Košice – Zvolen 4:0 (kon.) | HC Slovan – Žilina 6:5 (kon.) | Skalica – Trenčín 5:6 (po pr.)
Lipt. Mikuláš – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Poprad – Topoľčany 6:1 (kon.) | Spišská N. Ves – Nitra 1:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
6:1 (4:1, 1:0, 1:0)
HC Topoľčany
Štvrtok 13.02.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Je dobojované!
    Aj v tretej dvadsaťminútovke tohto zápasu boli mierne aktívnejší hokejisti popradskej juniorky, ktorí dokázali v 56. minúte prekonať gólmana Pravdu aj popiatykrát zásluhou strely z hokejky Reného Ženčucha. V závere tretej tretiny sa tento zápas už len dohrával, keď sa oba tímy snažili niečo vymyslieť, no nedarilo sa im prekonať pozorných gólmanov. Poklona dnes patrí najmä gólmanovi Tomekovi, ktorý okrem jednej, zneškodnil aj tie najväčšie šance súpera.

    Popradčania si po skvelom výkone na domácom ľade pripisujú do tabuľky ďalšie tri body. Topoľčianci ešte musia o play-off
    zabojovať, keďže dnes sú bez zisku bodov.


    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:11:48)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Z ľavého kruhu tvrdo pálil Rufati, no gólman Tomek puk videl dobre a následne ho zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    59:16
    Topoľčianci sú usadení v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávajú, no popradská defenzíva im nedáva príliš veľa priestoru na útočnú kombináciu.
     
    58:55
    Gólman Tomek musel čeliť ďalšej strele, tentokrát v znení Petreka spoza kruhov, no ten napokon minul priestor popradskej brány.
     
    58:24
    Puk sa opäť nachádza pred popradskou bránou v moci domácich hokejistov. Topoľčianci však intenzívne napádajú domácu rozohrávku a snažia sa skórovať.
     
    57:56
    Laššo nahodil puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali pozorní popradskí obrancovia, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    57:22
    Paločko sympaticky zakončoval z centrálnej pozície, no gólman Pravda opäť dobre zakročil svojimi betónmi, ktorými zblokoval puk do bezpečia.
     
    56:46
    Popradčania sú s pukom stále usadení v útočnom pásme a snažia sa ofenzívne presadiť. Pozorná topoľčianská defenzíva je však zatiaľ jasne proti.
     
    55:56
    Poprad dal gól!
    Popradčania po vyhratom vhadzovaní pred topoľčianskou bránou opäť skórujú! Po skvelej prihrávke od Tomečka sa k zakončeniu dostal RENÉ ŽENČUCH, ktorý svojou delovkou nedal topoľčianskému gólmanovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Dávid Tomečko a Róbert Jenčo.
     
    55:50
    Kasanický nekompromisne pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovku gólman Pravda videl veľmi dobre a puk dokázal zachytiť vo svojej lapačke!
     
    55:21
    Hrehorčák hľadal dobrou prihrávkou spoza topoľčianskej brány jedného zo svojich spoluhráčov, no nepodarilo sa mu to a puk napokon skončil až v strednom pásme.
     
    54:55
    Laššo nekompromisným švihom vystrelil z ľavej strany, no gólman Tomek bol v strehu a puk svojou hrudou výstrojou zblokoval do bezpečia.
     
    54:24
    Dvojica Jakubov – Lapšanský a Szalay sa zapojila do náznaku potýčky pred topoľčianskou bránou. Po menších strkaniciach však čiaroví rozhodcovia ďalšie napadnutie nepovolili.
     
    53:47
    Popradský útočník Filip Stanislav bol v strednom pásme zrazený k ľadu pri bočnom mantineli. Následne sa však pozviechal a odkorčuľoval na striedačku.
     
    53:20
    Mário Grman sa s pukom natlačil pred popradskú bránu po pravom krídle a následne dobre zakončoval. Jeho strela však trafila len hruď popradského gólmana.
     
    52:54
    Jenčo zakončoval z centrálnej časti, no gólman Pravda bol v strehu a puk zachytil vo svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať naľavo od jeho brány.
     
