Švajčiarsko – Švédsko 4:3 (kon.) | Kanada – USA 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Kanada
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
USA
Štvrtok 20.02.2014, 18:00 • Ľadový palác Boľšoj • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní absolútneho vrcholu ženského hokejového turnaja na zimnej olympiáde v Soči. Po bojoch v základných skupinách a vyraďovacích dueloch nám ostali už iba dva najlepšie celky hokejistiek pod olympijskými kruhmi. Vitajte pri sledovaní finále medzi Kanadou a USA!

    Oba celky odohrali prvé zápasy v Soči v skupine A. Kanaďanky neprehrali v troch stretnutiach ani raz. Postupne zdolali švajčiarske hokejistky 5:0, fínske hráčky 3:0 a Američanky tesne 3:2. Víťazstvom v skupine si zabezpečili priamy postup do semifinále. V ňom sa im do cesty priplietli opäť švajčiarske reprezentantky. V tomto prípade už síce zápas nemal tak jasný priebeh ako v základnej skupine, no Kanaďanky ho zvládli a po triumfe 3:1 sa začali radovať z postupu do finále.
    Američanky získali v troch zápasoch základnej skupiny dovedna šesť bodov, keď jediný duel prehrali práve so svojimi dnešnými súperkami. Hneď v prvom zápase v Soči zdolali Fínsko 3:1, v druhom vystúpení na olympiáde deklasovali švajčiarske hráčky vysoko 9:0, no pred vyraďovacími bojmi tesne prehrali s Kanadou (2:3). V semifinále si sily zmerali so Švédkami, ktoré ale zdolali jasne 6:1 a dnes majú vďaka tomuto triumfu možnosť zabojovať o medaily.

    V tomto zápase sa stretnú aktuálne najlepšie hokejistky sveta, čo dokumentujú aj výsledky týchto dvoch reprezentácií. Kanaďanky v Soči obhajujú zlato z poslednej olympiády, teda lepšie povedané zo všetkých olympiád od roku 2002. Áno, trikrát za sebou vyhrali hráčky z krajiny javorových listov ženský olympijský turnaj. Len pre zaujímavosť si pripomeňme, že vo Vancouveri 2010 si proti výberu tejto krajiny zahrali aj slovenské reprezentantky, ktoré vtedy prehrali vysoko 0:18. Ženský kanadský hokej zamiešal karty aj na majstrovstvách sveta, kde od roku 1990 vybojoval 10 zlatých a 4 strieborné medaily.
    Američanky sú aktuálnymi majsterkami sveta. Vo svojej zbierke majú zo svetového šampionátu 5 zlatých a 10 strieborných medailí. Čo sa olympiády týka, tam majú hokejistky USA na konte jednu zlatú, dve strieborné a jednu bronzovú medailu.

    Zhrňme si všetko ešte raz. Majstrovstvá sveta v ženskom hokeji sa konajú od roku 1990. Doposiaľ sa toto vrcholové podujatie uskutočnilo pätnásťkrát a v KAŽDOM z prípadov boli vo finále hráčky USA a Kanady. Akýkoľvek iný scenár si hokejová verejnosť v podstate ani nedokáže predstaviť, keďže ho v celej histórii ešte nezažila. Na zimných olympijských hrách sa v ženskom hokeji súťaží od roku 1998, teda od olympiády v Nagane (Japonsko). To znamená, že doteraz hokejistky pod olympijskými kruhmi bojovali celkovo štyrikrát. Trikrát (2002, 2006 a 2010) zvíťazili Kanaďanky, v roku 1998 si zlato domov odniesli Američanky. Ak tipujete, že v roku 1998 nemohol byť vo finále nik iný ako Kanada, váš tip je správny. Rovnako aj keď si myslíte, že USA bolo finalistom v roku 2002. Jedinou výnimkou v celej histórii je olympiáda v Turíne 2006, kde USA skončilo tretie a do finále dovolilo aspoň nahliadnuť Švédkam. Naposledy už Američanky vo finále nechýbali.

