Japonsko – Nemecko 0:4 (kon.) | Švédsko – Rusko 1:3 (kon.)
koniec
Švédsko
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Rusko
Štvrtok 13.02.2014, 18:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je koniec. V záverečnej časti hry ruské hráčky iba potvrdili svoju obrovskú silu, ktorú prezentovali takmer počas celých šesťdesiatich minút. Objektívne musíme uznať, že nebyť gólmanky Wallnerovej, švédske reprezentantky mohli dopadnúť ešte oveľa horšie. Pomer striel celkovo: 16:31.

    To je už pre dnešok všetko. Za pozornosť ďakuje a s prianím pekného večera sa s vami lúči Veronika Pancuráková. (20:16:57)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:32
    Wallnerová je na striedačke. V tejto chvíli je už o víťazovi aj napriek tomu s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodnuté.
     
    59:19
    Švédsko si berie oddychový čas. Hokejistky troch koruniek ešte skúsia absolútny vabank.
     
    59:19
    Švédsko mohlo prehrávať rozdielom troch presných zásahov! Ruské hráčky dopravili puk do siete, ale dlho sa z toho netešili. Predchádzalo tomu postavenie mimo hry. Wallnerová sa teda bude musieť kvôli vhadzovaniu v strede klziska do bránky vrátiť.
     
    58:17
    Švédske hráčky to ešte predsa len skúsia v šestici!
     
    58:07
    Rusko dalo gól!

    KATARÍNA SMOLENCEVOVÁ zrejme definitívne pochováva akékoľvek švédske nádeje. Puk si súpoza bránky potiahla do medzikružia, odkiaľ nechytateľne zavesila za Wallnerovú. Asistencia: Oľga Sosinová.
     
    57:42
    Rusko je nasťahované v útočnom pásme a nikam sa zbytočne neponáhľa. Ruské hráčky si hlavne nemôžu dovoliť žiadne zaváhanie v defenzíve a tak so strelou stále čakajú.
     
    57:15
    Hokejistky troch koruniek to vôbec nemajú jednoduché a o puk teraz dokonca prišli a budú sa musieť brániť.
     
    56:43
    Švédky by radi okamžite zaútočili, ale to vôbec nie je také jednoduché. Puk sa im nedarí prepasírovať stredom klziska a dopracovať sa k streleckému zakončeniu je pre nich takmer nemožné.
     
    56:12
    Medzičasom už hrajú hráčky v žltých dresoch v plnom počte. Na ľadovej ploche sa schyľuje k veľkej dráme.
     
    55:27
    Švédsko šlo dokonca do protiútoku! Po ňom sme síce neboli svedkami žiadneho streleckého zakončenia, ale pre hráčky troch koruniek majú získané sekundy nesmiernu hodnotu. Puk navyše ostal na ich hokejkách.
     
    55:03
    Švédske hráčky si uvedomujú vážnosť situácie a obetavo sa hádžu do striel. Puk sa im podarilo vytesniť z vlastnej obrannej tretiny aspoň do stredu klziska.
     
    54:46
    Teraz sa im to už síce podarilo, ale Wallnerová bola pevne na svojom mieste. Schyľuje sa nám k obrovskej dráme.
     
    54:10
    Ruské hráčky majú ideálnu príležitosť na poistenie svojho víťazstva. Poistka je ale v nedohľadne, v pásme nedokážu presne vystreliť do priestoru bránky.
     
    54:33
    Rusko už medzičasom hralo v plnom počte a teraz si dokonca zahrá aj presilovku. Anderssonová sa previnila hákovaním.
     
    54:10
    Situácia vyzerá v podaní hráčok švédskeho výberu priam zúfalo. nech sa pokúšajú akokoľvek, tvrdú stenu nedokážu preraziť a puk nevedia dostať do útočného pásma.
     
    53:48
    Rusky sa skvele bránia. Hokejistky zbornej odmietajú pustiť súperky späť do útočnej tretiny a modrú čiaru úplne uzavreli.
     
    53:10
    Rusko vyhodilo puk preč z vlastnej obrannej tretiny. Oficiálne hosťujúce hokejistky tak môžu odísť striedať.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 39. Winbergová – 9. Šukinová (Paškevičová, Šochinová), 30. Chomičová (Smolinová), 59. Smolencevová (Sosinová)


    Švédsko: Wallnerová (Martinová-Hassonová) – Bäcklinová, Anderssonová, Backmanová, Eliassonová, Engströmová, Olofssonová, Holmgrenová – Asserholtová (C), Westerová, Winbergová, Borgqvistová, Grahmová, Nordinová, Östbergová, Lindhová, Löwenhielmová, Rasková, Udenová-Johanssonová.
    Rusko: Prugovová (Leskinová) – Tkačjovová, Ďubanoková, Gončarenková, Kapustinová, Chomičová, Šibanovová, Šukinová – Gavrilovová, Burinová, Skibová, Smolencevová (C), Sosinová, Lebedevová, Vafinová, Smolinová, Dergačjovová, Šochinová, Paškevičová

    Rozhodca: Joy Tottmanová (GBR) – Stephanie Gagnonová (CAN), Alicia Hanrahanová (USA)