Japonsko – Nemecko 0:4 (kon.) | Švédsko – Rusko 1:3 (kon.)
koniec
Švédsko
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Rusko
Štvrtok 13.02.2014, 18:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítame vás pri ďalšom pokračovaní zimnej olympiády. Hokejový turnaj žien je v plnom prúde a my si v tomto textovom prenose priblížime dianie v stretnutí medzi hráčkami Švédska a Ruska.

    Oba celky bojujú pod olympijskými kruhmi v B-skupine a na svojom konte majú po dva odohrané zápasy. Ako hokejistky Švédska, tak aj Ruska oba duely vyhrali a účasť vo štvrťfinále tak už majú zaručenú proti najslabším tímom silnejšej skupiny A, teda tímom z tretieho a štvrtého miesta. Dnes teda uvidíme boj o líderskú pozíciu v rámci celej B-skupiny.

    Zápas v podstate jasného favorita nemá. Ruské hokejistky sú v domácom prostredí, môžu sa spoliehať na podporu fanúšikov, a preto stávkové kancelárie vypísali na ich triumf kurz približne 2,2. Na víťazstvo švédskeho výberu je to 2,6 a remízu po šesťdesiatich minútach hry si môžete natipovať s kurzom približne 4,2.
     
    Úvodné zostavy:

    Švédsko: Wallnerová (Martinová-Hassonová) – Bäcklinová, Anderssonová, Backmanová, Eliassonová, Engströmová, Olofssonová, Holmgrenová – Asserholtová (C), Westerová, Winbergová, Borgqvistová, Grahmová, Nordinová, Östbergová, Lindhová, Löwenhielmová, Rasková, Udenová-Johanssonová.

    Rusko: Prugovová (Leskinová) – Tkačjovová, Ďubanoková, Gončarenková, Kapustinová, Chomičová, Šibanovová, Šukinová – Gavrilovová, Burinová, Skibová, Smolencevová (C), Sosinová, Lebeděvová, Vafinová, Smolinová, Děrgačjovová, Šochinová, Paškevičová

    Rozhodca: Joy Tottmanová (GBR) – Stephanie Gagnonová (CAN), Alicia Hanrahanová (USA).
     
    Hokejistky sú už na ľadovej ploche. Stretnutie sa začne s tradičným oneskorením.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Švédske hráčky vôbec nezačali dobre! Už po trinástich sekundách sa budú brániť, pretože na trestnú lavicu odchádza Asserholtová za hru telom.
     
    00:46
    Rusky sa okamžite usadili v pásme a dusia súpera. Ich tlak vyvrcholil tvrdou ranou z medzikružia v podaní Burinovej, no s týmto zakončením si brankárka Wallnerová dokázala poradiť.
     
    01:13
    Obrovský tlak ruských hokejistiek pokračuje. Tie zovreli súperky v pásme a kombinujú. Ich strela bude určite prudká a jedovatá.
     
    01:34
    Švádkam sa napokon podarilo vystihnúť smer prihrávky oficiálne hosťujúcich hráčok a puk vyhodili mimo priestoru vlastného obranného pásma. Rusky sa poň musia vrátiť.
     
    02:05
    Rusko sa však do pásma takmer okamžite vrátilo! Skibová sa dostala k tvrdému zakončeniu, ktoré ale skončilo iba na pozornej brankárke Wallnerovej.
     
    02:13
    Švédky sa dokázali ubrániť. Dôležité dve minúty z ich pohľadu zvládli, no aj teraz musia čeliť obrovskému tlaku svojich súperiek.
     
    02:55
    Sosinová mala na hokejke prvý gól stretnutia! Do pásma vnikla po pravej strane, okamžite sa zbavila posledných brániacich hráčok a zakončovala, ale Wallnerová bola na mieste.
     
    03:32
    Švédkse hokejistky nevedia kam skôr skočiť. Podobné útočné vpády ako pred malou chvíľou Sosinovej akcia sú pre nich mimoriadne nebezpečné a nemôžu sa stávať.
     
    03:58
    Toto Švédkam vyšlo. Získali puk za vlastnou svätyňou a aspoň ho vyviezli von z pásma. Aj to je pre nich podstatné uvoľnenie.
     
