Fínsko – Rakúsko 8:4 (kon.) | Slovensko – USA 1:7 (kon.) | Rusko – Slovinsko 5:2 (kon.)
Kanada – Nórsko 3:1 (kon.)
koniec
Rusko
5:2 (2:0, 1:2, 2:0)
Slovinsko
Štvrtok 13.02.2014, 13:30 • Boľšoj Ice Palace • Olympijské Hry - muži
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Rusko v domácej olympijskej premiére zdolalo v zaujímavom stretnutí Slovinsko 5:2, sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri ďalších stretnutiach, konkrétne už zajtra o 18:00 pri stretnutí Nórsko – Fínsko. (15:47:54)
     
    Štatistiky zo zápasu

    Strely na bránu : 35:14
    Vylúčenia : 3:3
    Presilovky : 1:0
    Úspešnosť brankárov : 86% : 86%
     
    Rusko si do tabuľky A-skupiny pripisuje prvé body za víťazstvo nad Slovinskom, ktoré sa však nerodilo tak ľahko, ako sme to pred zápasom očakávali. Rusi síce veľmi rýchlo viedli o dva góly po góloch Ovečkina a Malkina, pričom vtedy sa zdalo, že si budú ďalej len vylepšovať skóre. Hneď na začiatku druhej časti však znížil Jeglič a Slovinci zrazu získali sebavedomie a dokonca opticky vyrovnali hru. Kovaľčuk následne v presilovke opäť zvýšil, hneď nato však Jeglič po perfektnom úniku vrátil skóre na rozdiel jedného gólu. V tretej časti už Ničuškin a Belov zabezpečili domácim bezpečný náskok a konečné víťazstvo v pomere 5:2. Ruský výkon však vyvoláva otázniky, nakoľko nebol taký presvedčivý, než sa očakávalo a domácim to dalo občas pocítiť aj publikum. Slovinci odchádzali z ľadu s prehrou, ale so zdvihnutými hlavami a pocitom z dobrého výkonu proti silnému súperovi.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:00
    Ani jeden z tímov sa už do veľkého útočenia nehrnie, skóre sa už zrejme meniť nebude.
     
    58:16
    Aktívny Ničuškin doslova vletel do útočného pásma a okamžite aj strelou zápästím zakončil, Kristan však sklapol betóny a puk vyrazil do rohu klziska.
     
    56:42
    Muršak hľadal pred bránou voľného Kopitara, ten na jeho prihrávku len tesne nedosiahol! Následne strieľal od modrej Gregorc, bránu ale míňa.
     
    55:52
    Spoza brány to na Kristana lišiacky skúšal Malkin, brankár Slovincov sa prekvapiť nenechal a priestor pri žrdi si pokryl pravým betónom.
     
    55:34
    Slovinci teraz aktívni v útočnom pásme, do väčšej šance sa im však dostať nepodarilo, ruská obrana tentoraz pracovala spoľahllivo.
     
    54:38
    Už v hre 5 na 5 Slovinci dokázali vystreliť od modrej čiary, Varlamov túto strelu s prehľadom kryje.
     
    54:34
    Rusi v plnom počte.
     
    53:15
    Slovinci zatiaľ v presilovke neúspešní, nedokážu sa dostať k ohrozeniu brány Rusov a tí sa tak bez väčších problémov bránia.
     
    52:34
    Artyom Anisimov si sadá na trestnú lavicu za podrazenie, Slovinci si zahrajú presilovku.
     
    51:34
    Nikitin strieľal od modrej čiary, Kristan jeho dobre mierenú strelu likviduje svojou vyrážačkou.
     
    50:02
    Strela Ovečkina spoza obrancu nepresná, Kristan sa po nej len poohliadol.
     
    48:59
    Radulov sa prekľučkoval cez pravú stranu pásma až popred bránu, jeho strelu zblízka vyrazil Kristan!
     
    48:12
    Bezprostredne po góle ďalšia možnosť Rusov, Tarasenkovu strelu po ľade so šťastím vyrazil pravým betónom Kristan.
     
    47:53
    Rusko dalo gól!

    Ruský nápor logicky vyústil v ďalší gól! Po niekoľkých príležitostiach Tereščenka či Nikitina sa pri modrej čiare do strely oprel obranca ANTON BELOV a čistým priestrelom prekonáva Kristana!
    Asistencie : Nikita Nikitin, Alexej Tereščenko
     
    46:27
    Pred Varlamovom sa ocitol osamotený Slovinec Urbas, ani na dvakrát nedokázal vo vyloženej pozícii prekonať ruského brankára, ktorý obe strely bravúrne vyrazil!

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Góly a asistencie: 2. Ovečkin (Malkin, Sjomin), 4. Malkin (Ovečkin, Medvedev), 38. Kovaľčuk (Malkin, Radulov), 44. Ničuškin (Tereščenko), 48. Belov (Nikitin, Tereščenko) – 22. Jeglič (Robar), 39. Jeglič (Sabolič, Kopitar)


    Rusko: Varlamov (Bobrovskij) – Vojnov, Markov, Dacjuk (C), Radulov, Kovaľčuk – Jemelin, Medvedev, Ovečkin, Malkin, Sjomin – Nikulin, Tjutin, Kulyomin, Anisimov, Tarasenko – Nikitin, Belov, Popov, Tereščenko, Ničuškin
    Slovinsko: Kristan (Grančar) – Kranjc, Kovačevič, Kopitar, D.Rodman, Muršak – Gregorc, Robar, Jeglič, Tičar, Sabolič – Podlipnik, Pavlin, Razingar (C), M.Rodman, Urbas – Tavželj, Pretnar, Mušič, Pance, Goličič

    Rozhodca: Jackson (USA), Šindler (CZE) – Cameron, Carlson (obaja CAN)