Aston Villa – West Bromwich 4:3 (kon.) | Chelsea – West Ham 0:0 (kon.) | Sunderland – Stoke City 1:0 (kon.)
Tottenham – Manchester City 1:5 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
1:0 (1:0)
Stoke City FC
Streda 29.01.2014, 20:45 • Stadium of light • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Z mojej strany je to pre dnes všetko. Ďakujem vám za pozornosť a s Premier Leauge sa na vás tešíme opäť cez víkend. (22:40:33)
     
    Druhý polčas výrazne ovplyvnilo vylúčenie Nzonziho, ktorý sa v 53. minúte musel nedobrovoľne rozlúčiť a opustiť ihrisko po druhej žltej karte. Najväčšiu šancu domácich na navýšenie náskoku mal Altidore, ktorého však výborným zákrokom vychytal Begovič. Stoke sa v závere zápasu ešte nadýchlo k nápotu, z ktorého plynula obrovská šanca Shawcrossa, ktorý hlavičkou len orazítkoval brvno Mannoneho brány. O výsledku zápasu tak rozhodol jeden jediný zásah, ktorý vsietil ešte v prvom polčase Adam Johnson. Sunderland potreboval tieto tri body ako soľ. Vdaka ich zisku sa vyhrabal z pásma zostupu po prvý raz od augusta. Aktuálne mu teda patrí sedemnáste miesto a na svojho dnešného súpera už stráca len jeden bodík.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V závere ešte mohol prikrášliť stav zápasu Colback. Jeho fantastická strela skončila tesne vedľa Begovičovej svätyne. Domáci už môžu oslavovať zisk troch bodov.
     
    90+4
    Po Cameronovom centri z pravého krídla zdvihol tlak všetkým domácim priaznivcom brankár Mannone, ktorý vyletel z bránkovej čiary, lopta mu na prvý raz vypadal z rúk, no okamžite ju stihol skryť do svojho náručia.
     
    90+3
    Wes Brown bol pred vlastným pokutovým územím faulovaný. Domáci sa s rozohrávkou určite ponáhľať nebudú, takéto situácie im nesmierne hrajú do karát.
     
    90+2
    Stoke posiela dopredu všetko, čo má k dispozícii. Nechýba tam, samozrejme, ani stopér Shawcros. Alonso si chcel vypýtať faul, no píšťalka rozhodcu ostala nemá.
     
    90
    Nadstavujú sa štyri minúty !
     
    90
    Na nadstavený čas posiela Mark Hughes do hry talentovaného švédskeho útočníka Guidettiho, ktorý nahradil Odemwingieho.
     
    90
    Arnautovič sa rýchlym pohybom zbavil na ľavej strane protihráča, okamžite odcentroval na prvú tyč, kde odvrátil na rohový kop Wes Brown. Chýbalo málo a takmer z toho bol vlastenec tohto stopéra.
     
    89
    Colback prebrúsil nohy Odemwingie. Pri lopte budú hostia.
     
    88
    Po peknej narážačke na jeden dotyk sa dostal dopredu Pieters, ktorý mal viacero možností. Napokon sa rozhodol pre individuálny postup, no hosťujúci obranca narazil na skalu s menom John O´Shea.
     
    87
    Domáci tréner v tomto momente vyčerpal aj poslednú možnosť na striedanie. Z ihriska stiahol strelca zatiaľ jediného zásahu v zápase, Johnsona, na ktorého miesto vybieha do záveru zápasu Gardner.
     
    86
    Larsson rozohral rohový kop na krátko, následne poslal loptu do pokutového územia, kde najvyššie vyskočil Wes Brown. Jeho hlavičkové zakončenia vystrašilo Begoviča, no ten zasahovať napokon nemusel !
     
    85
    Borini namiesto postupu vpred po ľavom krídle zvolil upokojenie hry a prihrávku do zadných radov až k stopérskej dvojici.
     
    84
    Shawcros si naskočil na centrovanú loptu. Jeho hlavička pomaly padala, no napokon skončila len na brvne domácej svätyne ! Stopér a kapitán Stoke mal dve najväčšie príležitosti svojho tímu v zápase.
     
    83
    Domáci sa nepochopiteľne vo vlastnom pokutovom území ponúkali, kto odkopne loptu. Stoke to mohlo potrestať, po páde jedného z hosťujúcich hráčov sa penalta nepíska.
     
    82
    Borini ostal ležať na zemi, no jeho spoluhráči pokračovali v rýchlom brejku, Johnson sa nedokázal rýchlosťou presadiť cez Pietersa, ktorého následne fauloval.
     
    81
    Domáci priaznivci začínajú pôsobiť znepokojeným dojmom. Ich miláčikovia totiž kopia v rozohrávke chybu za chybou, čo sa snažil využiť Arnautovič. Jeho center do pokutového územia nenašiel toho správneho adresáta.

    Michal Bakoš

    Góly: 17. Johnson

    Karty:   45. Bardsley (SUN), 79. Borini (SUN) – 34. Nzonzi (STO), 40. Adam (STO), 50. Wilson (STO)   53. Nzonzi (STO)


    Sunderland AFC: Mannone – Bardsley, O´Shea (C), Brown, Alonso – Larsson, Colback, Ki – Johnson, Altidore, Borini.
    Náhradníci: Ustari – Čelůstka, Vergini, Gardner, Giaccherini, Fletcher, Wickham.

    Stoke City FC: Begović – Cameron, Shawcross (C), Wilson, Pieters – Nzonzi, Whelan – Odemwingie, Adam, Assaidi – Crouch.
    Náhradníci: Sørensen – Muniesa, Palacios, Arnautović, Walters, Ireland, Guidetti.

    Rozhodca: Robert Madley – John Brooks, John Flynn