    52:21
    Oba tímy hrajú už v plnom počte a snažia sa ofenzívne presadiť. Zatiaľ sú však mierne aktívnejší domáci Popradčania.
     
    51:52
    Šterbák preveril gólmana Pravdu dobrou strelou z pravej strany, no topoľčianský brankár bol v strehu a puk svojimi betónmi aj tentokrát zblokoval do bezpečia.
     
    51:25
    Vojsovič hľadal peknou zadovkou z ľavej strany pred topoľčianskou bránou jedného zo svojich spoluhráčov, no nepodarilo sa mu to. Topoľčianci ho od puku úspešne odstavili.
     
    50:45
    V hre štyroch na štyroch sú zatiaľ aktívnejší domáci Popradčania, ktorí sa snažia zaútočiť. Topoľčianci súvšak pozorní hneď v strednom pásme, kde dobre napádajú rozohrávku domácich.
     
    50:22
    Vylučovať sa bude na oboch stranách. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť domáci Denis Šterbák a na dve minúty za seknutie hosťujúci Jozef Hudec.
     
    49:49
    Popradčania si opäť nerozumeli vo svojej rozohrávke a previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    49:24
    Puk sa momentálne nachádza na hokejkách popradských obrancov, ktorí si ho veľmi dobre prihrávajú a snažia sa zaútočiť. Topoľčianský forčeking je však pozorný.
     
    48:46
    Hrehorčák nekompromisne zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho delovka skončila len tesne vedľa topoľčianskej brány.
     
    48:46
    Hrehorčák nekompromisne zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho delovka skončila len tesne vedľa topoľčianskej brány.
     
    48:13
    Kramár nahadzoval puk spoza ľavého kruhu na topoľčianskú bránu, tam sa ho snažil stečovať Bielec, no nepodarilo sa mu to. Gólman Pravda si na svoje konto teda pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    47:52
    Spoza kruhov pekným švihom zakončoval Petrek, no jeho projektil napokon skončil len v moci gólmana Tomeka, ktorý dobre zakročil svojou lapačkou.
     
    47:36
    Po skvelej prienikovej prihrávke od Hrehorčáka sa do bravúrnej gólovej šance pred gólmanom Pravdom dostal Matej Paločko, no ten ho zoči voči nedokázal prekonať!
     
    47:13
    Hrehorčák sa snažil presadiť rýchlym únikom po pravom krídle, no napokon narazil na pozorného Petreka, ktorý ho od puku pri bočnom mantineli odstavil.
     
    46:56
    Stanislav si pri prechode cez útočnú modrú čiaru mierne nerozumel s Bielecom a túto dvojicu napokon zastavil čiarový rozhodca s ofsajdovým verdiktom.
     
    46:24
    Popradčania si tentokrát poriadne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred popradskou bránou.
     
    45:49
    Popradskí obrancovia majú puk vo svojej moci pred vlastnou bránou, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Topoľčianci sú však zatiaľ v strehu a intenzívne forčekujú.
     
    45:10
    Ženčuch preveril gólmana Pravdu dobrou strelou z pravej strany, no topoľčianský brankár bol v strehu a puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    44:56
    Rýchlym únikom cez stred sa snažil presadiť aktívny Šťastný, no ten napokon narazil na pozorného Pitku, ktorý ho od puku s veľkým prehľadom odstavil.
     
    44:13
    Paločko potrápil topoľčianskú defenzívu na ľavej strane, následne dobrou prihrávkou našiel Vojsoviča, no ten sa už k zakončeniu nedostal.
     
    43:48
    Stanislav nahadzoval puk na topoľčianskú bránu, no tam bol pozorný gólman Pravda, ktorý ho pre istotu ukryl vo svojej lapačke.
     
    43:06
    Topoľčianský útočník Trenčan sa dostal do kolízie s popradskými obrancami za domácou bránou, tá sa posunula a hra musela byť prerušená. Trenčan je však napokon v poriadku.
     
    42:59
    Šterbák sa dostal do zakončenia pred topoľčianskou bránou, no napokon bol neúspešný, keďže gólman pravda dobre zakročil svojimi betónmi.
     
