić, Correia, Reichel – Pfitzner, Theuerkauf, Boland – Hochscheidt, Kumbela, Nielsen
    Náhradníci: Later – Henn, Doğan, Washausen, Vrančić, Kratz, Ademi

    Rozhodca: Siebert – Salver, Seidel.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes nastúpi v tradičných červených dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v žlto-modrom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči hostí, tí okamžite postupovali do útoku, zastavil ich až faul Hlouška, Braunschweig tak bude zahrávať priamy kop už v prvej minúte stretnutia.
     
    2
    Jeho zahrávania sa ujal Theuerkauf, jeho pokus o center bol však katastrofálny, loptu poslal vysoko nad bránu domáceho tímu.
     
    2
    Ďalší faul na polovici Norimbergu, tentokrát sa ale previnili hostia útočným faulom, dopredu bude môcť postupovať práve domáci celok.
     
    3
    To sa domácim hráčom nepodarilo, po chvíli o loptu prišli, no ich súper ich napodobnil. Rozohrávať bude od vlastnej brány Schäfer.
     
    4
    V útoku pekne zakombinovali Kiyotake a Drmic, druhý menovaný to skúsil individuálne až do šestnástky, tam mu hostia loptu odobrali.
     
    5
    Ubehla nám prvá päťminútovka, zatiaľ sledujeme opatrný futbal na obidvoch stranách, na prvú vážnejšiu príležitosť si budeme musieť počkať.
     
    6
    Do jednej takej sa takmer dostal Drmic, no jeho snahu zastavil postranný rozhodca, ktorý signalizuje postavenie mimo hry.
     
    7
    Norimberg sa usadil na polovici súpera, k strele sa ale nedostáva. Pri lopte je najčastejšie Drmic, no toho si obrana pozorne stráži.
     
    8
    Bičakčić v útoku fauloval, rozhodnutie hlavného arbitra sa mu nepozdáva, no nič s tým už nenarobí. Hráči sa dnes od začiatku stretnutia na trávniku príliš nešetria.
     
    9
    Gebhart operoval na pravom krídle, výborným zákrokom ho odstavil Marcel Correia, ktorý navyše zabránil prípadnému rohovému kopu pre Norimberg.
     
    10
    Teraz však príde priamy kop pre domáci tím z ešte nebezpečnej pozície ako je rohový kop, na pravom krídle bol totiž faulovaný práve Gebhart.
     
    10
    Prudký center preletel ponad šestnástku, nanešťastie pre domáci tím aj ponad bránu. Rozohrávať tak bude Petkovic.
     
    11
    Ďalší faul, Norimberg zostane v útoku, tentoraz sa previnil Pfitzner. Aj toho už hlavný rozhodca upozorňuje, že nabudúce sa to už asi bez karty nezaobíde.
     
    12
    Ani táto štandardtka nepriniesla strelu na bránu, obidva tímy sú zatiaľ v útoku bezzubé.
     
    13
    Loptu viac na svojich kopačkách držia domáci hráči, aj keď teraz uvidíme štandardnú situáciu pre Braunschweig, ten bude zahrávať priamy kop z úctyhodnej vzdialenosti.
     
    14
    Domáca obrana hrala na istotu a odvrátila nebezpečnú loptu za cenu rohového kopu.
     
    15
    Rohový kop nebol nebezpečný, no následne sa dostal k lopte Nielsen, ten zakončoval takmer z nulového uhla, brankár Schäfer odvracia na ďalší roh.
     
    15
    Teraz už mohli ísť hostia do vedenia! Obrana Norimbergu si už myslela, že sa ubránila, no k odrazenej lopte sa dostal Kumbela, ktorý prekonal domáceho gólmana no len o centimetre minul pravú tyč. Lopta bola tečovaná, takže uvidíme ďalší rohový kop pre hostí.
     
    16
    Tentoraz si už domáci hráči dali pozor, loptu podržali na svojich kopačkách a rozvíjajú ďalšiu útočnú akciu.
     
    17
    Hostia však zablokovali strednú časť ihriska, domáci hráči sa len ťažko dostávajú do útoku.
     
    18
    Napokon sa to na pravom krídle podarilo Gebhartovi, ten vybojoval aspoň rohový kop.
     
    18
    Po ňom Norimberg získava priamy kop z veľmi výhodnej pozície! Kumbela fauloval Plattenhardt tesne pred hranicou pokutového územia.
     
