HC Slovan – Trenčín 4:0 (kon.) | Skalica – Žilina 6:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Zvolen 5:3 (kon.)
Košice – B. Bystrica 1:3 (kon.) | Poprad – Nitra 4:2 (kon.) | Spišská N. Ves – Topoľčany 5:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
HK Nitra
Streda 12.02.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 41. kole slovenskej Extraligy juniorov!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde proti sebe od 17:00 nastúpia juniorské výbery klubov HK Poprad a HK Nitra.

    Popradskí juniori sa po 40 odohraných zápasoch nachádzajú na ôsmej priečke so ziskom 50 bodov a gólovým skóre 164:177 (najviac inkasovaných gólov v lige) za 17 výhier (4 mimo riadnej hracej doby) a 23 prehier (3 mimo riadnej hracej doby). Pred Popradčanmi momentálne na siedmej priečke sídlia Skaličania s náskokom štyroch bodov a za Popradčanmi na deviatej priečke Topoľčianci s rovnakým počtom bodov, no o niečo horším gólovým skóre.
    Aktuálna zápasová bilancia mladých popradských hokejistov v juniorskej extralige, prehra (6:7 po predĺžení doma proti Skalici) – prehra (3:6 vonku proti Spišskej Novej Vsi) – výhra (5:4 po predĺžení doma proti Spišskej Novej Vsi) – prehra (1:6 vonku proti nitrianským juniorom) – prehra (2:5 vonku proti Topoľčanom), jasne hovorí o tom, že Popradčanom sa v poslednej dobe veľmi nedarí, no ak sa chcú udržať v boji o play-off, tak by mali poriadne zabrať.

    Nitrianskí juniori sa po 40 odohraných zápasoch nachádzajú na veľmi nepriaznivej predposlednej jedenástej priečke so ziskom 44 bodov a gólovým skóre 132:149 za 14 výhier (3 mimo riadnej hracej doby) a 26 prehier (5 mimo riadnej hracej doby). Pred Nitranmi momentálne na desiatej priečke sídlia mladí Zvolenčania s náskokom jedného bodu a za Nitranmi na dvanástej priečke juniori Spišskej Novej Vsi s rovnakým počtom bodov, no o niečo horším gólovým skóre.
    Aktuálna zápasová bilancia nitrianských hokejových juniorov v juniorskej extralige, výhra (7:3 doma proti Košičanom) – výhra (3:2 po samostatných nájazdoch vonku proti Topoľčanom) – prehra (4:5 v domácom prostredí proti Topoľčanom) – výhra (6:1 doma proti Popradčanom) – výhra (3:2 po predĺžení doma proti Spišskej Novej Vsi), jasne hovorí o tom, že Nitra je v dobrej hernej forme a v posledných kolách ešte určite zabojuje o postup do play-off.

    Juniorské výbery Popradu a Nitry odohrali v tejto sezóne doposiaľ tri vzájomné stretnutia, keď najskôr Popradčania prehrali doma výsledkom 2:3, následne prehrali v Nitre tesne 1:2 a do tretice ich Nitrania zdolali doma vysoko – 6:1.

    Podarí sa popradským hokejistom zabrať naplno a vylepšiť si tak bilanciu z posledných zápasov alebo v Poprade práve Nitrania ukážu svoj herný dôraz?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: M. Tomek (Sedlačko) – Dinda, Pitka, Kasanický, Gaborčík, Babinský, Varholík, Kramár, D. Šterbák – Štrauch ("C"), Jenčo, Gápa – Ženčuch, Vojsovič, Matej Paločko – Bielec, Sawicki, Hrehorčák – Stanislav, Tomečko, J. Lapšanský

    HK Nitra: Pupík (Rosandič) – Kuzma, Garay, Závodský, Madový, Kohút, Pavlíček, Žitný, Guoth – Tábi, Ölvecký ("C"), Priganc – Mravík, Hrazdíra, D. König – Biró, Klenko, Bališ – Kováč, Matejov, Šuba

    Rozhodca: Vladimír Snášel – Adam Štofančík, Ľubomír Pavela.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    V úvode prvej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali Nitrania, no tí sa po krátkej chvíli puku vzdali a poslali ho len na popradské hokejky.
     
