Švajčiarsko – Švédsko 4:3 (kon.) | Kanada – USA 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Kanada
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
USA
Štvrtok 20.02.2014, 18:00 • Ľadový palác Boľšoj • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Toto stretnutie bolo z kategórie neopísateľných. Kanaďanky v ňom ešte 3 a pol minúty pred koncom riadnej hracej doby prehrávali 0:2, ale potom dokázali neuveriteľný obrat a tešia sa z ďalšieho zlata.

    Dovoľte nám ešte raz sa ospravedlniť za výpadok v priebehu tretej tretiny i menšie výpadky v priebehu úvodných dvoch periód, ktoré neboli spôsobené našou stranou.

    S konštatovaním, že svet videl zápas, na ktorý už tak skoro nezabudne sa s vami pre dnešok lúči Veronika Pancuráková. Prajem príjemný zvyšok večera. (21:00:19)
     
    Obrovská a neopísateľná radosť na strane Kanady! Neuveriteľný zápas je na konci, Kanada má v zbierke štvrté zlato v rade!
     
    Koniec zápasu.
     
    68:10
    Kanada dala gól!

    Je rozhodnuté! Zlato patrí Kanade! MARIE-PHLIP POULINOVÁ sa stáva národnou hrdinkou, ktorá v presilovke štyroch proti trom zakončila obrovský tlak svojho tímu a ukončila tak neuveriteľný zápas. Asistencia: Laura Fortino.
     
    67:55
    Americké hokejistky robia všetko, čo je v ich silách. Puk vyhadzujú do stredu klziska.
     
    67:31
    USA posielajú na trestnú lavicu aj Knightovú! Tá musela zatiahnuť ručnú brzdu. Kanada bude mať po skončení hry štyroch proti štyrom dlhú početnú výhodu.
     
    66:44
    Americké hráčky to strašne ťahá do útoku. Tentokrát pri pokuse o rýchly presun do pásma puk vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    66:35
    Hrá sa v trojiciach na oboch stranách. Tento zápas je neuveriteľný a my iba s napätím očakávame, kto ho rozuzlí. Američanky sa o to pokúšali, ale zastavil ich ofsajd.
     
    66:15
    Jocelyne Lamourexová to vôbec neurobila dobre a pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Trest pre menovanú hráčku znie seknutie.
     
    66:09
    Amerika si berie oddychový čas! Začína sa boj o všetko!
     
    66:09
    USA bude hrať presilovku! Wardová zahrala telom, za čo teraz výrazne oslabí svoj tím!
     
    65:54
    Schleperová mala na hokejke rozhodnutie! Natlačila sa pred kanadskú brankárku, ale už nemala dostatok času na zakončenie pod hornú žrď.
     
    64:00
    Vo veľkej aktivite hrajú najmä kanadské hokejistky. Tie sa počas prestávky i tesne pred ňou poriadne nabudili a dokonalý obrat majú plne vo svojich rukách.
     
    62:31
    Gól je na spadnutie ako na jednej, tak i na druhej strane. Szabadosová vychytá jednu gólovú šancu, v zápätí na opačnej strane zasahuje v dalšej gólovej príležitosti Vetterová.
     
    61:55
    Hra sa presúva zo strany na stranu a vidíme strelu za strelou. Hra sa vôbec neprerušuje a diváci iba so zatajeným dychom sledujú, čo bude nasledovať.
     
    61:24
    To, čo predvádzajú hokejistky na ľadovej ploche je neopísateľne. Hokej niekoľkonásobne prevyšuje aj vystúpenia mužov na vrcholových podujatiach.
     
    60:55
    Nemožné, čo sa deje pred Szabadosovou. Kanadská brankárka ležala na zemi a pred ňou zakončovali azda všetky súperky, ktoré boli na hracej ploche. Puk ale stále v sieti neskončil.
     
    60:20
    Obrovská dráma pokračuje. Kanaďanky hneď v úvode s pukom na svojich hokejkách vpálili do pásma, ale Johnstonovej rana minula priestor troch žrdí.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 57. Jennerová (Mikkelsonová), 60. Puolinová (Johnstonová, Irwinová), 69. Poulinová (Fortino) – 32. Dugganová (Lamoureuxová), 43. Carpenterová (Knightová, Stacková)


    Kanada: Szabadosová (Labonteová) – Larocqueová, Mikkelsonová, Rougeauová, Fortinová, Wardová, Watchornová – Johnstonová, Heffordová (A), Poulinová – Oulletteová (C), Jennerová, Irwinová – Agostová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová
    USA: Vetterová (Schausová) – Bozeková, Schleperová, Marvinová, Bellamyová, Steckleinová, Picardová, Pucciová – Stacková, Knightová, Carpenterová – Deckerová, Coyneová, Kesselová – M. Lamoureuxová, Dugganová (C), J. Lamoureuxová – Chuová, Fryová

    Rozhodca: Tottmanová (GBR) – Novotná (CZE), Svobodová (CZE)