Ženy - Vytrvalostný závod (15 km) Víťazka: D. Domračevová (BLR) (kon.)
koniec udalosti
Ženy - Vytrvalostný závod (15 km)

Víťazka: D. Domračevová (BLR)

(2. S. Gasparinová (SUI), 3. N. Skardinová (BLR))

Piatok 14.02.2014, 15:00 • Laura Cross-country Ski & Biathlon Center (Krasnaja Poljana) • Zimné olympijské hry - Biatlon
     
    Na dnes je to odo mňa z Laura Cross-country Ski & Biathlon Center všetko. Lúčime sa s vami a prajeme ešte pekný zvyšok piatku. Nezabúdajte, že biatlon je tu pre Vás aj cez víkend. (16:35:34)
     
    Anastasia Kuzminová bola po troch streľbách v medailovej hre, napokon však na poslednej streľbe predviedla až tri strelecké minely, ktoré ju odsunuli do tretej desiatky, konkrétne na 27. miesto.

    Streľba dnes nevyšla žiadnej z našich pretekárok. Janka Gereková s piatimi chybami obsadila 50. miesto. O šesť pozícii neskôr skončila Martian Chrapánová. Terezka Poliaková, ktorá dnes absolvovala prvý pretek pod piatimi kruhmi, skončila na 66. mieste.
     
    Vo vytrvalostných pretekoch potvrdila skvelú formu Bieloruska Darja Domračevová, ktorá predviedla fantastický bežecký výkon. Ten v spojení s jednou chybičkou krásy na strelnici priniesol priniesol Domračevovej druhé zlato zo Soči. Striebro putuje zásluhou Seliny Gasparinovej do Švajčiarska. Tretie miesto putuje takisto do Bieloruska, postarala sa o to Naděžda Skardinová. Strieborná i bronzová biatloniska predviedli čistú streľbu.
     
    Vytrvalostný pretek žien sa práve skončil.
     
    Dnešný pretek nedokončilo z pôvodnej štartovej listiny šesť pretekárok. Na trati ich máme veľmi málo, posledné dobiehajú do cieľa. Vytrvalostné preteky sa nám končia.
     
    Obe naše mladé reprezentantky sú úspešne v cieli. Terézia Poliaková je v cieli na priebežnom 55. mieste a Martina Chrapánovú uzatvára zatiaľ šiestu desiatku.
     
    Nasťa Kuzminová bola v cieli veľmi unavená a sklamaná. V rozhovore pre RTVS sa vyjadrila, že príčinou nepresnej streľby bola fyzická únava i miera veľkej zodpovednosti.
     
    Aj naša druhá reprezentantka Martina Chrapánová predviedla na poslednej streleckej položke dve chyby. Naša pretekárka má na konte celkovo päť minutých terčov. Spoločne s Jankou Gerekovou zastrieľala rovnako.
     
    Terézia Poliaková má za sebou aj poslednú streľbu, na ktorej sa dopustila dvoch chýb. Do cieľa ju čakajú ešte tri bežecké kilometre.
     
    Obe naše mladé pretekárky, Martinu Chrapánovu i Teréziu Poliakovú čaká ešte posledná strelecká položka v stoji. Dúfajme, že im strelecká rozlúčka s vytrvalostnými pretekmi vyjde.
     
    Janka Gereková je už v cieli. Streľba jej dnes absolútne nevyšla. Na strelnici sa dopustila až šiestich chýb, za čo jej prináleží priebežná 32. pozícia. Nasťa Kuzminová klesla na osemnáste miesto.
     
    Terézia Poliaková po zlyhaní na druhej streľbe, vybielila na tretej všetkých päť terčov. Anastasia Kuzminová je už v cieli. Zatiaľ sa zaradila na priebežné pätnáste miesto.
     
    Vyzerá to tak, akoby bola posledná streľba pre naše dievčatá zakliata. Na štvrtej položke si pripísala až tri minúte terčíky, to nebude na štart v hromadných pretekoch stačiť.
     
    Bielorusi dnes prežijú ďalší z veľmi vydarených dní. Naděžda Skardinová je na bronzovej pozícii. Krajina z bývalého sovietskeho zväzu tak dnes opanovala prvé i tretie miesto.
     
    V cieli je aj Švajčiarka Selina Gasparinová, ktorá sa bude tešiť zo striebornej medaily. České reprezentantky to mali veľmi dobre rozbehnuté, no v cieli im patrí až štvrté, respektíve piate miesto. Sklamaná bude najmä Gabriela Soukalová, pre ktorú to je druhé štvrté miesto za sebou.
     
    Aspoň Martina Chrápánová zastrieľala čisto. Svoju druhú streleckú položku zvládla.
     
    Po vzore našej najlepšej biatlonistky zastrieľala pri svojej druhej položke aj Terézia Poliaková. Naša mladá nádej netrafila taktiež tri terče.
     
    Tak toto nie! Nasťa Kuzminová na poslednej streleckej položke úplne zlyhala, minula až tri terče a medailovú šancu z dnešných pretekov definitívne stratila!
     
    Gereková sa dopustila na svojej tretej položke jednej minely, posledná z našich Martina Chrapánová na prvej streľbe netrafila až dva terče.
     
    Soukalová na poslednej položke v stoji napodobnila Vítkovú. Celkovo sa Gabriela dopustila dvoch streleckých chýb, patrí jej priebežné štvrté miesto.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Michal Bakoš