Freiburg – Augsburg 2:4 (kon.) | Hamburger – Dortmund 3:0 (kon.) | Mönchengladbach – Hoffenheim 2:2 (kon.)
Norimberk – Braunschweig 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hertha 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 3:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
2:2 (2:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 22.02.2014, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga
     
    Stretnutie medzi Borussia Mönchengladbach a TSG 1899 Hoffenheim je za nami a končí sa možno prekvapivou remízou 2:2. Domáci tak už šiesty zápas v rade nedokázali vyhrať. Tento zápas môžu ľutovať, pretože viedli po prvom polčase celkom zaslúžene 2:0! Ale, druhý polčas zvládli lepšie hostia, ktorý nezložili zbrane, viac útočili a dokázali sa dostávať aj do šancí. Kontaktný gól sa im podarilo streliť v 56.minúte zásluhou Firmino. Domáci síce nehrali zle v druhom polčase, ale ich útoky boli nepresné, podobne ako prihrávky a centre. Prišla 82.minúta, hostia sa dostali do tlaku a vyťažili z toho gól na 2:2. Volland spadol v pokutovom území domácich a bola nariadená penalta, ktorú bez problémov premenil Salihović. Domáci potom začali útočiť a tlačiť na hostí, ale gól už nepridali a tak zápas skončil remízou, s ktorou sú určite hostia spokojný. Domáci sú práve naopak sklamaný, že prehajdákali dvoj-gólový náskok.

    Mne už neostáva nič iné ako Vám zaželať pekný zvyšok Soboty. Lúči sa s Vami komentátor Miroslav Revaj. Dovidenia pri ďalších prenosoch. (17:34:57)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    92
    Rohovému kopu sa hostia ubránili a navyše získali loptu na svoje kopačky. Nastavený čas sa už skoro naplnil. Hostia však už smerom dopredu s loptou nejdú. Všetko nasvedčuje tomu, že zápas sa skončí remízou 2:2!
     
    91
    Domáci sú stále v tlaku a teraz si po peknej akcii vybojovali rohový kop.
     
    90+
    Riadny hrací čas je už za nami. Rozhodca sa rozhodol ešte nastaviť 2 minúty. Pri lopte sú domáci futbalisti.
     
    89
    Pri lopte sú teraz hostia, ktorým remíza vyhovuje a moc sa smerom dopredu nehrnú. V pohode si loptu prihrávajú medzi sebou a viac ako po stred ihriska s ňou nejdú.
     
    88
    Domáci sú teraz aktívnejší a častejšie sa tlačia smerom dopredu. Kruse vypálil na bránu hostí, ale lopta letí vysoko nad bránu.
     
    87
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Hrgota, prichádza Younes.
     
    86
    Tento však tiež hostia ubránili, navyše loptu získali na svoje kopačky. hru tak ukľudnili a pomaly sa vydali smerom dopredu. Remíza je dnes pre nich určite veľký úspech, však po prvom polčase prehrávali od dva góly.
     
    86
    Rohový kop hostia dokázali ubrániť, ale len za cenu, že Johnson hlavou poslal loptu na ďalší rohový kop pre domáci tím.
     
    85
    Domáci si vybojovali rohový kop, keď tvrdú strelu domáceho Kruseho zblokoval Beck na rohový kop.
     
    84
    Domácim uniká víťazstvo pomedzi prsty a to nechcú dopustiť. Tlačia sa teraz čoraz viac a viac dopredu. Hostia sa musia mať na pozore a dobre sa brániť.
     
    83
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Raffael, prichádza Nordtveit.
     
    82
    Hoffenheim dal gól!
    Ku penalte sa postavil SEJAD SALIHOVIĆ a chladnokrvne ju premieňa! Smer strely síce domáci brankár uhádol, ale na strelu bol prikrátky! Hostia si však za aktivitu v druhom polčase tento gól zaslúžili. Je vyrovnané 2:2!
     
    81
    Bola nariadená penalta proti domácemu tímu! Hostia tak majú veľkú šancu vyrovnať! Stranz poslal k zemi v pokutovom území clekom zbytočne Vollanda a je z toho penalta!
     