    00:55
    Z ľavej strany sympaticky prihrával Vojsovič, pred nitrianskou bránou chcel zakončovať aj aktívny Paločko, no ten napokon minul priestor nitrianskej brány.
     
    01:24
    Popradčania majú puk vo svojej moci v strednom pásme a snažia sa ofenzívne presadiť. Nitrianská defenzíva je však zatiaľ veĺmi pozorná a nič nenecháva na náhodu.
     
    01:49
    Bališ sa dostal do zakončenia pravej strane, no puk napokon len nahadzoval na zadný mantinel. Tomek teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    02:37
    Ženčuch preveril gólmana Pupíka dobrou strelou z centrálnej časti, no napokon trafil len jeho dobre osadené betóny, ktoré zblokovali puk do bezpečia.
     
    03:18
    Hrazdíra sa dostal k puku za popradskou bránou, no napokon bol dobre bránený a nedokázal už nič zaujímavé vymyslieť.
     
    03:41
    Popradčania si v tejto chvíli poriadne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred popradskou bránou.
     
    04:07
    Štrauch sa dostal k puku na ľavom krídle, následne si nakorčuľoval do medzikružia, no svojou dobrou strelou trafil len pozorného gólmana Pupíka. Následne sa snažil dorážať Gápa, no ten neprekonal pozornú nitrianskú defenzívu.
     
    04:35
    Peter Gápa nekompromisným príklepom ohrozil gólmana Pupíka, no jeho delovka napokon smerovala len tesne nad nitrianskú bránu. Popradčania ostávajú stále v útočnom pásme.
     
    05:08
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Štraucha sa k zakončeniu z prvej dostal Gápa, no jeho delovka z hranice pravého kruhu napokon len minula priestor nitrianskej svätyne. Pupík teda zasahovať nemusel.
     
    05:33
    Popradčania do tohto zápasu nastúpili naozaj veľmi aktívne a Nitrania sa momentálne predvádzajú len v znení veľkého množstva chýb. Tentokrát sme v strednom pásme mohli vidieť prihrávku rukou.
     
    05:45
    Nitrania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za napadnutie odchádza sadnúť Dávid Gaborčík.
     
    06:08
    Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Vojsoviča sa do skvelej gólovej šance na ľavej strane dostal Hrehorčák, no ten svojim bekhendovým zdviháčikom napokon neprekonal pozorného gólmana Pupíka!
     
    06:40
    Spoza ľavého kruhu tvrdo pálil obranca Kuzma, no jeho delovku napokon gólman Tomek videl veľmi dobre a puk svojimi betónmi bez problémov zblokoval do bezpečia.
     
    07:02
    Peter Gápa sa v oslabení dostal do samostatného nájazdu, no napokon zoči voči gólmanovi Pupíkovi neuspel, keďže svojou strelou trafil len jeho betóny!
     
    07:15
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Biró si odpyká dvojminútový trest pre hráčsku lavicu Nitry za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    07:55
    Popradčania hrajú už v plnom počte a momentálne začala ich presilová hra. Uvidíme, ako sa im proti pozornej nitrianskej defenzíve bude dariť.
     
    08:08
    Na rad prichádza presilová hra o dvoch mužov pre Poprad. Na dve minúty si za podrazenie Petra Gápu odchádza sadnúť Ölvecký.
     
    08:56
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil popradský obranca Pitka, následne chcel puk dorážať aktívny Štrauch, no nepodarilo sa mu to, keďže Pupík dobre zasiahol svojimi betónmi.
     
    09:16
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa v početnej výhode už len o jedného muža dostávajú do vedenia! Po nekompromisnej strele z ľavej strany od Štraucha gólman Pupík dokázal puk vyraziť naľavo od seba, no na následnú dorážku od PETRA GÁPU nemal už žiaden nárok. Asistencie si pripisujú hráči Andreas Štrauch a Ľubomír Dinda.
     
