Švajčiarsko – Švédsko 4:3 (kon.) | Kanada – USA 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Kanada
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
USA
Štvrtok 20.02.2014, 18:00 • Ľadový palác Boľšoj • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Obrovská a neopísateľná radosť na strane Kanady! Neuveriteľný zápas je na konci, Kanada má v zbierke štvrté zlato v rade!
     
    68:10
    Kanada dala gól!

    Je rozhodnuté! Zlato patrí Kanade! MARIE-PHLIP POULINOVÁ sa stáva národnou hrdinkou, ktorá v presilovke štyroch proti trom zakončila obrovský tlak svojho tímu a ukončila tak neuveriteľný zápas. Asistencia: Laura Fortino.
     
    67:31
    USA posielajú na trestnú lavicu aj Knightovú! Tá musela zatiahnuť ručnú brzdu. Kanada bude mať po skončení hry štyroch proti štyrom dlhú početnú výhodu.
     
    66:15
    Jocelyne Lamourexová to vôbec neurobila dobre a pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Trest pre menovanú hráčku znie seknutie.
     
    66:09
    Amerika si berie oddychový čas! Začína sa boj o všetko!
     
    66:09
    USA bude hrať presilovku! Wardová zahrala telom, za čo teraz výrazne oslabí svoj tím!
     
    65:54
    Schleperová mala na hokejke rozhodnutie! Natlačila sa pred kanadskú brankárku, ale už nemala dostatok času na zakončenie pod hornú žrď.
     
    62:31
    Gól je na spadnutie ako na jednej, tak i na druhej strane. Szabadosová vychytá jednu gólovú šancu, v zápätí na opačnej strane zasahuje v dalšej gólovej príležitosti Vetterová.
     
    60:55
    Nemožné, čo sa deje pred Szabadosovou. Kanadská brankárka ležala na zemi a pred ňou zakončovali azda všetky súperky, ktoré boli na hracej ploche. Puk ale stále v sieti neskončil.
     
    59:05
    Kanada dala gól!

    Nemožné! MARIE-PHILIP POULINOVÁ vyrovnáva! Lepší záver olympijského finále medzi dvoma najlepšími ženskými výbermi sveta sme si snáď ani nemohli želať. Poulinová sa natlačila pred bránku, kde po prihrávke spoza svätyne neváhala ani mikrosekundu a prestrelila všetko, čo jej stálo v ceste. Asistencie: Rebecca Johnstonová, Haley Irwinová.
     
    58:46
    Oddychový čas Kanady. Javorové listy budú hrať absolútny vabank.
     
    58:46
    USA vyhodili puk, ale ani sa poriadne nedá popísať ako nešťastne. Neskončil v sieti, ale na pravej žŕdke.
     
    58:25
    Szabadosová je preč z bránky! Kanada posiela všetko do útoku!
     
    58:03
    Spoonerová si prevzala puk na svoju hokejku, sama sa preštrikovala celým útočným pásmom, ale napokon zakončila iba tesne vedľa žrde.
     
    56:36
    Kanada dala gól!

    Obrovská radosť na strane Kanady! Vetterová prvýkrát v zápase kapitulovalo. Stalo sa tak po prudkej strele BRIANNE JENNEROVEJ, ktorú kanadská brankárka nemala šancu zachytiť. Asistencia: Meaghan Mikkelsonová.
     
    52:20
    Dámy a páni, veľmi sa ospravedlňujeme za výpadok, ktorý sme nemohli nijako ovplyvniť. Chyba serverov by už našťastie mala byť odstránená a my môžeme pokračovať v olympijskom finále. Prebieha 53. minúta stretnutia a Američanky majú na hokejkách dvojgólový náskok.
     
    50:12
    Pre Kanadu mohlo byť ešte horšie! nepresvedčivá rozohrávka skončila na hokejke Kesselovej, ktorá okamžite zamierila do zakončenia. To v lapačke schovala brankárka Szabadosová.
     
    48:24
    Knightová mohla už definitívne rozhodnúť! Natlačila sa do zakončenia, ale to kanadská brankárka zachytila vo výstroji a nepustila.
     
    43:12
    Američanky sú v dvojgólovom vedení a akosi zabúdajú na zodpovedný prístup k všetkým herným činnostiam. Jennerová dostala veľmi veľa voľného priestoru, obkrúžila bránku a tvrdo vypálila. Vetterová vôbec nič nevidela, no puk pred ňou zblokovali brániace hráčky.
     
    42:01
    USA dalo gól!

    Američanky sú v dvojgólovom vedení! Postarala sa o to ALEX CARPENTEROVÁ, ktorá si pri odkrytej žrdi počkala na prihrávku, ktorú nasmerovala do siete. Asistencie: Hilary Knightová, Kelli Stacková.
     
    40:07
    Kanada začala túto časť stretnutia katastrofálne! Watchornová pdchádza na trestnú lavicu, čo javorovým listom určite nepomôže.
     
    39:07
    Veľká šanca Američaniek na druhý gól v zápase! Pred bránku sa dostala Knightová, ktorá takmer zúžitkovala presnú prihrávku spoza svätyne súperky. Takmer, puk skončil iba v lapačke Szabadosovej.
     
    35:36
    Američanky mohli vo vlastnom oslabení zvýšiť svoj náskok! Jocelyne Lamoureuxová sa dostala do samostatného úniku, ale za pätami jej bola protihráčka, ktorá ju napokon v poslednej chvíli dokázala od puku čisto odstaviť.
     