    04:45
    Hra sa na malý moment presťahovala do stredu klziska. Tam sa strhol veľký boj o puk pri mantineli, do ktorého sa zapojila väčšina prítomných hráčok. Napokon boli úspešnejšie Rusky.
     
    05:23
    A opäť ďalšia útočná akcia ruských hokejistiek. Puk zatiahli do pásma a nasledovala prihrávka do nebezpečeného priestoru, ale tam bolo skutočne husto a puk sa k zakončujúcim reprezentantkám ani nedostal.
     
    05:54
    Tentokrát to ale bola situácia z iného súdka. Ruské hráčky vymysleli ďalšiu akciu, ktorá mala oči a Wallnerová musela zasiahnuť. Švédska brankárka sa v tomto zápase snáď ešte ani nenadýchla.
     
    06:32
    Obrovská šanca ruských hokejistiek! Skibová sa predviedla v plnej paráde, keď si pred bránkou urobila priestor na bekhendové zakončenie, no to zázračným vykopnutím puku v podaní švédskych hráčok v sieti neskončilo.
     
    07:02
    Ruské hokejistky ostávajú usadené v pásme. Sledujeme absolútnu prevahu na ľadovej ploche, toto sa švédskym fanúšikom vôbec nepáči.
     
    07:45
    Aj Švédske hráčky to ale predsa len skúsili. Puk získali vo vlastnej obrannej tretine a po pravej strane ho zatiahli do pásma, ale tam sa už k strele nedostali.
     
    08:00
    Obrovský tlak ruských hráčok pokračuje. Švédske reprezentantky to skutočne ani zďaleka nemajú jednoduché a nevedia čo skôr.
     
    08:38
    Rusko dalo gól!

    Toto už ruským hráčkam vyšlo. Po peknej akcii sa pred bránkou ocitla osamotená ANNA ŠUKINOVÁ, ktorá po presnej prihrávke od spoluhráčky nemala so zakončením absolútne žiaden problém a puk nechytateľne zavesila do horného roku bránky. Asistencie: Katarína Paškevičová a Anna Šochinová
     
    09:15
    Stalo sa presne to, čo sa od začiatku stretnutia očakávalo. Ruské hráčky akoby boli na ľadovej ploche jediným celkom a útočné akcie boli najjednoduchšou činnosťou na svete. Švédky prehrávajú zaslúžene.
     
    09:48
    Švédske hokejistky sa pokúsili o odpoveď. Z ich strany je to ale iba obrovské trápenie, poriadnu strelu sme nevideli.
     
    10:38
    Brankárka Prugovová sa môže Ďakovať aj svojim defenzívnym spoluhráčkam za to, že ešte sa vo vážnejšej situácii neocitla. Švédske hokejistky ju ešte v podstate nebezpečne neohrozili.
     
    11:23
    Ruské hokejistky sa už opäť derú do útoku. S pukom na hokejke si to namierili priamo pred Wallnerovú.
     
    11:56
    Švédska brankárka nič neriskuje a drží svoj tím ako tak nad vodou. Po prihrávke smerujúcej pred jej svätyňu nedala súperkám žiaden priestoru a puk pre istotu prikryla lapačkou.
     
    12:26
    Rusky šli opäť do útoku a v situácii dvoch na dvoch mali jasne našliapnuté na nebezpečné zakončenie. O strelu sa pokúsila Gavrilová, ale napokon švédska brankárka zasahovať nemusela. Puk skončil na hokejke brániacej hráčky.
     
    12:58
    Jedna z mála útočných akcií Švédska. Bola to zrejme Westerová, kto teraz zakončoval z pravého kruhu, ale situácia vôbec nebola nebezpečná. Tobôž nie pre brankárku Prugovovú.
     
    13:34
    Presilovku si zahrajú aj reprezentantky Švédska! Rusko sa bude brániť pri dvojminútovom vylúčení Ďubanokovovej, ktorá zahrala telom.
     
    13:59
    Švédske hokejistky hneď v úvode vlastnej početnej výhody obsadili útočné pásmo. Puk si vymieňajú medzi sebou a chystajú sa na strelu.
     
    14:29
    Prugovová musí byť v pohotovosti. Tak dlho pred ňou súperky v tomto zápase ešte neboli a toľko zákrokov takisto už pár minút nemala. Švédskym hráčkam ale stále chýba kusisko šťastia i razancie.
     