    Dnes sa nám o 18:00 teda začne v podstate už tradičné finále akéhokoľvek vrcholového ženského hokejového turnaja, v ktorom proti sebe nastúpia Kanada a USA. Dva najlepšie ženské reprezentácie na svete, hráčky z tradičných hokejových zemí, jednoducho dominantné tímy v celom hokejovom svete si sily zmerajú v Soči. V tomto prípade si dovolíme kurzy stávkových kancelárií vynechať, pretože tie nám o favoritovi duelu aj tak nenapovedia takmer nič. Tento zápas favorita nemá. Ak chcete vedieť, či Američankám k aktuálnemu titulu majsteriek sveta pribudne aj aktuálne víťazstvo z olympiády, alebo či Kanaďanky pod piatimi kruhmi triumfujú aj štvrtýkrát v rade, určite si nenechajte ujsť náš textový prenos. Jeho začiatok je naplánovaný na 18:00.
     
    Úvodné zostavy:

    Kanada: Szabadosová (Labonteová) – Larocqueová, Mikkelsonová, Rougeauová, Fortinová, Wardová, Watchornová – Johnstonová, Heffordová (A), Poulinová – Oulletteová (C), Jennerová, Irwinová – Agostová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová

    USA: Vetterová (Schausová) – Bozeková, Schleperová, Marvinová, Bellamyová, Steckleinová, Picardová, Pucciová – Stacková, Knightová, Carpenterová – Deckerová, Coyneová, Kesselová – M. Lamoureuxová, Dugganová (C), J. Lamoureuxová – Chuová, Fryová

    Rozhodca: Tottmanová (GBR) – Novotná (CZE), Svobodová (CZE).
     
    Zaujímavosť pred úvodným buly: Médiami pred niekoľkými dňami preleta informácia, že ženský hokej bude pod piatimi olympijskými kruhmi pokračovať aj naďalej. Členovia IIHF totiž údajne zvažovali možné zrušenie tejto discplíny pre ženy, a to práve pre absolútnu dominanciu výberov Kanady a USA, ktoré v podstate nikoho iného na medzinárodných podujatiach k slovu ani len nepúšťajú. Nič sa napokon ale rušiť určite nebude. Ženský hokej si vychutnáme na olympiáde aj naďalej.
     
    Zápas sa nám začne s tradičným niekoľkominútovým oneskorením. Organizácia v žiadnom prípade nemohla sklamať ani pri finále ženského turnaja.
     
    Hráčky oboch celkov sú už na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Kanaďanky nastúpia červených dresoch, americké hráčky v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Zápas sa nám konečne začal. Puk získali na svoje hokejky v jeho úvode hokejistky z USA a okamžite sa stiahli do vlastnej obrannej tretiny s cieľom rozohrávky ofenzívnej akcie. Tá im ale vôbec nevyšla a o puk už v úvode prišli.
     
    00:32
    USA to hneď v úvode skúša v útoku. Američankám teraz nenapadlo nič lepšie, ako puk nahodiť na zadný mantinel zo stredného pásma, čo ale nebolo najšťastnejšie riešenie. Za vlastnou bránkou si ho prevzali hráčky Kanady, ktoré okamžite smerovali do protiútoku. Po ľavej strane zaviezla puk Agostová, ale jej strela nemohla brankárku USA prekvapiť.
     
    01:03
    Na opačnej strane sme videli aj prvý zákrok brankárky Szabadosovej. Tá sa takisto veľmi nezapotila, keď vo svojej výstroji schovala ranu spoza kruhov. USA ostáva v pásme.
     
    01:45
    Američankám sa už ale nedarí v pásme udržať. Kanadské hráčky puk popri mantineli na pravej strane vyviezli z pásma chceli to skúsiť aj v útoku, ale nemali dostatok síl a odišli striedať.
     
    02:01
    Kanaďanky sa budú brániť! Watchornová zahrala telom a odchádza za to na trestnú lavicu.
     