    42:07
    Z pravej strany tvrdo pálil Laššo, no gólman Tomek jeho strelecký pokus videl veľmi dobre a puk dokázal zachytiť vo svojej lapačke.
     
    41:42
    Popradčania hrajú už v plnom počte a okamžite sa snažia zaútočiť. Topoľčianci sú však zatiaĺ pozorní a nič nenechávajú na náhodu.
     
    41:13
    Popradský gólman Tomek si na svoje konto pripísal fantastický zákrok! Po skvelej prihrávke z pravej strany od Szalaya sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Filip Hudec, no jeho projektil gólman Tomek dokázal vyraziť svojou pravou rukou tesne vedľa domácej brány.
     
    40:42
    Popradčania dokázali vo vlastnom oslabení vyviezť puk do útočného pásma, kde ho niekoľko sekúnd podržali. Topoľčianci sú však opäť v strehu a snažia sa útočiť.
     
    40:06
    V úvode tretej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali Topoľčianci, ktorí sa okamžite snažia gólovo presadiť. Popradská defenzíva je však už vo štvorici a dobre sa bráni.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V úvode tretej tretiny nastupuje do topoľčianskej brány opäť gólman Denis Pravda!
     
    Tretia tretina začne v znení dvojnásobnej presilovej hry Topoľčian, ktorá bude trvať ešte 4 sekundy.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola opäť lepšie zvládnutá v znení popradských juniorov, ktorí síce dokázali skórovať len raz, keď sa počas 27. minúty gólovo presadil Maciej Bielec, no predviedli naozaj veľmi dobrý výkon, či už v ofenzíve alebo v defenzíve. Výrazne treba pochváliť gólmanov Hala a Tomeka, ktorí predvádzajú naozaj skvelý výkon a nedávajú svojim súperom veľa priestoru na skórovanie.

    Podarí sa mladým hokejistom z Topoľčian zabrať naplno v tretej tretine a pripísať si tak na svoje konto aspoň zníženie gólového manka?
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:49
    Po peknej prihrávke z pravej strany od Szalaya sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Trenčan, no ten napokon minul priestor popradskej brány.
     
    39:17
    Uvidíme početnú výhodu o dvoch mužov pre Topoľčany. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Andreas Štrauch.
     
    38:36
    Popradčania sa v oslabení dostali do skvelej gólovej šance, keď po peknej prihrávke od Štraucha z pravej strany zakončoval Gápa, no ten napokon tesne minul priestor topoľčianskej brány.
     
    38:04
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Topoľčany. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Dávid Tomečko.
     
    37:50
    Lapšanský obkorčuľoval topoľčianskú bránu, no napokon stratil puk a momentálne sa Topoľčianci snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    37:07
    Trenčan zakončoval z pravej strany, no gólman Tomek bol aj tentokrát v strehu a puk dokázal svojim pravým ramenom vyraziť napravo od svojej brány.
     
    36:38
    Z pravého kruhu sympaticky zakončoval Filip Hudec, no jeho projektil bol napokon zblokovaný tesne vedľa popradskej brány jedným z hráčov Popradu.
     
    35:56
    Vojsovič hľadal dobrou bekhendovou prihrávkou z ľavej strany pred topoľčianskou bránou nejakého zo svojich spoluhráčov, no nepodarilo sa mu to. K puku sa napokon dostali až Topoľčianci.
     
    35:21
    Ďalšie nedorozumenie v radoch topoľčianských hokejistov prinieslo ďalšie zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude opäť pred bránou gólmana Hala.
     
    34:56
    Jenčo zakončoval z medzikružia, no jeho projektil smeroval len na topoľčianskú bránu, kde ho gólman Halo bez problémov zblokoval do bezpečia.
     
    34:12
    Topoľčianci si v tejto chvíli poriadne nerozumeli a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Halom.
     
    33:46
    Trenčan nahadzoval puk z pravej strany pred popradskú bránu, no tam bol gólman Tomek pozorný a bez problémov zblokoval puk do bezpečia.
     