    14:55
    Ruským hokejistkám sa puk podarilo vysunúť z vlastnej obrannej tretiny. Švédsko sa bude musieť z pásma vysťahovať a o vyrovnanie sa pokúsiť po novej ofenzívnej akcii.
     
    15:16
    Na toto si ale musia dávať hokejistky troch koruniek veľký pozor! Dotieravé Rusky to skúsili aj vo vlastnom oslabení a takmer sa im to aj podarilo. Bola to zrejme Gavrilová, ktorá bola zastavené na útočnej modrej čiare.
     
    15:55
    Medičasom je už po presilovke švédskych hokejistiek. Tie ju začali dobre, ale do vyloženej šance sa aj napriek tomu nedostali.
     
    16:23
    Obrovská šanca pre ruské hráčky! Pred bránkou sa ocitla osamotená Sosinová, no netrafila puk. Teraz mali švédske reprezentantky veľký kus šťastia.
     
    16:43
    Östbergová oslabí švédsky výber. Zahrala telom, čo je zakázané a dvojminútový trest ju za to neminie.
     
    17:23
    Švédske hráčky musia čeliť obrovskému tlaku súpera. Rusky hnané dopredu vlastnými fanúšikmi sú ako utrhnuté z reťaze a ťažko ich zastaviť. Zatiaľ ale klobúk dole pred Wallnerovou, tej sa to doposiaľ darí.
     
    18:04
    Ale pre Švédsko bude ešte horšie! Reprezentantky troch koruniek sa budú brániť v trojici. Na trestnú lavicu si sadá aj Grahmová.
     
    18:36
    To, čo robia Rusky so Švédkami, sa poriadne ani nedá popísať. Sledujeme absolútnu prevahu ruských hokejistiek, ktoré ale nedokážu nájsť druhýkrát v zápase recept na Wallnerovú.
     
    19:10
    To najhoršie už majú švédske reprezentantky za sebou. Bránia sa už vo štvorici, ale aj napriek tomu odolávajú obrovskému tlaku súperiek.
     
    19:45
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny a na ľadovej ploche nesledujeme nič nové. Všetko nasvedčuje tomu, že sa už švédske hokejistky ubránia.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je za nami. Videli sme v nej absolútnu dominanciu ruských hokejistiek, ktoré mali jednoznačne šance na viac než jeden gól, ale proti bola najlepšia hráčka Švédska – brankárka Wallnerová. Pomer striel po prvej tretine je z pohľadu švédskych reprezentantiek hrozivý 2:16.

    Druhá tretina začne približne o 18:54.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:04
    Úvodné štyri sekundy druhej tretiny patrili dohrávanej presilovke pre ruské hráčky, no v nich sa nič nebezpečné neudialo.
     
    20:33
    Ruské hráčky sa pokúsili hneď v úvode dominovať opäť. Puk chceli za každú cenu dostať do pásma, ale to sa im vôbec nepodarilo. Vyprodukovali iba zakázané uvoľnenie.
     
    21:02
    Ruské hráčky svoju chybu zopakovali. Tentokrát priamo spred vlastnej brankárky puk posielajú cez všetky čiary a znovu sa tak bude vhadzovať po Prugovovej pravici.
     
    21:24
    Veľká šanca na vyrovnanie! Po tvrdej strele od modrej čiary, ktorú vyslala zrejme Holmgrenová, mala ruská gólmanka čo robiť. Situáciu ale zvládla bravúrne a vyštartovala proti puku, čím zabránila akýmkoľvek pokusom o dorážku.
     
    22:06
    Rusky v úvode tejto tretiny zatiaľ na tú predchádzajúcu nenadviazali. Teraz už síce spoza vlastnej bránky zakladajú útočnú akciu, ale doposiaľ sa museli iba brániť.
     
    22:46
    V pásme sa pred bránku drala Skibová. Puk si síce pýtala na hoekjku, ale bola pozorne bránená súperovou hráčkou a tak Rusko zakončiť nemohlo.
     
    23:31
    Winbergová vo veľkej príležitosti. Pri ľavej žrdi si počkala na puk a okamžite zakončovala, no brankárka Prugovová ostala pokojná a jej zakončenie telom vyrazila.
     
    24:00
    Švédske hráčky sa budú brániť. Na trestnú lavicu smeruje Westerová.
     