    09:55
    Z medzikružia nekompromisne zakončoval nebránený hosťujúci útočník Kováč, no jeho delovka napokon smerovala len tesne vedľa popradskej brány. Tomek teda zasahovať nemusel.
     
    10:09
    Popradčania majú puk vo svojej moci pred vlastnou bránou, kde si ho dobre prihrávajú. Nitrania sú však jasne proti ďalšiemu útoku Popradčanov a intenzívne forčekujú.
     
    10:54
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil Sawicki, no gólman Pupík bol v strehu a puk bez problémov zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    10:59
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Nitru. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť popradský obranca Denis Šterbák.
     
    11:07
    Martin Pavlíček nekompromisným príklepom vystrelil z medzikružia, no gólman Tomek bol v strehu a puk s prehľadom zachytil po parádnom semafóre vo svojej lapačke.
     
    11:42
    Ölvecký sa dostal do zakončenia na pravom kruhu, no jeho projektil bol napokon zblokovaný jedným z popradských obrancov len tesne vedľa Tomekovej brány. Nitrania však stále útočia.
     
    12:20
    Tábi nadvakrát nekompromisne zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho delovky gólman Tomek videl, prvú kryl vo svojej výstroji a druhú vyrazil svojimi betónmi do bezpečia na zadný mantinel.
     
    12:57
    Gólman Pupík si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát po dobrej strele od Vojsoviča v oslabení dokázal puk zblokovať svojou výstrojou do bezpečia.
     
    13:09
    Popradčania sa vo svojej početnej nevýhode napokon dokázali ubrániť a už hrajú v plnom počte. Nitrania sú však stále aktívni a snažia sa ofenzívne presadiť – puk majú v moci v strednom pásme.
     
    13:41
    Tomek si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát svojimi rukami dokázal zblokovať do bezpečia strelu z pravej strany od Žitného.
     
    14:13
    Popradčania sa opäť usadili v útočnom pásme, no aktívny Stanislav si mierne nerozumel s Lapšanským a túto dvojicu napokon nitrianskí obrancovia od puku dokázali odstaviť.
     
    14:56
    Štrauch sympaticky zakončoval spoza pravého kruhu, no jeho delovka napokon minula priestor nitrianskej brány. Gólman Pupík teda nemusel zasahovať.
     
    15:21
    Nitrania sa po zlyhaní v popradskej defenzíve dostali do parádnej gólovej šance! Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Königa sa k zakončeniu z medzikružia dostal Tábi, no ten trafil len betóny pozorného Tomeka.
     
    15:59
    Kuzma nekompromisne vystrelil z pravej strany, no jeho tvrdá delovka napokon skončila len vysoko nad popradskou bránou. Tomek si teda tentokrát na puk nesiahol.
     
    16:26
    Z hranice ľavého kruhu zakončoval aktívny Bališ, no gólman Tomek bol aj tentokrát proti a puk zblokoval svojimi betónmi mimo svojej brány.
     
    16:51
    Tomeka tentokrát ohrozil aj aktívny Pavlíček, no ten napokon trafil len betóny popradského gólmana, ktorý bez problémov zblokoval puk do bezpečia.
     
    17:18
    Popradčania si opäť zahrajú presilovú hru. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Lukáš Bališ.
     
    17:50
    Po nepresnej prihrávkovej kombinácii domácich Popradčanov v útočnom pásme sa k puku dostal pozorný König, ktorý ho dokázal vyhodiť cez všetky čiary až za popradskú bránu.
     
    18:27
    Po tvrdej strele od Gápu z pravej strany sa k dorážke pred nitrianskou bránou dostal aktívny Jenčo, no jeho projektil napokon skončil zblokovaný len pár centimetrov nad hornou žŕdkou nitrianskej brány!
     
    18:56
    Popradčania si tentokrát poriadne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred popradskou bránou.
     