    02:48
    Prvá vážnejšia šanca zápasu! Američanky počas presilovky zovreli súperky v pásme, výsledkom čoho bola tvrdá rana spoza kruhov. Postarala sa o ňu Schleperová, ale kanadská brankárka predviedla skvelý zákrok lapačkou a puk schovala.
     
    03:20
    Naďalej pokračuje veľká snaha amerických hokejistiek. Tie majú stále možnosť presilovej hry, čo sa pokúšali využiť nahodením puku popred bránku. Akcia to nebola zlá, len nemal kus čiernej gumy kto tečovať do siete.
     
    03:45
    Kanaďankám sa podarilo oslobodiť. Puk vyhodili cez všetky čiary a aspoň na moment si tak môžu vydýchnuť a vymaniť sa spod súperovho tlaku.
     
    04:01
    Presilovka USA je na konci. Kanaďanky v nej mali síce značné problémy, ale podržala ich brankárka Szabadosová a skóre ostáva nezmenené.
     
    04:52
    V plnom počte sa Kanada okamžite pokúsila zaútočiť. Rýchly prechod do pásma jej ale nevyšiel podľa predstáv a k streleckému zakončeniu sa javorové listy vôbec nedostali.
     
    05:19
    Kanada sa ale vôbec nevzdáva. V pätici sa neustále tlačí do zakončenia, ale to zatiaľ v nebezpečnejšej podobe vôbec neprichádza. Vetterová môže ostať pokojná.
     
    05:59
    Kanada to vôbec nemyslí zle, akurát finálna podoba akcií jej nevychádza. Javorové listy poslali puk priamo pred bránku, kde ho ale trestuhodne nedokázal nik tečovať do siete.
     
    06:13
    Kanada sa bude musieť brániť! Na trestnú´lavicu smeruje za hrubosť Mikkelsonová.
     
    06:40
    Americké hokejistky sa usadili vo vlastnom útočnom pásme a nedajú súperkám dýchať. aktuálne v ich podaní sledujeme iba kombinovanie s cieľom o vyšachovanie defenzívy, po ktorom by mohla prísť prvá gólová strela tohto zápasu.
     
    07:20
    A neboli sme ďaleko od pravdy! Americké hráčky roztočili pred Szabadosovou obrovský kolotoč a Kanaďanky nevedeli, kam skôr skočiť. Všetko vyvrcholilo strelou Deckerovej, ktorá ale domácu brankárku neprekvapila.
     
    07:50
    Američanky sa v týchto chvíľach už bránia bez vážnejších problémov. podarilo sa im puk vytlačiť z vlastnej obrannej tretiny a hru aspoň trochu upokojiť.
     
    08:01
    Pomer síl na ľade sa na pár sekúnd vyrovná a potom budeme svedkami presilovky pre Kanadu. Na trestnú lavicu smeruje za krosček Mikkelsonová.
     
    08:53
    kanada už medzičasom v pätici a naplno roztočila svoju početnú výhodu v pásme pred Vetterovou. Tá musí byť stále v strehu, ale spoluhráčky z defenzívy ju nebezpečnejšiemu zakončeniu nevystavili.
     
    09:23
    Kanadské hráčky sú neustále nasťahované v pásme, ale príliš sa im nedarí. Puk nevedia presne vypáliť, čím by mohli ohroziť americkú brankárku.
     
    10:23
    Medzičasom už hráme v plnom počte na oboch stranách a do štatistík sa zapisuje iba ďalšia nevyužitá presilovka.
     
    11:40
    Kanada mohla ísť do vedenia! Irwinová unikla hosťujúcej defenzíve a rútila sa do samostatného zakončenia, ale po ňom nepochodila. Americká brankárka si s akciou poradila.
     
    12:16
    Hra sa prelieva zo strany na stranu. Pri puku sú už americké hráčky, ktoré sa pokúšajú dostať do vedenia pred Szabadosovou, ale zatiaľ bez úspechu.
     