    24:29
    Rusky sa okamžite usadili v pásme pred Wallnerovou. Tá je síce v pohotovosti, ale zasahovala iba proti pomerne jednoduchej strele Rusiek.
     
    25:03
    Ťažko povedať, čo sa s ruskými hráčkami počas prestávky stalo. aktuálne síce tlačia súperky v ich obrannom pásme, ale z prvej tretiny sme boli zvyknutí na oveľa vyšší nátlak.
     
    25:37
    Švédkam sa dokonca podarilo puk vyhodiť z pásma. Hokejistky troch koruniek môžu odísť prestriedať, rovnako robia aj Rusky.
     
    26:13
    Presilovka Ruska je už medzičasom minulosťou. Švédske hokejistky sa dokázali ubrániť a to je z ich pohľadu veľmi dôležité do ďalšieho vývoju zápasu.
     
    26:24
    Ruské hráčky hrajú už proti pätici súperiek, ale dostali sa do gólovej pozície! Na jej konci jedna z ruských reprezentantiek pred bránkou siahala na puk, ale ten napokon letel iba tesne vedľa pravej žrde.
     
    26:29
    Švédky sa budú brániť! trest za príliš veľa hráčok na ľadovej ploche si odsedí Winbergová.
     
    27:12
    Švédske hráčky začali vlastné oslabenie ukážkovo. Puk poslali ďaleko od vlastnej obrannej tretiny a s pokojom tak budú čakať na protiútok súperiek.
     
    27:36
    Napokon ani nečakajú. Vysokým forčekingom kus čiernej gumy dokonca vybojovali a v útočnej tretine nazbierali niekoľko cenných sekundičiek.
     
    28:03
    Rusko sa síce do pásma dostalo, ale tam to z pohľadu reprezentantiek usporiadateľskej krajiny nie je žiadna sláva. Hráčky v červených dresoch nepredvádzajú svoju typickú ofenzívu.
     
    28:29
    A je po presilovke. Švédske hráčky stále zlepšujú svoj výkon a dokázali prežiť ďalšiu dvojminútovku v početnej nevýhode.
     
    29:20
    Rusko dalo gól!

    Tak toto bola rana ako z dela! ALJONA CHOMIČOVÁ sa poriadne napriahla a prepálila všetko, čo jej stálo v ceste. proti strele pod hornú žrď nemala brankárka Wallnerová žiadnu šancu na zákrok. Asistencia: Katarína Smolinová.
     
    30:31
    Túto situáciu švédskym hráčkam nemôžeme závidieť. V úvode druhej tretiny boli na ľade lepším tímom, ale nepodarilo sa im vyrovnať a teraz prišiel krutý trest.
     
    30:57
    Rusky tento gól zjavne nabudil a už sa opäť tlačia do útoku. Zatiaľ ale nevidíme ďalšiu nebezpečnú strelu a Wallnerové nemusí vyťahovať žiaden zákrok.
     
    31:22
    Rusky chceli ísť do útoku, ale zastavila ich čiarová rozhodkyňa, ktorá videla ofsajd.
     
    31:55
    Obrovská šanca ruských hokejistiek! Po pravej strane vnikla s pukom do pásma Šochinová, nasledovala tvrdá strela, ale Wallnerová predviedla ukážkový zákrok a ani jej následnú dorážku za bránkovú čiaru nepustila.
     
    32:26
    Švédske hokejistky sa opäť musia brániť pod veľkým tlakom. Jediný gól dokáže Rusky tak nabudiť, že ich ofenzíva je opäť nezvládnuteľná.
     
    33:02
    Ďalšia nebezpečná akcia v podaní Ruska! Lebedevová sa ocitla pred bránkou s pukom na hokejke, ale jej bekhendové zakončenie z bezprostrednej vzdialenosti v sieti neskončilo. Švédsko za to ďakuje Wallnerovej.
     
    33:39
    Na ľadovej ploche sa nič nemení. Ruský tlak graduje, hokejistky "zbornej" sú nezastaviteľné a Švédkam neostáva nič iné, než sa ich pokúsiť ubrániť.
     
    34:40
    Švédskym reprezentantkám sa vďaka veľkej bojovnosti podarilo puk dostať aspoň do útočnej tretiny. Tam ale veľa vody nenamútili a už opäť pomýšľajú na defenzívnu činnosť.
     