    19
    Prudká strela stroskotala na múre tiel na hranici šestnástky, lopta sa opäť nachádza v strednej časti ihriska.
     
    20
    Hra pokračuje v strednej časti ihriska tam lopta často mení majiteľa. Zatiaľ veru príliš oku lahodiaci futbal nesledujeme.
     
    21
    Domáci tím sa stiahol na vlastnú polovicu, kde si hráči vymieňajú loptu, s rozohrávkou sa príliš nenáhlia. Do hry sa zapája aj brankár Schäfer.
     
    22
    Je jasné, že Braunschweig neprišiel do Norimbergu strieľať góly, takmer všetci hráči sa sústreďujú na obrannú činnosť.
     
    23
    Prichádza prvá žltá karta v zápase, za šľapák zozadu ju vidí domáci hráč Angha.
     
    24
    Hostia sa v útoku príliš dlho neohriali, naopak, do kontry sa dostal Drmic a Kiyotake. Práve Kiyotake nebezpečne zakončoval a gólman hostí vyrazil na roh.
     
    25
    S tým si obrana hostí poradila, teraz do rýchleho protiútoku postupuje Braunschweig.
     
    25
    Postup bol zastavený, postupne sa lopty zmocnili domáci hráči, ktorí budú na vlastnej polovici zakladať ďalší útok.
     
    26
    Domáci hráči stále nevedia nájsť recept na obranu hostí a tak stále zostávajú na vlastnej polovici, kam ich vždy po nevydarenej prihrávky súper vytlačí.
     
    27
    Po dlhšej dobe sme videli peknejšiu kombináciu v útoku, znova sa o ňu postarali Kiyotake a Drmic. Drmicova strela bola zablokovaná a hostia opäť vyvážajú loptu do okolia stredového kruhu.
     
    28
    Hostia si teraz podržali loptu na súperovej polovici, no zdržiavali sa veľmi ďaleko od brány, takže o nejakej možnosti streľby nemôže byť ani reč.
     
    29
    Hra pokračuje v strede ihriska, blíži sa tridsiata minúta, gól, ani väčšiu príležitosť na jeho strelenie sme ešte nevideli.
     
    30
    Zmeniť to chce Kumbela, ktorý sa pokúsil o podobnú strelu ako pred 15timi minútami, no ani tentoraz sa netrafil do priestoru troch žrdí.
     
    32
    Teraz to však bude zaujímavé! Po výbornej prihrávke za obrannú líniu domáceho tímu sa do úniku dostával Nielsen. Ten bol v tutovke zastavený faulom Nilssona, ktorý za svoj zákrok vidí červenú kartu!
     
    33
    Theuerkauf zahrával ďalší priamy kop, no aj tento pokus smeroval vysoko nad bránu.
     
    34
    Domáci tréner okamžite reaguje na udelenie červenej karty, prichádza prvé striedanie v zápase, z ihriska odchádza Gebhart, na jeho miesto príde Petrak.
     
    35
    Eintracht Braunschweig dal gól! Hostia vybojovali rohový kop, z neho prišiel pred domácu bránu prudký center, na ktorý si najvyššie naskočil DOMINICK KUMBELA a hlavou strieľa prvý gól stretnutia!
     
    36
    Tak toto je druhý ťažký úder pre domáci tím, uvidíme ako sa s tým dokážu hráči vysporiadať. Na prípadné vyrovnanie, aj keď len v desiatich má zhruba 55 minút.
     
    37
    Norimberg však nemá snahu gólovo okamžite odpovedať, znova sa len motá na vlastnej polovici. Dnešný výkon tohto tímu je naozaj biedny.
     
    38
    Naopak, hráčom hostí narástli krídla, napádajú rozohrávku súpera na jeho vlastnej polovici dvoma hráčmi, čím veľmi znepríjemňujú život domácim hráčom.
     
    39
    Braunschweig bude zahrávať pokutový kop! Po výbornom napádaní rozohrávky zachytil prihrávku na Schäfera Kumbela a bude zahrávať aj pokutový kop!
     
    39
    Schäfer za svoj zákrok na Kumbelu vidí aj kartu žltej farby.
     
    41
    Schäfer podržal svoj tím nad vodou, vystihol smer Kumbelovej strely a vyrazil loptu do bezpečia!
     
    42
    Domácemu tímu sa dnes rozhodne nedarí, Plattenhardt musel hasiť ďalšiu nebezpečnú situáciu aj za cenu žltej karty.
     