    80
    Domáci však chybovali v rozohrávke v strede poľa zachytili loptu hostia a opäť idú smerom dopredu vo väčšom počte.
     
    79
    Hostia zahrávali priamy kop, ale z dosť veľkej vzdialenosti a tak bol center Salihovič veľmi nepresný. Domáci zachytili loptu a snažia sa dostať sa dopredu.
     
    78
    Hostia sa teraz viac tlačia dopredu, potrebujú vyrovnať a čas sa im kráti.
     
    77
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Strobl, prichádza Vestergaard.
     
    76
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Sven Schipplock, prichádza Anthony Modeste.
     
    74
    Lenže, priamy kop zahrali domáci veľmi zle a loptu stratili. Musia sa tak opäť vracať rýchlo späť, pretože smerom dopredu sa vybrali hráči hostí.
     
    73
    Domáci Kruse ťahal útočnú akciu svojho tímu, bol však pred 16-tkou hostí zložení k zemi a tak je akcia zastavená. Domáci budú mať však k dispozícii priamy kop.
     
    72
    Domáci stratili loptu, opäť sa ku centru dostal z pravej strany Salihović, ale teraz pred bránou domáceho tímu zasiahla jeho obrana a loptu odkopla preč.
     
    71
    Tak teraz sa už hostia svojim útok dostali aj do menšej šance, z pravej strany centroval Salihović, ale brankár ter Stegen má loptu vo svojich rukaviciach a zakladá protiútok domácich.
     
    70
    Teraz je pri lopte Hoffenheim, získal ju však pred svojou bránou a tak sa pomaly prebíjajú smerom dopredu. Domáci sa stačili vrátiť späť.
     
    69
    Pri lopte však aj naďalej ostávajú domáci, ale cez obranu hostí sa nemôžu presadiť. Teraz je to ako na hojdačke, raz je pri lopte domáci tím a raz hostia.
     
    68
    Do brejku sa dostali domáci futbalisti, po peknej narážačke si za obranu nabehol Hrgota, ale bol v jasnom ofsajde a tak nemohol v útočnej akcii svojho tímu pokračovať.
     
    67
    Domáci sa opäť snažili sa dostať pred bránu hostí, ale opäť spravili chybu v prihrávke a o loptu sa tak samy pripravili. Hostia sa už hneď ženú dopredu.
     
    66
    Domácim ich útok nevyšiel, stratili loptu, do brejku sa dostal Salihovič, spravil kľučku, čím oklamal hneď dvoch obrancov domácich, ale jeho strela končí len v rukaviciach domáceho brankára.
     
    65
    Rohový kop neznamenal žiadne nebezpečenstvo pre domáci tím, ktorý sa dobre ubránil a získal loptu na svoje kopačky. hostia sa rýchlo vracajú späť a domáci začínajú útočiť.
     
    64
    Pekná akcia hostí, do brejku sa dostal Johnson, zbavil sa dvoch hráčov domácich, odcentroval do 16-tky domáceho tímu, ale tam loptu domáca obrana odkopla na rohový kop pre hostí.
     
    63
    Teraz majú častejšie loptu na kopačkách domáci, ale moc sa smerom dopredu nehrnú. Zvolili postupný útok a hostia zatiaľ vyčkávajú čo sa bude diať.
     
    62
    O rýchlu odpoveď sa na druhej strane pokúšal Herrmann, ale dopadol presne ako Hamad a bránu hostí prestrelil.
     
    61
    Po dlhej obe sme boli svedkami strely na bránu. Vyslal ju Hamad v drese hostí, ale jeho pokus letí vysoko nad bránu domácich.
     
    60
    Teraz sa hrá futbal zo strany na stranu. Ani jeden z tímov si nedokáže dlhšie podržať loptu. Kazia svoje prihrávky a tak sa nemôžu dostať ku strelám na bránu.
     
    58
    Veľká škoda pre domácich, že táto šanca ostala nevyužitá! Po peknej kombinácii sa ku lopte v pokutovom území dostal Hrgota, ale jeho pokus preletel ponad bránu hostí!
     
