NY Islanders – Calgary 2:4 (kon.) | NY Rangers – Edmonton 1:2 (kon.) | Philadelphia – Colorado 3:1 (kon.)
Washington – Winnipeg 4:2 (kon.) | Montreal – Vancouver 5:2 (kon.) | Ottawa – Buffalo 3:2 (kon.)
Tampa Bay – Toronto 1:4 (kon.) | Florida – Detroit 1:3 (kon.) | St. Louis – Boston 3:2 (po pr.)
Minnesota – Nashville 3:2 (po pr.) | LA Kings – Columbus 2:1 (po pr.)
koniec
New York Islanders
2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Calgary Flames
cz Piatok 07.02.2014, 01:00 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Calgary právě vstřelilo branku!
    A tak konečnou podobu výsledku dává pohodlně do prázdné branky MIKAEL BACKLUND. Asistence: Jiří Hudler.
     
    58:19
    Domácí hrají bez gólmana v šesti!
     
    58:19
    Tavares vracel Višňovskému, ten pálil z levého křídla, ale branku míjí!
     
    57:44
    Time-out pro domácí.
     
    57:44
    Nahození od modré ještě zkoušel pod betonem Berry procpat Vanek, ale neúspěšně!
     
    56:51
    Stempniak už se hnal do samostatného úniku, to však mohl pouze díky předchozímu faulu Hudlera a tak z akce není nic a Hudler směřuje za hákování na trestnou lavici.
     
    54:28
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Gól platí. I přesto, že Jones si počínal na brankovišti hodně důrazně a defacto přitom i povalil gólmana Nabokova na brankovou konstrukci, gól je i přes protesty domácích uznán. Za autora branky je nakonec označen DAVID JONES. Asistence: Matt Stajan a Dennis Wideman.
     
    54:28
    Jones na brankovišti dosáhl důrazem gólu, zároveň však byla posunuta branka! Jak rozhodne rozhodčí?
     
    50:57
    Tavares byl hodně důrazný, prakticky sám projel celým hřištěm po pravém křídle, ale tísněn sice dokázal vystřelit, ovšem hodně nepřesně a branku křížnou skákavou střelou minul!
     
    47:31
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno. K puku jdoucímu s menší tečí od zadního mantinelu se na levém kruhu dostal obránce CALVIN DE HAAN a šikovnou střelou tahem trefil těsně nad ledem k levé tyčce Berrovy branky. Asistence: John Tavares a Thomas Vanek.
     
    44:33
    Jenže v oslabení ujel domácím do úniku Backlund, Višňovský musel zatáhnout za záchrannou brzdu a dostává dvě minuty za držení. Hraje se 4 na 4.
     
    44:00
    Obrovské šance hosů v přesilovce, pokus Višňovského z mezikruží nejprve zblokoval obětavý pád obránce, vzápětí pak Vanek nedokázal na brankovišti zasunout puk za již ležícího Berru!
     
    43:12
    Ladislav Šmíd si počínal při bránění až příliš důrazně a dostává dvě minuty za hákování. Nic mu nepomůžou ani diskuse s rozhodčím.
     
    39:53
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ještě do přestávky dávají domácí kontaktní branku. Krátkým pasem poslal do zakončení Baileyho Hickey. Bailey ještě kličkou na Berru nevyzrál, ale odražený puk si dojel THOMAS HICKEY a pohodlně jej dorazil do sítě. Asistence: Josh Bailey a Colin McDonald.
     
    38:08
    Calgary právě vstřelilo branku!
    A Flames si počínají v početní výhodě o mnoho lépe. Backlund se zbavil v rohu kluziště bránícího hráče, našel mezi kruhy najetého DENNISE WIDEMANA ten se neukvapil, srovnal si puk a trefil přesně k tyči. Asistence: Mikael Backlund a TJ Brodie.
     
    37:01
    Domácí bek Hickey dostává dvě minuty za držení hole a je tu vůbec první přesilovka hostů.
     
    34:15
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Přece jen se hosté dočkali. Po hodně nemastné neslané akci se do poskakujícího puku, který chtěla domácí obrana odvrátit neúspěšně rukou, opřel SEAN MONAHAN, přes hráče ze vzduchu trefil přesně a odrazem o tyčku rozvlnil síť. Asistence: Joe Colborne a Kris Russell.
     
    32:56
    Stajan hledal najetého spoluhráče zpoza branky, jeho přihrávka však byla skákavá a Flames tak z této pološance nevytvořili nic.
     
    28:06
    Potřetí v utkání jde na trestnou lavici hráč Calgary. Dvě minuty za nedovolené bránění pro Colborna.
     
    24:10
    Okposo hledal přihrávkou napříč pásmem Tavarese, toho ale stínoval Stajan a v poslední chvíli jeho zakončení zneškodnil! Zlomil přitom jeho hůl, rozhodčí je ale v klidu.
     
    23:32
    Butler dostal přesnou přihrávku podél modré čáry, popojel blíže brance protože se před ním objevilo mnoho prostoru, vypálil tvrdě, ale Nabokov viděl a jeho pokus našel ve výstroji!
     
    17:23
    Hostující Backlund dostává dvě minuty za držení a je tu další přesilovka domácích.
     
    15:54
    Únik dvou hráčů domácích na jediného soupeře. Nielsen hledal žabičkou na brankovišti Grabnera, ten ovšem nedokázal puk správně trefit a Berra si situaci pohlídal!
     
    09:44
    Stajan dostává dvě minuty za držení hole a domácí si zahrají přesilovku
     
    09:32
    Obrovská šance domácích, Okposo si vyměnil puk s Vanekem, druhý jmenovaný už překonal skákavým pukem Berru, ovšem kotouč nedoklouzal až za brankovou čáru!
     
    04:18
    Nielsen se uvolnil v rohu kluziště, předložil puk na brankovišti Grabnerovi, ten pálil na bližší tyči z první, ale Berra odolává!

    Robin Mana

    Góly a asistencie: 40. Hickey (Bailey, McDonald), 48. De Haan (Tavares, Vanek) – 35. Monahan (Colborne, Russell), 39. Wideman (Backlund, Brodie), 55. Jones (Stajan, Wideman), 60. Backlund (Hudler)


    New York Islanders: Nabokov – Strait, MacDonald, Višňovský, Hickey, De Haan, Donovan – Vanek, Tavares, Okposo – Grabner, Nielsen, Clutterbuck – Bailey, Nelson, McDonald – Boulton, Cizikas, Martin
    Calgary Flames: Berra – Brodie, Giordano, Russell, Butler, Šmíd, Wideman – Hudler, Backlund, Stempniak – Cammalleri, Monahan, Colborne – Bouma, Stajan, Jones – Byron, Galiardi, McGrattan

    Rozhodca: McCauley, Skilliter – Brisebois, Driscoll

    Diváci: 12 888