Ženy - Vytrvalostný závod (15 km) Víťazka: D. Domračevová (BLR) (kon.)
koniec udalosti
Ženy - Vytrvalostný závod (15 km)

Víťazka: D. Domračevová (BLR)

(2. S. Gasparinová (SUI), 3. N. Skardinová (BLR))

Piatok 14.02.2014, 15:00 • Laura Cross-country Ski & Biathlon Center (Krasnaja Poljana) • Zimné olympijské hry - Biatlon
     
    Obe naše mladé reprezentantky sú úspešne v cieli. Terézia Poliaková je v cieli na priebežnom 55. mieste a Martina Chrapánovú uzatvára zatiaľ šiestu desiatku.
     
    Aj naša druhá reprezentantka Martina Chrapánová predviedla na poslednej streleckej položke dve chyby. Naša pretekárka má na konte celkovo päť minutých terčov. Spoločne s Jankou Gerekovou zastrieľala rovnako.
     
    Terézia Poliaková má za sebou aj poslednú streľbu, na ktorej sa dopustila dvoch chýb. Do cieľa ju čakajú ešte tri bežecké kilometre.
     
    Obe naše mladé pretekárky, Martinu Chrapánovu i Teréziu Poliakovú čaká ešte posledná strelecká položka v stoji. Dúfajme, že im strelecká rozlúčka s vytrvalostnými pretekmi vyjde.
     
    Janka Gereková je už v cieli. Streľba jej dnes absolútne nevyšla. Na strelnici sa dopustila až šiestich chýb, za čo jej prináleží priebežná 32. pozícia. Nasťa Kuzminová klesla na osemnáste miesto.
     
    Terézia Poliaková po zlyhaní na druhej streľbe, vybielila na tretej všetkých päť terčov. Anastasia Kuzminová je už v cieli. Zatiaľ sa zaradila na priebežné pätnáste miesto.
     
    Vyzerá to tak, akoby bola posledná streľba pre naše dievčatá zakliata. Na štvrtej položke si pripísala až tri minúte terčíky, to nebude na štart v hromadných pretekoch stačiť.
     
    Aspoň Martina Chrápánová zastrieľala čisto. Svoju druhú streleckú položku zvládla.
     
    Po vzore našej najlepšej biatlonistky zastrieľala pri svojej druhej položke aj Terézia Poliaková. Naša mladá nádej netrafila taktiež tri terče.
     
    Tak toto nie! Nasťa Kuzminová na poslednej streleckej položke úplne zlyhala, minula až tri terče a medailovú šancu z dnešných pretekov definitívne stratila!
     
    Gereková sa dopustila na svojej tretej položke jednej minely, posledná z našich Martina Chrapánová na prvej streľbe netrafila až dva terče.
     
    Terézia Poliaková, ktorá si dnes vo vytrvalostných pretekoch odbíja svoju premiéru pod piatimi kruhmi, absolvovala prvú streleckú položku výborne, vybielila všetkých päť terčov.
     
    Naša reprezentantka ostáva v boji o medailu. Kuzminová prežila počas tretej streľby niekoľko kritických momentov, opäť prerušila svoj rytmus, tretiu ranu trafila veľmi na tesno, no podarilo sa.
     
    Janka Gereková napodobnila na druhej streleckej položke Anastasiu Kumzinovú. V streľbe v stoji predviedla jednu minelu, ktorá ju odsunula na priebežné pätnáste miesto.
     
    Veľká škoda! Nasťa prerušila svoj rytmus po štyroch výstreloch, piaty jej uletel. Naša reprezentantka okamžite vyjadrila mimikou svoje sklamanie, po dvoch položkách jej patrí desiate miesto.
     
    Máme ďalšiu dobrú správu. Janka Gereková zastrieľala na prvej streleckej položke čisto. Po prvej položke jej patrí deviate miesto.
     
    Výborný začiatok našej reprezentantky, Anastasia Kuzminová odstrieľala veľmi rýchlo a najmä čisto. Po prvej streľbe sa veľmi tesno, no predsa, zaradila na pozíciu líderky.
     
    Späť však na štart, svoje vytrvalostné preteky práve odštartovala Anastasia Kuzminová, ktorej všetci veľmi držíme palce.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Michal Bakoš