Fínsko – Rakúsko 8:4 (kon.) | Slovensko – USA 1:7 (kon.) | Rusko – Slovinsko 5:2 (kon.)
Kanada – Nórsko 3:1 (kon.)
koniec
Fínsko
8:4 (4:2, 2:0, 2:2)
Rakúsko
Štvrtok 13.02.2014, 09:00 • Bolšoj Ice Dome, Soči • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ďakujem za pozornosť a snáď ani nemusím pripomínať, že od 13:30 sme tu opäť s dvoma zápasmi našej skupiny – Rusko proti Slovinsku, ale najmä Slováci proti USA. Do čítania! (11:23:12)
     
    Fíni rozprášili v úvodnom stretnutí Rakúsko 8:4. Osem gólov je v prípade Rakúska viac-menej povinná záležitosť, ale inkasované štyri sú hanbou obrany Fínov a postaviť sa takto k zápasu so skúsenejším mužstvom, mohlo ich to riadne mrzieť.
    Hetrikom explodoval útočník Michael Grabner, po dva strelili Mikael Granlund a Jarkko Imonen.
    Strely na bránu 52:20 (15:6, 19:8, 18:6).
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    58:25
    Fínsko dalo gól!
    Druhá využitá presilová hra, Starkbaum nevidel nič a nemal šancu, takže na tomto góle si zásluhu pripisuje aj tieniaci Barkov. MIKAEL GRANLUND sa zaviezol tak, aby bol presne "v tieni" Barkova a ešte ďalších hráčov a nasmeroval puk ukážkovo do vinkla.
    Asistencie: Kimmo Timonen a Sami Vatanen.
     
    57:09
    Radosť pozerať na fínske presilovky, akoby kdekoľvek kam pošlú puk stál nejaký z hráčov, tak dobre o sebe vedia a posielajú si to naslepo. Až mám občas pocit, že aj Rakúšania len užasnuto sledujú puk s "otvorenou hubou" a najradšej by na striedačke sedeli všetci, aby sledovali toto hokejové umenie.
     
    56:26
    Rakúsko – Thomas Raffl – dve minúty za hákovanie.
     
    56:15
    Jussi Jokinen a jeho rýchle zakončenie po prihrávke Aaltonena, Starkbaum lapačkou len vyrazil, akoby ho prekvapilo, že puk zachytil a neudržal ho v rukavici.
     
    55:54
    Granlund prišiel o prilbu, zatiaľ sa tak k slovu dostali jeho spoluhráči, strela sa ozvala o zadný mantinel.
     
    54:22
    Rakúsko dalo gól!
    MICHAEL GRABNER HETRIK! Fantasticky to spravil tento útočník a je prvým hráčom olympiády, kto strieľa v jednom zápase tri góly. Rakúsko sa dostalo do prečíslenia, vzadu ostal len Sami Vatanen, po druhej strane korčuľoval Lebler. Grabner šikovne naznačil prihrávku, takže Vatanen upustil zo sústredenia sa na strelu a Rask takisto musel počítať s prihrávkou a tak šiel do presunu a otvoril nie že skulinku, ale rovno riadnu dieru medzi betónmi, čo Grabner využil.
    Bez asistencie.
     
    53:16
    Kontiola posielal puk nabiehajúcej dvojičke, ale Aaltonen predbehol myšlienku.
     
    52:13
    Komarov nakorčuľovaný pred bránu dostával ležérnu prihrávku, ale nedokázal ju usmerniť dobre, sám skončil v bráne po tiesnení.
     
    51:25
    Fínsko dalo gól!
    Predsa len JARKKO IMMONEN strieľa gól, ktorý je vôbec prvým presilovkovým v tomto stretnutí, stačilo byť na správnom mieste a využiť prihrávku Barkova strelou z prvej zblízka.
    Asistencie: Aleksander Barkov a Sami Vatanen.
     
    51:10
    Ale toto?! Vatanen – Timonen na modrej – Granlund na pravý kruh a krížna prihrávka na ľavý, odkiaľ Immonenova strela mierila na vinkel a trafila žrď! Starkbaum v snahe vyraziť vrchom hokejky posiela preč zo svojej brány fľašu, takže z "blbého" uhla to mohlo vyzerať, že sa puk odrazil od vinkla práve od tej fľaše.
     
    49:42
    Ale namiesto tlaku Fínov tu máme únik Rakúska do šance. Thomasovi Rafflovi puk mieril na päty, hokejkou za chrbtom ho len pohladil a tak to bolo na Altmannovi, jeho strelu Rask vyrazil len pred seba a ešte sa stihol presunúť na dorážku, ktorá ale z hokejky Hundertpfunda nemierila práve presne.
     
    49:26
    Rakúsko – Brian Lebler – dve minúty za vrazenie na mantinel.
     
    49:07
    Granlund dostal rýchlo vrátený puk z takmer už vyhodenia, ale pri prehadzovaní na druhú stranu mu z čepele skĺzol.
     
    47:05
    Po tom, čo to pred bránou rozkrútil Olli Jokinen, sa rozhodol pre prihrávku na modrú, kde si Vatanen prihral s kolegom a vracaná prihrávka už mierila von z pásma, čo Rakúsko okamžite využíva na hromadné striedanie.
     
    46:39
    Granlund z pravého kruhu a ak som dobre videla, po druhý raz v zápase nastrelil žrď.
     
    45:40
    Už je to presilovka piatich proti štyrom – Korpikoski a Welser sú na ľade.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 6. Granlund (Selänne, Vatanen), 12. Lepistö (J. Jokinen, Ruutu), 20. Määttä (O. Jokinen), 20. Immonen (Lehterä, Väänänen), 22. J. Jokinen, 33. Kontiola (Granlund), 52. Immonen (Barkov, Vatanen), 59. Granlund (Timonen, Vatanen) – 1. Grabner (M. Raffl), 10. Hundertpfund (Vanek), 42. Grabner (Lebler, M. Raffl), 55. Grabner


    Fínsko: Rask (Lehtonen) – Timonen, Vatanen, Määttä, Salo, Lepistö, Hietanen, Väänänen, Kukkonen – Selänne, Barkov, Granlund – Korpikoski, O. Jokinen, Ruutu – Aaltonen, Kontiola, J. Jokinen – Komarov, Immonen, Lehterä.
    Rakúsko: Starkbaum (Swette) – Trattnig, Lakos, Ulmer, Pöck, Unterluggauer, F. Iberer, Altmann, Lukas – Vanek, Koch, Setzinger – Lebler, Grabner, M. Raffl – Nödl, Hundertpfund, T. Raffl – Latusa, Oberkofler, Welser.

    Rozhodca: Piechaczek (GER), Walsh – George (obaja USA), Kovachik (CAN)

    Diváci: 5664