    12:49
    Kanadská brankárka v týchto chvíľach zasahovať príliš nemusí. pred sebou má pevnú defenzívu v podobe spoluhráčok, ktoré jej pomáhajú najlepším možným spôsobom.
     
    13:39
    Hra sa v týchto chvíľach vôbec neprerušujeme a my sledujeme nezmenený obraz hokeja. Puk lieta zo strany na stranu, ale ani jeden z celkov sa do vážnejšej príležitosti v posledných minútach nedostal.
     
    14:04
    Kanada sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje Watchornová na dve minúty za podrazenie.
     
    14:26
    Američanky sa okamžite usadili v pásme. Po menšom kombinovaní prišla strela, ale tá im príliš nepomohla. Bola súperkami zrazená iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    15:30
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná! Bellamyová odchádza na trestnú lavicu a my budeme pokračovať v hre štyroch proti štyrom.
     
    16:00
    Tá ale nič zaujímavé neprináša. Na ľade iba vyčkávame príchod vylúčenej Kanaďanky, s ktorej pomocou sa potom hosťujúce hráčky vrhnú do presilovkového útoku.
     
    16:42
    Medzičasom už Kanada hrá v plnom počte a okamžite útočí. Od modrej čiary to hosťujúce hráčky skúšali strelecky, ale bez úspechu. Puk nemohol prekvapiť Vetterovú, pretože nebol presný.
     
    17:25
    Dokonalá prihrávka pred bránku! Celým pásmom prešiel puk Irwinovej, ktorá pred svätyňou hľadala Fortinovú, ale tá hokejkou prešvihla naprázdno.
     
    17:55
    Medzičasom už opäť hráme v plnom počte na oboch stranách. čas do konca prvej tretiny sa nám kráti, ale gól sme zatiaľ nevideli.
     
    18:12
    Teraz sa mohlo všetko zmeniť a mohol prísť prvý gól zápasu! Do medzikružia si nakorčuľovala Deckerová, ale proti nej skvelo vyšla Szabadosová, ktorá puk zastavila telom.
     
    19:03
    Medzičasom sa nám začala posledná minúta úvodnej tretiny. Pri puku sú kanadské hokejistky, ktoré sa ešte pokúsia o útok.
     
    19:48
    Ten už ale úspech neprinesie. Javorové listy to nemysleli zle, ale po postupnom prechode do útočnej tretiny sme nebezpečnejšiu strelu nevideli a USA sa už ubráni.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina finálového stretnutia je minulosťou. Nevideli sme v nej ani jeden presný zásah, aj keď príležitostí naň bolo viacero. Hra je veľmi vyrovnaná, o čom svedčí aj pomer striel 9:11.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:55.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:21
    Kanada začala aktívnejšie. Do pásma sa s pukom na hokejke natlačila Wickenheiserová, ale spoza brániacej súperky vystreliť nedokázala.
     
    20:51
    Pozor ale na opačnej strane! Knightová si veľmi šikovne nakorčuľovala pred bránku, kde chcela dorážať nepríjemne skákajúci puk. To jej ale nevyšlo a Szabadosová aj naďalej drží čisté konto.
     
    21:08
    Kanadské hokejistky sa museli brániť a poradili si s tým po svojom. Puk radšej vyhodili cez všetky čiary.
     
    21:59
    Javorovým listom snahu uprieť nemožno, ale v týchto chvíľach sa im vôbec nedarí. To ale v podstate môžeme tvrdiť aj o opačnej polovici klziska, kde sme gól zatiaľ takisto nevideli.
     
    22:50
    Wickenheiserová to skúsila strelou z väčšej vzdialenosti. Do puku sa síce oprela poriadne tvrdo, ale nenamierila veľmi nebezpečne. Puk poslala tesne vedľa bránky, no gólmanka si naň pre istotu aj tak siahla.
     
    23:11
    teraz si už ale americká brankárka na puk siahnuť musela. zakončením ju chcela prekvapiť Agostaová, ktorá ale nepochodila. Kanada sa v útoku trápi a gól neprichádza.
     