    33:19
    Pitka nahadzoval puk z pravej strany na zadný mantinel, no jeho projektil napokon pozorní topoľčianskí obrancovia dokázali zblokovať do bezpečia.
     
    32:58
    Sawicki dobiedzal pred topoľčianskou bránou na pravej strane, no jeho projektil napokon ani nadvakrát nedokázal prekonať betóny pozorného gólmana Hala.
     
    32:24
    Babinský nahodil puk do stredného pásma, no tam sa k nemu dostali len pozorní topoľčianskí útočníci, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť.
     
    31:43
    Popradskí juniori sa vo svojej početnej nevýhode dokázali ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Puk majú vo svojej moci pred vlastnou bránou a snažia sa ofenzívne presadiť.
     
    31:13
    Vojsovič sa na útočnej modrej čiare snažil zbaviť dobiedzajúceho Ondrušku, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorní Topoľčianci ho napokon od puku odstavili.
     
    30:58
    Kasanický nahadzoval puk po bočnom mantineli do útočného pásma, ten sa však odrazil pred topoľčianskú bránu, kde ho gólman Halo bez problémov ukryl pod svojou lapačkou.
     
    30:43
    Peter Šťastný preveril pozornosť gólmana Tomeka dobrou strelou z pravej strany a jeho projektil napokon skončil medzi betónmi pozorného popradského brankára.
     
    30:17
    Spoza kruhov nekompromisne pálil Adam Grman, no jeho delovka napokon trafila len ľavú žŕdku popradskej brány! Gólman Tomek si teda musel poriadne vydýchnuť!
     
    29:59
    Gápa sa dostal k puku na ľavom krídle v útočnom pásme, následne svojou dobrou prihrávkou hľadal Štraucha, no ten bol dobre bránený a už zakončovať nedokázal.
     
    29:27
    Topoľčany si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť popradský obranca Babinský.
     
    29:01
    Sawicki sympaticky zakončoval z pravej strany, no gólman Halo si svoje betóny postrážil a dokázal nimi zblokovať puk do bezpečia.
     
    28:36
    Ihneď po vyhratom vhadzovaní pred popradskou bránou sa k strele na pravom kruhu dostal Rufati, no jeho delovku gólman Tomek videl a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    28:13
    Spoza kruhov nekompromisne pálil Kramár, no jeho delovku napokon jeden z topoľčianských hráčov dokázal zblokovať do bezpečia mimo svojej brány.
     
    27:36
    Popradčania vytvorili pred topoľčianskou bránou poriadny závar! Gólman Halo si však svoje betóny dokázal postrážiť a puk po strelách Hrehorčáka a Vojsoviča dokázal zblokovať do bezpečia.
     
    27:13
    Topoľčianci sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme. Hostia sa za nepriaznivého stavu nevzdávajú a stále útočia.
     
    26:48
    Jenčo sa rýchlo presúval po pravom krídle, následne dobrou krížnou prihrávkou hľadal voľného Štraucha, no ten bol dobre bránený a puk napokon odpálil do bezpečia pozorný Mário Grman.
     
    26:16
    Poprad dal gól!
    Tentokrát sa potvrdilo staré známe – nedáš, dostaneš! Po zahodenej šanci v znení Denisa Trenčana sa Popradčania dostali do rýchleho protiútoku a skórujú. Po skvelej prienikovej prihrávke od Stanislava sa k zakončeniu na ľavej strane dostal MACIEJ BIELEC, ktorý nedal topoľčianskému gólmanovi Halovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Filip Stanislav.
     
    25:54
    Popradčania si poriadne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnilis a postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    25:11
    Záhorský sympaticky zakončoval z hranice ľavého kruhu, no jeho pekná strela švihom napokon smerovala len vysoko nad popradskú bránu.
     
    24:49
    Popradčania sa v útočnom pásme previnili hrou so zdvihnutou hokejkou, po ktorej sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    24:18
    Z pravej strany sympaticky zakončoval Ondruš, no jeho projektil skončil len tesne vedľa popradskej brány. Gólman Tomek teda zasahovať nemusel.
     
    23:46
    Trenčan sa dostal k puku v medzikruží a tvrdo vystrelil, no gólman Tomek bol v strehu a puk dokázal zachytiť vo svojej hrudnej výstroji.
     