    19:26
    Nitrania hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda vo svojej početnej nevýhode bez problémov ubrániť. Popradčania sú však stále pri puku a aktívne útočia.
     
    19:45
    Po peknej prihrávke od Gaborčíka z pravej strany sa smerom na nitrianskú bránu vydal Matej Paločko, no napokon už zakončovať nemohol. Čiarový rozhodca síce kúsok neskôr, ale predsa odpískal postavenie mimo hry.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu domácich popradských juniorov mierne aktívnejšia, no gólman Pupík držal svojich spoluhráčov dlhú dobu nad vodou. Napokon však aj on inkasoval, keď ho z dorážky v presilovej hre počas 10. minúty prekonal Peter Gápa. V druhej polovici prvej tretiny pridali na ofenzívnej aktivite aj Nitrania, no na popradskej strane bol pozorný gólman Tomek, ktorý predviedol niekoľko skvelých zákrokov a zatiaľ si drží čisté konto.

    Podarí sa nitrianskej juniorke v druhej tretine zabrať naplno a pripísať si tak na svoje konto aspoň vyrovnávajúci gól alebo si Popradčania svoj náskok už ustrážia?
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:18
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti Popradu, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli pred svoju bránu a následne sa snažia zaútočiť.
     
    20:50
    Kuzma sa dostal k puku vo vlastnom obrannom pásme, následne chcel dobrou prienikovou prihrávkou nájsť Priganca, no ten bol na túto prihrávku príliš pomalý a puk napokon skončil až za všetkými čiarami za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    21:24
    Popradčania kombinujú v útočnom pásme, no Nitrania sú zatiaľ pozorní a veľmi dobre sa bránia. Po nepresnej prihrávke od Bieleca sa tentokrát dostali k puku nitrianskí obrancovia.
     
    21:59
    Ölvecký tvrdo pálil z medzikružia, no jeho strelu zablokoval pozorný obranca Varholík. Následne sa k zakončeniu na ľavej strane dostal König, no ten našiel len lapačku pozorného gólmana Tomeka.
     
    22:19
    Popradčania si tentokrát nerozumeli pri prechode do útočného pásma a previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    22:36
    Hra v tomto zápase sa momentálne nesie v znamení poriadnych nepresností na oboch stranách. Tentokrát sa Popradčania previnili zakázaným uvoľnením.
     
    22:53
    Marcel Šuba sa dostal do skvelej gólovej šance ihneď po vyhratom vhadzovaní, no jeho projektil napokon o pár centimetrov minul hornú časť popradskej brány. Následne si Nitrania zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Šterbák.
     
    23:28
    Šuba poslal pred popradskú bránu skackavý puk, no gólman Tomek bol aj tentokrát v strehu a puk s prehľadom zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    23:58
    Popradčania sa veľmi dobre bránia. Tentokrát sa k puku dostal pozorný Babinský, ktorý ho nadvakrát poslal cez všetky čiary až za nitrianskú bránu.
     
    24:24
    Vojsovič potiahol puk v oslabení po ľavom krídle do útočného pásma, no tam sa k nemu dostal len pozorný obranca Garay, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    24:56
    Popradčania sa dokázali vo svojom oslabení ubrániť a momentálne sú pri puku v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Nitrania sú však v obrane pozorní.
     
    25:11
    Poprad dal gól!
    Popradskí juniori sa po poriadnom zaváhaní v nitrianskej defenzíve dostávajú do dvojgólového vedenia! Ženčuch vysunul na ľavé krídlo Jenča, ten skvelou prihrávkou našiel na pravej strane MATEJA PALOČKA, ktorý svojou strelou švihom nedal Pupíkovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Róbert Jenčo a René Ženčuch.
     
    25:53
    Gólman Pupík si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojej lapačke dokázal zachytiť puk po strele z ľavej strany od aktívneho Stanislava.
     
    26:13
    Stanislav sa v dobrom svetle ukázal aj tentokrát, keď po nekompromisnej strele z pravej strany ohrozil gólmana Pupíka, no ten zachytil puk vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    26:58
    Popradskí obrancovia majú puk vo svojej moci za vlastnou bránou, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Nitrania sa snažia forčekovať, no zatiaľ sa nevedia dostať k puku.
     
