Aston Villa – West Bromwich 4:3 (kon.) | Chelsea – West Ham 0:0 (kon.) | Sunderland – Stoke City 1:0 (kon.)
Tottenham – Manchester City 1:5 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:5 (0:1)
Manchester City
Streda 29.01.2014, 20:45Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Po prvom dejstve to vôbec na podobný debakel nevyzeralo, ale po zápase s Liverpoolom inkasoval Tottenham doma päťku aj od Manchestru City. Všetko načal po zmene strán Rose, ktorý fauloval vo vápne, dostal červenú a penaltu premenil Touré. Následne zvýšil zblízka Džeko, neskôr sa do streleckej listiny ešte zapísali aj Jovetič po peknej strele k žrdi a so šťastím a odrazenej lopte mieril presne do čierneho aj Kompany. Zavŕšil tak neskutočný výsledok pre svoj tím, poslal ho aj on svojimi silami na prvé miesto anglickej Premier league. Dnes je to odo mňa všetko, ďakujem za pozornosť. (22:37:05)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Citizens nadelili v tejto sezóne tomuto svojmu súperovi 11 gólov.
     
    90+2
    Rozhodca ešte pridal 3 minúty.
     
    90+1
    Neskutočný gólový apetít Manchestru nemá konca-kraja, momentálne zaknihovali zverenci trénera Pellegriniho v tejto sezóne už svoj 68. gól.
     
    90
    Manchester city dal gól! Tottenham si kalich horkosti musí vypiť do dna, už sa zdalo, že rohový kop domáci ustoja, ale odrazená lopta po strele Džeka našla osamoteného VINCENTA KOMPANYHO. Zblízka Belgičan pohodlne doklepol do siete.
     
    89
    Gól nepadol ani po dvoch rohových kopoch za sebou pre Citizens, obrana Kohútov sa tentoraz zorientovala včas a správne.
     
    88
    Kolarovova dorážka po rýchlej kontre z pravej strany g=olová nebola, Lloris špičkou kopačky stihol vyraziť na roh. Predtým nedal v páde ani Jovetič, skvelú akciu vypracoval Navas.
     
    87
    Ktovie, ako by duel prebiehal, keby bol Dawsonov gól na 1:1 uznaný, alebo keby Rose nezavinil pokutový kop korunovaný červenou kartou v jeho "prospech". Na keby sa však vo futbale ani v živote nehrá.
     
    86
    Džeko dal v 6. zápasoch proti Kohútom 6 gólov, teraz mohol pridať ďalší, ale to by mu skvelá nahrávka od Kolarova nesmela skočiť, vinou čoho mieril vysoko nad, čím sa zahral na rugbystu.
     
    85
    Holtby v poslednej zmene nahradil Erikssena.
     
    83
    Pre nezainteresovaného škoda, že sa duel dohral skôr, ako je zdravé, ale súperi už iste toho majú dosť a radi by sa videli v šatni.
     
    82
    Oba tímy si už iste prajú, aby bol koniec. Spurs kvôli výsledku a hostia kvôli oporám. Aby sa nezranili, alebo aby nemuseli stáť kvôli kartám inokedy. Čaká ich ešte poriadne náročný program.
     
    81
    Silva v zápase končí, Pellegrini jeho sily šetrí. Namiesto neho prichádza obranca Kolarov.
     
    79
    Manchester city dal gól! Predsa len to zaváňa poriadnou fraškou Kohútov, ktorí definitívne dokikiríkali. Rýchla kontra stredom poľa skončila na kopačke STEVENA JOVETIČA, ktorý z ľavej strany namieril technickou strelou k žrdi a s pomocou teču Chirichesa zvyšuje skóre.
     
    78
    Oddialili však hrozbu debaklu, ktorý by na ich trávniku nebol prvý v tejto sezóne, no nebyť nepodareného štartu do druhého polčasu, všetko mohlo byť inak.
     
    77
    Spurs príliš nevedia čo majú hrať, dochádzajú im sily, majú o jedného hráča menej a stále prehrávajú o dva góly.
     
    76
    Źltú kartu videl za faul z hostí aj Zabaleta.
     
    75
    Platonické pokusy domácich o ďalšie korigovanie výsledku končí už v zárodkoch, na to si skúsení Citizens dávajú extra pozor.
     