    57
    Pre domácich je tento gól varovným prstom, uvedomujú si to a už začali hrať tak ak ov úvode stretnutia. Sú teraz pri lopte a snažia sa pritlačiť na hostí a dať im gól. Hostia zatiaľ úspešne vzdorujú.
     
    56
    Hoffenheim dal gól!
    Hostia sa predsa len dočkali gólu v tomto zápase a znižujú tak na 1:2. Z nenápadnej akcie teraz dokázali streliť gól, keď Volland dokázal v páde odcentrovať do 16-tky domácich a tam úplne voľný ROBERTO FIRMINO dobehol za loptou a poslal ju do protipohybu domáceho brankára. Domáci opäť prestali hrať a teraz za to pykajú.
     
    55
    Hostia sa opäť dostávajú ku lopte a začínajú tlačiť na domácich futbalistov.
     
    54
    Domáci mohli inkasovať gól, ale zachránil ich skvelý brankár ter Stegen! Po priamom kope sa lopta podrážala od tiel všetkých hráčov, smerovala do ľavej strany, ale ter Stegen skvelo zasiahol a loptu končekmi prstov vytlačil na rohový kop!
     
    53
    Hostia sa už dostali s loptou ďalej než za polovičku ihriska, ale pred bránu domácich sa stále nemôžu dostať. Obrana domáci zatiaľ úspešne vzdoruje.
     
    52
    Priamy kop však hostia ustrážili a teraz zakladajú svoj protiútok. Domáci sa už rýchlo vracajú späť.
     
    51
    Tesne v blízkosti brány hostí bol faulovaní Kramer a bude to priamy kop pre domácich.
     
    51
    Teraz sa ku lopte opäť dostávajú hostia, ale zase sa s ňou dostanú len po polovičku ihriska. Tam zasiahnú domáci a preberú si ju naspäť.
     
    50
    Domáci mali teraz veľkú šancu na skórovanie! hostia totálne podcenili túto akciu domácich, z prvej strany centroval do 16-tky hostí Raffael, lopta sa dostala až ku Daemsovi, ktorý nabiehal z druhej vlny, ale sám pred bránou hostí loptu napálil niekde medzi divákov! Veľká škoda pre domácich!
     
    48
    Teraz sa už hostia dostali aj do náznaku šance, do pokutového územia domácich letela nebezpečná lopta, brankár domácich však včas vybehol a loptu odkopol preč.
     
    47
    Teraz sa na chvíľu zmocnili lopty domáci futbalisti, skúšali sa prebojovať smerom dopredu, ale v strede poľa loptu stratili. hostia opäť zakladajú útočnú akciu, ale až od svojho brankára.
     
    47
    Hostia sú naďalej v držaní lopty, ale viac ako za polku ihriska sa s ňou nedostanú. Domáci sa opäť sústredili na vyčkávaciu taktiku.
     
    46
    Hostia urobili do druhého polčasu zmenu. Do hry prichádza Hamad, dole ide Herdling.
     
    46
    Druhý polčas sa nám už začal. Výkop mali hostia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči a rozhodcovia sú už späť na trávniku! Druhý polčas sa nám o chvíľu začne!
     
    Po prvom polčase je stav 2:0. Domáci išli do vedenia v 3.minúte po góle Herrmanna. potom mali hostia loptu častejšie, ale gól nedokázali dať a ani sa dostať vôbec do šance. Domáci udreli po druhý krát v 18.minúte, keď sa po rohovom kope presadil Jantschke. Sledovali sme vyrovnaný polčas, ale viac šťastia na góly mali domáci. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Domáci sa ešte v závere dostali do brejku, Raffael centroval z pravej strany do 16-tky hostí, ale hostia sa úspešne ubránili. Bola to zrejme posledná akcia v prvom polčase.
     