    27:19
    Po peknej prihrávke od Štraucha z ľavej strany sa k zblokovanému puku v centrálnej časti dostal Gápa, no ten sa napokon dostal len do jasnej ofsajdovej pozície, ktorá bola ihneď odpískaná.
     
    27:53
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Denis Kováč.
     
    28:21
    Popradčania sú usadení v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávajú, no zatiaľ sa pri pozornej nitrianskej defenzíve k strele nedostali.
     
    28:56
    Hrazdíra zaviezol puk do stredného pásma, kde ho pár sekúnd podržal, no Popradčania ho po krátkej chvíli odstavili od puku a usadzujú sa v útočnom pásme.
     
    29:15
    Z pravej strany sympaticky zakončoval aktívny Štrauch, no jeho projektil napokon gólman Pupík videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    29:59
    Nitrianská juniorka hrá už v plnom počte a momentálne sa snaží ofenzívne presadiť. Popradčania sú však v strehu a bránia sa naozaj veľmi dobre.
     
    30:37
    Nitrania si poriadne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii v strednom pásme a previnili sa len postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    31:12
    Štrauch nekompromisne zakončoval z pravej strany, no jeho delovka napokon len tesne minula priestor nitrianskej brány – puk letel len tesne nad nitrianskú svätyňu.
     
    31:36
    Uvidíme ďalšiu presilovú hru domáceho Popradu. Na dve minúty si za podrazenie tentokrát odchádza sadnúť nitrianský obranca Matej Žitný.
     
    32:19
    Popradskí juniori sa počas tejto presilovej hry zatiaľ nevedia usadiť v útočnom pásme, keďže nitiranská defenzíva aj vo štvorici intenzívne napáda popradskú rozohrávku.
     
    32:55
    Štrauch sa dostal k puku na pravej strane, následne si vytiahol gólmana Pupíka z nitrianskej brány a chcel ho prekvapiť strelou spoza nitrianskej brány, no tú svojimi nohami zablokoval pozorný Bališ.
     
    33:21
    Nitrianský útočník Klenko sa dostal do zakončenia pred popradskou bránou v oslabení, no napokon bol neúspešný a puk umiestnil len na betóny nitrianského gólmana.
     
    33:57
    Štrauch sa mohol dostať do skvelej gólovej šance v samostatnom úniku po parádnej prienikovej prihrávke od Babinského, no čiarový rozhodca Štofančík bol presvedčený, že to bol ofsajd, a tak sa tretí gól Popradu nezrodil.
     
    34:21
    Tomečko zakončoval z medzikružia, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa nitrianskej brány. Gólman Pupík teda tentokrát zasahovať nemusel.
     
    34:56
    Gápa zakončoval z hranice ľavého kruhu, no gólman Pupík si aj tentokrát postrážil svoje betóny a práve nimi dokázal puk zblokovať naľavo od svojej brány.
     
    35:24
    Jenčo nahodil puk na nitrianskú bránu, kde dobiedzal aktívny Gápa, no ten sa napokon k zakončeniu už nedostal, keďže pozorný Pupík zblokoval puk s veľkým prehľadom za svoju bránu.
     
    35:59
    Z pravého kruhu tvrdo pálil Nitran Závodský, no gólman Tomek dobre zapracoval svojimi betónmi a puk zblokoval tesne vedľa svojej brány.
     
    36:27
    Puk sa presúva zo strany na stranu a ani jeden z tímov si zatiaľ nedokáže vytvoriť zaujímavejšiu gólovú šancu. Mierne aktívnejší sú však Popradčania.
     
    36:59
    Babinský sa snažil dobrou prienikovou prihrávkou zo stredného pásma vysunúť Ženčucha, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Madový ho od puku s prehľadom odstavil.
     
    37:24
    Nitrania si na svoje konto pripísali ďalšiu nepresnosť, keď sa previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred nitrianskou bránou.
     