    74
    Opäť sa dlho nedostal k lopte či zásahu Hart, po inkasovaní snáď ani raz. Ale podmienila ho k tejto situácii aj pozornejšia obrana, ktorej stále kraľuje Kompany.
     
    72
    Kanonier z Bosny a Hercegoviny je expertom na góly proti Tottenhamu, Kohúti majú z jeho streleckej produktivity dlhodobo hlavu v smútku. Aj dnes ich konto zaťažil zatiaľ jedným presným zásahom.
     
    71
    Džeko bojuje ako lev naďalej, po peknej kombinácii so Zabaletom v páde mieril vedľa brány, Lloris tak nemusel zasahovať.
     
    70
    Hostia sú s výsledkom dávno spokojní, možno aj preto trochu povolili a pri nedôslednom bránení už inkasovali aj oni.
     
    67
    Hra sa trochu v strede poľa zasekla a momentálne nemá navrch ani jeden.
     
    66
    Po zmene strán sa toho už udialo dostatok na celý duel, oba tímy zrejme tieto situácie doteraz predýchávajú.
     
    65
    Naughton inkasoval za faul žltú kartu.
     
    64
    Do hry sa namiesto Tourého chystá Nastasič.
     
    63
    Domácim môžu narásť krídla, ale majú o jedného hráča menej, navyše hostia sú už dostatočné zohratí na to, aby nepremrhali trojgólový náskok.
     
    60
    Tottenham dal gól! A ten prichádza už po rohovom kope! Lopta vo vápne po odraze zastavila a najlepšie sa k nej zorientoval ETIENNE CAPOUE. Zblízka prestrelil Harta a znižuje stav.
     
    59
    NIe že korigovať, ale vôbec udržať ešte "prijateľný" stav pre Kohútov bude v poslednej polhodine veľmi náročné. O čestný zásah sa však z úcty k fanúšikom musia pokúsiť.
     
    59
    Naughton vystriedal Sigurdssona.
     
    58
    Momentálne sa hostia jasne držia na prvej pozícii v Premier league a bolo by to obrovské prekvapenie, keby sa tam po dnešnom dohrávanom kole aj neudržali.
     
    57
    Tottenham si koleduje o ďalší debakel a má na to ideálneho súpera. Už raz mu City šestku v tejto sezóne dalo.
     
    54
    Manchester city dal gól! Je rozhodnuté, vo vápne sa Kohúti absolútne nezmohli na nič, Zabaleta vypracoval loptu na Silvu, ktorý mal more času. Pripravil si pozíciu a už jeho strela mohla byť gólová. Na čiare však vyhlavičkoval Bentaleb. Následne ale odrazená lopta našla EDINA DŽEKA, ktorý zblízka do odkrytej brány musel dať.
     
    52
    Bol to však veľmi prísne odpískaný pokutový kop, navyše s červenou kartou na konte pre Roseho. Toto už Kohúti nemajú šancu rozdýchať.
     
    51
    Manchester city dal gól! Loptu si na biely bod postavil YAYA TOURÉ a bezpečne premieňa! Mieril doprava, kým brankár sa hodil do opačnej strany.
     
    50
    Rose bol po faule vo vápne vylúčený!
     
    49
    Bola nariadená penalta pre Manchester City!
     
    49
    Na ihrisku bola lekárska čata, ale Silva by mohol byť v poriadku. Hráme ďalej.
     
    48
    Dlho sa nehralo, pre otrasenie Silvu je priebeh pozastavený.
     
    47
    Tim Sherwood v pauze striedal, namiesto Dembeleho prišiel Capoue.
     
    46
    Výkop mali po prestávke hráči Citizens.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Dobré tempo hry sa rozbiehalo v prvom polčase len postupne, ale viac z hry určite mali City. Držali svojho súpera na dištanc a hrozili nepríjemnými akciami najmä po ľavej strane. Gól na seba nenechal dlho čakať, ale prišiel zo strany opačnej. Šikovnú akciu Silvu zakončil presne Aguero. Hostia mali viac z hry a jasne navrch, Aguero stihol nastreliť ešte aj žrď a zraniť sa. Domácim nebol uznaný podľa všetkého regulérny gól, po zmene strán sa určite ešte máme na čo tešiť. Hrať budeme opäť približne od 21:48.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Prerušenia hry sa dotkli aj domácich, ktorí vypadli z koncentrácie a obrana bledomodrých im už veľa nedovolila.
     