    35:20
    Medzičasom sa nám začala už záverečná päťminútovka tejto tretiny. Rusky majú puk vo svojej moci, ale iba v strede klziska.
     
    35:58
    Situácia z posledného príspevku už neplatí. Ruské hoekjistky sa nasťahovali do pásma a znepríjemňujú život švédskym hokejistkám obrovským tlakom.
     
    36:32
    Rusko má jednu šancu za druhou a štatisti majú čo robiť, aby spočítali všetky strely hráčok federácie. Tieto minúty na ľadovej ploche jasne patria hráčkam Ruska.
     
    37:05
    Švédske hokejistky sa pokúsili puk zaviesť do pásma. to sa im ale nepodarilo a kus čiernej gumy stratili už v stredovom kruhu.
     
    37:39
    Napokon si ale Prugovová predsa len siahla na puk. Ten bol do priestoru jej bránky nahodený a nemala s ním žiaden problém. Pre istotu ho pred korčuľujúcou súperkou prikryla lapačkou.
     
    38:02
    Sosinová vo veľkej šanci Ruska! Hokejistky z usporiadateľskej krajiny už mohli vyhrávať rozdielom troch presných zásahov, ale chýbal im kúsoček šťastia. Brankárka Wallnerová pevne osadila svoje betóny a puk Sosinová cez ne puk neprepasírovala.
     
    38:42
    Švédsko sa presťahovalo do útočnej tretiny. Bäcklinová to skúsila tvrdou ranou od útočnej modrej čiary, ale jej puk v sieti neskončil.
     
    38:58
    Švédsko dalo gól!

    A je to tu! Prugovová prvýkrát v stretnutí inkasuje, keď nedokázala zakročiť proti švédskej reprezentantke menom PERNILLA WINBERGOVÁ, ktorá si puk potiahla pred bránku a následne ho bez rešpektu zavesila do siete. Bez asistencií.
     
    39:36
    Švédskym hráčkam sa to predsa len podarilo. Nič lepšie ako gól do šatne si ani nemohli želať a zápas tak dostal úplne novú príchuť. V tejto časti hry sa už zrejme nič neudeje.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa skončila remízou 1:1. V úvode strednej časti boli lepšími hráčky Švédska, ale následne Rusky neuveriteľne nabudil presný zásah a na ľadovej ploche prevzali všetku iniciatívu do svojich rúk. Všetko ale možno zmenila predposledná minúta, kedy sa reprezentantkám troch koruniek podarilo znížiť a dať tak zápasu úplne nový náboj. Pomer striel po dvoch tretinách je 11:26.

    tretia tretina začne približne o 19:38.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:23
    Švédske hráčky hneď v úvode záverečnej časti hry zaviezli puk do útočnej tretiny, ale k strele sa nedostali.
     
    40:55
    A hokejistky troch koruniek sa chytajú za hlavu! Na Prugovovú vyslali tvrdú ranu, ktorá ale skončila na ľavej žrdi svätyne ruského celku. Teraz mali hokejistky usporiadateľskej krajiny obrovské šťastie.
     
    41:19
    Ruské hráčky sa pokúšajú vzápätí o protiútok, ale príliš to nesilili. Boli hlavne radi, že sa im podarilo puk dostať z vlastnej obrannej tretiny.
     
    41:48
    Tentokrát to už ale Ruskám vyšlo. S pukom sa dostali až do útočného pásma pred Wallnerovú, ktorá ho pre istotu schovala v lapačke.
     
    42:39
    V tejto tretine sa pomerne málo prerušuje hra. Puk lieta zo strany na stranu a v týchto chvíľach je to skôr akési chaotické od oboch tímov.
     
    43:10
    Veľkú aktivitu vyvíjajú hokejistky troch koruniek. Tie jasne ukazujú, že do konca zápasu ostáva ešte veľa času a od vyrovnania ich delí jediný gól.
     
    43:55
    Rusky si prevzali puk na svoje hokejky a usadili sa v pásme. Tam po menšom kombinovaní prišla strela od útočnej modrej čiary, ale tá nebola z kategórie nebezpečných.
     
    44:10
    Švédsko sa bude brániť! Udenová-Johanssonová oslabuje svoj tím na dve minúty za podrazenie.
     