    43
    Hráči Norimbergu sa stále nevedia presadiť smerom dopredu, Petkovic v posledných minútach nemusel vôbec zasahovať, uvidíme, či sa im to podarí ešte v prvom polčase.
     
    44
    Domáci tím sa nedokáže dostať ani za poliaciu čiaru, Braunschweig v podstate zabetónoval strednú časť ihriska.
     
    45
    Beží nám posledná minúta riadnej hracej doby, prvý polčas sa už zrejme len dohrá, domáci tím si bude musieť cez prestávku riadne vstúpiť do svedomia.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Štvrtý rozhodca nenadstavoval ani minútu, hráči sa odobrali do svojich šatní za hlasného piskotu tribún, niet sa čo diviť, domáci priaznivci nemôžu byť spokojní s výkonom svojho tímu. Najprv sme mali možnosť sledovať vylúčenie Nilssona, následne prišiel gól Kumbalu z 35. minúty a o štyri minúty neskôr ten istý hráč nepremenil pokutový kop. Uvidíme čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:34.
     
    Obidva tímy po druhý raz opúšťajú útroby štadióna, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky došlo k jednej zmene v zostave domáceho tímu, na druhú polovicu zápasu už nenastúpi Hloušek, na trávniku ho nahradí Pekhart.
     
    46
    Norimberg dal gól! Tak toto je úvod druhého polčasu ako hrom! Po kolmej prihrávke a niekoľkých odrazoch lopty sa k lopte dostal až HIROSHI KIYOTAKE, ktorý vystrelil z takmer dvadsiatich metrov a nedal brankárovi hostí šancu!
     
    47
    Tak vyrovnanie prišlo veľmi rýchlo, uvidíme, čo nám prinesú ďalšiu minúty druhej polovici zápasu.
     
    48
    Norimberg dal gól! Fantastický úvod druhého polčasu pokračuje aj naďalej! Trénerovi vyšlo striedanie, Kiyotake tesne pred pokutovým územím našiel dobre postaveného TOMÁŠA PEKHARTA, na ktorého obrana úplne zabudla a nechala ho vystreliť z hranice šestnástky. 2:1!
     
    49
    Tak takúto bleskovú odpoveď domáci fanúšikovia určite chceli ešte v prvom polčase, no určite im to stačí aj po dvoch minútach toho druhého, netreba však zabudnúť, že Norimberg hrá iba v desiatich a časom bude zrejme mať navrch Braunschweig.
     
    50
    Hostia kombinujú na polovici súpera, no Norimberg teraz bráni oveľa lepšie ako v prvom polčase a súpera do ničoho nepúšťa.
     
    51
    Hra pokračuje aj naďalej na polovici Norimbergu, hostia sa aj naďalej zdržiavajú v útoku, no k strele zatiaľ stále nedochádza.
     
    52
    Teraz už však musel domáci brankár zasahovať. Kessel nebezpečne vypálil a Schäfer musel vyraziť na roh.
     
    53
    Ten sa neskončil zakončením do priestoru troch žrdí, no hostia zostanú v útoku. Braunschweig získava priamy kop pri rohu pokutového územia.
     
    54
    Ani tentoraz neprišla strela na bránu, Norimberg sa konečne mohol oslobodiť a hráči poslali loptu ďaleko od svojej brány.
     
    55
    Domáci tím podržal loptu v okolí stredového kruhu, takže sa môže obrana sformovať a hráči si môžu vydýchnuť.
     
    56
    Bez Nilssona to bude zrejme ťažké, patrí totiž k oporám domácej defenzívy. Teraz sa v útoku však nachádza práve domáci tím a loptu má na svojich kopačkách Drmic.
     
    57
    Práve Drmic sa dostával do dobrej streleckej pozície, no na poslednú chvíľu mu obrana hostí loptu odobrala a poslala ju ďaleko od brány.
     
    58
    Do útoku opäť postupoval Drmic, ten sa snažil vysunúť Kiyotakeho, no jeho prihrávka bola nepresná a skončila na kopačkách obrancov hostí.
     
    59
    Na opačnej strane sa do útoku vydal Pfitzner, ten pripravil dobrú pozíciu pre Theuerkauf a ten dnes snáď už po tretí raz aj s pomocou teču domáceho obrancu vysoko prestrelil bránu.
     