    23:12
    Gólman Tomek si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok! Tentokrát pos kvelej prihrávke od Szalaya z pravej strany zakončoval aktívny Filip Hudec, no jeho delovka napokon trafila len pozorného gólmana Tomeka.
     
    22:43
    Bielec sa dostal do zakončenia na hranici pravého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len v moci gólmana Hala, ktorý dobre zakročil svojimi betónmi.
     
    22:21
    Na pravej strane sa k zakončeniu dostal aktívny Rufati, no jeho delovka napokon trafila len jedného z pozorných popradských obrancov, ktorí zblokovali puk do bezpečia.
     
    21:56
    Z hranice pravého kruhu dobre zakončoval Ondruš, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa popradskej brány. Gólman Tomek teda zasahovať nemusel.
     
    21:14
    Popradský gólman Tomek si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok! Tentokrát dokázal svojou vyrážačkou zblokovať puk na hornú sieť popradskej brány po tvrdej strele od Gašparoviča!
     
    20:58
    Topoľčianský útočník Filip Hudec sa dostal do zakončenia v centrálnej časti, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa popradskej brány.
     
    20:24
    Popradskí hokejisti sa v úvode druhej tretiny dostali k puku v strednom pásme a momentálne sa snažia ofenzívne presadiť. Zatiaľ sa im však v tom veľmi nedarí.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu popradských hokejistov oveľa lepšia, keďže v nej dokázali vsietiť štyri góly, zatiaľ čo Topoľčianci len jeden. Už v 5. minúte otvoril gólový účet tohto stretnutia Radoslaw Sawicki, ktorý pridal svoj druhý gól hneď v 8. minúte a napokon v 16. minúte zavŕšil svoj hetrik. Ešte pred jeho tretím gólom skóroval aj Matej Paločko počas 13. minúty. Na druhej strane sa gólovo presadil Dominik Laššo, ktorý znižoval na 1:2 z pohľadu Topoľčian, no toto jednogólové manko hosťom dlho nevydržalo. Po štvrtom inaksovanom góle nastúpil do topoľčianskej brány náhradný gólman Juraj Halo, ktorý si od 16. minúty drží zatiaľ čisté konto.

    Podarí sa Topoľčiancom v druhej tretine aspoň znížiť náskok domáceho Popradu alebo si ho práve Kamzíci naopak ešte zvýšia?
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:51
    Z ľavej strany sympaticky pálil Hrehorčák, no jeho delovka skončila len na betónoch gólmana Hala, ktorý zblokoval puk do bezpečia.
     
    19:30
    Popradskí hokejisti sa dokázali ubrániť vo svojej početnej nevýhode bez väčších problémov a momentálne hrajú už v plnom počte.
     
    18:55
    Vojsovič intenzívne forčekoval, čím získal pre Popradčanov veľmi cenné sekundy. Topoľčianci sa však stále nevzdávajú a snažia sa ofenzívne presadiť.
     
    18:28
    Po skvelej prihrávke od Mária Grmana sa k zakončeniu na pravej strane dostal Jozef Hudec, no jeho delovku napokon gólman Tomek zachytil pod svojim betónom tesne vedľa ľavej žŕdky.
     
    17:59
    Popradčania sa počas svojej početnej nevýhody zatiaľ bránia veľmi dobre. Tomečko zachytil puk po nepresnej rozohrávke hostí a poslal ho cez všetky čiary až za topoľčianskú bránu.
     
    17:30
    Topoľčianci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť popradský útočník René Ženčuch.
     
    16:56
    Z ľavého kruhu nekompromisne pálil aktívny Laššo, no jeho zblokovaná strela napokon skončila len za popradskou bránou. Tomek teda zasahovať nemusel.
     
    16:06
    Trenčan nahodil puk na zadný mantinel z pravej strany, no za popradskou bránou sa k nemu dostali len pozorní popradskí obrancovia, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    15:59
    Popradskí juniori sú stále pri ofenzívnej chuti a intenzívne útočia. Topoľčianská defenzíva je však v týchto chvíľach veľmi pozorná a nič nenecháva na náhodu.
     