    45+2
    Citizens naďalej útočia, už však nie v takej intenzite, ale v prvej štvrťhodine hry.
     
    45+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 3 minúty.
     
    45
    Hostia sa ale nemusia obávať, na lavičke majú top kvalitu, medzi nimi aj Jovetič, ktorý práve strelca jediného gólu strieda.
     
    44
    Ten si zranenie zavinil bez cudzieho zavinenia, vyzerá to na natiahnutý sval.
     
    43
    Kohúti totiž cítia šancu na vyrovnanie, ale momentálne na to budú musieť zabudnúť, pretože hra je pre ošetrovanie Augera prerušená.
     
    42
    S pribúdajucími minútami sa domáci mančaft zlepšil, možno bude pre neho aj škoda, že sa o chvíľu polčas končí.
     
    41
    Štandardka po faule Demichelisa bola zaujímavá, lopta letela do ohňa dlho bez povšimnutia. Po odrazenej lopte pálil Dembelé iba vedľa.
     
    40
    Demichelis je druhým hráčom City, ktorý dostane kartu. Skosil Adebayora.
     
    39
    Dawson po prudkej lopte na zadnú žrď od brvna rozvlnil sieť, ale rozhodca napokon pískal ofsajd. Hostia si vydýchli.
     
    38
    Famózny zákrok v súboji s Adebayorom predviedol Kompany, vpichol mu loptu, ale akcia ešte nekončila. Zabaleta následne na hranici vápna fauloval a zavinil nepríjemný priamy kop.
     
    37
    Nepríjemná lopta Chirichesa našla hlavu Bentaleba, ale predĺžil ju len na zadnú žrď, kde nikto nečíhal.
     
    36
    Po čase sa konečne prebudila aj ofenzíva Spurs, po ľavej strane však Rose odcentroval len na nohu Kompanyho. Ten odvrátil na roh.
     
    34
    Prvým potrestaným hráčom po faule na Dembeleho je Touré.
     
    33
    Vojna sa prehráva v strele ihriska, domáci absolútne nezachytávajú pohyb súpera a sú vo všetkom o triedu slabší.
     
    32
    Naďalej sa City poľahky dostávajú do dobrej pozície vo vápne a obrana Kohútov sa nemá kedy sformovať. Naozaj je len otázkou času, kedy dajú hostia druhý gól.
     
    31
    Domáci majú čo robiť, aby ustáli ataky súpera, proti Citizens je veľmi nepríjemne hrať v takomto tempe, hrá má spád hlavne pred bránou Llorisa.
     
    28
    Zabaletov pokus krásnym zatočeným oblúkom mieril len centimetre mimo spojnice, pritom to bola po odrazenej lopte len náhodná strela.
     
    27
    Bledomodrí majú veľmi veľa priestoru, druhý gól visí vo vzduchu.
     
    26
    Citizens vybojoval rohový kop, hlavička Džeka skončila odkopom Roseho na čiare. Následne z uhla mieril volejom Aguero tesne nad!
     
    25
    Problémy na ľavej strane však má Walker, cez ktorého sa preháňajú hostia jedna radosť. Neraz tam strašil Džeko, teraz z toho bol takmer aj gólový moment.
     
    24
    Vyznamenal sa aj Lloris! Na čiare čaroval po gólovej hlavičke Aguera, z ľavej strany a podržal svoj tím.
     
    21
    Center Erikssena našiel pred bránkovou čiarou Kompanyho, ktorá strážil Adebayora. Z jeho nohy sa už takmer dokotúľala do siete, no v pravej chvíli si Hart dal pozor a situáciu vyriešil.
     
    20
    Adebayor sa cez trojicu hráčov pokúsil vystreliť na hranici vápna, ale vinou teču vybojoval len roh.
     
    19
    Hart v bráne hostí ešte nemal žiadnu možnosť rozohriať sa, to je jediná výhoda, ktorú môže Tottenham proti súperovi momentálne využiť.
     
    18
    Hneď na to mieril prudkú strelu Džeko vedľa brány, Lloris nemusel zasahovať.
     
    15
    Manchester city dal gól! Ale domácim sa to nepodarí, po bleskovej akcii inkasujú ako prví! Skvelá nahrávka Davida Silvu našla pred chybne vybiehajúcim Llorisom SERGIA AGUERA, ktorý jemným dotykom presne k žrdi otvára skóre.
     