    60
    Hochscheidt zakončoval hlavou po prudkom centri z rohu ihriska. Jeho pokus ale presvišťal tesne ponad brvno.
     
    61
    Hostia sa znovu dostali do útoku, dlho tam ale nezotrvali, okamžite sa do kontry pustil Drmic, ktorý bol dvakrát nešetrne zostrelený, no prekvapivo ani raz neprišiel trest v podobe žltej karty.
     
    62
    Braunschweig získava ďalší pokutový kop! Na hranici šestnástky sa ocitol Pinola sám proti štvorici hráčov hostí, jedného z nich nešťastne fauloval a tak bude mať Braunschweig k dispozícii druhý pokutový kop v zápase.
     
    63
    Schäfer po druhý raz zachránil svoj tím! Opäť perfektne vystihol smer strely a ani Bičakčićovi sa nepodarilo premeniť pokutový kop. Norimberg tak stále živý nádej na ďalší trojbodový zisk.
     
    64
    Tak toto je už druhé trestuhodné zahodenie pokutového kopu a ak tím nedokáže premeniť takéto príležitosti, nemôže očakávať, že bude na ihrisku súpera bodovať.
     
    65
    Schäfer sa blysol ďalším výborný zákrokom. Z ľavej strany letel do šestnástky center, no Schäfer výborne prečítal hru a tesne pred Nielsenom loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    66
    Hra sa presunula na polovicu hostí, obrana Norimbergu si tak bude môcť opäť na chvíľu vydýchnuť. Petkovic od posledného inkasovaného gólu zasahovať nemusel.
     
    67
    Teraz však už zasahovať bude musieť! Hlavný rozhodca nariaďuje ďalší pokutový kop, tentoraz sa do prieniku dostal Pekhart, toho v šestnástke fauloval Reichel.
     
    67
    Reichel za faul na Pekharta vidí aj žltú kartu.
     
    68
    To snáď nieje ani možné, strelcom pokutových kopov dnes jednoducho nieje súdené skórovať! Loptu si na značku postavil Kiyotake, jeho strelu však Petkovic vyrazil do tyče a od nej sa lopta odrazila mimo dosah domácich hráčov!
     
    69
    Kiyotake po nepremenej penalte odchádza z hracej plochy, na jeho miesto príde Pogatetz.
     
    70
    Hra sa znova presťahovala do strednej časti ihriska, do konca riadnej hracej doby zostáva posledných dvadsať minúty.
     
    71
    Pfitzner si v strede ihriska počínal nedovolene, za svoj škaredý faul uvidí aj kartu žltej farby.
     
    72
    Hra sa aj naďalej odohráva v okolí stredového kruhu, Pekhart sa stal ďalšou obeťou nepríjemného faulu.
     
    74
    Norimberg začína byť v útoku nebezpečnejší aj napriek faktu, že domáci tím hrá v oslabení o jedného hráča.
     
    75
    Pekhart znova nebezpečne kombinoval na hrane pokutového územia s Drmicom, obrana si s nimi však poradila a poslal loptu do bezpečia.
     
    76
    Pekhart sa po tejto akcii ocitol na trávniku, faul sa však nepíska, nevyzerá to ani vážne, po chvíli sa znova zapája do hry.
     
    77
    Tentoraz sa do útoku pustil Braunschweig, no hráči si nedokážu vypracovať nebezpečnejšiu príležitosť, čas na prípadné vyrovnanie sa im rýchlo míňa.
     
    78
    V 78. minúte prichádza prvé striedanie hostí, na trávnik vybieha Vrančić, ktorý na ihrisku nahradí Pfitznera.
     
    78
    Ide o dvojité striedanie, zápas končí aj pre Nielsena, toho vymení Ademi.
     
    79
    Pinola zastavil prenikajúceho hráča hostí aj za cenu faulu, hlavný rozhodca neváha a vyťahuje aj žltú kartu.
     
    80
    Do útoku sa vydal Frantz, ten posielal center pred bránu hostí, aj s touto vzdušnou prihrávkou si obrana poradila.
     
    81
    Hra sa momentálne prelieva z jednej strany na druhú, Feulner sa previnil ďalším faulom, žltá karta tentoraz na svetlo nevychádza.
     
    83
    Do veľmi dobrej príležitosti na vyrovnanie sa dostal striedajúci Ademi, jeho strela z ľavej strany po odrazenej lopte však bola zablokovaná na roh Anghom.
     