    44
    Salihović to aj priamo na bránu skúsil, ale lopta smerovala len do rukavíc brankárka domácich ter Stegena.
     
    43
    Hostia získali v blízkosti brány domácich zaujímavý priamy kop. Bude to zrejme priama strela na bránu.
     
    42
    Po dlhšom čase je pri lopte opäť Hoffenheim, ale cez obranné múry domácich prejsť nemôže.
     
    40
    Nepresná strela domáceho Hrgotu, len tak preletela ponad bránu hostí. hostia si teraz môžu z tlaku vydýchnuť.
     
    39
    Naďalej sú domáci pri lopte, ale posielajú len nepresné centre do 16-tky svojho dnešného súpera a tak sa hostia úspešne bránia odkopávaním týchto lôpt.
     
    38
    Tak, domáci sa poučili a už sa z tlaku dostali a začínajú opäť útočiť. Zatiaľ však to je postupný útok a hostia musia vyčkávať čo vymyslí ich súper.
     
    37
    Hostí táto šanca nabudila a opäť sú aktívnejší. Volland skúsil vystreliť, ale jeho nepresná strela nezamestnala domáceho brankára. Domáci teraz poľavili a môže prísť za to trest.
     
    36
    Teraz boli hostia už veľmi blízko ku gólu, ale neprialo im šťastie v zakončení. Domáca obrana podcenila túto akciu, poľahky nechala prejsť Herdling do pokutového územia, ktorý z uhla vyslal tvrdú strelu, ter Stegen sa len za ňou obzrel a videl ako lopta len tesne minula vzdialenejšiu tyč!
     
    34
    Domáci sa z tlaku už vymanili, ale moc dopredu nevyrážajú. Skôr sa snažia čo najdlhšie si loptu podržať na kopačkách. vedú už 2:0 a tak nemajú prečo sa moc hnať pred bránu svojho súpera.
     
    33
    Opäť dostali hostia domácich pod tlak,ale stále z toho nemôžu vyťažiť gól. Firmino teraz pálil presne na bránu, ale do strely sa hodil obetavý obranca Jantschke a zmenil dráhu strely.
     
    32
    Priamy kop však zahrali domáci zle, navyše loptu stratili a smerom dopredu sa opäť vydali hostia.
     
    31
    Do brejku sa dostali domáci, Korb bol poslaný k zemi a tak to bude priamy kop pre domáci tím.
     
    30
    Karta sa teraz otočila, ku lopte sa dostali hostia a dostali domácich pod mierny tlak. Avšak, obrana domáceho tímu je stále veľmi pozorná a do šancí nechce hostí pustiť. Zatiaľ sledujeme zaujímavý priebeh zápasu.
     
    29
    Ďalší útok domáceho tímu, ktorý teraz pritlačil na hostí, ale peknú strelu Korba stečoval Süle. Domáci však ešte ostávajú pri lopte.
     
    28
    Tak to bola veľká šanca domácich na pridanie ďalšieho gólu, čo by už domácich definitívne položilo na kolená! Autor prvého gólu Herrmann sa rútil sám na bránu hostí, dokázal loptu prehodiť cez brankára hostí, lopta sa už kotúľala do brány, ale na úplne poslednú chvíľu ju na bránkovej čiare odkopol Strobl! Domácim tak skoro vyšiel parádny brejk.
     
    27
    Domáci mali možnosť priameho kopu, centroval Raffael, ale ľahkú loptu berie do svojho náručia brankár hostí.
     
    26
    Strobl nemal inú možnosť ako faulovať, aby zastavil nebezpečne vyzerajúci útok domácich. Za tento zákrok mu rozhodca udelil žltú kartu.
     
    25
    Oba tímy si teraz loptu na kopačkách striedajú, ale robia chyby a tak sme dlhšie nevideli ani strelu na bránu. Obaja brankári sú teraz bez práce.
     
    24
    Ani tento útok hostí nič neznamenal. Domáci opäť len vyčkávajú čo spraví ich súper, ale hostia sa nemôžu dostať ku ohrozeniu domácej brány.
     
    23
    Rýchly útok po pravej strane ťahal Salihović, centroval do 16-tky domácich, ale vo vzduchu je opäť úspešný brankár domáceho tímu ter Stegen.
     