    37:36
    Gólman Pupík si tentokrát poradil s dvoma nebezpečnými strelami od popradských obrancov, keď najskôr zneškodnil delovku od Kramára z pravej strany a následne aj projektil z ľavej strany od Babinského.
     
    38:21
    Nitrianskí hokejisti sú pri puku pred svojou bránou, kde si ho dobre prihrávajú. Popradčania intenzívne napádajú nitrianskú rozohrávku a snažia sa zaútočiť.
     
    38:56
    Popradskí juniori takticky kombinujú v útočnom pásme, no zatiaľ im chýbajú strelecké príležitosti, bez ktorých gól jednoducho nepadne.
     
    39:26
    Nitrania už len vyčkávajú na zvuk záverečnej sirény, ktorá ukončí druhú tretinu, no Popradčania sú stále aktívni a skvele forčekujú.
     
    39:56
    Puk sa nachádza za nitrianskou bránou v moci hosťujúcich obrancov. Momentálne to vyzerá tak, že počas druhej dvadsaťminútovky sa už nič vážne nestane.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu popradských hokejistov opäť oveľa aktívnejšia, no popradskí juniori napokon dokázali prekonať gólmana Pupíka opäť len raz. V 26. minúte sa o to postaral aktívny Matej Paločko, ktorý v popradskom protiútoku nedal gólmanovi Pupíkovi žiadnu šancu. Nitrania sa následne snažili znížiť popradský náskok aspoň na rozdiel jedného gólu, no nepodarilo sa im to ani v presilovej hre.

    Podarí sa hosťujúcim juniorom z Nitry zabojovať počas tretej tretiny, a zdramatizovať tak tento zápas alebo si domáci juniori svoj náskok už ustrážia?
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    V úvode tretej dvadsaťminútovky tohto zápasu sa k puku dostali hokejisti Nitry, ktorí sa okamžite snažia zaútočiť a skresať tak popradský náskok.
     
    40:36
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil Kuzma, no gólman Tomek bol v strehu a puk nad svojim ľavým ramenom s prehľadom zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    41:20
    Vojsovič sa dostal do zakončenia v centrálnej časti, následne tvrdo pálil, no gólman Pupík bol v strehu a puk bez problémov zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    41:42
    Poprad dal gól!
    Popradskí juniori pridali do nitrianskej brány ďalší gól! Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Paločka sa k puku v centrálnej časti dostal MARTIN VOJSOVIČ, ktorý svojou strelou nedal gólmanovi Pupíkovi žiadnu šancu na úspešný zákrok – puk umiestnil presne k ľavej žŕdke nitrianskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Matej Paločko a René Ženčuch.
     
    42:24
    Z pravej strany tvrdo pálil aktívny Stanislav, no gólman Pupík si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keďpuk svojou výstrojou zblokoval do bezpečia.
     
    42:56
    Z ľavej strany nadvakrát tvrdo pálil Hrazdíra, noTomek bol v strehu a puk bez problémov zblokoval svojou výstrojou len na bezpečný zadný mantinel.
     
    43:24
    Závodský príklepom vystrelil z medzikružia, no jeho delovku napokon jeden z popradských obrancov dokázal svojimi betónmi bez problémov zblokovať do bezpečia.
     
    43:58
    Nitrania sú pri puku pred svojou bránou a snažia sa ofenzívne presadiť. Popradčania sú však v strehu a dobre napádajú rozohrávku svojich súperov.
     
    44:41
    Bališ sa dostal do dobrej gólovej šance na ľavej strane, no jeho delovka napokon skončila len tesne nad popradskou bránou. Tomek teda zasahovať nemusel.
     
    45:13
    Po peknej prihrávke z pravej strany od Priganca sa k puku pred popradskou bránou dostal Tomek, ktorý bekhendovú dorážku v znení Bališa dokázal vyraziť do bezpečia.
     
    45:31
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť Ölvecký.
     