    23:52
    Veľká ofenzívna šanca USA! Američanky vybojovali puk v rohu klziska vo vlastnej útočnej tretine a okamžite ho poslali pred bránku. Tam naň siahala Coyneová, ale brankárka ho pár centimetrov pred ňou vypichla.
     
    24:32
    Hráčky USA chceli ísť opäť do útoku, ale teraz im situácia nevyšla podľa predstáv. Puk odpálili na zakázané uvoľnenie.
     
    25:09
    Kanadské trápenie v útoku stále pokračuje. Domáce hokejistky sa síce nasťahovali do pásma, ale tam výraznejšie zakončenie vôbec neprichádza.
     
    26:49
    Heffordová sa dostala do sľubnej pozície z medzikružia! Pred Vetterovou bolo plno a americká brankárka toho veľa nevidela, no aj napriek tomu dokázala puk vytesniť mimo priestoru troch žrdí.
     
    27:10
    USA sa bude opäť brániť. Na trestnú lavicu smeruje Stacková.
     
    27:22
    Kanada sa okamžite nasťahovala do pásma a už po pár sekundách zahadzuje gólovú šancu! Pred bránku sa nasáčkovala Agostová, ktorá dostala presnú prihrávku a už aj strieľala, keď bola jej hokejka v poslednej sekunde zblokovaná a zo šance nič nebolo.
     
    27:55
    USA sa v týchto chvíľach pozorne bráni. Puk letí ďaleko od Vetterovej, čo kanadské hráčky vôbec neteší.
     
    28:36
    Kanaďanky sa ale do pásma aj naďalej nevedia vrátiť. Raz sa im síce podaril prechod cez modrú čiaru, ale vzápätí o puk opäť prišli a v týchto chvíľach sa im nedarí už ani len preniknúť do tretiny.
     
    29:10
    Hráme v plnom počte na oboch stranách. Američanky mali problémy iba v úvode vlastnej početnej nevýhody, v zvyšnej časti dvojminútovky sa bezproblémovo ubránili.
     
    29:13
    Američanky v pätici horlivo útočia! Mikkelsonová vpálila do pásma a následne aj tvrdo vypálila na bránku, no ani mierny teč jej strele nepomohol. Vetterová drží čisté konto.
     
    29:59
    Americké hráčky majú čo robiť, aby sa ubránili. Tentokrát sa im to podarilo iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    31:46
    Kanada mohla ísť do vedenia! Oulletttová sa dostala do dobrej streleckej pozície, ale jej rana bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    31:57
    USA dalo gól!

    Prvý gól stretnutia je konečne tu! Postarala sa oň MEGHAN DUGGANOVÁ, ktorá využila strelu spoza obrany na dokonalé prekvapenie Szabadosovej. Tá nemala ani len potuchy, kde je puk. Asistencia: Jocelyn Lamoureuxová.
     
    32:45
    USA sa bude brániť! Americká striedačka inkasuje trest za nesprávne striedanie.
     
    33:12
    Kanaďanky predvádzajú obrovský tlak a obrovské chcenie. Zatiaľ im to ale vôbec nevychádza.
     
    33:46
    Domáce hokejistky sa usadili v pásme s cieľom vyrovnať. Súperky poriadne zatlačili, ale zakončenie do priestoru troch žrdí ešte nesmerovalo.
     
    34:14
    Kanada má krátku výhodu presilovky 5 na 3! Na trestnú lavicu odchádza za krosček Schleperová.
     
    34:35
    Kanada ale ani dvojnásobnú početnú výhodu vo svoj prospech nezúžitkuje. Puk je ďaleko od bránky amerického celku, ktorý sa bráni ukážkovo.
     
    35:06
    Snaha sa Kanade uprieť nedá, ale to je v tejto chvíli zo strany javorových listov všetko. Americké hokejistky sa ukážkovo bránia a súperky do nebezpečného zakončenia nepúšťajú.
     