    22
    Domáci sa tlaku hostí ubránili, získali loptu a opäť skúšajú ohroziť svojho súpera. Stranzl sa však v strede poľa dopustil faulu a tak sa domáci do zakončenia nedostali.
     
    20
    Hostia zahrávali priamy kop z pravej strany, loptu vo vzduchu však preberá pozorný brankár domácich ter Stegen. Tento center sa Jantschkemu nevydaril.
     
    19
    A tak ako tomu bolo po prvom góle je tomu aj teraz. Domáci sa stiahli na svoju polovičku, loptu majú hostia a snažia sa ohroziť domácu bránu. Domáca obrana je však naďalej pozorná a do šancí hostí nepúšťa.
     
    18
    Mönchengladbach dal gól!
    Ako som spomínal tlaku hostí bolo koniec a domáci skvelo odpovedajú najlepším možným spôsobom a to gólom! Stav stretnutia je tak už 2:0! Domáci zahrávali roh, presný center padol na hlavu TONY JANTSCHKE, ktorý nemal problém loptu poslať do brány hostí. Obrana hostí teraz zle ubránila tento rohový kop a pykajú za to gólom v ich sieti.
     
    17
    Hrgotova strela bola veľmi nepríjemná a tvrdá, brankár Casteels ju však vytesnil na rohový kop pre domáci tím.
     
    16
    Teraz sa domácim podarilo rohový kop ubrániť a získali loptu na svoje kopačky. Tlaku hostí je už asi koniec a domáci majú teraz šancu na odpoveď.
     
    15
    Po rohovom kope sa musel mať domáci brankár ter Stegen poriadne na pozore, pretože strela Volland bola veľmi štipľavá a nepríjemná. Domáci brankár aj tentokrát vyráža na rohový kop.
     
    14
    Navyše získajú hostia po strele Salihovića rohový kop. Jeho presnú strelu do stredu brány dokázal vyraziť domáci brankár.
     
    13
    Korb dobre zblokoval strelu Salihovića, ale hostia sa dostali do tlaku a pritlačili na domácich. ostávajú stále pri lopte a domáci sa musia mať na pozore.
     
    11
    Stále si pri lopte hostia, ale ich útoky sú nepresné a neznamenajú žiadne nebezpečenstvo pre domáci tím, ktorý v pohode vyčkáva čo ich súper vymyslí.
     
    10
    Hostia neprešli cez dobre organizovanú obranu domáceho tímu, ktorý dokázal loptu odkopnúť preč. Lopta končí pri brankárovi hostí a ten zakladá útok svojho tímu. Zdá sa, že hostia sa potom zlom úvode už prebrali a skúšajú čo najrýchlejšie dať vyrovnávajúci gól.
     
    9
    Po lepšom úvode domácich futbalistov sa teraz dostávajú ku lopte hostia, ale obrana domácich je pozorná a vytláča ich ďaleko od svojej brány.
     
    8
    Po dlhšej dobe, keď sa nič zaujímavého nedialo, sa ku lopte dostali hostia a podnikli svoj vôbec prvý útok v zápase. Spoza 16-tky sa ku lopte dostal Salihović, ale jeho pokus bol nepresný a preletel vysoko nad bránu domácich.
     
    6
    Volland padá k zemi po nedovolenom zákroku Hrgoty a tak loptu získavajú na svoje kopačky hostia.
     
    5
    Až teraz sa hostia dokázali dostať z tlaku, ale loptu odkopli len ku brankárovi domácich, ktorý zakladá ďalší útok svojho tímu. Hostia zatiaľ pôsobia v útoku veľmi kostrbato.
     
    4
    Aj naďalej hrajú domáci futbalisti lepšie a sú v častom držaní lopty. Hostia ich musia vysoko napádať, ale domácim im loptu nechcú dať a dostávajú tak hostí pod tlak.
     