    46:13
    Spoza pravého kruhu nekompromisne pálil aktívny Gaborčík, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa nitriasnekj brány. Popradčania ostávajú v pásme.
     
    46:56
    Ženčuch sa dostal do skvelej gólovej šance pred nitrianskou bránou, no napokon ani nadvakrát nedokázal prekonať pozorné betóny nitrianského gólmana.
     
    47:19
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Popradská hráčska lavica obdržala dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche, ktorý si odchádza odpykať Hrehorčák.
     
    47:31
    Andreas Štrauch ukázal svoje herné kvality a palicové techniky, keď sa po úniku cez ľavé krídlo dokázal zbaviť troch nitrianských obrancov a následne dobre zakončoval. Gólman Pupík však aj tentokrát dobre zakročil svojimi betónmi!
     
    47:46
    Nitrania hrajú už v plnom počte a začala sa ich skrátená presilová hra. Popradčania sú však momentálne pri puku a upokojujú tempo hry.
     
    48:21
    Štrauch si tentokrát urobil z nitrianských hráčov kolíky, keď dvoch z nich bez problémov odstavil, no pri prevahe troch hokejistov už Štrauch stratil puk a momentálne útočia hostia.
     
    48:57
    Popradčania hrajú v tomto oslabení naozaj veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu. Tentokrát sa rozhodli zaútočiť, n zastavil ich ofsajd.
     
    49:14
    Hosťujúci Hrazdíra nekompromisne zakončoval z medzikružia, no jeho delovka napokon skončila len v moci popradského gólmana Tomeka.
     
    49:36
    Popradskí hokejisti sa vo svojom oslabení o jedného hráča dokázali bez problémov ubrániť a už hrajú v plnom počte. Nitrania sú však aktívni a snažia sa ešte niečo vymyslieť.
     
    50:16
    Popradskí juniori si tentokrát poriadne nerozumeli a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od gólmana Tomeka.
     
    50:28
    Nitra dala gól!
    Hokejisti nitrianskej juniorky napokon dokázali skórovať svoj prvý gól v dnešnom stretnutí! Pred popradským gólmanom Tomekom sa zhromaždilo asi päť hráčov, Pavlíček tam poslal puk a napokon sa najlepšie zorientoval MÁTYÁS BIRÓ, ktorý svojou dorážkou prekonal popradského gólmana. Asistenciu si pripisuje Martin Pavlíček a Lukáš Bališ.
     
    51:16
    Gápa sa snažil predrať cez stred, no napokon bol neúspešný a nedokázal prejsť pred nitrianskú bránu cez pozorného Kohúta.
     
    51:39
    Nitra dala gól!
    Nitrianskí juniori sa po minúte a pár sekundách zmohli na vsietenie kontaktného gólu! Popradská defenzíva poriadne poľavila a poslala Nitranov do prečíslenia. Po skvelej prihrávke z pravej strany od Hrazdíru sa k puku na ľavom krídle dostal DÁVID KÖNIG, ktorý svojou delovkou umiestnil puk popod ľavý betón gólmana Tomeka. Asistenciu si pripisuje David Hrazdíra.
     
    51:39
    Popradský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    51:46
    Na rad prichádza presilovú hra pre Nitru. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Matej Paločko.
     
    52:09
    Pavlíček sa dostal dostal do skvelej gólovej šance v centrálnej časti, no jeho strela švihom napokon len veľmi tesne minula priestor popradskej brány!
     
    52:45
    Na rad prichádza vylúčenie na oboch stranách. Po potýčke v strednom pásme odišli na trestnú lavicu dvaja hráči na strane Popradu – Šterbák a Gaborčík a dvaja hráči na strane Nitry – Tábi a Priganc . Všetci obdržali dvojminútový trest za hrubosť.
     
    53:21
    Spoza kruhov nekompromisne pálil Závodský, no jeho delovka bola jedným z Popradčanov zblokovaná len na zadný mantinel.
     
    53:59
    Z pravej strany tentokrát zakončoval aktívny Kuzma, no jeho projektil len veľmi tesne minul priestor popradskej brány. Tomek teda zasahovať nemusel.
     
