Fínsko – Rakúsko 8:4 (kon.) | Slovensko – USA 1:7 (kon.) | Rusko – Slovinsko 5:2 (kon.)
Kanada – Nórsko 3:1 (kon.)
koniec
Fínsko
8:4 (4:2, 2:0, 2:2)
Rakúsko
Štvrtok 13.02.2014, 09:00 • Bolšoj Ice Dome, Soči • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:25
    Fínsko dalo gól!
    Druhá využitá presilová hra, Starkbaum nevidel nič a nemal šancu, takže na tomto góle si zásluhu pripisuje aj tieniaci Barkov. MIKAEL GRANLUND sa zaviezol tak, aby bol presne "v tieni" Barkova a ešte ďalších hráčov a nasmeroval puk ukážkovo do vinkla.
    Asistencie: Kimmo Timonen a Sami Vatanen.
     
    54:22
    Rakúsko dalo gól!
    MICHAEL GRABNER HETRIK! Fantasticky to spravil tento útočník a je prvým hráčom olympiády, kto strieľa v jednom zápase tri góly. Rakúsko sa dostalo do prečíslenia, vzadu ostal len Sami Vatanen, po druhej strane korčuľoval Lebler. Grabner šikovne naznačil prihrávku, takže Vatanen upustil zo sústredenia sa na strelu a Rask takisto musel počítať s prihrávkou a tak šiel do presunu a otvoril nie že skulinku, ale rovno riadnu dieru medzi betónmi, čo Grabner využil.
    Bez asistencie.
     
    51:25
    Fínsko dalo gól!
    Predsa len JARKKO IMMONEN strieľa gól, ktorý je vôbec prvým presilovkovým v tomto stretnutí, stačilo byť na správnom mieste a využiť prihrávku Barkova strelou z prvej zblízka.
    Asistencie: Aleksander Barkov a Sami Vatanen.
     
    41:29
    Rakúsko dalo gól!
    Tak ale toto bola parádna akcia od Rakúšanov, MICHAEL GRABNER si nakorčuľoval cez Jussi Jokinena na bránu, kde nastavil čepeľ na prihrávku Leblera a posiela puk cez presúvajúceho sa Raska! Ešte sa pri tom tvári, akoby fínskych brankárov prekonával na dennej báze.
    Asistencie: Brian Lebler a Michael Raffl.
     
    32:10
    Fínsko dalo gól!
    Takto nejako si to Suomi predstavovali. Kontiola nabil Granlundovi na strelu z prvej, na ktorú ešte Starkbaum reagoval, ale PETRI KONTIOLA z uhla dorazil puk prehodením za jeho chrbát.
    Asistencia: Mikael Granlund.
     
    21:43
    Fínsko dalo gól!
    JUSSI JOKINEN do pásma po ľavom krídle, spomedzi kruhov sa dostal k strele, ale až druhou dorážkou zvyšuje skóre.
     
    19:33
    Fínsko dalo gól!
    Hneď po vhadzovaní Fíni vleteli do pásma, z pravej strany puk rozohratý pred bránu, kde trafil do dezorientovaného hráča a JARKKO IMONEN odrazený puk upratal do brány.
    Asistencie: Jori Lehterä a Ossi Väänänen.
     
    19:25
    Fínsko dalo gól!
    Dvakrát jemnulinko tečovaný puk a OLLI MÄÄTTÄ sa môže tešiť vôbec po prvý raz z toho, že Fínov posiela do vedenia. Olli Jokinen mu prihral na modrú, kde si postavil puk a napriahol ku golfáku, ktorý zapadol k pravej žrdi nahnevaného Starkbauma.
    Asistencia: Olli Jokinen.
     
    11:23
    Fínsko dalo gól!
    Ruutu v boji pri mantineli postrčil puk za seba, kde ho prevzal Jussi Jokinen, otočil sa do hry a prihral do medzikružia, odkiaľ z prvej nádherne vymietol pavučinky vo vinkloch Starkbaumovej brány SAMI LEPISTÖ.
    Asistencie: Jussi Jokinen a Tuomo Ruutu.
     
    09:19
    Rakúsko dalo gól!
    THOMAS HUNDERTPFUND s pukom získaným na ľavom kruhu obkrúžil bránu, od pravej žrde nahodil na bránu a je to gól! Od korčule Määttäho, ktorý šiel popred bránu na Hundertpfunda, sa puk odrazil za Raskov chrbát a opäť sú Rakúšania vo vedení!
    Asistencia: Thomas Vanek.
     
    05:15
    Fínsko dalo gól!
    Vatanen vyslal prihrávku od vlastnej brány Selänneho do pásma, ten ho prenechal na ľavej strane MIKAELOVI GRANLUNDOVI, zatiaľ si prekorčuľoval pred bránu a možno i tienil Starkbaumovi pri strele z ľavého kruhu.
    Asistencie: Teemu Selänne a Sami Vatanen.
     
    00:36
    Rakúsko dalo gól!
    Salovi na zadnom mantineli odskočil puk a Rakúšania sa dostali do šance, pretože ho okamžite získal Mickey Raffl, roztancoval Sala a prihrávkou spoza brány našiel pred Raskom MICHAELA GRABNERA na strelu z prvej! Tak to je studená sprcha pre Fínov.
    Asistencia: Michael Raffl.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 6. Granlund (Selänne, Vatanen), 12. Lepistö (J. Jokinen, Ruutu), 20. Määttä (O. Jokinen), 20. Immonen (Lehterä, Väänänen), 22. J. Jokinen, 33. Kontiola (Granlund), 52. Immonen (Barkov, Vatanen), 59. Granlund (Timonen, Vatanen) – 1. Grabner (M. Raffl), 10. Hundertpfund (Vanek), 42. Grabner (Lebler, M. Raffl), 55. Grabner


    Fínsko: Rask (Lehtonen) – Timonen, Vatanen, Määttä, Salo, Lepistö, Hietanen, Väänänen, Kukkonen – Selänne, Barkov, Granlund – Korpikoski, O. Jokinen, Ruutu – Aaltonen, Kontiola, J. Jokinen – Komarov, Immonen, Lehterä.
    Rakúsko: Starkbaum (Swette) – Trattnig, Lakos, Ulmer, Pöck, Unterluggauer, F. Iberer, Altmann, Lukas – Vanek, Koch, Setzinger – Lebler, Grabner, M. Raffl – Nödl, Hundertpfund, T. Raffl – Latusa, Oberkofler, Welser.

    Rozhodca: Piechaczek (GER), Walsh – George (obaja USA), Kovachik (CAN)

    Diváci: 5664