    34:14
    Kanada má krátku výhodu presilovky 5 na 3! Na trestnú lavicu odchádza za krosček Schleperová.
     
    32:45
    USA sa bude brániť! Americká striedačka inkasuje trest za nesprávne striedanie.
     
    31:57
    USA dalo gól!

    Prvý gól stretnutia je konečne tu! Postarala sa oň MEGHAN DUGGANOVÁ, ktorá využila strelu spoza obrany na dokonalé prekvapenie Szabadosovej. Tá nemala ani len potuchy, kde je puk. Asistencia: Jocelyn Lamoureuxová.
     
    31:46
    Kanada mohla ísť do vedenia! Oulletttová sa dostala do dobrej streleckej pozície, ale jej rana bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    29:13
    Američanky v pätici horlivo útočia! Mikkelsonová vpálila do pásma a následne aj tvrdo vypálila na bránku, no ani mierny teč jej strele nepomohol. Vetterová drží čisté konto.
     
    27:22
    Kanada sa okamžite nasťahovala do pásma a už po pár sekundách zahadzuje gólovú šancu! Pred bránku sa nasáčkovala Agostová, ktorá dostala presnú prihrávku a už aj strieľala, keď bola jej hokejka v poslednej sekunde zblokovaná a zo šance nič nebolo.
     
    27:10
    USA sa bude opäť brániť. Na trestnú lavicu smeruje Stacková.
     
    26:49
    Heffordová sa dostala do sľubnej pozície z medzikružia! Pred Vetterovou bolo plno a americká brankárka toho veľa nevidela, no aj napriek tomu dokázala puk vytesniť mimo priestoru troch žrdí.
     
    23:52
    Veľká ofenzívna šanca USA! Američanky vybojovali puk v rohu klziska vo vlastnej útočnej tretine a okamžite ho poslali pred bránku. Tam naň siahala Coyneová, ale brankárka ho pár centimetrov pred ňou vypichla.
     
    18:12
    Teraz sa mohlo všetko zmeniť a mohol prísť prvý gól zápasu! Do medzikružia si nakorčuľovala Deckerová, ale proti nej skvelo vyšla Szabadosová, ktorá puk zastavila telom.
     
    17:25
    Dokonalá prihrávka pred bránku! Celým pásmom prešiel puk Irwinovej, ktorá pred svätyňou hľadala Fortinovú, ale tá hokejkou prešvihla naprázdno.
     
    15:30
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná! Bellamyová odchádza na trestnú lavicu a my budeme pokračovať v hre štyroch proti štyrom.
     
    14:04
    Kanada sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje Watchornová na dve minúty za podrazenie.
     
    11:40
    Kanada mohla ísť do vedenia! Irwinová unikla hosťujúcej defenzíve a rútila sa do samostatného zakončenia, ale po ňom nepochodila. Americká brankárka si s akciou poradila.
     
    08:01
    Pomer síl na ľade sa na pár sekúnd vyrovná a potom budeme svedkami presilovky pre Kanadu. Na trestnú lavicu smeruje za krosček Mikkelsonová.
     
    07:20
    A neboli sme ďaleko od pravdy! Americké hráčky roztočili pred Szabadosovou obrovský kolotoč a Kanaďanky nevedeli, kam skôr skočiť. Všetko vyvrcholilo strelou Deckerovej, ktorá ale domácu brankárku neprekvapila.
     
    06:13
    Kanada sa bude musieť brániť! Na trestnú´lavicu smeruje za hrubosť Mikkelsonová.
     
    02:48
    Prvá vážnejšia šanca zápasu! Američanky počas presilovky zovreli súperky v pásme, výsledkom čoho bola tvrdá rana spoza kruhov. Postarala sa o ňu Schleperová, ale kanadská brankárka predviedla skvelý zákrok lapačkou a puk schovala.
     
    02:01
    Kanaďanky sa budú brániť! Watchornová zahrala telom a odchádza za to na trestnú lavicu.
     
    Zaujímavosť pred úvodným buly: Médiami pred niekoľkými dňami preleta informácia, že ženský hokej bude pod piatimi olympijskými kruhmi pokračovať aj naďalej. Členovia IIHF totiž údajne zvažovali možné zrušenie tejto discplíny pre ženy, a to práve pre absolútnu dominanciu výberov Kanady a USA, ktoré v podstate nikoho iného na medzinárodných podujatiach k slovu ani len nepúšťajú. Nič sa napokon ale rušiť určite nebude. Ženský hokej si vychutnáme na olympiáde aj naďalej.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 57. Jennerová (Mikkelsonová), 60. Puolinová (Johnstonová, Irwinová), 69. Poulinová (Fortino) – 32. Dugganová (Lamoureuxová), 43. Carpenterová (Knightová, Stacková)


    Kanada: Szabadosová (Labonteová) – Larocqueová, Mikkelsonová, Rougeauová, Fortinová, Wardová, Watchornová – Johnstonová, Heffordová (A), Poulinová – Oulletteová (C), Jennerová, Irwinová – Agostová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová
    USA: Vetterová (Schausová) – Bozeková, Schleperová, Marvinová, Bellamyová, Steckleinová, Picardová, Pucciová – Stacková, Knightová, Carpenterová – Deckerová, Coyneová, Kesselová – M. Lamoureuxová, Dugganová (C), J. Lamoureuxová – Chuová, Fryová

    Rozhodca: Tottmanová (GBR) – Novotná (CZE), Svobodová (CZE)