    15:24
    Do topoľčianskej brány nastúpil namiesto gólmana Denisa Pravdu gólman Juraj Halo!
     
    15:24
    Poprad dal gól!
    Popradskí juniori skórujú do topoľčianskej brány aj poštvrtýkrát! Po skvelej prihrávke od Bieleca sa k puku za ľavým kruhom dostal Kasanický, ktorý tvrdo pálil, no jeho delovku tesne pred topoľčianskou stečoval RADOSLAW SAWICKI, ktorý zavŕšil svoj hetrik v dnešnom zápase! Asistencie si pripisujú hráči Adam Kasanický a Maciej Bielec.
     
    14:59
    Szalay zakončoval z ľavého kruhu, no gólman Tomek zasahovať nemusel, keďže ešte pred ním zblokoval puk k zadnému mantinelu aktívny Kramár.
     
    14:23
    Adam Grman zakončoval tvrdo z ľavej strany, no gólman Tomek si dokázal svoje betóny postrážiť a puk nimi vyrazil do bezpečia mimo popradskej brány.
     
    13:45
    Hostia si opäť nerozumeli a po nekompromisnej strele v není Adama Grmana boli opäť v postavení mimo hry. Hra sa teda opäť udržuje v strednom pásme.
     
    13:27
    Topoľčianci si tentokrát nerozumeli pri svojom prieniku do útočného pásma a previnili sa len postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    12:56
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu a oba tímy sa snažia ofenzívne presadiť. Mierne aktívnejší sú Topoľčianci, no popradská defenzíva je zatiaľ naozaj pozorná.
     
    12:11
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti nenechali na seba dlho čakať a po rýchlej útočnej kombinácii sa opäť dostávajú do dvojgólového vedenia! Po peknej prihrávke z ľavej strany od Vojsoviča sa k zakončeniu na pravej strane dostal Hrehorčák, ten vystrelil, no neprekonal gólmana Pravdu. Aktívny MATEJ PALOČKO však nenechal na seba dlho čakať a z nechytateľnej dorážky skóruje. Asistencie si pripisujú hráči Peter Hrehorčák a Martin Vojsovič.
     
    11:56
    Popradčania sa po inkasovanom góle nevzdávajú a snažia sa ofenzívne presadiť. Zatiaľ sú však Topoľčianci pozorní a nič nenechávajú na náhodu.
     
    11:12
    Topoľčany dali gól!
    Topoľčianci dokázali zúžitkovať svoj útočný tlak a vsietili kontaktný gól. Ondruška sa dostal k puku za ľavým kruhom, následne dobre vystrelil a gólman Tomek jeho strelu len tesne svojim ľavým betónom zblokoval pred seba. Tam už však stál aktívny DOMINIK LAŠŠO, ktorý z dorážky nedal popradskému gólmanovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Peter Ondruška.
     
    10:58
    Laššo sa s pukom dostal až za popradskú bránu, no tam sa pri ňom pristavila dvojica hráčov Babinský a Šterbák, ktorí ho zdvojili a puk prevzali na svoje hokejky.
     
    10:15
    Žitňanský opäť nahadzoval puk spoza kruhov na popradskú bránu, no gólman Tomek bol v strehu a túto strelu bez problémov zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    09:59
    Popradčania si tentokrát mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    09:24
    Záhorský preveril pozornosť popradskej defenzívy nahodením puku z ľavého kruhu na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostal len pozorný Kramár, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    08:54
    Topoľčianci sú usadení v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávajú. Pozorná popradská defenzíva je však v strehu a nič nenecháva na náhodu.
     
    08:10
    Žitňanský nahadzoval puk zo stredného pásma na popradskú bránu, no gólman Tomek bol v strehu a toto nahodenie bez problémov zblokoval za popradskú bránu.
     
    07:47
    Hrehorčák preveril svoju hokejku dobrou strelou z medzikružia, no gólman Pravda si zachoval chladnú hlavu a veľmi dobre zakročil svojimi betónmi, ktoré stihol položiť na ľad.
     