    35:36
    Američanky mohli vo vlastnom oslabení zvýšiť svoj náskok! Jocelyne Lamoureuxová sa dostala do samostatného úniku, ale za pätami jej bola protihráčka, ktorá ju napokon v poslednej chvíli dokázala od puku čisto odstaviť.
     
    36:02
    Kanadský tlak je ale v týchto chvíľach obrovský. Hokejistky z krajiny javorových listov sa neustále tlačia do zakončenia, ale na zadné dvierka si už zrejme dajú väčší pozor.
     
    36:55
    Medzičasom už hráme v plnom počte na oboch stranách. Americké hráčky dokázali ustáť vlastnú početnú nevýhodu i oslabenie o dve hráčky, čo im psychicky určite veľmi pomôže.
     
    37:45
    Psychika musí byť poriadne naštrbená na strane Kanady. Hokejistky oficiálne domáceho celku sa síce snažia, no s každou ich strelou si poradí Vetterová. To musí byť poriadne frustrujúce.
     
    38:36
    Szabadosová prerušuje hru po strele súperky Bellamyovej. Po tom dostala kanadská brankárka ešte poriidne tvrdý hit hokejkou, ale zaobišlo sa to bez trestu.
     
    39:07
    Veľká šanca Američaniek na druhý gól v zápase! Pred bránku sa dostala Knightová, ktorá takmer zúžitkovala presnú prihrávku spoza svätyne súperky. Takmer, puk skončil iba v lapačke Szabadosovej.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:07
    Kanada začala túto časť stretnutia katastrofálne! Watchornová pdchádza na trestnú lavicu, čo javorovým listom určite nepomôže.
     
    40:46
    Američanky sa okamžite usadili v pásme. Skúšajú to jednou ranou za druhou, ale ani jeden pokus hokejistiek USA v sieti nekončí.
     
    41:30
    Szabadosová je stále v ohnisku streleckých pokusov. Lieta na ňu puk za pukom, ale kanadská brankárka zatiaľ druhýkrát v zápase neinkasuje. Stav je stále nezmenený.
     
    42:01
    USA dalo gól!

    Američanky sú v dvojgólovom vedení! Postarala sa o to ALEX CARPENTEROVÁ, ktorá si pri odkrytej žrdi počkala na prihrávku, ktorú nasmerovala do siete. Asistencie: Hilary Knightová, Kelli Stacková.
     
    43:12
    Američanky sú v dvojgólovom vedení a akosi zabúdajú na zodpovedný prístup k všetkým herným činnostiam. Jennerová dostala veľmi veľa voľného priestoru, obkrúžila bránku a tvrdo vypálila. Vetterová vôbec nič nevidela, no puk pred ňou zblokovali brániace hráčky.
     
    44:06
    Rozhodcovia odpískali jasný ofsajd USA. Ten bol ale posúdený ako úmyselný.
     
    46:49
    Američanky vyhrávajú rozdielom dvoch presných zásahov, ale uvedomujú si, že poľaviť nemôžu. Stále sa tlačia do nových zakončení.
     
    47:11
    Táto situácia mohla mať zaujímavý koniec, ak by ju neprerušil hvizd postranného arbitra. Kanaďanky sa v dvojici rútili do pásma s pukom na hokejke, ale zastavil ich jasný ofsajd.
     
    48:24
    Knightová mohla už definitívne rozhodnúť! Natlačila sa do zakončenia, ale to kanadská brankárka zachytila vo výstroji a nepustila.
     
    50:12
    Pre Kanadu mohlo byť ešte horšie! nepresvedčivá rozohrávka skončila na hokejke Kesselovej, ktorá okamžite zamierila do zakončenia. To v lapačke schovala brankárka Szabadosová.
     
    52:20
    Dámy a páni, veľmi sa ospravedlňujeme za výpadok, ktorý sme nemohli nijako ovplyvniť. Chyba serverov by už našťastie mala byť odstránená a my môžeme pokračovať v olympijskom finále. Prebieha 53. minúta stretnutia a Američanky majú na hokejkách dvojgólový náskok.
     