    54:03
    Popradčania hrajú už v plnom počte a snažia sa ofenzívne presadiť. Nitrania sú však dvomi gólmi poriadne nabudení a útočia.
     
    54:56
    Biró potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, no napokon bol odstavený pozorným Kasanickým, ktorý ho zneškodnil svojim telom.
     
    55:06
    Nitrianský hráč Michal Guoth bol pri popradskej striedačke nekompromisne zrazený k ľadu, no napokon sa pozviechal a po vlastných odkorčuľoval na striedačku. Vyzeralo to na vybitý dych.
     
    56:01
    Nitrania majú puk na svojich hokejkách pred vlastnou bránou a snažia sa ofenzívne presadiť. Popradčania sú však zatiaľ pozorní a nič nenechávajú na náhodu.
     
    56:58
    Bališ sa snažil presadiť únikom po pravom krídle, no napokon ho pozorný Gaborčík od puku odstavil a upokojuje tempo hry.
     
    57:45
    Nitrania majú puk vo svojej moci pred popradskou bránou, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Popradčania sú však zatiaľ pozorní a nič nenechávajú na náhodu.
     
    58:15
    Tábi zakončoval z pravej strany, no jeho projektil napokon skončil len v moci popradských obrancov, ktorí sa snažia oslobodiť spod nitrianskeho tlaku.
     
    58:35
    Nitrianský tréner si vyžiadal oddychový čas, po ktorom nastupujú hokejisti hosťujúcej Nitry v šestici bez gólmana Pupíka!
     
    59:12
    Poprad dal gól!
    Popradskí juniori napokon zneškodnili výherné šance nitrianských mladíkov, keď po skvelej prihrávke od Kramára sa k puku na pravej strane dostal PETER GÁPA, ktorý bol takmer nebránený a bekhným bekhendom trafil prázdnu nitrianskú bránu. Asistencie si pripisujú hráči Emil Kramár a Andreas Štrauch.
     
    59:46
    Gólman Tomek si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po tvrdej strele z pravej strany od Kuzmu dokázal puk zachytiť na svojich betónoch.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu bola spomedzi všetkých najvyrovnanejšia, i keď ju lepšie začali domáci Popradčania, ktorí sa po góle Martina Vojsoviča v 42. minúte dostali už do trojgólového vedenia. Následne však Nitrania pohrozili dvoma gólmi z hokejok hráčov Biró a König. Následne sa Nitrania odhodlali hrať aj v šestici, no neoplatilo sa im to, keďže v závere inkasovali gól z hokejky Petra Gápu do prázdnej brány.

    Popradčania si teda po skvelom výkone pripisujú do tabuľky jasné tri body a prvú výhru proti Nitre v tejto sezóne, zatiaľ čo Nitrania ostávajú v 41. kole bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:08:31)
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Góly a asistencie: 10. Gápa (Štrauch, Dinda), 26. Paločko (Jenčo, Ženčuch), 42. Vojsovič (Paločko, Ženčuch), 60. Gápa (Kramár, Štrauch) – 51. Biró (Pavlíček, Bališ), 52. König (Hrazdíra)


    HK Poprad: M. Tomek (Sedlačko) – Dinda, Pitka, Kasanický, Gaborčík, Babinský, Varholík, Kramár, D. Šterbák – Štrauch ("C"), Jenčo, Gápa – Ženčuch, Vojsovič, Matej Paločko – Bielec, Sawicki, Hrehorčák – Stanislav, Tomečko, J. Lapšanský
    HK Nitra: Pupík (Rosandič) – Kuzma, Garay, Závodský, Madový, Kohút, Pavlíček, Žitný, Guoth – Tábi, Ölvecký ("C"), Priganc – Mravík, Hrazdíra, D. König – Biró, Klenko, Bališ – Kováč, Matejov, Šuba

    Rozhodca: Vladimír Snášel – Adam Štofančík, Ľubomír Pavela

    Diváci: 250