    07:22
    Poprad dal gól!
    Popradskí juniori sa po ráznom forčekingu dostali k puku pred topoľčianskou bránou a skórujú opäť! RADOSLAW SAWICKI vybojoval puk pre domáci tím za topoľčianskou bránou, následne si nakorčuľoval na ľavý kruh a skvelým bekhendovým blafákom prekonal gólmana Pravdu. Bez asistencií.
     
    06:56
    Po skvelej kolmej prihrávke z ľavej strany od Gašparoviča sa k zakončeniu pred gólmanom Tomekom dostal aktívny Jozef Hudec, no jeho delovka napokon trafila len dobre osadené betóny popradského gólmana.
     
    06:22
    Spoza kruhov sympaticky zakončoval Mário Grman, no jeho projektil skončil len vo výstroji gólmana Tomeka, ktorý dobre čítal hru.
     
    05:59
    Štrauch sa snažil rýchlym únikom cez ľavé krídlo dostať až pred gólmana Pravdu, no nepodarilo sa mu to. Pozorný obranca Mário Grman ho svojou hokejkou od puku odstavil.
     
    05:24
    Z hranice pravého kruhu sympaticky zakončoval Šťastný, no ani jeho projektil nedokázal prekonať pozorného Tomeka, ktorý dobre zakročil svojimi betónmi.
     
    04:56
    Szalay sa rýchlo presúval po ľavom krídle, následne aj tvrdo zakončoval, no jeho delovka z príklepu napokon smerovala len tesne vedľa popradskej brány.
     
    04:02
    Poprad dal gól!
    Popradskí juniori sa dostávajú do vedenia! Emil Kramár sa po vyhratom vhadzovaní dostal k puku za pravým kruhom, nekompromisne vystrelil a gólmanovi Pravdovi táto strela vypadla z výstroji. Než sa stihol Pravda zorientovať, tak ho už z dorážky na ľavej strane bez problémov prekonal RADOSLAW SAWICKI! Asistencie si pripisujú hráči Emil Kramár a Adam Kasanický.
     
    03:53
    Dávid Tomečko nekompromisne zakončoval z medzikružia, no gólman Pravda má svoju prilbu dnes osadenú veľmi dobre a aj tentokrát dokázal ňou puk zblokovať do bezpečia mimo svojej brány.
     
    03:08
    Topoľčianci hrali už v plnom počte a ihneď sa dostali do skvelej gólovej šance. Žitňanský vykorčuľoval zo striedačky, následn sa odstal pred gólmana Tomeka a dobre zakončoval, no trafil len betóny pozorného gólmana Tomeka.
     
    02:07
    Kasanický opäť tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho pekná strela švihom napokon trafile gólmana Pravdu len do prilby. Následne sa Topoľčianci dokázali bez problémov oslobodiť.
     
    01:36
    Kasanický nekompromisne pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná len tesne vedľa topoľčianskej brány, kde ju prevzali topoľčianskí obrancovia.
     
    01:03
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Žitňanský, ktorý za topoľčianskou bránou nekompromisne zrazil k ľadu Petra Gápu.
     
    00:56
    Denis Šterbák nahadzoval puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len pozorní topoľčianskí obrancovia, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny tohto zápasu sa k puku dostali hokejisti domáceho Popradu, ktorí sa okamžite snažia ofenzívne presadiť. Pozorná topoľčianská defenzíva je však zatiaľ proti.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Tomek (Sedlačko) – Dinda, Pitka, Kasanický, Kramár, Babinský, D. Šterbák, Varholík, Ďurčo – Štrauch ("C"), Jenčo, Gápa – Hrehorčák, Vojsovič, Matej Paločko – J. Lapšanský, Tomečko, Ženčuch – Stanislav, Sawicki, Bielec

    HC Topoľčany: Pravda – A. Grman, Belianský ("C"), Žitňanský, Petrek, Ondruška, M. Grman – F. Hudec, Szalay, Záhorský – Gašparovič, Šťastný, Trenčan – J. Hudec, Laššo, Ondruš – Rufati

    Rozhodca: Ľuboš Husár – Roman Bednár, Juraj Tornay.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 41. kole slovenskej Extraligy juniorov!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde proti sebe od 17:00 nastúpia juniorské výbery klubov HK Poprad a HK Nitra.