    44:47
    Rusko začalo opäť svoj nezastaviteľný obrovský tlak. Švédske hokejistky sú stiahnuté pred vlastnou brankárkou a iba v duchu posielajú čas dopredu a puk čo najďalej.
     
    45:02
    Švédskym hráčkam sa podarilo puk vysunúť do stredového kruhu a môžu rýchlo odísť prestriedať.
     
    45:33
    Ruské hráčky sa už ale nasáčkovali späť pred Wallnerovú. Tá musí byť neustále v strehu a predvádza zákrok za zákrokom. Pomáha jej defenzíva, ktorá aspoň nepúšťa súperky k dorážkam.
     
    46:03
    Ruský tlak graduje. Hokejisti zbornej sú stále v pásme pred Wallnerovou, ale tá neuveriteľným spôsobom drží svoje spoluhráčky nad vodou.
     
    46:36
    Presilovka Rusiek je už medzičasom minulosťou. Švédkse hráčky nevedeli kam skôr skočiť, no aj napriek tomu sa dokázali ubrániť a neinkasovať.
     
    47:01
    Rusky chceli opäť podniknúť rýchly útočný vpád. na útočnej modrej čiare ich ale zastavilo postavenie mimo hry, po ktorom rozhodkyne hru prerušujú.
     
    47:45
    Rusko sústavne ohrozuje svojho súpera. Tentokrát to skúšala Šochinová, ktorá ale brankárku Wallnerovú neprekonala. Šédska gólmanka si dala pozor a puk zrazila do rohu klziska k mantinelu.
     
    48:15
    Švédske hokejistky si uvedomujú vážnosť situácie a puk si prevzali na vlastné hokejky a premýšľajú, ako by sa mohli čo najefektívnejšie rozložiť v útočnej tretine.
     
    48:35
    Napokon sa s pukom nemaznala Engströmová. Tá kus čiernej gumy zatiahla do pásma po pravej strane a takmer hneď za modrou čiarou vypálila, ale bez gólovej bodky.
     
    49:06
    Švédky teraz obsadili útočnú tretinu. V ich podaní sledujeme veľkú snahu, ale po kombinácii neprichádza strela do priestoru troch žrdí, a preto gól ani teraz neuvidíme.
     
    49:36
    Obrovská šanca na vyrovnanie! Westerová nastrelila puk do priestoru troch žrdí, ale ten bol ešte nepríjemne tečovaný jednou zo švédskych hráčok. Ani to nezaskočilo Prugovovú, ktorá sa predviedla ukážkovým zákrokom.
     
    50:10
    Stretnutie sa nám posunulo do záverečnej desaťminútovky riadnej hracej doby. V tejto tretine sme zatiaľ nevideli presný zásah, aj keď šancí naň bolo hneď niekoľko.
     
    50:55
    Švédske hokejistky držia puk na vlastných hokejkách a pokúšajú sa usadiť v útočnom pásme. Zatiaľ sa im to síce darí, ale nevidíme v ich podaní žiaden strelecký pokus.
     
    51:23
    Švédky sa dokonca museli vysťahovať z pásma. Aj napriek tomu ale kus čiernej gumy súperkám nepožičali a pokúsia sa o ďalšiu akciu.
     
    52:21
    Rusko sa bude brániť! Šochinová sa previnila podrazením, za čo inkasuje dvojminútový trest.
     
    52:49
    Obrovská šanca na vyrovnanie, no opäť je na jej konci iba Prugovová. Švédske hokejistky sa rozostavili v pásme, vymysleli peknú strelu s tečom, ale ruská bránka je dnes pre ne zrejme zakliata.
     
    53:10
    Rusko vyhodilo puk preč z vlastnej obrannej tretiny. Oficiálne hosťujúce hokejistky tak môžu odísť striedať.
     
    53:48
    Rusky sa skvele bránia. Hokejistky zbornej odmietajú pustiť súperky späť do útočnej tretiny a modrú čiaru úplne uzavreli.
     
    54:10
    Situácia vyzerá v podaní hráčok švédskeho výberu priam zúfalo. nech sa pokúšajú akokoľvek, tvrdú stenu nedokážu preraziť a puk nevedia dostať do útočného pásma.
     
    54:33
    Rusko už medzičasom hralo v plnom počte a teraz si dokonca zahrá aj presilovku. Anderssonová sa previnila hákovaním.
     