    52:50
    Kanada sa prezentuje jedným zúfalým pokusom za druhým. Po ľavej strane vnikla do pásma Larocqueová, ale jej rana skončila iba v náruči brankárky.
     
    53:21
    Kanada je síce nasťahovaná v útoku, ale žiadne zakončenie z jej strany neprichádza.
     
    53:59
    Hokejistky oficiálne domáceho celky sú stále v útočnej tretine. Tam ale boli zatlačené až k mantinelu, odkiaľ ale strieľať nemôžu.
     
    54:23
    Larocqueová hľadala krížnou prihrávkou cez stredné pásmo spoluhráčku, ktorá na útočnej modrej čiare čakala na svoju príležitosť. Tá ale neprišla, pretože puk zachytili brániace Američanky.
     
    54:55
    Poriadne zúfalé pokusy Kanady. Poulinová mala pred sebou dvojicu brániacich hráčok, ale aj napriek tomu to skúsila. Puk ani neprešiel k brankárke.
     
    55:13
    Na opačnej strane si ale Kanaďanky musia dávať na protiútok súperiek! Knightová mala našliapnuté, ale proti dvojici kanadských hráčok veľa šancí nemala. Konkrétne nemala žiadnu šancu.
     
    56:36
    Kanada dala gól!

    Obrovská radosť na strane Kanady! Vetterová prvýkrát v zápase kapitulovalo. Stalo sa tak po prudkej strele BRIANNE JENNEROVEJ, ktorú kanadská brankárka nemala šancu zachytiť. Asistencia: Meaghan Mikkelsonová.
     
    57:20
    Kanaďankám sa podarilo to, čo sa už javilo ako nemožné. Rozdiel skóre je iba jednogólový a nás čaká obrovská dráma.
     
    58:03
    Spoonerová si prevzala puk na svoju hokejku, sama sa preštrikovala celým útočným pásmom, ale napokon zakončila iba tesne vedľa žrde.
     
    58:25
    Szabadosová je preč z bránky! Kanada posiela všetko do útoku!
     
    58:46
    USA vyhodili puk, ale ani sa poriadne nedá popísať ako nešťastne. Neskončil v sieti, ale na pravej žŕdke.
     
    58:46
    Oddychový čas Kanady. Javorové listy budú hrať absolútny vabank.
     
    59:05
    Kanada dala gól!

    Nemožné! MARIE-PHILIP POULINOVÁ vyrovnáva! Lepší záver olympijského finále medzi dvoma najlepšími ženskými výbermi sveta sme si snáď ani nemohli želať. Poulinová sa natlačila pred bránku, kde po prihrávke spoza svätyne neváhala ani mikrosekundu a prestrelila všetko, čo jej stálo v ceste. Asistencie: Rebecca Johnstonová, Haley Irwinová.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Tímy Kanady a USA sú vo finále právom! Boli sme svedkami šesťdesiatich minút neuveriteľného zápasu, ktorý vygradoval v samom závere riadnej hracej doby. Budeme pokračovať predĺžením, pred ktorým ale nasleduje úprava ľadovej plochy.
    Pomer striel celkovo 27:24.

    Tretia tretina začne približne o 20:37.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:20
    Obrovská dráma pokračuje. Kanaďanky hneď v úvode s pukom na svojich hokejkách vpálili do pásma, ale Johnstonovej rana minula priestor troch žrdí.
     
    60:55
    Nemožné, čo sa deje pred Szabadosovou. Kanadská brankárka ležala na zemi a pred ňou zakončovali azda všetky súperky, ktoré boli na hracej ploche. Puk ale stále v sieti neskončil.
     
    61:24
    To, čo predvádzajú hokejistky na ľadovej ploche je neopísateľne. Hokej niekoľkonásobne prevyšuje aj vystúpenia mužov na vrcholových podujatiach.
     
    61:55
    Hra sa presúva zo strany na stranu a vidíme strelu za strelou. Hra sa vôbec neprerušuje a diváci iba so zatajeným dychom sledujú, čo bude nasledovať.
     
