Švajčiarsko – Švédsko 4:3 (kon.) | Kanada – USA 3:2 (po pr.)
koniec
Švajčiarsko
4:3 (0:1, 0:1, 4:1)
Švédsko
Štvrtok 20.02.2014, 13:05 • Boľšoj Ice Dome, Soči • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Švajčiarky tak ideálne napravili hokejové chute, keď muži z turnaja vypadli vo štvrťfinále, ich ženské kolegyne to dotiahli až k tretiemu miestu. Ďakujeme za pozornosť pri sledovaní tohto zaujímavého zápolenia, ja verím, že finále bude nemenej atraktívne, nenechajte si ho ujsť! Od 18:00 Kanada – USA. (15:24:55)
     
    Švajčiarky opäť predviedli na turnaji skvelú tretiu tretinu, v ktorej obrátili dvojgólové manko a dostali sa do vedenia, ktoré ešte potvrdili strelou do opustenej brány. V závere dokázala Winbergová znížiť, no Švédkam už sa vyrovnať nepodarilo a tak je tu obrovská švajčiarska bronzová radosť.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Švédky ešte odvolali brankárku Wallnerovú a Švajčiarky strieľali na túto bránu, no brankárku zastúpila hráčka.
     
    59:17
    Švédsko dalo gól!
    A je to tak, Švédky znižujú! Rýchla akcia, od zadného mantinelu poslala pred bránu prihrávku Grahmová a PERNILLA WINBERGOVÁ ho usmernila za Schellingovej chrbát.
    Asistencie: Erika Grahmová a Jenni Asserholtová.
     
    58:53
    Švajčiarsko si ešte berie oddychový čas, predsa len minúta a sedem sekúnd je dosť času na vyrovnanie dvojgólového manka, hoci psychicky už na to asi Švédky stačiť nebudú.
     
    58:53
    Švajčiarsko dalo gól!
    Najmladšia účastníčka turnaja ALINA MULLEROVÁ vyhodila puk z obranného pásma priamo do opustenej brány!
    Bez asistencie.
     
    58:23
    Švajčiarky sa dostali do pásma a mohlo byť rozhodnuté, Stanzová mala pri sebe protihráčku a tak sa rozhodla pre prihrávku, ale tá poskakovala medzi kruhmi a nebola zachytená. Stefanie Martyová sa po prihrávke hádzala, ale zle dopadla na ľad a zrejme si ešte privodila zranenie ruky.
     
    57:57
    Valentina Wallnerová ostáva na striedačke, Švédky v šiestich hráčkach!
     
    57:57
    Je to tak, Švédsko si berie oddychový čas.
     
    57:57
    Schellingová zastavuje puk po strele stredom a zrejme je čas na time-out.
     
    57:18
    Frautschi blokuje strelu z pravej strany, Švédky sa v tretej tretine do poriadneho tlaku nedostali a kto vie, či sa vôbec dostanú k tomu, aby Wallnerovú odvolali.
     
    57:05
    Švajčiarky vystihli nepresnú prihrávku, Lutzová ponúkla puk Benzovej, ktorej strelu chytá Wallnerová do lapačky.
     
    56:25
    Mullerová v šanci na ďalší gól! Mladučká hviezda švajčiarskeho tímu si obišla jednu hráčku, obišla si aj brankárku, ale keď mohla zakončiť, puk jej skĺzol po vytesnení Olofssonovou.
     
    55:04
    Grahmová sa po vhadzovaní snažila prejsť na bránu, ale zavadila o obetavo sa hádžucej sa Nabholzovej nohu a vrazila do brány v páde.
     
    53:43
    Švajčiarsko dalo gól!
    Stalderová zachytila ešte vyvážaný puk v pásme a vymyslela ideálnu akciu! Pred bránou mala dve spoluhráčky, Benzová pôvodne voľná už bola pokrytá a tak prihrávkou našla nabiehajúcu JESSICU LUTZOVÚ, ktorá strieľa puk do odkrytej brány a Švajčiarky otáčajú skóre a sú vo vedení!
    Asistencie: Lara Stalderová a Laura Benzová.
     
    53:08
    Schellingovej nevyšlo natiahnuť sa po puku, ktorý bol rozohratý na modrú a Backlinovej nepresnú strelu si preto radšej podržala v lapačke.
     
    52:00
    Švajčiarky si vytvárajú tlak, Thalmannovej strela nepresná, z druhej strany Frautschiovej pokus tečovaný tesne pred bránou.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 42. S. Benzová (Forsterová, Stalderová), 47. Stanzová (Mullerová), 54. Lutzová (Stalderová, Benzová), 59. Mullerová – 14. Lowenhielmová (Lindhová, Ostbergová), 39. Johanssonová (Ostbergová, Lindhová), 60. Winbergová (Grahmová, Asserholtová)


    Švajčiarsko: Schellingová – J. Martyová, Frautschiová, Stalderová, L. Benzová, Forsterová, Bullová – S. Martyová, Mullerová, Stanzová – Thalmannová, S. Benzová, Lutzová – Altmannová, Raselliová, Eggimannová – Nabholzová, Waidacherová, Stiefelová.
    Švédsko: Wallnerová – Backlinová, Anderssonová, Backmanová, Eliassonová, Olofssonová, Holmgrenová, Engstromová – Asserholtová, Westerová, Winbergová – Borqvistová, Grahmová, Nordinová – Ostbergová, Lindhová, Uden Johanssonová – Rasková, Lowenhielmová.

    Rozhodca: Hertrichová (GER) – Caugheyová (CAN), Hanrahan (USA)