    Popradskí juniori sa po 41 odohraných zápasoch nachádzajú na ôsmej priečke so ziskom 53 bodov a gólovým skóre 168:179 (takmer najviac inkasovaných gólov v lige) za 18 výhier (4 mimo riadnej hracej doby) a 23 prehier (3 mimo riadnej hracej doby). Pred Popradčanmi momentálne na siedmej priečke sídlia Skaličania s náskokom dvoch bodov a za Popradčanmi na deviatej priečke Topoľčianci so stratou troch bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia mladých popradských hokejistov v juniorskej extralige, prehra (3:6 vonku proti Spišskej Novej Vsi) – výhra (5:4 po predĺžení doma proti Spišskej Novej Vsi) – prehra (1:6 vonku proti nitrianským juniorom) – prehra (2:5 vonku proti Topoľčanom) – výhra (4:2 v domácom prostredí proti Nitre), jasne hovorí o tom, že Popradčanom sa v poslednej dobe veľmi nedarí a ak sa chcú udržať v boji o play-off, tak by mali poriadne zabrať.

    Topoľčianskí juniori sa po 41 odohraných zápasoch vrámci slovenskej extraligy juniorov nachádzajú na priebežnej deviatej priečke so ziskom 47 bodov a gólovým skóre 122:157 za 16 výhier (4 mimo riadnej hracej doby) a 25 prehier (6 mimo riadnej hracej doby). Pred Topoľčiancami momentálne na ôsmej priečke sídlia Popradčania s náskokom troch bodov a za Topoľčiancami na desiatej priečke hráči Spišskej Novej Vsi so stratou troch bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia topoľčianských juniorov v extralige, prehra (2:3 po samostatných nájazdoch doma proti Nitre) – výhra (5:4 na nitrianskej pôde proti domácim "corgoňom") – výhra (4:3 doma proti Spišskej Novej Vsi) – výhra (5:2 v domácom prostredí proti Popradu) – prehra (3:5 vonku proti Spišskej Novej Vsi), hovorí o tom, že Topoľčiancom sa v poslednej dobe darí vyhrávať a práve oni by mali zabrať na plné obrátky v posledných troch kolách, keď sa chcú udržať v boji o play-off.

    Juniorky Popradu a Topoľčian si doposiaľ zmerali sily už trikrát. Najskôr sa z výhry 4:3 v Poprade tešili "kamzíci", následne si so svojimi súpermi poradili aj v Topoľčanoch vysoko – 7:2. Tretí vzájomný zápas sa odohral len nedávno, keď Topoľčianci na domácom ľade zdolali Poprad výsledkom 5:2.

    Podarí sa domácim Popradčanom zdolať po Nitre aj Topoľčany, alebo práve hostia vyrovnajú vzájomnú bilanciu zápasov na 2:2?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe


    Hľadáme spravodajcu pre tím HC Topoľčany. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 5. Sawicki (Kramár, Kasanický), 8. Sawicki, 13. Paločko (Hrehorčák, Vojsovič), 16. Sawicki (Kasanický, Bielec), 27. Bielec (Stanislav), 56. Ženčuch (Tomečko, Jenčo) – 12. Laššo (Ondruška)


    HK Poprad: Tomek (Sedlačko) – Dinda, Pitka, Kasanický, Kramár, Babinský, D. Šterbák, Varholík, Ďurčo – Štrauch ("C"), Jenčo, Gápa – Hrehorčák, Vojsovič, Matej Paločko – J. Lapšanský, Tomečko, Ženčuch – Stanislav, Sawicki, Bielec
    HC Topoľčany: Pravda (16. – 40. Halo) – A. Grman, Belianský ("C"), Žitňanský, Petrek, Ondruška, M. Grman – F. Hudec, Szalay, Záhorský – Gašparovič, Šťastný, Trenčan – J. Hudec, Laššo, Ondruš – Rufati

    Rozhodca: Ľuboš Husár – Roman Bednár, Juraj Tornay