    84
    Po rohovom kope sa domáca defenzíva ubránila bez väčších problémov, lopta sa znova nachádza v strede ihriska.
     
    85
    Theuerkauf posielal do pokutového územia Norimbergu mäkučký center, ten ale našiel iba dobre postaveného domáceho obrancu, ktorý loptu posiela do bezpečia.
     
    86
    Pekhart šiel na súperovej polovici k zemi, faul sa nepíska, čo sa samozrejme nepáči domácemu hľadisku, to reaguje hlasitým piskotom.
     
    87
    Norimberg sa pochopiteľne sústreďuje takmer výhradne na defenzívu, predsa len hráči odohral takmer hodinu v oslabení, dochádzajú im aj sily.
     
    88
    A to im zatiaľ vychádza, navyše Norimberg získal priamy kop na polovici súpera a s jeho rozohrávkou sa príliš neponáhľa.
     
    89
    Hostia zúfalo bojujú o loptu a snažia sa vymyslieť niečo konštruktívne na polovici súpera, no je na nich vidieť prílišná snaha a častokrát sa o príležitosť pripravia sami nepresnou prihrávkou.
     
    90
    Beží nám posledná minúta riadnej hracej doby, Norimberg úspešne bráni tesné vedenie, uvidíme, koľko minút bude štvrtý rozhodca nadstavovať nad rámec riadnej hracej doby.
     
    90+1
    Tak napokon uvidíme ešte extra 3 minúty navyše.
     
    90+1
    V nadstavenom čase sa hrá pri rohovej zástavke na polovici Braunschweigu, to domácemu mužstvu určite vyhovuje.
     
    90+2
    Hostia budú môcť zaútočiť až po útočnom faule Drmica.
     
    90+2
    Útočná akcia však rýchlo stroskotala, jeden z obrancov sa snažil dlhou prihrávkou vysunúť Kumbelu, ten sa ale v momente prihrávky ocitol v postavení mimo hry.
     
    90+3
    Hra sa znova presunula na polovicu Braunschweigu, zdá sa, že domáci tím si už tesný výsledok dokáže ustrážiť.
     
    90+4
    V samom závere získava domáci tím odkop od brány, Schäfer zbiera cenné sekundy, s rozohrávkou sa príliš neponáhľa.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, víťazom dnešného duelu sa napokon stáva 1. FC Norimberg aj keď to po prvom polčase tak rozhodne nevyzeralo. Už 15 sekúnd po začiatku druhého polčasu sa však presadil Kiyotake a o dve minúty neskôr ho napodobnil Pekhart. Rýchlo nadobudnuté vedenie si už Norimberg aj napriek viacerým útokom hostí dokázal udržať a pripisuje si do tabuľky ďalšie cenné tri body.

    Po dnešnom dueli sa tak aspoň nachvíľu dostane pred Frankfurt a Brémy. Tieto dva tímy však zajtra nastúpia proti sebe, takže poradie ešte nebude musieť byť konečné. Naopak, Braunschweig zostane na poslednej priečke a strata na Hamburg sa natiahne už na štyri body, keďže dnes Hamburg prekvapivo zdolal Borussiu Dortmund 3:0.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (17:25:42)

    Andrej Marienka

    Góly: 46. Kiyotake, 48. Pekhart – 35. Kumbela

    Karty:   23. Angha (NRM), 39. Schäfer (NRM), 42. Plattenhardt (NRM), 79. Pinola (NRM) – 67. Reichel (EBR), 71. Pfitzner (EBR)   32. Nilsson (NRM)

    Nepremenená penalta: 68. Kiyotake (NRM), brankár Petkovic zneškodnil – 41. Kumbela (EBR), brankár Schäfer zneškodnil, 63. Bičakčić (EBR), brankár Schäfer zneškodnil


    1. FC Norimberk: Schäfer – Angha, Nilsson, Pinola, Plattenhardt – Gebhart, Feulner, Frantz, Kijotake, Hloušek – Drmić.
    Náhradníci: Rakovsky – Pogatetz, Dabanlı, Petrák, Mak, Campaña, Pekhart

    Eintracht Braunschweig: Petković – Kessel, Bičakčić, Correia, Reichel – Pfitzner, Theuerkauf, Boland – Hochscheidt, Kumbela, Nielsen
    Náhradníci: Later – Henn, Doğan, Washausen, Vrančić, Kratz, Ademi

    Rozhodca: Siebert – Salver, Seidel