    3
    Mönchengladbach dal gól!
    Domáci na nič nečakajú a hneď v úvode idú do vedenia 1:0! teraz vážne pochybila celá obrana hostí, ale hlavne ich brankár! od stredu ihriska letela dlhá lopta až do pokutového územia hostí, Kruse sa sám rútil na bránu hostí, obrancovia ho nedokázali zastaviť a poľahky ho pustili, pri lopte bol však skôr brankár Casteels, ale ju odkopol veľmi zle, lopta sa dostala ku PATRICK HERRMANN, ktorý ju krásnym padáčikom poslal do odkrytej brány hostí!
     
    2
    Domáci v strede poľa po chybnej kombinácii stratili loptu, dopredu tak skúšali ísť hostia, ale dlhá nakopnutá lopta skončila len v rukaviciach domáceho brankára, ktorý tak zakladá ďalší útok domácich.
     
    1
    Domáci sú naďalej v držaní lopty, ale pozorná obrana hostí ich pred bránu nepúšťa.
     
    1
    Zápas sa nám začal. Úvodný výkop mali domáci.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Daems(K), Jantschke, Stranzl, Korb, Kramer, Herrman, Xhaka, Kruse, Raffael, Hrgota.
    Náhradníci: Heimeroth – Brouwers, Domínguez, Rupp, Nordtveit, Younes, Mlapa.

    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Johnson, Beck(K), Sule, Rudy, Stobl, Salihović, Firmino, Volland, Schipplock, Herdling.
    Náhradníci: Grahl – Vestergaard, Toljan, Hamad, Modeste, Karaman..
     
    Vítame Vás pri online prenose zo zápasu nemeckej futbalovej Bundesligy. Tento prenos je zameraný na zápas medzi domácim Borussia Mönchengladbach a hosťami budú TSG 1899 Hoffenheim. Zápas je naplánovaný na 15:30 a bude Vás ním sprevádzať Miroslav Revaj.

    Nemecká Bundesliga má na pláne už svoje 22 kolo. V ňom proti sebe žreb postavil šiesty tím tabuľky Borussia Mönchengladbach a desiaty tím Hoffenheim. Ako sa obom tímom v prebiehajúcej sezóne si teraz povieme :

    Borussia Mönchengladbach:
    Domáci tím strieda svoje výkony ako na hojdačke. Úvod sezóny mal famózny, keď sa nachádzal na popredných miestach tabuľky. Teraz však spadol na 6.miesto a z posledných 5 zápasov nevyhral ani jeden, keď 2 remizoval a 3 prehral. Na svojom konte majú domáci 34 bodov. V tom poslednom remizoval na pôde Brém 1:1. Najlepším strelcom domácich je Raffael s 10 gólmi.

    TSG 1899 Hoffenheim:
    Hostia sú na tom horšie čo sa týka postavenia v tabuľke. Nachádza sa na 10.mieste za zisk 25 bodov. Aj ich výkony sú ako na hojdačke a striedajú lepšiu formou s horšou. V posledných 5 zápasov sa im však darilo oveľa lepšie, keď 2 vyhrali, 1 remizovali a 2 prehrali. V tom poslednom dokázali vyhrať na svojej pôde vysoko 4:1 nad Stuttgartom. Ich najlepším strelcom je Firmino teiž s 10 gólmi.

    Favoritom zápasu podľa tabuľkového postavenia sú domáci futbalisti, ale podľa poslednej formy sú na tom lepšie hostia. Takže nás určite čaká zaujímavý zápas, na ktorý ste všetci srdečne pozvaný.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Miroslav Revaj

    Góly: 3. Herrmann, 18. Jantschke – 56. Firmino, 82. Salihović (pen.)

    Karty:   26. Strobl (HOF)


    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Daems(K), Jantschke, Stranzl, Korb, Kramer, Herrman, Xhaka, Kruse, Raffael, Hrgota.
    Náhradníci: Heimeroth – Brouwers, Domínguez, Rupp, Nordtveit, Younes, Mlapa.

    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Johnson, Beck(K), Sule, Rudy, Stobl, Salihović, Firmino, Volland, Schipplock, Herdling.
    Náhradníci: Grahl – Vestergaard, Toljan, Hamad, Modeste, Karaman.