Freiburg – Augsburg 2:4 (kon.) | Hamburger – Dortmund 3:0 (kon.) | Mönchengladbach – Hoffenheim 2:2 (kon.)
Norimberk – Braunschweig 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hertha 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 3:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
2:2 (2:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 22.02.2014, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga
     
    90+
    Riadny hrací čas je už za nami. Rozhodca sa rozhodol ešte nastaviť 2 minúty. Pri lopte sú domáci futbalisti.
     
    87
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Hrgota, prichádza Younes.
     
    83
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Raffael, prichádza Nordtveit.
     
    82
    Hoffenheim dal gól!
    Ku penalte sa postavil SEJAD SALIHOVIĆ a chladnokrvne ju premieňa! Smer strely síce domáci brankár uhádol, ale na strelu bol prikrátky! Hostia si však za aktivitu v druhom polčase tento gól zaslúžili. Je vyrovnané 2:2!
     
    81
    Bola nariadená penalta proti domácemu tímu! Hostia tak majú veľkú šancu vyrovnať! Stranz poslal k zemi v pokutovom území clekom zbytočne Vollanda a je z toho penalta!
     
    77
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Strobl, prichádza Vestergaard.
     
    76
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Sven Schipplock, prichádza Anthony Modeste.
     
    58
    Veľká škoda pre domácich, že táto šanca ostala nevyužitá! Po peknej kombinácii sa ku lopte v pokutovom území dostal Hrgota, ale jeho pokus preletel ponad bránu hostí!
     
    56
    Hoffenheim dal gól!
    Hostia sa predsa len dočkali gólu v tomto zápase a znižujú tak na 1:2. Z nenápadnej akcie teraz dokázali streliť gól, keď Volland dokázal v páde odcentrovať do 16-tky domácich a tam úplne voľný ROBERTO FIRMINO dobehol za loptou a poslal ju do protipohybu domáceho brankára. Domáci opäť prestali hrať a teraz za to pykajú.
     
    54
    Domáci mohli inkasovať gól, ale zachránil ich skvelý brankár ter Stegen! Po priamom kope sa lopta podrážala od tiel všetkých hráčov, smerovala do ľavej strany, ale ter Stegen skvelo zasiahol a loptu končekmi prstov vytlačil na rohový kop!
     
    50
    Domáci mali teraz veľkú šancu na skórovanie! hostia totálne podcenili túto akciu domácich, z prvej strany centroval do 16-tky hostí Raffael, lopta sa dostala až ku Daemsovi, ktorý nabiehal z druhej vlny, ale sám pred bránou hostí loptu napálil niekde medzi divákov! Veľká škoda pre domácich!
     
    46
    Hostia urobili do druhého polčasu zmenu. Do hry prichádza Hamad, dole ide Herdling.
     
    36
    Teraz boli hostia už veľmi blízko ku gólu, ale neprialo im šťastie v zakončení. Domáca obrana podcenila túto akciu, poľahky nechala prejsť Herdling do pokutového územia, ktorý z uhla vyslal tvrdú strelu, ter Stegen sa len za ňou obzrel a videl ako lopta len tesne minula vzdialenejšiu tyč!
     
    28
    Tak to bola veľká šanca domácich na pridanie ďalšieho gólu, čo by už domácich definitívne položilo na kolená! Autor prvého gólu Herrmann sa rútil sám na bránu hostí, dokázal loptu prehodiť cez brankára hostí, lopta sa už kotúľala do brány, ale na úplne poslednú chvíľu ju na bránkovej čiare odkopol Strobl! Domácim tak skoro vyšiel parádny brejk.
     
    26
    Strobl nemal inú možnosť ako faulovať, aby zastavil nebezpečne vyzerajúci útok domácich. Za tento zákrok mu rozhodca udelil žltú kartu.
     
    18
    Mönchengladbach dal gól!
    Ako som spomínal tlaku hostí bolo koniec a domáci skvelo odpovedajú najlepším možným spôsobom a to gólom! Stav stretnutia je tak už 2:0! Domáci zahrávali roh, presný center padol na hlavu TONY JANTSCHKE, ktorý nemal problém loptu poslať do brány hostí. Obrana hostí teraz zle ubránila tento rohový kop a pykajú za to gólom v ich sieti.
     
    3
    Mönchengladbach dal gól!
    Domáci na nič nečakajú a hneď v úvode idú do vedenia 1:0! teraz vážne pochybila celá obrana hostí, ale hlavne ich brankár! od stredu ihriska letela dlhá lopta až do pokutového územia hostí, Kruse sa sám rútil na bránu hostí, obrancovia ho nedokázali zastaviť a poľahky ho pustili, pri lopte bol však skôr brankár Casteels, ale ju odkopol veľmi zle, lopta sa dostala ku PATRICK HERRMANN, ktorý ju krásnym padáčikom poslal do odkrytej brány hostí!

    Miroslav Revaj

    Góly: 3. Herrmann, 18. Jantschke – 56. Firmino, 82. Salihović (pen.)

    Karty:   26. Strobl (HOF)


    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Daems(K), Jantschke, Stranzl, Korb, Kramer, Herrman, Xhaka, Kruse, Raffael, Hrgota.
    Náhradníci: Heimeroth – Brouwers, Domínguez, Rupp, Nordtveit, Younes, Mlapa.

    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Johnson, Beck(K), Sule, Rudy, Stobl, Salihović, Firmino, Volland, Schipplock, Herdling.
    Náhradníci: Grahl – Vestergaard, Toljan, Hamad, Modeste, Karaman.