    14
    Pre Kohútov bude dôležité ustáť minimálne polhodinu bez inkasovania, pomaly sa totiž už aj na pravej strane prebúdza Jesus Navas a ten má takmer vždy gólové centre.
     
    13
    Džeko sa na ľavej strane pokutového územia z uhla zbavil Walkera, ale bombou nad brvno prekonať Llorisa nemohol.
     
    12
    Džeko fauloval v útoku Walkera, takže do šance sa vinou tohto nedostane.
     
    11
    Loptu drží viac v moci Manchester, inak sa však hrá opatrne a koncentrovane.
     
    10
    Tempo hry rozhodne šialené nie je, Aguerova šanca bola len výnimkou.
     
    8
    Pokojne sa teda mohlo meniť skóre, to by nebol pre Kohútov najlepší začiatok.
     
    7
    Aguero prenikol ako víchor do vápna, oklamal obrancov a krížnym polocentrom opečiatkoval tyč!
     
    6
    Hlavným rozhodcom stretnutia je Andre Marriner.
     
    3
    Domáci hrajú v bieločiernom a hostia klasicky v bledomodrobielom.
     
    2
    Výkop mal Tottenham.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -40
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris – Walker, Dawson, Chiriches, Rose – Lennon, Bentaleb, Eriksen, Sigurdsson – Adebayor, Dembele.

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Clichy, Kompany, Demichelis, Toure, Navas, Fernandinho, Silva, Aguero, Džeko.

    Rozhodca: Andre Marriner – Scott Ledger, Marc Perry.
     
    Kohúti majú doma neutrálne skóre 13:13, čo nie je žiadna výhra. Pozitívne ale je, že do zostavy sa vracia donedávny maród Vertonghen. Na strane hostí to je 7. miesto na ihriskách súperov a čo sa týka zostavy, do hry sa vracia po menšej pauze Alvaro Negredo. Neistý štart je pre zmenu účasť Davida Silvu. Duel začína o 20.45.
     
    Naposledy sa na White Hart Lane radoval domáci tím, takže Citizens s Kohútmi dokážu aj prehrať. Bolo to minulý rok v apríli, ale dovtedy si tri body Tottenham pripísal so Citizens naposledy v roku 2010. Zo šiestich ostatných duelov tak 5 vyhral práve tím Manuela Pellegriniho. A miernym favoritom bude aj tentoraz.
     
    Bledomodrí vyhrali sedem ostatných zápasov famóznym spôsobom, v ktorom zaznamenali 22 gólov. Aj kvôli tomu sa vyšplhali na druhú priečku a vinou zaváhania Arsenalu so Southamptonom sa môžu dostať na prvú priečku. Musia však brať všetky bod z WHL.
     
    Kohúti prehrali z ostatných desiatich duelov len raz, ale poriadne hanebne. Pre zmenu 0:5 s Liverpoolom. Odvtedy ale ťahajú 6 duelov bez prehry, posledné štyri navyše boli všetky s príchuťou troch bodov. Tým sa mančaft vyšplhal na skvelé 5. miesto. Na Citizens stráca tím len 7 bodov.
     
    Na ten zápas Spurs len tak nezabudnú. Krutá prehra holým tenisovým kanárom ešte stále musí v hráčoch doznievať, preto by sa proti svojmu sokovi mohli odplatiť pre zmenu oni pred domácim táborom.
     
    Šláger vloženého kola sa odohrá na White Hart Lane, kde miestni Kohúti privítajú Citizens z Manchestru.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Góly: 60. Capoue – 15. Aguero, 51. Yaya Tozré, 54. Džeko, 79. Jovetič, 90. Kompany

    Karty:   65. Naughton (TOT) – 34. Touré (MC), 40. Demichelis (MC), 76. Zabaleta (MC)   50. Rose (TOT)


    Tottenham Hotspur: Lloris – Walker, Dawson, Chiriches, Rose – Lennon, Bentaleb, Eriksen, Sigurdsson – Adebayor, Dembele.
    Manchester City: Hart – Zabaleta, Clichy, Kompany, Demichelis, Toure, Navas, Fernandinho, Silva, Aguero, Džeko.

    Rozhodca: Andre Marriner – Scott Ledger, Marc Perry