    62:31
    Gól je na spadnutie ako na jednej, tak i na druhej strane. Szabadosová vychytá jednu gólovú šancu, v zápätí na opačnej strane zasahuje v dalšej gólovej príležitosti Vetterová.
     
    64:00
    Vo veľkej aktivite hrajú najmä kanadské hokejistky. Tie sa počas prestávky i tesne pred ňou poriadne nabudili a dokonalý obrat majú plne vo svojich rukách.
     
    65:54
    Schleperová mala na hokejke rozhodnutie! Natlačila sa pred kanadskú brankárku, ale už nemala dostatok času na zakončenie pod hornú žrď.
     
    66:09
    USA bude hrať presilovku! Wardová zahrala telom, za čo teraz výrazne oslabí svoj tím!
     
    66:09
    Amerika si berie oddychový čas! Začína sa boj o všetko!
     
    66:15
    Jocelyne Lamourexová to vôbec neurobila dobre a pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Trest pre menovanú hráčku znie seknutie.
     
    66:35
    Hrá sa v trojiciach na oboch stranách. Tento zápas je neuveriteľný a my iba s napätím očakávame, kto ho rozuzlí. Američanky sa o to pokúšali, ale zastavil ich ofsajd.
     
    66:44
    Americké hráčky to strašne ťahá do útoku. Tentokrát pri pokuse o rýchly presun do pásma puk vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    67:31
    USA posielajú na trestnú lavicu aj Knightovú! Tá musela zatiahnuť ručnú brzdu. Kanada bude mať po skončení hry štyroch proti štyrom dlhú početnú výhodu.
     
    67:55
    Americké hokejistky robia všetko, čo je v ich silách. Puk vyhadzujú do stredu klziska.
     
    68:10
    Kanada dala gól!

    Je rozhodnuté! Zlato patrí Kanade! MARIE-PHLIP POULINOVÁ sa stáva národnou hrdinkou, ktorá v presilovke štyroch proti trom zakončila obrovský tlak svojho tímu a ukončila tak neuveriteľný zápas. Asistencia: Laura Fortino.
     
    Koniec zápasu.
     
    Obrovská a neopísateľná radosť na strane Kanady! Neuveriteľný zápas je na konci, Kanada má v zbierke štvrté zlato v rade!
     
    Toto stretnutie bolo z kategórie neopísateľných. Kanaďanky v ňom ešte 3 a pol minúty pred koncom riadnej hracej doby prehrávali 0:2, ale potom dokázali neuveriteľný obrat a tešia sa z ďalšieho zlata.

    Dovoľte nám ešte raz sa ospravedlniť za výpadok v priebehu tretej tretiny i menšie výpadky v priebehu úvodných dvoch periód, ktoré neboli spôsobené našou stranou.

    S konštatovaním, že svet videl zápas, na ktorý už tak skoro nezabudne sa s vami pre dnešok lúči Veronika Pancuráková. Prajem príjemný zvyšok večera. (21:00:19)

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 57. Jennerová (Mikkelsonová), 60. Puolinová (Johnstonová, Irwinová), 69. Poulinová (Fortino) – 32. Dugganová (Lamoureuxová), 43. Carpenterová (Knightová, Stacková)


    Kanada: Szabadosová (Labonteová) – Larocqueová, Mikkelsonová, Rougeauová, Fortinová, Wardová, Watchornová – Johnstonová, Heffordová (A), Poulinová – Oulletteová (C), Jennerová, Irwinová – Agostová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová
    USA: Vetterová (Schausová) – Bozeková, Schleperová, Marvinová, Bellamyová, Steckleinová, Picardová, Pucciová – Stacková, Knightová, Carpenterová – Deckerová, Coyneová, Kesselová – M. Lamoureuxová, Dugganová (C), J. Lamoureuxová – Chuová, Fryová

    Rozhodca: Tottmanová (GBR) – Novotná (CZE), Svobodová (CZE)