    54:10
    Ruské hráčky majú ideálnu príležitosť na poistenie svojho víťazstva. Poistka je ale v nedohľadne, v pásme nedokážu presne vystreliť do priestoru bránky.
     
    54:46
    Teraz sa im to už síce podarilo, ale Wallnerová bola pevne na svojom mieste. Schyľuje sa nám k obrovskej dráme.
     
    55:03
    Švédske hráčky si uvedomujú vážnosť situácie a obetavo sa hádžu do striel. Puk sa im podarilo vytesniť z vlastnej obrannej tretiny aspoň do stredu klziska.
     
    55:27
    Švédsko šlo dokonca do protiútoku! Po ňom sme síce neboli svedkami žiadneho streleckého zakončenia, ale pre hráčky troch koruniek majú získané sekundy nesmiernu hodnotu. Puk navyše ostal na ich hokejkách.
     
    56:12
    Medzičasom už hrajú hráčky v žltých dresoch v plnom počte. Na ľadovej ploche sa schyľuje k veľkej dráme.
     
    56:43
    Švédky by radi okamžite zaútočili, ale to vôbec nie je také jednoduché. Puk sa im nedarí prepasírovať stredom klziska a dopracovať sa k streleckému zakončeniu je pre nich takmer nemožné.
     
    57:15
    Hokejistky troch koruniek to vôbec nemajú jednoduché a o puk teraz dokonca prišli a budú sa musieť brániť.
     
    57:42
    Rusko je nasťahované v útočnom pásme a nikam sa zbytočne neponáhľa. Ruské hráčky si hlavne nemôžu dovoliť žiadne zaváhanie v defenzíve a tak so strelou stále čakajú.
     
    58:07
    Rusko dalo gól!

    KATARÍNA SMOLENCEVOVÁ zrejme definitívne pochováva akékoľvek švédske nádeje. Puk si súpoza bránky potiahla do medzikružia, odkiaľ nechytateľne zavesila za Wallnerovú. Asistencia: Oľga Sosinová.
     
    58:17
    Švédske hráčky to ešte predsa len skúsia v šestici!
     
    59:19
    Švédsko mohlo prehrávať rozdielom troch presných zásahov! Ruské hráčky dopravili puk do siete, ale dlho sa z toho netešili. Predchádzalo tomu postavenie mimo hry. Wallnerová sa teda bude musieť kvôli vhadzovaniu v strede klziska do bránky vrátiť.
     
    59:19
    Švédsko si berie oddychový čas. Hokejistky troch koruniek ešte skúsia absolútny vabank.
     
    59:32
    Wallnerová je na striedačke. V tejto chvíli je už o víťazovi aj napriek tomu s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodnuté.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec. V záverečnej časti hry ruské hráčky iba potvrdili svoju obrovskú silu, ktorú prezentovali takmer počas celých šesťdesiatich minút. Objektívne musíme uznať, že nebyť gólmanky Wallnerovej, švédske reprezentantky mohli dopadnúť ešte oveľa horšie. Pomer striel celkovo: 16:31.

    To je už pre dnešok všetko. Za pozornosť ďakuje a s prianím pekného večera sa s vami lúči Veronika Pancuráková. (20:16:57)

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 39. Winbergová – 9. Šukinová (Paškevičová, Šochinová), 30. Chomičová (Smolinová), 59. Smolencevová (Sosinová)


    Švédsko: Wallnerová (Martinová-Hassonová) – Bäcklinová, Anderssonová, Backmanová, Eliassonová, Engströmová, Olofssonová, Holmgrenová – Asserholtová (C), Westerová, Winbergová, Borgqvistová, Grahmová, Nordinová, Östbergová, Lindhová, Löwenhielmová, Rasková, Udenová-Johanssonová.
    Rusko: Prugovová (Leskinová) – Tkačjovová, Ďubanoková, Gončarenková, Kapustinová, Chomičová, Šibanovová, Šukinová – Gavrilovová, Burinová, Skibová, Smolencevová (C), Sosinová, Lebedevová, Vafinová, Smolinová, Dergačjovová, Šochinová, Paškevičová

    Rozhodca: Joy Tottmanová (GBR) – Stephanie Gagnonová (CAN), Alicia Hanrahanová (USA)